haryy Δημοσιευμένο 16 Ιουνίου 2010 Share Δημοσιευμένο 16 Ιουνίου 2010 Γεια χαρά, Αυτό που ακούγεται είναι αρκετά καλό και φυσικό. Οι μόνες χροιές που δεν μου άρεσαν ήταν του ΗΗ και της μπότας. Η δεύτερη έχει λίγη λάσπη στις χαμηλές, δοκίμασε κάποιο hpf φίλτρο γύρω στα 45hz και κόψε 2-3db στους 170-200 (q=1). Όσο για το ΗΗ δοκίμασε να βγάλεις 3-4 db στους 380 (με q=2) και να προσθέσεις 3.5db στους 11000. (αυτή η ρύθμιση μπορεί να είναι χρήσιμη και για τα overheads) Όσο για το θέμα της μίξης, έτσι όπως ακούγεται είναι αρκετά ψηλά τα overheads και πολύ wide. Aν μπουν όμως και τα υπόλοιπα όργανα ίσως είναι οκ, γιαυτό πόσταρε αν μπορείς και τα υπόλοιπα στοιχεία ώστε να είναι πιο ολοκληρωμένη η άποψη.. http://www.facebook.com/timelessrecordingstudio Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
freerock1974 Δημοσιευμένο 16 Ιουνίου 2010 Share Δημοσιευμένο 16 Ιουνίου 2010 Kαλημερα! Επειδη οι λεπτομερειες προαναφερθηκαν,να σου πω οτι το Α και το Ω σε μια μιξη ντραμς ειναι Ο ΠΑΙΧΤΗΣ... Αν προσπαθεις να βγαλεις ηχο με κακο ή μέτριο παιχτη,πολυ δυσκολα θα το καταφερεις. (το ευχομαι βεβαια). Ο ντραμερ ειναι μια μιξη απο μονος του και αν ειναι καλος δεν χρειαζεται πολλα πολλα. γιατι εχει ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ στα χτυπηματα του. Ειναι ισως το οργανο στο οποιο η ανεπαρκεια φαινεται περισσοτερο απ οποιοδηποτε αλλο καθως..ειναι πολλα τα τουμπανα,τα χτυπηματα και τα...μικροφωνα. Αν χτυπησω ενα σνερ εγω κι ενας ντραμερ(με τις ιδιες ρυθμισεις)θα ακουστει εντελως διαφορετικα.Ιδιως αν η ληψη προοριζεται για ολοκληρωμενο κομματι.. Κατα τ αλλα,πειραματισμος και παλι πειραματισμος και κανονες δεν υπαρχουν... ;) Οτι σου αρεσει εσενα. Α!Μην καθεσαι πανω απο μισαωρο να τα πειραζεις.Θολωνει το μυαλο και τ αυτια,πας την αλλη μερα και λες..''καλα τοσο χαλια ηταν?'' Οι καλυτερες ληψεις σε ολα τα οργανα γινονται εντος μισαωρου.. Γνωμη μου παντα. Καλα κοπανηματα φιλε μου! GROOVEYARD RECORDS - SUPER VINTAGE - WELCOME TO MOJO LAND Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
elavd Δημοσιευμένο 16 Ιουνίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 16 Ιουνίου 2010 @Superfunk: Τόσο χάλια ε; :-\ @harry: Σε ευχαριστώ! Θα δοκιμάσω σήμερα αυτά που μου προτείνεις ;) @freerock1974: Thanks ;) www.facebook.com/YourPaintedSmile Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
STUDIOM13 Δημοσιευμένο 16 Ιουνίου 2010 Share Δημοσιευμένο 16 Ιουνίου 2010 Και εγώ είμαι της λογικής όπως το ακούει ο ακροατής. Δηλαδή δεξιά το hi hat κ.λ.π. Σαφώς είναι θέμα γούστου. Βέβαια έχω ακούσει και drums take φίλου που τα είχε ανάποδα. Και όταν τον ρώτησα μου απάντησε, α! μην ενοχλήσαι ο ντράμερ ήταν αριστερόχειρας. ;D Πέρα από την πλάκα αυτό που μπορεί πραγματικά να σε βοηθήσει πάρα πολύ σε θέματα mixing & panning είναι το BFD2, όσο κι αν φαντάζει απίστευτο . Με το οποίο μπορείς άνετα να κάνεις εξάσκηση και πειραματισμούς επειδή ακριβώς ρυθμίζονται τα πάντα . Μετά προχωράς σε κανονικά (ανθρώπινα) drums takes, πιστεψέ με εμπειρότερος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
elavd Δημοσιευμένο 16 Ιουνίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 16 Ιουνίου 2010 Οι υπόλοιποι drummers της παρέας τι λένε; Σας ακούγεται παράξενη/άσχημη η μίξη μου; Τι θα μπορούσα να διορθώσω ή βελτιώσω; www.facebook.com/YourPaintedSmile Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 16 Ιουνίου 2010 Share Δημοσιευμένο 16 Ιουνίου 2010 @Superfunk: Τόσο χάλια ε; Δυστυχως ναι μια και αυτο να σου πω οτι το Α και το Ω σε μια μιξη ντραμς ειναι Ο ΠΑΙΧΤΗΣ... Αν προσπαθεις να βγαλεις ηχο με κακο ή μέτριο παιχτη,πολυ δυσκολα θα το καταφερεις. (το ευχομαι βεβαια). ειναι το Α & το Ω,αν μετρουσα τις φορες που ο ντραμμερ μου (τον θεωρω τον πλεον "χερά" ντραμμερ στην Ελλαδα) επαιξε στο ιδιο σετ και με τις ιδιες ρυθμισεις βγαζοντας θεϊκο ηχο σε σχεση με οποιονδηποτε αλλο ντραμμερ ειχε παιξει πριν θα ημουν πλουσιος (για αυτο αλλωστε οι πλεον περιζητητοι session μουσικοι ειναι οι ντραμμερς,οι παραγωγοι δεν τους ζητανε επειδη παιζουν παπαδες αλλα επειδη εχουν ΗΧΟ) και δυστυχως στην Ελλαδα ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ντραμμερ εχουν ηχο. εδω μπορεις να ακουσεις τι ηχο μπορει να εχει ενας ΚΑΛΟΣ ντραμμερ με 2-3 μικροφωνα και ελάχιστη επεξεργασια. http://www.noiz.gr/index.php?topic=171058.0 www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
morello Δημοσιευμένο 16 Ιουνίου 2010 Share Δημοσιευμένο 16 Ιουνίου 2010 Καλημέρα και απο μένα Το panning που χρησιμοποιώ εγώ όταν ηχογραφώ για πιο extreme μουσικές (πάντα πανάρω όπως ακούει ο ντράμερ) Τα ov είναι σε x/y (περίπου) και σε θέση πάνω απο το ταμπούρο και υψος λίγο πιο πάνω απο το ψηλότερο πιατίνι. ovL 100% L ovR 100% r hatL 100% L hatR 100% R rideL 100% L rideR 100% R tom1 45% L tom2 C tom3 45% R floor1 70% R floor2 100% R snare C bd C Και σίγουρα το πιο σημαντικό πράγμα είναι ο ντράμερ και οι δυναμικές του. George I am Calm like a bomb Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
morello Δημοσιευμένο 16 Ιουνίου 2010 Share Δημοσιευμένο 16 Ιουνίου 2010 Παράθεση Περιμένω τα σχόλιά σας! τα ντραμς ακουγονται σαν κατσαρολια αλλα δεν φταιει η μιξη σου για αυτο,φταιει ο ντραμμερ,το κουρδισμα του,τα τυμπανα του & η ηχοληψια... Συμφωνω +1000 George I am Calm like a bomb Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
elavd Δημοσιευμένο 16 Ιουνίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 16 Ιουνίου 2010 Σας ακούγονται δηλαδή παιγμένα ... άψυχα; Λέτε να καταφύγω στη λύση του triggering; www.facebook.com/YourPaintedSmile Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Haris Δημοσιευμένο 16 Ιουνίου 2010 Share Δημοσιευμένο 16 Ιουνίου 2010 Εγώ νομίζω ότι φταίει και η μείξη. Ναι, ο ντράμερ δεν έχει το "χέρι" αλλά η μίξη θα μπορούσε να το διορθώσει αυτό σε κάποιο βαθμό. Στην εισαγωγή φαίνεται σαν να ακούγονται κυρίως τα overhead και το hihat (αν είχε μικρόφωνο), ενώ τα υπόλοιπα δεν τονίζονται όπως θα έπρεπε, κάτι που για ένα ντράμερ με σχετικά άτονο χτύπημα είναι απαραίτητο. Συμφωνώ στο ότι όταν μπαίνουν και τα άλλα όργανα τα πράγματα κάπως βελτιώνονται, αλλά και εδώ το πρόβλημα παραμένει. Τα μόνα που σώζονται είναι τα τομ. Επειδή μπήκα στην πρίζα σχετικά με το τι φταίει, θα ήθελες να ανεβάσεις κάπου τα ξεχωριστά tracks των τυμπάνων, να κάτσω παρέα με τον κιθαρίστα/ηχολήπτη μας να κάνουμε μια μείξη; Something Wicked This Way Comes Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση