Προς το περιεχόμενο

Ελεγχος VST Plug-ins

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας....

θα ηθελα να σας ρωτησω αν γνωριζετε καποιο midi controller ή midi surface που να εχει πανω του knobs και faders για ελεχγο κυριως των VST Plug-ins και οχι τοσο του DAW.

Εχω δει οτι διαφορα MIDI KEYBOARDS διαθετουν πανω τους και διαφορα κουμπια οπως transport buttons, faders, knobs αλλα αυτα δεν διατιθεται και σε ξεχωριστο midi controller??

Προκειται να αγορασω το STEINBERG CC121 και επειδη το εχω ψαξει λιγο, υπαρχει η δυνατοτητα να ελεγχεις τα vst plugins με ενα konb που διαθετει το CC121 αλλα μονο ενα την φορα.

Και για να γινω πιο συγκεκριμενος στο τι ζηταω, θα ηθελα να ανοιγω π.χ. το HALION 1 στο CUBASE και να ελεγχω με ενα midi controller τα 5-6 knobs που διαθετει το HALION 1 και οχι με το ποντικι.

Σας Ευχαριστω όλους εκ των προτερων και καθε συμβουλη ειναι ευπροσδεκτη...!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δουλεύω επίσης με to cubase, και έχω το BCR2000 της behringer. Με faders υπάρχει και το BCF2000. Αρκετά καλό για τα λεφτά του, αλλά θέλει άπειρο παίδεμα για να το σετάρεις σωστά. Την πρώτη βδομάδα θα νομίζεις ότι είναι χαλασμένο!

Το να ρυθμίσεις κάποιο Knob να ελέγχει μια παράμετρο ενός synth ή φίλτρου είναι σχετικά απλό αλλά το cubase σε περιορίζει πάρα πολύ, με την έννοια ότι το Project πρέπει να είναι τελειωμένο σχεδόν για να κάνεις δουλειά γρήγορα... Πχ. βάζεις ένα vst synth σε ένα κανάλι, κάνεις ένα τέταρτο για να ρυθμίσεις το cubase να το ελέγχει, μετά από λίγο βάζεις κι'άλλο ίδιο vst σε άλλο κανάλι, και θέλει πάλι την ίδια δουλειά απ'την αρχή!!! Απογοήτευση!

Μετά από άπειρο ψάξιμο βρήκα έναν τύπο στο internet ο οποίος έχει καταφέρει να το κάνει να ελέγχει οποιοδήποτε vst έχεις επιλεγμένο. (για cubase πάντα) Το παλικάρι είναι προγραμματιστής και έχει κάνει πολλή δουλειά. (http://stutterbrain.wordpress.com/cubase-generic-remote-and-behringer-bcr-2000/)

Ακολούθησα τις οδηγίες του, και το έχω καταφέρει κι'εγώ να δουλεύει έτσι όπως θέλω. Απλά σου λέω -για να μην με καταριέσαι μετά  ;D- ότι θέλει άπειρο παίδεμα. Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω αν αξίζει τόσος κόπος για περιβάλλον μείξης. Είναι πολύ πιο εύχρηστο (και χρήσιμο) για live jams όπου έχεις έτοιμα projects με τα vsti και τα εφφέ σε στάνταρ κανάλια και σειρά, και απλά θέλεις να πειράζεις 3-4 παραμέτρους σε realtime.

Και ξανατονίζω, μην νομίζεις ότι το bcr είναι πατάτα... αντιθέτως, δεν υπάρχει άλλο κοντρόλερ με τις δυνατότητες του σε αυτά τα λεφτά. Φταίει καθαρά το implementation του cubase για τον έλεγχο από midi controllers. Αν σκέφτεσαι για κάποιο άλλο κοντρόλερ, είμαι 90% σίγουρος ότι θα έχεις το ίδιο πρόβλημα που περιγράφω. (στο cubase πάντα)

Αν ήδη σκέφτεσαι να πάρεις κάτι άλλο, - και επειδή την πάτησα μια φορά- σου προτείνω να πάρεις κάποιο κοντρόλερ που να δείχνει την τρέχουσα τιμή για κάθε knob χωρίς να χρειαστεί να το πειράξεις, (ώστε να μην ψάχνεις μέσα σε παράθυρα στην οθόνη) και οπωσδήποτε να έχει knobs που περιστρέφονται επ'άπειρο. Είναι μεγάλη μλκία να γυρνάς ένα knob τέρμα δεξιά πχ, μετά να αλλάζεις plugin, και να μην μπορείς να γυρίσεις κι'άλλο δεξιά το ίδιο knob για να ρυθμίσεις τη νέα παράμετρο. Αυτό επειδή έπαθα και έμαθα. Στην κατηγορία τιμής κάτω των 300+ευρώ, δεν είχα βρει άλλο κοντρόλερ με αυτά τα χαρακτηριστικά...

δες αυτό

http://www.athensproaudio.gr/index.php?target=products&product_id=31045

τυπικά πρέπει να κάνει αυτό που λες.

http://brokentempo.bandcamp.com/

www.brokentempo.com

δες αυτό

http://www.athensproaudio.gr/index.php?target=products&product_id=31045

τυπικά πρέπει να κάνει αυτό που λες.

Αν o φίλος ενδιαφέρεται μόνο για 5-6 knobs όπως λέει, φαίνεται πολύ καλό. Και αρκετά φθηνό για Novation...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου