Προς το περιεχόμενο

Μεγαλυτερο gauge χορδων.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όχι χωρίς να πειράξεις το trussrod,  γιατί λόγο μεγαλύτερης πίεσης θα έχεις relief άρα μεγαλύτερη απόσταση. Κοιτά άμα μιλάς για ηλεκτρική ή ακουστική τότε μπορείς να το φτιάξεις άνετα.

http://users.powernet.co.uk/guitars/setup5.htm  και υπάρχουν και πολλοί οδηγοί στο YouTube.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όχι χωρίς να πειράξεις το trussrod,

φυσικά όμως πρέπει να σφίξει και τη βέργα για να μη γίνει η κιθάρα τόξο.

Οι πιο χοντρές χορδές έχουν σε δεδομένο κούρδισμα μεγαλύτερη τάση, άρα ταλαντώνονται λιγότερο. Επομένως μπορείς να κατεβάσεις το action αν θέλεις χωρίς να τρίζει, ενώ με την ίδια ρύθμιση θα έτριζαν οι λεπτότερες χορδές. Επειδή βέβαια είναι πιο "σκληρές" μάλλον θα θέλεις να το κατεβάσεις, για να παίζεις πιο εύκολα, και τελικά ίσως να παίζεις και πιο γρήγορα όταν συνηθίσει το χέρι σου.

γενικά ισχύει

λεπτές χορδές = μεγάλο action + χαμηλή τάση = μεγάλες διαδρομές και μικρή αντίσταση στο αριστερό χέρι

και τούμπαλιν

"[...] the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt."

Πολυ σωστα ολα τα παραπανω περι ρυθμισης του truss-rod κλπ, αλλα οχι παντα.

Αν το μανικι ειναι παχυ (πχ Warmoth boatneck, fat, κλπ) δεν χαμπαριαζει και πολυ.

Ολα μου τα ...ροπαλα δεν τα εχω πειραξει ποτε και παιζω μονιμως με 11αρες. Σε μια ειχα δοκιμασει και 13αρες και παλι δεν καταλαβε τιποτα...

wood matters

φυσικά όμως πρέπει να σφίξει και τη βέργα για να μη γίνει η κιθάρα τόξο.

Οι πιο χοντρές χορδές έχουν σε δεδομένο κούρδισμα μεγαλύτερη τάση, άρα ταλαντώνονται λιγότερο. Επομένως μπορείς να κατεβάσεις το action αν θέλεις χωρίς να τρίζει, ενώ με την ίδια ρύθμιση θα έτριζαν οι λεπτότερες χορδές. Επειδή βέβαια είναι πιο "σκληρές" μάλλον θα θέλεις να το κατεβάσεις, για να παίζεις πιο εύκολα, και τελικά ίσως να παίζεις και πιο γρήγορα όταν συνηθίσει το χέρι σου.

γενικά ισχύει

λεπτές χορδές = μεγάλο action + χαμηλή τάση = μεγάλες διαδρομές και μικρή αντίσταση στο αριστερό χέρι

και τούμπαλιν

Aυτο ακριβως με ενδιαφερει. Να εχω χαμηλοτερο action απ'οτι εχω τωρα χωρις τα τριζουν οι χορδες.Προσφατα πηρα μια κιθαρα με σκαλα 25,5 και με 9αρες χορδες δικες της. Εχει φλατ ταστιερα ειναι fixed bridge και εχει medum ταστα και απ'οτι εχω διαβασει απο δω, αυτα τα χαρακτηριστικα ευνοουν το χαμηλο action. Παρ'ολα αυτα ετσι οπως ειναι τωρα δεν μου πολυαρεσει το action που εχει και ΝΑΙ της εχει γινει set up.

Αν βαλω 10αρες θα μπορεσω να πετυχω αισθητα χαμηλοτερο action?? ???

Eευχαριστω για τις απαντησεις σας.

μπορείς να μας πεις πόσο action έχει τώρα π.χ. στο 12ο τάστο στη μπάσα και στο καντίνι; αν δεν έχεις ακριβή χάρακα μπορείς να το μετρήσεις στο περίπου με πένες

γενικά δε θεωρώ λόγο το χαμηλότερο action για να αλλάξεις χορδές. Θα είναι πιο μικρό, αλλά θα θέλει και λίγο πιο πολλή δύναμη το πάτημα, οπότε μια η άλλη.

επίσης μπορείς να δοκιμάσεις να ρυθμίσεις μόνος σου τα action πιο χαμηλά με τις χορδές που έχει τώρα. Τι κιθάρα είναι; τι μουσική παίζεις;

"[...] the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt."

μπορείς να μας πεις πόσο action έχει τώρα π.χ. στο 12ο τάστο στη μπάσα και στο καντίνι; αν δεν έχεις ακριβή χάρακα μπορείς να το μετρήσεις στο περίπου με πένες

γενικά δε θεωρώ λόγο το χαμηλότερο action για να αλλάξεις χορδές. Θα είναι πιο μικρό, αλλά θα θέλει και λίγο πιο πολλή δύναμη το πάτημα, οπότε μια η άλλη.

επίσης μπορείς να δοκιμάσεις να ρυθμίσεις μόνος σου τα action πιο χαμηλά με τις χορδές που έχει τώρα. Τι κιθάρα είναι; τι μουσική παίζεις;

Μια washburn ειναι.Ειχα χαμηλωσει λιγο περισσοτερο την γεφυρα αλλα η μι καντινι τασταρε τοσο πολυ που στο ενατο ταστο εβγαζε νεκρη νοτα επειδη χτυπουσε στο 12το ταστο οποτε σηκωσα καπως την δεξια μερια της γευρας και  δεν ακουγεται πια νεκρη νοτα αλλα παλι θα προτιμουσα λιγο χαμηλοτερο action...Rock και μεταλ παιζω πιο πολυ.

Μηπως φταιει το 12το τατο? Λες να μην ιεναι καλα τοποθετιμενο?Γιατι μονο εκει τασταρει, δηλαδη οταν παταω το 9το ταστο χτυπαει στο 12το...

όπως τα λες θες ταστοδουλεια

ανάμεσα στο 9 και στο 12 δεν πατάς ποτέ;;;

Κοιτα οταν ανεβαζω το action δεν ακουγεται νεκρη νοτα,αντιθετα οταν χμηλωνω το action συμβαινει.Οταν παιζω αναμεσα στο 9ο και στο 12 παλι δεν ακουγεται τιποτα μονο οταν βαραω το 9ο χτυπαει στο 12ο.Οταν την πηγα για σετ απ μου ειπε οτι δεν εχουν τιποτα τα ταστα απλα θελει ανεβασμα η γεφυρα..Αλλα αν και ειμαι απειρος πιστευω οτι ισως να θελει δουλεια το 12ο ταστο..

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου