zappa Δημοσιευμένο 2 Αυγούστου 2015 Share Δημοσιευμένο 2 Αυγούστου 2015 Είναι και το El Cap & το Mobius που μπορούν να γυρίσουν σε buffered bypass για spill-over, βεβαίως... Ναι αλλα δε χρειάζεται, παν μέτρον άριστον www.facebook.com/pulsedot Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 2 Αυγούστου 2015 Share Δημοσιευμένο 2 Αυγούστου 2015 Σε a/b με το σήμα καρφί, έχω λίγο περισσότερα ψηλά αλλά επειδή ο magnatone τα χρειάζεται δε με ενοχλεί αυτο ειναι ΚΑΛΟ ρε συ ετσι κι αλλοιως :) ειχα ξεχασει οτι το KLON ειναι buffered (και μαλιστα μαματο) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Έκτορας Δημοσιευμένο 18 Αυγούστου 2015 Share Δημοσιευμένο 18 Αυγούστου 2015 Τελικά, το TC Triple Delay ήταν αυτό ακριβώς που... φοβόμουν. Υπερβολικά καλό για να το αγνοήσω. Άρα, Strymon Brigadier, Bearfoot Arctic White Fuzz & TC Polytune mini την έκαναν. Και η μεγάλη απώλεια είναι το... Polytune, γιατί τους ήχους του Arctic White τους καλύπτει κατά 90% το Scarab Deluxe. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
stamkosk Δημοσιευμένο 23 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσιευμένο 23 Σεπτεμβρίου 2015 Παλιές και νέες αγάπες μαζί.... Ευχάριστη έκλπηξη το τρέμολο της Xvive ;) 1 Hot Dog ....................... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusionakis Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2015 Από το πουθενά μια πολύ χρήσιμη προσθήκη (να'ναι καλά ο Ιωσήφ από τα Χανιά)... BBE Sonic Stomp sonic maximizer. Σε αναμονή και για ένα custom Fuzz Factory, όπως και για το TC Polytune Clip. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mustafank Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2015 Από το πουθενά μια πολύ χρήσιμη προσθήκη (να'ναι καλά ο Ιωσήφ από τα Χανιά)... BBE Sonic Stomp sonic maximizer. Αν έχεις χρόνο,θα μπορούσες να δώσεις λίγες περισσότερες πληροφορίες, επ' αυτού; https://morphinesocialclub.bandcamp.com/releases https://www.facebook.com/churchofmangr/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusionakis Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2015 Αν έχεις χρόνο,θα μπορούσες να δώσεις λίγες περισσότερες πληροφορίες, επ' αυτού; Ευχαρίστως, βασικά θα κάνω ό,τι μπορώ. Το μηχάνημα αυτό το γνώριζα χρόνια, αλλά ποτέ δεν μπήκα στον πειρασμό να το αποκτήσω για να δω τι κάνει. Στα χέρια μου κατέληξε μέσω μιας ανταλλαγής, και είπα ας το δοκιμάσω πιο πολύ για το τυπικό της υπόθεσης, έχοντας στο μυαλό μου ότι πιθανότατα κι εγώ με τη σειρά μου θα το δώσω. Εντέλει το πετάλι κάνει αβίαστα και με πολύ φυσικό τρόπο (που ήταν και αυτό που δεν περίμενα - θα εξηγήσω σε λίγο τι εννοώ) αυτό που υπόσχεται... δηλ. να "βγάζει την κουβέρτα μπροστά από το ηχείο του ενισχυτή", και να ακούς το σύστημά σου όσο πιο καθαρό και διαυγές γίνεται. Επειδή κυκλωματικά δεν ξέρω να εξηγήσω πώς λειτουργεί, θα προσπαθήσω να περιγράψω τι είναι και τι κάνει, παραθέτοντας μερικά σημεία και συγκρίσεις με γνωστά μηχανήματα... Έχουμε λοιπόν: - Κομπρέσορας δεν είναι... σου κάνει τον ήχο πιο στρογγυλό και διαυγή, αλλά όχι πιο κομπρεσαρισμένο. Δεν πειράζει καθόλου δυναμικές του παιξίματος. - Δεν είναι το ίδιο με το να αυξήσεις την ένταση από το volume του ενισχυτή, και να αυξήσεις και το presence. Πετυχαίνει κάτι αντίστοιχο με αυτό, αλλά χωρίς να μεταβάλει το overall volume του ενισχυτή (για αυτό και για όλους εμάς που περνάμε την πλειονότητα του παιξίματός μας σε όχι τρελές εντάσεις, γίνεται ακόμα πιο χρήσιμο), ενώ ειδικότερα σε συγχορδίες ο ήχος είναι τρομερά focused, περισσότερο κι από όταν παίζεις με μεγάλη ένταση τον ενισχυτή σου. - Προφανώς δεν είναι και noise gate ή μηχάνημα noise reduction. Δεν προκαλεί καμία διαφορά σε εντάσεις ή θόρυβο του συστήματος. - Τέλος, δεν είναι και EQ. Σίγουρα πιστεύω έχει κάποια συγγένεια σαν λογική, και ίσως κάποιος να μπορεί να πετύχει παρόμοια αποτελέσματα με ένα eq προς το τέλος του signal chain, αλλά και πάλι δεν ένιωσα ότι κάπου παρενέβην στις ρυθμίσεις του EQ του ενισχυτή και των πεταλιών μου, όπως παλιότερα ένιωσα με το eq που είχα. Συμπερασματικά λοιπόν, αυτό που κάνει είναι ότι στο υπάρχον σύστημά σου, χωρίς να σου πειράζει δυναμικές, ένταση, θόρυβο, και eq, σου δίνει τέλεια διαύγεια και στρογγυλάδα, και αυτό χωρίς να σου κάνει τον ήχο πιο πλαστικό (για αυτό και είπα στην εισαγωγή, με φυσικό τρόπο). Είναι πάντα ο ήχος του συστήματός σου, απλά τελειοποιημένος. Για αυτό και χρειάστηκαν μόνο λίγα λεπτά δοκιμής για να καταλάβω ότι είναι κάτι που όχι μόνο δεν θα φύγει, αλλά θα είναι και always on μηχάνημα... γιατί δεν πείραξε καθόλου τη φυσιογνωμία του ήχου που είχε το σύστημά μου (και είμαι πολύ ψείρας σε αυτό), απλά την ανέδειξε ακόμα καλύτερα. Ελπίζω να βοήθησα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ipbass Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2015 Ευχαρίστως, βασικά θα κάνω ό,τι μπορώ. Το μηχάνημα αυτό το γνώριζα χρόνια, αλλά ποτέ δεν μπήκα στον πειρασμό να το αποκτήσω για να δω τι κάνει. Στα χέρια μου κατέληξε μέσω μιας ανταλλαγής, και είπα ας το δοκιμάσω πιο πολύ για το τυπικό της υπόθεσης, έχοντας στο μυαλό μου ότι πιθανότατα κι εγώ με τη σειρά μου θα το δώσω. Εντέλει το πετάλι κάνει αβίαστα και με πολύ φυσικό τρόπο (που ήταν και αυτό που δεν περίμενα - θα εξηγήσω σε λίγο τι εννοώ) αυτό που υπόσχεται... δηλ. να "βγάζει την κουβέρτα μπροστά από το ηχείο του ενισχυτή", και να ακούς το σύστημά σου όσο πιο καθαρό και διαυγές γίνεται. Επειδή κυκλωματικά δεν ξέρω να εξηγήσω πώς λειτουργεί, θα προσπαθήσω να περιγράψω τι είναι και τι κάνει, παραθέτοντας μερικά σημεία και συγκρίσεις με γνωστά μηχανήματα... Έχουμε λοιπόν: - Κομπρέσορας δεν είναι... σου κάνει τον ήχο πιο στρογγυλό και διαυγή, αλλά όχι πιο κομπρεσαρισμένο. Δεν πειράζει καθόλου δυναμικές του παιξίματος. - Δεν είναι το ίδιο με το να αυξήσεις την ένταση από το volume του ενισχυτή, και να αυξήσεις και το presence. Πετυχαίνει κάτι αντίστοιχο με αυτό, αλλά χωρίς να μεταβάλει το overall volume του ενισχυτή (για αυτό και για όλους εμάς που περνάμε την πλειονότητα του παιξίματός μας σε όχι τρελές εντάσεις, γίνεται ακόμα πιο χρήσιμο), ενώ ειδικότερα σε συγχορδίες ο ήχος είναι τρομερά focused, περισσότερο κι από όταν παίζεις με μεγάλη ένταση τον ενισχυτή σου. - Προφανώς δεν είναι και noise gate ή μηχάνημα noise reduction. Δεν προκαλεί καμία διαφορά σε εντάσεις ή θόρυβο του συστήματος. - Τέλος, δεν είναι και EQ. Σίγουρα πιστεύω έχει κάποια συγγένεια σαν λογική, και ίσως κάποιος να μπορεί να πετύχει παρόμοια αποτελέσματα με ένα eq προς το τέλος του signal chain, αλλά και πάλι δεν ένιωσα ότι κάπου παρενέβην στις ρυθμίσεις του EQ του ενισχυτή και των πεταλιών μου, όπως παλιότερα ένιωσα με το eq που είχα. Συμπερασματικά λοιπόν, αυτό που κάνει είναι ότι στο υπάρχον σύστημά σου, χωρίς να σου πειράζει δυναμικές, ένταση, θόρυβο, και eq, σου δίνει τέλεια διαύγεια και στρογγυλάδα, και αυτό χωρίς να σου κάνει τον ήχο πιο πλαστικό (για αυτό και είπα στην εισαγωγή, με φυσικό τρόπο). Είναι πάντα ο ήχος του συστήματός σου, απλά τελειοποιημένος. Για αυτό και χρειάστηκαν μόνο λίγα λεπτά δοκιμής για να καταλάβω ότι είναι κάτι που όχι μόνο δεν θα φύγει, αλλά θα είναι και always on μηχάνημα... γιατί δεν πείραξε καθόλου τη φυσιογνωμία του ήχου που είχε το σύστημά μου (και είμαι πολύ ψείρας σε αυτό), απλά την ανέδειξε ακόμα καλύτερα. Ελπίζω να βοήθησα. Δεν έχω καμία εμπειρία από το πετάλι, στην πραγματικότητα ούτε που το ήξερα. Αλλά μου κίνησε την περιέργεια και έκανα μια αναζήτηση. Εδώ κάποιος εξηγεί τον τρόπο που λειτουργεί: http://www.talkbass.com/threads/bbe-sonic-stomp-maximizer-clarification.491224/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusionakis Δημοσιευμένο 16 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσιευμένο 16 Οκτωβρίου 2015 Ωραίος... thanks. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Κουφη Λεοπαρδαλη Δημοσιευμένο 16 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσιευμένο 16 Οκτωβρίου 2015 Ένα μπιχλιμπιδι εχω ολο κι'ολο. Ακριβο αλλα χρυσο. :-* Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση