rocka cola Δημοσιευμένο 27 Ιουνίου 2010 Share Δημοσιευμένο 27 Ιουνίου 2010 Καλησπερα σε ολους! Εχω στη strat μου 5 ελατηρια με 11ρες σε Ε κουρδισμα,και θελω με αυτο το παχος χορδων (11-48) να ειναι λιγο πιο μαλακες οι χορδες γιατι οταν παιζω ωρα αρχιζει και ποναει λιγο το χερι λογω της δυναμης που βαζω για να τις φερω βολτα. Αν βγαλω ενα ελατηριο(συγκεκριμενα το μεσαιο)θα γινουν λιγο πιο μαλακες,και αν ναι θα πρεπει μετα να ρυθμισω παλι το truss rod για το καινουριο σετ χορδων που θα βαλω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 27 Ιουνίου 2010 Share Δημοσιευμένο 27 Ιουνίου 2010 Αν βγαλω ενα ελατηριο(συγκεκριμενα το μεσαιο)θα γινουν λιγο πιο μαλακες Οχι δεν θα γινουν,κατεβασε gauge χορδων,δεν υπαρχει κανενας λογος να ταλαιπωρεις τα χερια σου με βαριες χορδες αν δεν τις μπορεις (υποθετω βεβαια οτι η κιθαρα σου ειναι τελεια σεταρισμενη γιατι η "δυσκολια" στις χορδες πολλες φορες οφειλεται σε κακο σετ απ) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ierissiotis Δημοσιευμένο 27 Ιουνίου 2010 Share Δημοσιευμένο 27 Ιουνίου 2010 Κράτησε και τα 5 ελατήρια και χαλάρωσε τις 2 βίδες που βιδώνουν στο σώμα στη πίσω πλευρά και συγκρατούν τα ελατήρια. Πρόσεξε όμως να μη τις ξεβιδώσεις πολύ γιατί θα σηκωθεί το τρέμολο.Το τρέμολο(καβαλάρης) πρέπει να είναι ευθεία με τη ταστιέρα.Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς.Και εγώ το ίδιο πάχος χορδών φοράω και κάνω bends σαν να φοράω 0.10. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ierissiotis Δημοσιευμένο 27 Ιουνίου 2010 Share Δημοσιευμένο 27 Ιουνίου 2010 Κράτησε και τα 5 ελατήρια και χαλάρωσε τις 2 βίδες που βιδώνουν στο σώμα στη πίσω πλευρά και συγκρατούν τα ελατήρια. Πρόσεξε όμως να μη τις ξεβιδώσεις πολύ γιατί θα σηκωθεί το τρέμολο.Το τρέμολο(καβαλάρης) πρέπει να είναι ευθεία με τη ταστιέρα.Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς.Και εγώ το ίδιο πάχος χορδών φοράω και κάνω bends σαν να φοράω 0.10. και καλύτερα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
rocka cola Δημοσιευμένο 27 Ιουνίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 27 Ιουνίου 2010 οχι δεν νομιζω οτι υπαρχει προβλημα με το setup μιας και ουτε τριζουν πουθενα,ουτε ειναι ψηλα ουτε τπτ,και παιζω μια χαρα ανετα.Απλα μετα απο ωρα παιξιματος και bending νιοθω να καταπονειται το χερι μου. Θα δοκιμασω το κολπο με τις βιδες κι αν οχι..τοτε θα το γυρισω σε 10ρες.Απλα μου αρεσει πολυ η ατακα της κιθαρας με τις 11ρες και ο "ογκος" που εχει ο ηχος. :( Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Nestoras Δημοσιευμένο 27 Ιουνίου 2010 Share Δημοσιευμένο 27 Ιουνίου 2010 Πρόσεξε όμως να μη τις ξεβιδώσεις πολύ γιατί θα σηκωθεί το τρέμολο.Το τρέμολο(καβαλάρης) πρέπει να είναι ευθεία με τη ταστιέρα. Για ποιό λόγο. Η γνώμη μου είναι ότι το τρέμολο της στράτο πρέπει να είναι floating. Και αυτός την ίδια (γνώμη) έχει. Κάτι παραπάνω ξέρει από μας. ;) InfluenSir! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pethamenos Δημοσιευμένο 27 Ιουνίου 2010 Share Δημοσιευμένο 27 Ιουνίου 2010 Nα Ρωτησω κατι?? Με μεγαλυτερο gauge χορδων πχ.11αρες ή 10αρες μπορεις να εχεις χαμηλοτερο action απ'οτι με 9αρες σε σκαλα 25,5? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
apo83 Δημοσιευμένο 28 Ιουνίου 2010 Share Δημοσιευμένο 28 Ιουνίου 2010 Για ποιό λόγο. Η γνώμη μου είναι ότι το τρέμολο της στράτο πρέπει να είναι floating. Και αυτός την ίδια (γνώμη) έχει. Κάτι παραπάνω ξέρει από μας. ;) αυτο με την κλιση το εχω ξαναδει, δεν θυμαμαι απο ποιον... ειναι λιγο ακυρο, πως μπορει να συμβαινει? Αναμεσα στην ταση των χορδων και αυτη των ελατηριων εχεις ενα μεταλικο μπλοκ το οποιο στεκεται σε 2 ή 6 βιδες (αναλογα με την γεφυρα) ΣΥΜΜΕΤΡΙΚΑ βιδωμενες στο σωμα! Μπορει καποιος να μου το αιτιολογισει καλλητερα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Nestoras Δημοσιευμένο 28 Ιουνίου 2010 Share Δημοσιευμένο 28 Ιουνίου 2010 αυτο με την κλιση το εχω ξαναδει, δεν θυμαμαι απο ποιον... ειναι λιγο ακυρο, πως μπορει να συμβαινει? Αναμεσα στην ταση των χορδων και αυτη των ελατηριων εχεις ενα μεταλικο μπλοκ το οποιο στεκεται σε 2 ή 6 βιδες (αναλογα με την γεφυρα) ΣΥΜΜΕΤΡΙΚΑ βιδωμενες στο σωμα! Μπορει καποιος να μου το αιτιολογισει καλλητερα? Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Μελέτησε το βίντεο καλύτερα. InfluenSir! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
apo83 Δημοσιευμένο 28 Ιουνίου 2010 Share Δημοσιευμένο 28 Ιουνίου 2010 Αναφερομαι στην κλιση που εχει δωσει στο μεταλικο μερος που κραταει τα ελλατηρια βιδωμενα στο σωμα και στην λογικη του οτι αφου οι μπασες χορδες τραβανε περισσοτερο, η αντιστοιχη πλευρα θα πρεπει να ειναι βιδωμενη περισσοτερο στο σωμα... καταλαβαινω τι ακριβως λεει, δεν βρισκω καμια λογικη ομως σε αυτο που εχει κανει! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση