Προς το περιεχόμενο

JOHN ORAM Active Pickups (Reflex Is Back)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά απο αρκετά χρόνια αναμονής (17 για την ακρίβεια) και κατόπιν μερικών e-mail πέρα-δώθε, τελικά ο γνωστός (στους επαγγελματίες του ήχου κυρίως) John Oram θα ξαναβγάλει τους γνωστούς (για τους παλιούς ;) ) Reflex μαγνήτες ή όπως αλλιώς θα τους ονομάσει (δεν ξέρω αν θα βγούν με το ίδιο όνομα).

Για όσους δε γνωρίζουν, οι μαγνήτες reflex εμφανίστηκαν τη δεκαετία του '80 και είχαν τρομερή απήχυση στο χώρο των επαγγελματιών και αργότερα (μέσα προς τέλη '80) ως Jackson Active Pickups υπήρχαν σε λίγα και συγκεκριμένα μοντέλα της εταιρίας.

Σήμερα και μέχρι να βγούν οι νέοι μαγνήτες, οι παλιοί θεωρούνται collectors item και επικρατεί πανικός όπου βρεθούν (αν βρεθούν), με τιμές που φτάνουν και τα $500 το ζευγάρι διπλών.

Προσωπικά τώρα, θα προσπαθήσω να πάρω την καλύτερη τιμή απέυθείας απ'το εργαστήριο για 3 τουλάχιστον κιθάρες μου. Βέβαια ο John είπε οτι αν έχω ομαδική παραγγελία και μαζευτού καμία 20αριά+ η τιμή (που ακόμα δεν τη γνωρίζω) θα πέσει κι'άλλο.

Το θρεντ το άνοιξα κατά πρώτον για ενημέρωση και κατά δεύτερον όποιος ενδιαφέρεται, για την ομαδική παραγγελία.

Θα ψάξω για βίντεο με δείγμα απ'τους reflex (αν και δύσκολο), για να πάρετε μία ιδέα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι μαγνήτες στη Sky Guitar του Uli John Roth.

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο συγκεκριμένος βέβαια έχει ένα θέμα με τις αποστολές του. Στο λέω γιατί αν βιάζεσαι, άστο καλύτερα. Τον ρώτησες για χρόνο αποστολής?

Ο συγκεκριμένος βέβαια έχει ένα θέμα με τις αποστολές του. Στο λέω γιατί αν βιάζεσαι, άστο καλύτερα. Τον ρώτησες για χρόνο αποστολής?

Τα πάντα εκεί είναι custom και ο χρόνος αναμονής δλδ μία απο τα ίδια ;D, το ξέρω.

Ο John μου είπε οτι θα ξεκινήσει να τους φτιάχνει σε 8 εβδομάδες και όσο χρόνο και αν χρειαστεί αξίζει.

δωσε κανα δειγμα ρε συντροφε και για εμας....κανα βιντεακι κλπ.

Αντώνη μου είμαι ακόμα δουλειά και το ίντερνετ εδώ είναι πιο αργό και απο replay ;D, μόλις πάω σπίτι θα ψάξω και θα στείλω.

Βίντεο ακόμα δε βρήκα (είπαμε είναι δύσκολο αλλά που θα μου πάει), αλλά δείτε εδώ τι εννοώ για τη συλλεκτική αξία των παλιών reflex,

http://cgi.ebay.co.uk/2-REFLEX-HUMBUCKER-PICKUPS-USED-ULI-JON-ROTH-/110544559044?cmd=ViewItem&pt=Guitar_Accessories&hash=item19bcf81bc4

Φυσικά οι τιμές των νέων ουδέ μία σχέση θα έχουν με αυτούς, απλά κάποιοι εκμεταλεύονται το γεγονός οτι δεν υπάρχουν...Προς το παρόν.

Βίντεο ακόμα δε βρήκα (είπαμε είναι δύσκολο αλλά που θα μου πάει), αλλά δείτε εδώ τι εννοώ για τη συλλεκτική αξία των παλιών reflex,

http://cgi.ebay.co.uk/2-REFLEX-HUMBUCKER-PICKUPS-USED-ULI-JON-ROTH-/110544559044?cmd=ViewItem&pt=Guitar_Accessories&hash=item19bcf81bc4

Φυσικά οι τιμές των νέων ουδέ μία σχέση θα έχουν με αυτούς, απλά κάποιοι εκμεταλεύονται το γεγονός οτι δεν υπάρχουν...Προς το παρόν.

Και φυσικα αν οι νεοι μαγνητες κυκλοφορησουν Τεταρτη πρωι, μεχρι την Τεταρτη το μεσημερι θα εχει ηδη βγει στα μουσικα site το συμπερασμα (απο αυτους που εχουν καλο αυτι και ξερουν) οτι οι παλιοι ακουγονται 10 φορες καλυτερα, οποτε θα συνεχισουν να πωλουνται πανακριβα. ;D

Και φυσικα αν οι νεοι μαγνητες κυκλοφορησουν Τεταρτη πρωι, μεχρι την Τεταρτη το μεσημερι θα εχει ηδη βγει στα μουσικα site το συμπερασμα (απο αυτους που εχουν καλο αυτι και ξερουν) οτι οι παλιοι ακουγονται 10 φορες καλυτερα, οποτε θα συνεχισουν να πωλουνται πανακριβα. ;D

Δεν αμφιβάλω, σίγουρα θα παιχτεί κάτι τέτοιο, αλλά πόσοι έχουν reflex για πούλημα? Όσοι έχουν και ξέρουν δεν πουλάνε, τώρα κάτι τύποι σαν αυτόν στον ιμπέη... είναι λίγο "ξεζουμίδης" ;D (χαρά που θα κάνει όταν βγούν οι καινούργιοι ε?  ;D)

Ο κύριος John φαίνετε οτι δουλεύει μέχρι αργά ;D

Λοιπόν έχω νέα, η σειρά που θα βγει θα είναι η Reflex Red Series με τη χαρακτηρηστική κόκκινη τελίτσα στο πάνω μέρος του μαγνήτη.

Ένα δείγμα απ'τον ήχο τους είναι και η SKY I του Uli roth (πριν του φτιάξει ο John τους δικούς του, είχε πάνω stock Reflex), ξέρω είναι studio το κομμάτι, αλλά δε βρίσκω κάτι πιο αντιπροσωπευτικό.

Edit:

Άλλο ένα δείγμα απο Fair Warning πάλι με τη SKY ΙI, live όμως εδώ.

Fair Warning - Eastern Sun

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου