Προς το περιεχόμενο

Ακούγετε ήχος στερεοφωνικού απ'τον ενισχυτή κιθάρας

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ο λαμπάτος ενισχυτής κιθάρας κάνει το αντίθετο από αυτό που θεωρείται ιδανικό σε έναν ενισχυτή hi-fi. Στα ηχοσυστήματα ζητείται (γενικά) η γραμμικότητα (καθαρός ήχος με όσο το δυνατόν χαμηλότερη αρμονική παραμόρφωση) ενώ ο χαρακτηριστικός ήχος της ηλεκτρικής κιθάρας που απαιτει (?) λαμπάτους οφείλεται  στη μη γραμμικότητα που εισάγουν αυτοί στο σήμα της (προσθήκη αρμονικών που παχαίνουν-γλυκαίνουν-παραμορφώνουν τον ηχο).

Και μεις που χουμε λαμπάτο hi fi ;

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 46
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Και μεις που χουμε λαμπάτο hi fi ;

Να φύγετε! Να πάτε αλλού!

Λοιπόν. Αρκετές φορές βάζω στο στερεοφωνικό μουσική να παίζει, και παραληλα παίζω κιθάρα. συμβαίνει λοιπόν το εξείς, ακούγεται η μουσική του στέρεο απ΄το ηχείο του ενισχυτή (Λαμπάτος), και διαμορφώνετε(σχετικώς) ανάλογα και με τις ρυθμίσεις που κάνω στον ενισχυτή (EQ,καθαρο,Βρώμικο,ένταση).

Μπορείτε να μου δώσετε κάποια εξήγηση, και αν μπορεί να ξεπεραστεί κάπως, επειδή ειναι όπως και να το κάνεις σπαστικό.

Thanks.

Πιθανές λύσεις:

• Καλύτερο καλώδιο κιθάρας - ενισχυτή
  • Έλεγχος γείωσης κιθάρας ή/και ενισχυτή
  • Αλλαγή λάμπας προενίσχυσης

αυτο δεν ειναι ΤΙΠΟΤΑ...........απο τον ενισχυτη ενος φιλου μου,αναν IBANEZ τρανζιστορατο παλιο, ακουγαμε συνομιλια απο αεροπλανα!!!!!!!! πεταω στα 10,000 ποδια!!!!χαχαχαχ

NON SERVIAM...

πιθανότατα ένα καλό καλώδιο θα δώσει λύση, το δικό μου (bespeco) όταν το κτυπάω στο πάτωμα ακούγεται το κλάκ απο τον ενισχυτή

μπορεί να προτείνει κάποιος "καλό" καλώδιο, με καλή θωράκιση, από ελληνικό κατάστημα;

Λοιπόν. Αρκετές φορές βάζω στο στερεοφωνικό μουσική να παίζει, και παραληλα παίζω κιθάρα. συμβαίνει λοιπόν το εξείς, ακούγεται η μουσική του στέρεο απ΄το ηχείο του ενισχυτή (Λαμπάτος), και διαμορφώνετε(σχετικώς) ανάλογα και με τις ρυθμίσεις που κάνω στον ενισχυτή (EQ,καθαρο,Βρώμικο,ένταση).

Μπορείτε να μου δώσετε κάποια εξήγηση, και αν μπορεί να ξεπεραστεί κάπως, επειδή ειναι όπως και να το κάνεις σπαστικό.

Thanks.

μυστήρια τα λες :) τι εννοείς συμβαίνει; συνδέεις το στερεοφωνικό στον ενισχυτή σου;

"[...] the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt."

μυστήρια τα λες :) τι εννοείς συμβαίνει; συνδέεις το στερεοφωνικό στον ενισχυτή σου;

κατανοητά τα λέει, η "σύνδεση" αυτή γίνεται μέσω ηλεκτρομαγνητικής παρεμβολής, δηλαδή κάποιο μέρος του κιθαριστικού εξοπλισμού - μάλλον το καλώδιο - λειτουργεί ως κεραία λήψης

αν όχι το καλώδιο της κιθάρας τότε ίσως κάποιο καλώδιο εσωτερικά στον ενισχυτή

πιθανότατα ένα καλό καλώδιο θα δώσει λύση, το δικό μου (bespeco) όταν το κτυπάω στο πάτωμα ακούγεται το κλάκ απο τον ενισχυτή

μπορεί να προτείνει κάποιος "καλό" καλώδιο, με καλή θωράκιση, από ελληνικό κατάστημα;

Δεν νομίζω ότι είναι ζήτημα θωράκισης. Ισως το εξωτερικό περίβλημα είναι σκληρό και περνάει στα jacks τον θόρυβο. Περισσότερο ή λιγότερο μπλεντάζ δεν νομίζω ότι θα λύσει το πρόβλημα. Από την άλλη μεν το μαλακό PVC δεν είναι "υποτίθεται" και το καλύτερο διηλεκτρικό για να ακουμπάει το μπλενταζ αλλά αυτά (για μένα) είναι καλλιγραφίες στον κώλο της μαϊμούς.

Κοίτα για Mogami στον Λάϊο τέρμα 3ης Σεπτεμβρίου στα Πατήσια. ΝΑ ξέρεις πάντως ότι τα καλά τα καλώδια τα χρεώνουν πολύ περισσότερο στην Ελλάδα από ότι εξωτερικό ακόμα και Ευρώπη.

Τώρα αυτό το πρόβλημα που λέει ο φίλος δεν το καταλαβαίνω.

Το σήμα του hifi δεν μεταφέρεται ραδιοφωνικά και δεν μπορώ να καταλάβω πως ο ενισχυτής της κιθάρας του παίρνει το σήμα από το στέρεο.

Μοιράζονται κάτι πέραν της προφανούς γειώσεως;

Δεν εξηγείται αλλιώς.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, έχω ακούσει οτι αυτό μπορεί να προκληθεί απο ηλεκτροστατικά ηχεία. Μήπως έχεις τέτοια στο Hi-Fi?

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Πάντως σε ένα βίντεο που είχα δει στο youtube, ένα review του Vox Saturator του Satriani,  το πετάλι έπιανε ραδιόφωνο που ακουγόταν στον ενισχυτή. Έξηγούσε πως να το διορθώσεις, μόλις θα βρω το βίντεο θα βάλω link γιατί τώρα είμαι στη δουλειά.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου