rocka cola Δημοσιευμένο 29 Ιουνίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 29 Ιουνίου 2010 παντως μιαζει να δουλευει... θα το κανω κι εγω στη νεα μου στρατ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
tanasee Δημοσιευμένο 29 Ιουνίου 2010 Share Δημοσιευμένο 29 Ιουνίου 2010 Καλησπέρα σε όλους. Φίλε rocka cola, αν χαλαρώσεις το τρέμολό σου, αυτό θα σηκώνεται ευκολότερα κατά τα bends. Έπεται λοιπόν ότι θα κάνεις μεγαλύτερη κίνηση για να φτάσει η νότα στον νέο τόνο (εν συγκρίσει με το τωρινό setup των ελατηρίων) ΚΑΙ σε περίπτωση που η νότα αυτή συνηχεί με κάποια άλλη/ες, αυτή/ες θα πέφτουν από τον τόνο τους (η γέφυρα σηκώνεται πιό εύκολα κατά το bend=>μειώνεται η τάση των χορδών). Όπως και να χει δοκιμάζεις και αποφασίζεις. Η κούραση έχει να κάνει και με την τεχνική του bend, που συχνά γίνεται με ’’κακό’’ τρόπο, εννοώντας αντιεργονομικό (έπαθα και προσπαθώ να μάθω!). Προσπάθησε να αποφεύγεις bend με ένα μόνο δάκτυλο ΚΑΙ προσπάθησε η κίνηση να μην προέρχεται από τις αρθρώσεις των δακτύλων αλλά από τον καρπό(σαν μοχλός δηλαδή με βάση τον αντίχειρα), έχοντας τεντωμένα τα δάκτυλα και κατά το δυνατό παράλληλα με την ταστίερα. Δεν ξέρω αν είναι σαφές. Αν δεν το κάνεις έτσι, προσπάθησε γιατί μειώνει σημαντικά την καταπόνηση των αρθρώσεων. Καλό ψάξιμο και καλή τύχη! http://www.myspace.com/teflonathens Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ierissiotis Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2010 Share Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2010 Nα Ρωτησω κατι?? Με μεγαλυτερο gauge χορδων πχ.11αρες ή 10αρες μπορεις να εχεις χαμηλοτερο action απ'οτι με 9αρες σε σκαλα 25,5? Nαι! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ierissiotis Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2010 Share Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2010 Για ποιό λόγο. Η γνώμη μου είναι ότι το τρέμολο της στράτο πρέπει να είναι floating. Και αυτός την ίδια (γνώμη) έχει. Κάτι παραπάνω ξέρει από μας. ;) Τέτοιους έχει εκατοντάδες στο ιντερνετ που προτείνει ο καθένας τα δικά του.Το θέμα είναι όμως πώς στη πραγματικότητα το 90% δε χρησημοποιεί ρύθμιση floating σε stratocaster tremolo. Κάτι θα ξέρουν και αυτοι. :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2010 Share Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2010 Τέτοιους έχει εκατοντάδες στο ιντερνετ που προτείνει ο καθένας τα δικά του.Το θέμα είναι όμως πώς στη πραγματικότητα το 90% δε χρησημοποιεί ρύθμιση floating σε stratocaster tremolo. Κάτι θα ξέρουν και αυτοι. :) Να είσαι σίγουρος ότι ΔΕΝ έχει "εκατοντάδες στο ιντερνετ" σαν τον Verheyen. ;) Ένα μεγάλο ποσοστό από το 90% που χρησιμοποιεί non-floating ρύθμιση έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να ΜΗΝ ξέρει πως να το κάνει? Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
apo83 Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2010 Share Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2010 παντως μιαζει να δουλευει... θα το κανω κι εγω στη νεα μου στρατ. καλητερα να δοκιμασεις αυτο... εχει πιο λογικα επιχειρηματα! ...δεν ξερω, γνωμη μου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ierissiotis Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2010 Share Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2010 Να είσαι σίγουρος ότι ΔΕΝ έχει "εκατοντάδες στο ιντερνετ" σαν τον Verheyen. ;) Eντάξει εκατοντάδες μπορει να μην έχει έχει όμως πάρα πολλούς.Μην τα παίρνεις τις μετρητίς! Ένα μεγάλο ποσοστό από το 90% που χρησιμοποιεί non-floating ρύθμιση έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να ΜΗΝ ξέρει πως να το κάνει? Να είσαι σίγουρος ότι εκτός απο μένα και εσένα το έχουν ανακαλύψει και άλλοι το you tube ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2010 Share Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2010 Να είσαι σίγουρος ότι εκτός απο μένα και εσένα το έχουν ανακαλύψει και άλλοι το you tube ;D Μάλλον δεν κατάλαβες. Ο Verheyen δεν είναι τυχαίος... δεκτόν? Και το tremolo της Strat έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί μια χαρά floating, από την εποχή των Shadows, δεκτόν κι'αυτό? Αν έχεις αντιρρήσεις πες μου. ;) Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Nestoras Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2010 Share Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2010 Μάλλον δεν κατάλαβες. Ο Verheyen δεν είναι τυχαίος... δεκτόν? Και το tremolo της Strat έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί μια χαρά floating, από την εποχή των Shadows, δεκτόν κι'αυτό? Έτσι κι αλλιώς η Fender στα manual της floating τρέμολο προτείνει. Και δουλεύει και θαυμάσια. Τέτοιους έχει εκατοντάδες στο ιντερνετ που προτείνει ο καθένας τα δικά του.Το θέμα είναι όμως πώς στη πραγματικότητα το 90% δε χρησημοποιεί ρύθμιση floating σε stratocaster tremolo. Κάτι θα ξέρουν και αυτοι. :) Εγώ πρότεινα αυτή τη λύση, είπα πρότεινα, αν δεν σας αρέσει κάντε το όπως νομίζετε. InfluenSir! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2010 Share Δημοσιευμένο 30 Ιουνίου 2010 Έτσι κι αλλιώς η Fender στα manual της floating τρέμολο προτείνει. Και δουλεύει και θαυμάσια. Εγώ πρότεινα αυτή τη λύση, είπα πρότεινα, αν δεν σας αρέσει κάντε το όπως νομίζετε. Τη λύση αυτή μου την είχε δείξει γνωστός μάστορας (που δεν γράφει, δυστυχώς, στο noiz... :-\) εδώ και αρκετά χρόνια και λειτουργεί άψογα. Όσες Strat πέρασαν από τα χέρια μου, ειδικά με locking κλειδιά, είχαν απόδοση... Floyd Rose :P χωρίς ξεκουρδίσματα και το tremolo λειγουργούσε και "μουσικά" σωστά, όπως εξηγεί ο Verheyen. Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση