Προς το περιεχόμενο

Χορδες & Πενες!

Superfunk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ernie Ball 9 στην tele,

Ernie Ball 10 στην Les Paul,

Στην ακουστικη μονο Elixir 10 καθως δεν τη χρησιμοποιω συχνα, και μπορω να πω πως μετα απο  πολυ καιρο που τις φοραει, ο ηχος της ειναι ακομα πολυ καλος!!!

(Τα ´βγαλανε τα λεφτα τους ;) )

Your Ear Rulez!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 52
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Στην ηλετρική 10'ernie ball,στην ακουστική έβαζα παλι 12' ernie ball αλλά την τελευταία φορά δοκίμασα και τις Πυραμιδ που κάπου είχε πρότυνει ο ΣΦ και έμεινα αρκετα ευχαριστημένος.

Πένες χρησιμοποιώ κάμποσες με διαφοτετική σκληρότητα αλλά γενικά παίζω με dunlop tortex .

If I don't doit somebody else will

Για πενες βρηκα απιστευτες  σε μεγεθος τις Dunlop Jazz III.

Αν και τελευταια δοκιμασα και τις singature Dunlop John Petrucci , και μπορω να πω πως, αν και σκληρες που βαραινουν λιγο τον ηχο, καθως εχει κανει λεια την ακρη τους, καθαριζει απιστευτα τον ηχο της χορδης, δινοντας χροια πιο λεπτης πενας

Αυτο εγινε καλυτερα αισθητο ακομα και unplugged στην ηλεκτρικη.

Αριστες!

Your Ear Rulez!

Μετα απο...8 χρονια εξακολουθω να χρησιμοποιω 10-46 χορδες (ΕΒ,D Addario,GHS Boomers,οτι πιο φθηνο βρισκω σε bulk στο ebay...ολες το ιδιο καλες ειναι).

Μετα απο καποια χρονια με 1mm Dunlop Ultex ξανακατεβηκα σε 0.73 Ultex & 0,73 Planetwaves Nyflex (η πιο vintage πενα που υπαρχει...τρομερη για ρυθμικη κιθαρα ;D)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Εγώ χρησιμοποιώ Ernie Ball 10-46 στις ηλεκτρικές μου ή αλλιώς τις GHS Boomers πάλι 10-46.

Πένες χρησιμοποιώ 0,73 - 1 mm. Κυρίως τις κίτρινες, πράσινες Dunlop Tortex ή τις medium του Satriani. 

Ernie Ball 009-042 Super Slinky (ναι, τις φούξια!) για όλες τις Ibanez ηλεκτρικές μου και Ernie Ball Earthwood Phosphor Bronze 010-050 για την Epiphone ακουστική μου. Αντίστοιχα, πένες Dunlop tortex Jazz Black+Gold 1.14 και 0.50. Χορδές ηλεκτρικής αγοράζω με την ντουζίνα, κυριολεκτικά, καθώς τις αλλάζω και στις πέντε κιθάρες κάθε 10 με 12 ώρες παιξίματος και πένες στην συσκευασία των 76 τεμαχίων καθώς τις πετάω μόλις φαγωθεί η μύτη τους, δηλαδή μετά από τέσσερα με πέντε κομμάτια. Στην ακουστική κάθε δίμηνο, περίπου καθώς την χρησιμοποιώ αραιά και που... Για το πεντάχορδο μου (Ibanez και αυτό), Ernie Ball 040-125 (πάλι φούξια) και Dunlop tortex Standard Black+Gold 1.14. Στο μπάσσο αλλάζω χορδές μία φορά στο τρίμηνο καθώς, σαν κιθαρίστας που είμαι, δεν το δουλεύω αρκετά συχνά... Έχω δοκιμάσει αρκετές μάρκες χορδών αλλά τα τελευταία 20 χρόνια είμαι πιστός στις ΕΒ αποκλειστικά και μόνο λόγω χροιάς και αίσθησης. Για την ακουστική θα προτιμούσα τις Adamas Phosphor Bronze της Ovation για την καταπληκτική bright χροιά τους αλλά, πέραν του ότι είναι δυσεύρετες και πανάκριβες, ταλανίζονται και από απελπιστικά μικρή διάρκεια ζωής, πράγμα που τις καθιστά ασύμφορες... Για τις πένες ούτε λόγος! Παίζω με Dunlop 35 χρόνια και με τις συγκεκριμένες τα τελευταία 25!

Let nobody blame you that you cannot hear the superiority of TUBES!!!!!!

• Moderator

Αυτή την περίοδο έχω D'addario 9-46 XL Nickel Round.Είναι τρομερό hybrid set,το χρησιμοποιώ εδώ και κάνα 6μηνο και είμαι τρομερά ευχαριστημένος.

Από πένες τώρα...Jim Dunlop Jazz II και Jazz III.Τίποτα άλλο.Ό,τι είδος,όποια κιθάρα,απλά τις λατρεύω και δεν τις αλλάζω με τίποτα!

More is more. Yngwie Malmsteen

πένες στην συσκευασία των 76 τεμαχίων καθώς τις πετάω μόλις φαγωθεί η μύτη τους, δηλαδή μετά από τέσσερα με πέντε κομμάτια
Αυτό κάνει ο "καρμίρης" ο Vai για να του κρατάνε περισσότερο....
                                                                                            Έψαξα το βίντεο που το κάνει ο ίδιος, αλλά δεν το βρήκα και ανέβασα αυτό!

Αυτό κάνει ο "καρμίρης" ο Vai για να του κρατάνε περισσότερο....

Έψαξα το βίντεο που το κάνει ο ίδιος, αλλά δεν το βρήκα και ανέβασα αυτό!

Γλιτωνεις τις πενες και αλλαζεις μοκετα!!!  ;D

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου