CarpeOmnious Δημοσιευμένο 14 Ιουνίου 2010 Share Δημοσιευμένο 14 Ιουνίου 2010 Παιδια, ψαχνω ολο το πρωι για ενα θεμα σχετικο, αν και υπαρχουν πολλα, εχω μπερδευτει. Το προβλημα ειναι αναποδο, ισως γι'αυτο. Εχω καμπινα μπασσου 4χ10" 200 Βατ/8 Ohm. Τι ενισχυτη μπορω να της βαλω; Μπορω να βαλω εναν Orange Bass Terror για παραδειγμα που ειναι 500 Βατ, αλλα ειναι switchable 4/8 Ohm? Γενικως, μπορω να βαλω εναν δυνατο ενισχυτη στα 4 Ohm με την καμπινα αυτη; Ή πρεπει ο ενισχυτης να ειναι οπωσδηποτε 8 Ohm? Please help! Εχω μπερδευτει... ??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 14 Ιουνίου 2010 Share Δημοσιευμένο 14 Ιουνίου 2010 Παιδια, ψαχνω ολο το πρωι για ενα θεμα σχετικο, αν και υπαρχουν πολλα, εχω μπερδευτει. Το προβλημα ειναι αναποδο, ισως γι'αυτο. Εχω καμπινα μπασσου 4χ10" 200 Βατ/8 Ohm. Τι ενισχυτη μπορω να της βαλω; Μπορω να βαλω εναν Orange Bass Terror για παραδειγμα που ειναι 500 Βατ, αλλα ειναι switchable 4/8 Ohm? Γενικως, μπορω να βαλω εναν δυνατο ενισχυτη στα 4 Ohm με την καμπινα αυτη; Ή πρεπει ο ενισχυτης να ειναι οπωσδηποτε 8 Ohm? Please help! Εχω μπερδευτει... ??? Θεωρώ απίθανο να υπάρχει ενισχυτής εμπορίου που δεν μπορεί να διαχειριστεί 4ohm. Εξάλλου 4 & 8 ohm είναι τα συχνότερα στις καμπίνες. Στα 2 ζορίζονται...... ;) Άρα λογικά μπορείς να βάλεις ότι θέλεις. Ρωτάς και το μαγαζί ή βλέπεις τα specs του amp. Πρόσεξε όμως επειδή η διαχείριση 200w στα 8ohm μου φαίνονται λίγα από την καμπίνα σου πρόσεχε με τον Orange Bass Terror (τα 500w θα τα βγάζει λογικά στα 4ohm αλλά και στα 8ohm θα είναι αρκετά παραπάνω από τα 200w) μην πάρεις τα μεγάφωνα στο χέρι. Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gdevelek Δημοσιευμένο 14 Ιουνίου 2010 Share Δημοσιευμένο 14 Ιουνίου 2010 αφού όπως ο ίδιος λές ο ενισχυτής είναι switchable 4/8 Ohm, δεν έχεις κανένα πρόβλημα με αντιστάσεις πάντως αν του βάλεις "μικρή" καμπίνα, π.χ. 200 βατ, θα πρέπει να εξασφαλίσεις πως θα κρατάς πάντα την ένταση αντιστοίχως χαμηλά, για να μην κάνεις ζημιά και στην καμπίνα και στον ενισχυτή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
CarpeOmnious Δημοσιευμένο 14 Ιουνίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 14 Ιουνίου 2010 Ναι, ειναι μια παλια καμπινα που βρηκα απο φιλο. Οι περισσοτεροι ενισχυτες που βλεπω ειναι στα 4 Ohm. Τι θα γινει αν βαλω αυτον για παραδειγμα; http://www.thomann.de/nl/ashdown_mag_300h.htm Δεν λεει τιποτα για 8 Ohm. Σημαινει οτι απλα δεν συνεργαζεται με την καμπινα που εχω; ??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 14 Ιουνίου 2010 Share Δημοσιευμένο 14 Ιουνίου 2010 Ναι, ειναι μια παλια καμπινα που βρηκα απο φιλο. Οι περισσοτεροι ενισχυτες που βλεπω ειναι στα 4 Ohm. Τι θα γινει αν βαλω αυτον για παραδειγμα; http://www.thomann.de/nl/ashdown_mag_300h.htm Δεν λεει τιποτα για 8 Ohm. Σημαινει οτι απλα δεν συνεργαζεται με την καμπινα που εχω; ??? Είναι marketing τρυκ. Λένε τα 4 ohm γιατί έτσι παρουσιάζουν περισσότερα watt. ;) Μη σε απσχολεί. Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gdevelek Δημοσιευμένο 14 Ιουνίου 2010 Share Δημοσιευμένο 14 Ιουνίου 2010 ένας ενισχυτής που δουλεύει ομαλά στα 4Ω είναι 99.99% βέβαιο πως δουλεύει ομαλά και στα 8Ω (πιθανότατα στα 8Ω δουλεύει ακόμη ομαλότερα) το αντίστροφο ΔΕΝ ισχύει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
CarpeOmnious Δημοσιευμένο 14 Ιουνίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 14 Ιουνίου 2010 Δηλαδη παιδια, αν βρω ενισχυτη που να δινει πχ 300 Βατ στα 4 Ohm, θα ειναι οτι πρεπει για την καμπινα που εχω, χωρις φοβο να την καψω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 14 Ιουνίου 2010 Share Δημοσιευμένο 14 Ιουνίου 2010 Δηλαδη παιδια, αν βρω ενισχυτη που να δινει πχ 300 Βατ στα 4 Ohm, θα ειναι οτι πρεπει για την καμπινα που εχω, χωρις φοβο να την καψω; Καλός θα ναι .. Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gdevelek Δημοσιευμένο 14 Ιουνίου 2010 Share Δημοσιευμένο 14 Ιουνίου 2010 αν δίνει 300 στα 4Ω, θα δίνει περίπου 200 στα 8Ω, άρα είσαι εντάξει, αρκεί να μην τον τερματίσεις στη θέση σου θα κρατούσα την ένταση κάτω από το 70% βέβαια με καμπίνα 4Χ10 θα είσαι καλυμμένος ακόμη και έτσι, σχεδόν σε κάθε περίσταση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
CarpeOmnious Δημοσιευμένο 14 Ιουνίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 14 Ιουνίου 2010 ΟΚ. Καταλαβα. Ευχαριστω! ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση