Προς το περιεχόμενο

Drum mixing & panning

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα μόνα που σώζονται είναι τα τομ.

Χεχε :) :) Με τσάκωσες :)

"Σώζονται" γιατί είναι τα μόνα που έχουν triggers (τα original ήταν πολύ "τζούφια" ;D)

Επειδή μπήκα στην πρίζα σχετικά με το τι φταίει, θα ήθελες να ανεβάσεις κάπου τα ξεχωριστά tracks των τυμπάνων, να κάτσω παρέα με τον κιθαρίστα/ηχολήπτη μας να κάνουμε μια μείξη;

Ναι!!!!  ;D

Θα τα ανεβάσω κάπου και θα σου στείλω με PM το link σύντομα.

Θα το έκανα τώρα απλά δεν έχω τα tracks μαζί μου.

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 30
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εστάλη στις: 20:00 - 16/06/10Στάλθηκε από: elavd  

Εισαγωγή παράθεσης

Σας ακούγονται δηλαδή παιγμένα ... άψυχα;

Λέτε να καταφύγω στη λύση του triggering;

Με ένα drumagog μπορείς να τα κάνεις σουπερ αλλα δν είναι η καλύτερη λύση.

Το triggering είναι η έσχατη λύση , οπότε θα στο συνιστούσα μόνο αν δεν μπορείς να ξαναγράψεις η δν έχεις ντράμερ η δν έχεις τα μέσα για να πετύχεις ένα καλο αποτέλεσμα.

Αν μπορείς να τα ξαναγράψεις θα πρέπει να μας πεις τι τύμπανα έχεις , σε τι χώρο , πόσα και τι μικρόφωνα χρησιμοποιείς και πολυ σημαντικό ΠΩΣ τα τοποθετείς κτλ κτλ

Έτσι θα μπορούμε να σε βοηθήσουμε

;)

George

I am Calm like a bomb

Παράθεση από: Haris στις 20:18 - 16/06/10

Τα μόνα που σώζονται είναι τα τομ.

Χεχε  Με τσάκωσες

"Σώζονται" γιατί είναι τα μόνα που έχουν triggers (τα original ήταν πολύ "τζούφια" )

Τότε σίγουρα χρησιμοποίησες χάλια samples  ;D

I am Calm like a bomb

Σας ακούγονται δηλαδή παιγμένα ... άψυχα;

Βασικα ο ντραμμερ σου ακουγεται σαν να εχει παρει οριστικο διαζυγιο με το groove & το swing.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Προσωπική μου γνώμη είναι πως το έχεις πάρει στραβά το θέμα! Όταν δεν είσαι και τόσο σίγουρος για το τι κάνεις (όντας αρχάριος) δες το λίγο ποιο σφαιρικά το θέμα και ποιο για το κομμάτι, μην πιάνεις ένα ένα τα όργανα σε solo προσπαθώντας να κάνεις ήχο! Δεν υπάρχουν γενικεύσεις και does and dont's, πόσο μάλιστα στο panning! Είναι καθαρά θέμα το τι δουλεύει καλύτερα στο κάθε κομμάτι! Ωραία είναι τα τύμπανα καθαρά στο κέντρο σε ποπ παραγωγές αλλά τι γίνεται πχ αν δεν υπάρχει τίποτα άλλο να δώσει μια αίσθηση στερεοφωνίας και χώρου?

Τώρα όσο αφορά αυτό που ανέβασες είναι λίγο σαν drums απο αρμονιάκι! Και το παίξιμο έχει θέμα αλλά κυρίως τα ψιλά είναι σκληρά και ψεύτικα!

Αχ, μεγάλο πράμα ο ΗΧΟΣ στον drummer... ::)

Έχω την εντύπωση οτι η μπότα σε σχέση με το υπόλοιπο σετ παραείναι δυνατά...(μου θυμίζει λίγο "Ελληνικούρα productions").. ;D

(στο 12ο δευτερόλεπτο άκουσα ψαλίδι?)

2 αποριες καθαρα απο περιεργεια..

1) υπαρχει καποιος που δε παναρει τα OHs hard left & right?

2) κανετε phase align το snare με τα OHs?

ρωταω γιατι εχω κανει διαφορες συζητησεις με κοσμο και οι γνωμες ποικιλουν.

2 αποριες καθαρα απο περιεργεια..

1) υπαρχει καποιος που δε παναρει τα OHs hard left & right?

2) κανετε phase align το snare με τα OHs?

ρωταω γιατι εχω κανει διαφορες συζητησεις με κοσμο και οι γνωμες ποικιλουν.

1)Εεεεμ οταν έχεις στίσει 2 over εννοείται ότι θα τα πανάρεις! Αφενός γιατί έχεις πολλά phase issues και αφετέρου γιατί έστισες stereo φάση αν θέλεις να πας mono?

2) Όχι μόνο το snare, όλα τα close mic πρέπει να ελέγχονται για προβλήματα phase με τα over η τα room mics!

Προσωπική μου γνώμη είναι πως το έχεις πάρει στραβά το θέμα! Όταν δεν είσαι και τόσο σίγουρος για το τι κάνεις (όντας αρχάριος) δες το λίγο ποιο σφαιρικά το θέμα και ποιο για το κομμάτι, μην πιάνεις ένα ένα τα όργανα σε solo προσπαθώντας να κάνεις ήχο!

Για μισό λεπτό βρε Πάρη.

Δηλαδή εσύ όταν στήνεις μια μίξη από το μηδέν, τα βάζεις όλα τα κανάλια χύμα (μπάσα, τύμπανα, ακουστικές, φωνές, πλήκτρα, σου'πα-μου'πες ;D) και βρίσκεις άκρη μέσα στο μπάχαλο;

Εγώ θεώρησα πιο λογικό να ξεκινήσω από τα τύμπανα, πάνω στα οποία θα στηθεί το κομμάτι, να φτιάξω χροιές, εντάσεις και panning και μετά να συνεχίσω με τη σειρά με μπάσο, κιθάρες κ.ο.κ.

Είναι τόσο λάθος αυτή η λογική;  ::)

Τώρα όσο αφορά αυτό που ανέβασες είναι λίγο σαν drums απο αρμονιάκι! Και το παίξιμο έχει θέμα αλλά κυρίως τα ψιλά είναι σκληρά και ψεύτικα!

Τι θα διόρθωνες εσύ στα πρίμα για να τα γλυκάνεις και να τα κάνεις πιο αληθοφανή;

ΥΓ: παιδιά εννοείται ότι δεν σας αμφισβητώ και ότι δηλώνω πρωτάρης και άσχετος.

Για αυτό άλλωστε σας ρωτάω. Για να μάθω (από) τα λάθη μου. ;)

Keep shooting!!!  ;D

www.facebook.com/YourPaintedSmile

1)Εεεεμ οταν έχεις στίσει 2 over εννοείται ότι θα τα πανάρεις! Αφενός γιατί έχεις πολλά phase issues και αφετέρου γιατί έστισες stereo φάση αν θέλεις να πας mono?

1) μιλαω για hard panning. Εγω προσωπικα πολλες φορες (εξαρταται και απ'το mic configuration twn OHs) δε παναρω τα OHs πανω απο 70-80%

2)ναι συμφωνω, απλα επειδη γενικα αποφευγω οσο μπορω το gating, ειναι λιγο δυσκολοτερο να κρατησω ενα καλο phase balance μεταξυ των <mics με τα OHs/Room> και <μεταξυ των mics (πχ snare me HH, κτλ). Αυτο βεβαια αν η ηχογραφηση εχει προβληματα...

fleamail,

νομιζω μια καλη τεχνικη ειναι να μη ξοδευεις πολυ χρονο στα individual drum mics. Κανε μια 'γενικη' μιξη και μετα προσθεσε τα υπολοιπα οργανα και ξαναμιξαρε τα ντραμς αναλογως. Οπως ειπα, νομιζω και τουλαχιστον εγω αυτο κανω  :)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου