Προς το περιεχόμενο

Η λεπτομέρεια...

Nikolas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Gianniss τα midi ντραμς ήταν live παιγμένα με pad, ή συγκρίνεις τις διαφορές ανάμεσα σε performance και λούπες?

freerock1974 και εγώ είμαι κολλημένος με τα παλιά, και εκεί νομίζω ότι είναι η διαφορά, σε αυτό που λέμε "χαρακτήρα". Από την άλλη έχω διαπιστώσει ότι μπορεί κάποιος να δώσει χαρακτήρα και με τα plug ins, αλλά θέλει πολύ ψάξιμο και κόπο, οπότε ίσως να καταντάει πιο κουραστικό και από τα κανονικά παλιακά!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 47
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

;)

Εάν το τέστ το έκανε ο Lord...θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε

Αν τον ειχαμε προχειρο,θα το συζητουσες μαζι του... ;D

Απ το '83 χωρις πικαπ...?Εγω τοτε πηρα το πρωτο μου...

Εισαι πολυ μπροστα γι αυτο δε βλεπεις διαφορες...

Το ΠΙΚΑΠ πού το πεταξες?

Θελω να παω να το πικ ιτ απ...

Δεν πιστευω να πεταξες και το δισκο? :P

Νο τονε μαζωξω κι αυτονα...

Χωρις πλακα,διαφορες υπαρχουν και πολλες φορες μεγαλες,

δεν ξερω αν αξιζει τον κοπο ομως...

Μμμμμ..

Οχι,δεν αξιζει. ;)

εδιτ..

Συμφωνω με τον Μανο για τον χαρακτηρα... ;)

Μια ερώτηση

Οταν μιλαμε για midi λογική εννοούμε οτι παρουσιάζουμε κλασική κιθαρα ,τύμπανα

κοντραμπάσο κλπ μέσω κλαβιε ?

Αν είναι ετσι :-X δε λειτουργεί με τίποτα

Gianniss τα midi ντραμς ήταν live παιγμένα με pad, ή συγκρίνεις τις διαφορές ανάμεσα σε performance και λούπες?

Τα midi drums ηταν γραμμενα σε software και ηταν σχεδον τα ιδια με αυτα που τελικα παιχτηκαν απο τον drummer. Θα ηταν αδικο να συγκρινω συμβατικες λουπες με ανθρωπινο παιξιμο ετσι? ;)

Το θεμα ομως δεν ειναι μονο τα drums. Μιλουσα για ολοκληρο το δισκο. Drums, κιθαρες, πιανα, τσελο, ακουστικες κιθαρες και αλλα πολλα! Ξαναλεω πως αν η επιλογη να χρησιμοποιησεις vst ειναι συνηδειτοποιημενη, μετα απο συγκριση και αποφαση, τοτε μπραβο και πολυ καλα κανεις. Αλλιως ομως υπαρχει μονο το: ''Δεν εχω τα μεσα, δεν ξερω πως θα ακουγοταν, αλλα τα vst πλεον κανουν μια χαρα δουλεια, ξεγελουν πολλους και ετσι θα κανω ο,τι κανω με αυτα''. Ειναι λιγο περιοριστικη αυτη η λογικη

;)Αν τον ειχαμε προχειρο,θα το συζητουσες μαζι του... ;D

Άμα είχα και εγώ το Hammond του Lord και μάλιστα με την υπογραφή του, δεν θα το συζητούσα και εγώ... ;D

Εισαι πολυ μπροστα γι αυτο δε βλεπεις διαφορες...

Μπά...τότε έφτιαχνα το πρώτο μου σπίτι...αλλά και πάλι το cd με κέρδισε...

Δεν πιστευω να πεταξες και το δισκο?...

Τους πιο πολλούς τους χάρισα γιατί πιάνανε τόπο...έχω κρατήσει καμμιά 10ριά με καλύτερο ένα πενταπλό (κουτί) με τα άπαντα του Hendrix

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Μια ερώτηση

Οταν μιλαμε για midi λογική εννοούμε οτι παρουσιάζουμε κλασική κιθαρα ,τύμπανα κοντραμπάσο κλπ μέσω κλαβιε ?

Σαντούρι, ούτι, φωνές...και λειτουργεί μιά χαρά...

Και όχι μόνο με κλαβιέ...και με midi κιθάρες παίζει το σύστημα ;)

Γεια και απο μενα. Νομιζω πως το θεμα δεν ειναι να ξεγελαστουν καποιοι απο ενα project. Το θεμα ειναι να κανεις αυτο το project οσο καλυτερο γινεται. Τι εννοω: Εννοειται πως μπορει να ξεγελαστει καποιος απο μια ηχογραφηση. Μαλιστα μπορει μια δουλεια με virtual οργανα να ακουστει καλυτερη απο μια αλλη με real. Αλλα πως ακουγεται το ιδιο project στις δυο εκδοχες του στο δημιουργο ?

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.

Ο καθένας προσπαθεί για το καλύτερο αποτέλεσμα (με τα μέσα που διαθέτει).

Για τους περισσότερους η σημασία στην λεπτομέρεια δίνεται γιατί πρώτα απ'όλα πρέπει να τα έχουν καλά με τον εαυτό τους.

Αν δεν το κάνεις ίσως να μείνεις με την αίσθηση οτι δεν προσπάθησες για το (δικό σου)καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα...

Η φράση "ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο" πρέπει να ισχύει και για την σύνθεση και για την ενορχήστρωση και για την εκτέλεση αλλά και για το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνοι , ένα μεγάλο ποσοστό ακροατών δεν θα καταλάβει καμμία διαφορά, ο δημιουργός όμως θα το ψάχνει μέχρι εκει που ακούει αυτός διαφορές...

(ή που τελος πάντων νομίζει οτι ακούει, αλλά το οφείλει στον εαυτό του πιστεύω...)

Άμα είχα και εγώ το Hammond του Lord και μάλιστα με την υπογραφή του, δεν θα το συζητούσα και εγώ... ;D

Αχαχχαχχαχα!Καλο!

έχω κρατήσει καμμιά 10ριά με καλύτερο ένα πενταπλό (κουτί) με τα άπαντα του Hendrix

Δοξα τω θεω... ;)

Η κουβεντα ειναι μεγαλη και πολυ ενδιαφερουσα.

Να πω μια τελευταια σκεψη..

Υπαρχει κατι στον αναλογικο κοσμο που δε θα μπορεσει να αντιγραψει ποτε(μαλλον)

ο ψηφιακος.

Το συναισθημα.

Το ψυχοακουστικο φαινομενο της ακροασης της μουσικης ως φορεας ψυχικων διεγερσεων.

Προσωπικα αυτο μου συμβαινει με τη μουσικη αλλα και με τις κινηματογραφικες ταινιες.

Εχω την εντυπωση οτι υπαρχει ενα αορατο χαλί με συναισθηματα στρωμενο σε καθετι αναλογικο.

Ο ψηφιακος κοσμος ειναι ΜΕΓΑΛΗ ευκολια,αλλα ειναι σα να κανεις ποδολουτρο με καλτσες.

Να ναι καλα παντως αυτοι που τα ψαχνουν και γραφουμε τη μουσικουλα μας στο σπιτακι μας...

Τελικα ηταν πολλες οι σκεψεις..

Σορρυ.. 8)

Υπαρχει κατι στον αναλογικο κοσμο που δε θα μπορεσει να αντιγραψει ποτε(μαλλον) ο ψηφιακος.

Το συναισθημα.

Το συναίσθημα το έχει ο άνθρωπος...όχι το μέσο...αλοίμονο εάν δίνουμε μυθικές προεκτάσεις σε άψυχα πράγματα...

Προσωπικα αυτο μου συμβαινει με τη μουσικη αλλα και με τις κινηματογραφικες ταινιες.

Θα σε "προκαλέσω" να ακούσεις τη μουσική του Μονομάχου...το 95% της χορωδίας είναι Vst

Σαντούρι, ούτι, φωνές...και λειτουργεί μιά χαρά...

Και όχι μόνο με κλαβιέ...και με midi κιθάρες παίζει το σύστημα ;)

Πιστεύω οτι ειδικά σε έγχορδα η και παραδοσιακά όργανα καλο ειναι να παίζονται   απο

μουσικούς, οχι τοσο  απο πλευράς  αξιοπιστίας  ήχου

οσο χειρισμού και ερμηνείας  που μονο

αυτος που ασχολείται επισταμένα με το συγκεκριμένο όργανο πραγματικά μπορεί να το καταφέρει.   ;)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου