Προς το περιεχόμενο

Cubase 4LE - Midi Envelope ??


takisperd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είμαι νέος χρήστης του Cubase και θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.

Στο Sonar της Cakewalk υπήρχε μια δυνατότηα να προγραμμάτιζεις την ένταση του ήχου (velocity) σε midi track. Να ξεκινάει πιο σιγά σε κάποιο κομμάτι να δυναμώνει κτλ.

Στο Cubase δεν βρίσκω αυτή τη δυνατότητα. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος;

 

Ευχαριστώ!

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το έχω ψάξει αρκετή ώρα αλλα δε βρίσκω κάτι.Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός . Θέλω σε ενα midi καναλι να έχω προγραμματίσει το  velocity, οχι να το αλλάζω απτο mixer..Πχ να ανεβαίνει σταδιακά απο ξεκινώντας από το 80 και φτάνοντας μετά απο 30 sec στο 120.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι βρε αυτό λέω κι εγώ .... κάνεις διπλό κλίκ πάνω στο midi αρχείο που έχεις γράψει και εμφανίζεται αυτό :

 

74132d1215724859-how-do-you-edit-program-midi-drums-cubase-4-cubase-midi-editor.jpg

 

όπως βλέπεις κάτω , μπορείς να πειράξεις το velocity επιλέγοντας σαν εργαλείο το μολυβάκι .

www.facebook.com/kostas.antonakopoulos

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν θέλεις να το κάνεις απ'το mixer. Αν όλα τα χτυπήματα έχουν velocity 127 (τέρμα) στην διάρκεια του fade in, μπορεί να γίνει πολύ εύκολα με το fader του midi καναλιού με ένα automation μεταξύ κατάλληλων τιμών... Είναι πολύ πιο ευέλικτο.

 

Αν πάλι επιμένεις να το κάνεις "χειροκίνητα" μπορείς να το κάνεις απ'το παράθυρο που σου δείχνει ο kostas80. Απλά μην επιλέξεις μία-μία τις νότες και διορθώνεις το velocity της! Προς Θεού... Υπάρχει το line tool. (πάτα το "9" στο πληκτρολόγιο) Εφ'όσον έχεις όλες τις νότες με τέρμα velocity, σχεδίασε μία γραμμή στο velocity pane (τέρμα κάτω εκεί που δείχνει ο kostas80) από την πρώτη νότα περίπου στην τιμή 80, μέχρι την τελευταία περίπου στο 120. Αν κλικάρεις πολλές φορές το line tool, μπορεί να σχεδιάσει και καμπύλες εκτός από ευθείες γραμμές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ok, παιδια thanx το βρήκα. Κάθε κανάλι έχει ένα automatation track το οποίο αν εμφανίσεις έχει όλες αυτές τις λειτουργίες  με τα αντίστοιχα envelopes του sonar όπου μπορείς να προγραμματίσεις διάφορες λειτουργίες του κάθε καναλιού με γραφήματα.

 

Κάτι άλλο. Αν θέλω να κατεβάσω κάποιο vst για όργανα ορχήστρας ποιοι ενδύκνειται;. Είναι δυνατόν να βρεθούν δωρεάν τα αντίστοιχα vst για ορχήστρα Halion και Vienna?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου