Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με παραγγελία κιθάρας Radulovic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προφανώς...αλλά θα σε παρακαλέσω να μην...μα με συγχωρείς...

1) Φτιάχνεται CUSTOM όργανο σε 20-25 μέρες? Ούτε το λούστρο δεν στεγνώνει...

2) Χωρίς προκαταβολή για CUSTOM όργανο?

3) Δεν μπορεί να σκανάρει το λογότυπο και γι αυτό τσαντίζεται και χαλάει το deal?

Δηλ για 3-4 ευρώ κόστος, πετάει τα 850?

Sorry guys, αλλά δεν υπάρχει σοβαρό CUSTOM όργανο χωρίς προκαταβολή (εκτός εάν μιλάμε για Partcaster...Korgious καταλαβαίνεις τη διαφορά?)Μπορεί να μην τη πλήρωσε ο Πατσίνος...αλλά κάποιος τη πλήρωσε

Αλλά βέβαια ποιόν να πρωτοπιστέψεις...

Sorry, αλλά και το κόστος..... ψιλοφτηνό μου βγαίνει....

Ηλεκτρικά & Hardware πιάνουν ένα 300άρι+

Ξύλα, λούστρα κλπ ???

Partcaster μπορείς να πείς την Tele μου ???

έχω τρίψει και έχω ρίξει τόσα χέρια λούστρο..... σημαδέματα, τρυπήματα, Custom Pickguard κλπ

Δηλ. τι παραπάνω κάνει το Custom Shop της Fender λχ ???

Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 100
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Ξύλα, λούστρα κλπ ???

Partcaster μπορείς να πείς την Tele μου ???

έχω τρίψει και έχω ρίξει τόσα χέρια λούστρο..... σημαδέματα, τρυπήματα, Custom Pickguard κλπ

Κόβει ξύλα κατά παραγγελία στα custom, αν αυτό είναι απαραίτητο ή επιθυμητό απ'τον πελάτη.

Τα υπόλοιπα είναι modifications.

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Tη φέρνει στα μέτρα σου (όταν είσαι κοντά τους)...Ή σου φτιάχνει μία που υπάρχει μόνο για σένα (με μοναδικά graphics, ηλεκτρικά συστήματα, περίεργους συνδιασμούς hardware...). Οι άλλοι υπόλοιποι, μέσω Internet, απλά πληρώνουν μια Fender ακριβότερα από ότι πρέπει και έχουν ένα χαρτί CustomShop που βοηθάει στη μεταπώληση.

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Ξύλα, λούστρα κλπ ???

Για partcaster, είναι μία χαρά, για custom είναι τζάμπα

Και πάλι sorry...

Αλλά εμείς δεν τις φτιάχνουμε στα μέτρα μας ή δεν μοντιφάρουμε τα παρτς που διαλέγουμε ???

Κι εγώ το ίδιο λέω ότι αν φτιάξεις μια καλή partcaster το κόστος φτάνει τα 800 περίπου, αν δεν διαλέξεις την elite των παρτς φτιάχνεις και με 300 euro....

Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις

Και πάλι sorry...

Αλλά εμείς δεν τις φτιάχνουμε στα μέτρα μας ή δεν μοντιφάρουμε τα παρτς που διαλέγουμε ???

Κι εγώ το ίδιο λέω ότι αν φτιάξεις μια καλή partcaster το κόστος φτάνει τα 800 περίπου, αν δεν διαλέξεις την elite των παρτς φτιάχνεις και με 300 euro....

Δεν διαφωνούμε καθόλου...απλά τις δικές μας, δεν τις υπογράφει ο Shishkov;D ;D

Και πάλι sorry...

Παίδες συγγνώμη αλλά έχω ξαναματαδιαφωνίσει στο παρελθόν στα περί κοστολόγησης των partcaster που κάνετε.

Μια partcaster, αναλόγως υλικών, βαψίματος, κλπ κλπ, αλλά και υπολογίζοντας την επαγγελματική δουλειά κάποιου ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ (δηλ. κάποιου που δίνει ΕΓΓΥΗΣΗ για τη δουλειά του), μπορεί εύκολα να ανέβει πάνω από τα 1000, 1200 ή παραπάνω ευρώ. Δεν είναι αυτό το θέμα.

Αν ο "κατασκευαστής" είναι τίμιος ως προς τα όσα διαφημίζει, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα kateme.

Για παράδειγμα ο Ron Kirn δεν κρύβει από πουθενά ότι παίρνει έτοιμα μπράτσα από την USACG και απλά τα "περιποιείται". Μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να αγοράζει και σώματα. Ο αγοραστής είναι αυτός που θα κρίνει αν θα παραγγείλει απ'αυτόν ή όχι, γνωρίζοντας όλα τα στοιχεία.

Όσο για τις προκαταβολές, συμφωνώ με Marathon, κανείς δεν ξεκινάει να φτιάξει custom όργανο ("partcaster" ή μη) χωρίς να έχει μια εγγύηση. Μέσω paypal εγγύηση αποκτά και ο αγοραστής.

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Παίδες συγγνώμη αλλά έχω ξαναματαδιαφωνίσει στο παρελθόν στα περί κοστολόγησης των partcaster που κάνετε.

Kαι όμως είναι απλή...συνήθως χρησιμοποιώ την (από όλους αποδεκτή) κλίμακα  Rockinger για αρκετά καλά μπράτσα, σώματα. Μετά πάμε στην (από όλους αποδεκτή) κλίμακα Warmoth. Μετά με τον Ιμπέη βγάζεις και το υπόλοιπο κόστος ;) :D

Kαι όμως είναι απλή...συνήθως χρησιμοποιώ την (από όλους αποδεκτή) κλίμακα  Rockinger για αρκετά καλά μπράτσα, σώματα. Μετά πάμε στην (από όλους αποδεκτή) κλίμακα Warmoth. Μετά με τον Ιμπέη βγάζεις και το υπόλοιπο κόστος ;) :D

Με τιμές καταναλωτή (και όχι χονδρικής που αγοράζει ας πούμε η Rockinger), θα σου βγει στην ίδια τιμή με την τελευταία, αλλά ΧΩΡΙΣ το κόστος συναρμολόγησης και πιθανού fretwork, κλπ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ. Ελπίζω αυτό να γίνεται κατανοητό.  ;)

Όσο για Warmoth, ακόμα και αν ψωνίσεις από το showroom δε νομίζω να πέφτεις εύκολα κάτω από το χιλιάρικο, με μεταφορικά και τελωνεία μέσα.

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Η προστιθέμενη αξία του κόστους εργατοώρας ενός υψηλής ποιότητας luthier καθορίζεται από τον μέσο όρο της αγοράς σε συνδυασμό με τα αποκλειστικά επίπεδα δεξιοτήτων που διαθέτει και τα οποία ο καθένας τα αξιολογεί κατά το δοκούν.

Η διαδικασία του RFQ (request for quotation) ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο, όταν υπάρχουν συγκεκριμένες, λεπτομερείς και καταγεγραμμένες απαιτήσεις (και ΟΧΙ " θέλω μια καλή μπλε στρατ με δυνατούς μαγνήτες που ναχει action σαύρα") είναι μία διαδικασία που πρσδίδει σοβαρότητα και στη αναζήτησή σας και απέναντι στον Προμηθευτή αλλά και σας βοηθάει στις αποφάσεις σας και στην επίτευξη των στόχων σας.

Αμήν.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου