Προς το περιεχόμενο

Τι χρησιμευουν οι μπαταριες στην κιθάρα;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι active ειναι αυτο που λεει ο Taq (με την μπαταρια και την προενισχυση) ! Οι active ειναι αθορυβοι! (Τους ΛΑΤΡΕΥΩ 8) )

Η μπαταρια αλλαζεται το πολυ 2 φορες τον χρονο....

Εμενα μου αρεσουν παρα πολυ οι active.....λιγοι passive μου αρεσουν... :D

Υ.Γ Taq μαλλον δεν ησουν καλος στην χημεια στο σχολειο... :lol:

Η χημεια ειναι Καλοι Μαγνητες- Καλος ενισχυτης - ΧΕΡΙΑ- ΧΕΡΙΑ - ΧΕΡΙΑ

Το αν ειναι passive ή active ,tube ή καποιο emulation,tranzistor ειναι υποκειμενικο θεμα :wink: :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 59
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Ακου προσεκτικά όοοολους τους κιθαρίστες που σου αρέσουν!!! κατ' αρχήν!

ακόμα κιθάρα ροκ χωρίς θόρυβο από μαγνήτες (ειδικά μονοπήνιους) είναι ψητό της κατσαρόλας ανάλατο. :roll:

όσοι χρησιμοποίησαν active pickups (clapton, gilmour) ήταν στην πιό "μουντή" ηχητικά φάση της καριέρας τους,εδώ κάλλιστα προσθέτουμε και όλους τους τύπου noiseless που είναι κατά την κρίση μου απαράδεκτοι! (για στούντιο .... ίσως αλλά ως εκεί!)

o Mr Zakk Wylde έχει active EMG νομίζω μαγνήτες αλλά αυτός "βρωμίζει" λόγω παιξίματος από μόνος του :lol: , οπότε μία η άλλη στον ήχο :lol: (χωρίς παρεξήγηση αρκετά καλός κιθαρίστας αλλά έχω δει τόσα video δικά του που τα λένε όλα)

γενικά πέρα από practice οι τρανσιστορ ενισχυτές δε λένε μία (και ΧΕΡΙΑ να έχεις .....σε live πχ..... αστο θα βγει ανέκδοτο!)

τέλος πάντων ρε συ ξέρω και γω τι να πω ...... κοίτα λίγο πίσω στα seventies όλα αυτά τα ιερά τέρατα της κιθάρας πως παίζανε και γράφανε στο στούντιο και θα καταλάβεις.... άκου λίγο τα live τους και θα δεις τι σημαίνει passive pickups & tube amps .......γούστα είναι αυτά

και φυσικά στην χημεία πέρναγα με την βάση! :lol: :lol: (μαθηματικά πάντα άριστα! :wink: )

In Fender Strat we trust!

Εγω εχω παιξει και εχω δοκιμασει αρκετα passive μπασσα. Πριν ενα χρονο περιπου δοκίμασα ενα active μπασσο (Yamaha RBX775) και εμεινα καταπληκτος. Το αγορασα σχεδον αμέσως! Φοβερος ήχος, τρομερος ογκος (και ακομα δεν το εχω δοκιμασει και σε πολυ καλο ενισχητη. Οι active μαγνητες στην ουσια βγαζουν μεγαλυτερο output, κατι που για μένα ειδικα στο μπασσο ειναι μεγαλο πλεονεκτημα. Τα περι 'μουντοτητας' του ηχου (για το μπασσο παντα μιλαω μιας και μονο για αυτο εχω αποψη) δεν ισχυουν, το αντιθετο μαλιστα. Δεν ειναι τυχαιο που οι περισσοτεροι σημερινοι επαγγελματιες μπασσιστες παιζουν με active μπασσα.Επισης τα active ειναι και πολυ πιο ευελικτα απο θεμα ηχου. Βεβαια φυσικα και δεν μπορει να συγκριθει ο ηχος ενος active μπασου με τον ηχο ενος πανακριβου passive με ποιοτικοτατα (και πανακριβα) ξυλα. Το θεμα ειναι αν εχεις και τα φραγκα για κατι τετοιο. Πιστεύω οτι για χρηματα περιπου μεχρι 1800 ευρω ενα μπασσο με active μαγνητες ειναι κατα 90% η καλυτερη επιλογη.

Το μονο μειονεκτιμα που μπορω να βρω (αλλα πολυ μεγαλο κατα τη γνωμη μου) ειναι αυτη η αναθεματισμενη μπαταρια. Μολις αρχισει και πεφτει λιγο η ισχυς της μπαταριας αρχιζει να πεφτει και η αποδοση του οργανου με αποτελεσμα να πρεπει να την αλλαζω καθε 1-2 μηνες αναλογα με την χρηση. Οι επαναφορτιζομενες ειναι μια λυση (την οποια ακολουθησα κι εγω) αλλα δεν παυεις να εχεις την εγνοια της μπαταριας, κατι που προσωπικα σιχαινομαι γενικως....

αν θυμαμαι καλα η Jackson Phil colen δεν εχει active μαγνητες αλλα η μπαταρια χρησιμευει για το sustainiac..........

Οσον αφορα τη διαμαχη active-passive (που ειναι ακομα ενα απο θεματα που οι παρωπιδες και τα κλισε ειναι ιδιαιτερα διαδεδομενα.....) ειναι καθαρα θεμα γουστου και καθε κατηγορια εχει τα πλεονεκτηματα της..........

2 things are infinite:the universe&human stupidity

γενικά πέρα από practice οι τρανσιστορ ενισχυτές δε λένε μία (και ΧΕΡΙΑ να έχεις .....σε live πχ..... αστο θα βγει ανέκδοτο!)

Oύτε εγώ χρησιμοποιώ active μαγνήτες. Oύτε εγώ χρησιμοποιώ γενικά τρανζίστορ ενισχυτές... Aλλά, το να λέμε ότι μόνο έτσι βγαίνει ήχος είναι λάθος! Kάποιοι προτιμούν active μαγνήτες και κάποιοι παίζουν με τρανζίστορ ενισχυτές και καλά κάνουν!

Δηλαδή, ο Jazz Chorus είναι ενισχυτής που ακούγεται σαν ανέκδοτο????

Aνάλογα τι είδος παίζει ο καθένας μας, όλα ακούγονται καλά!

Δηλαδή' date=' ο Jazz Chorus είναι ενισχυτής που ακούγεται σαν ανέκδοτο????

Aνάλογα τι είδος παίζει ο καθένας μας, όλα ακούγονται καλά![/quote']

+φωνώ.

Λαμπρό παράδειγμα ο Dime που έκανε σχολή στον ήχο παίζοντας ΜΟΝΟ solid state και live και studio. Ακου το monsters of rock στην Ρωσσία και πες μου αν είναι ανέκδοτο ;)

Λαμπρό παράδειγμα ο Dime που έκανε σχολή στον ήχο παίζοντας ΜΟΝΟ solid state και live και studio. Ακου το monsters of rock στην Ρωσσία και πες μου αν είναι ανέκδοτο ;)

+ o Holdsworth

+ o Lukather για τους active μαγνήτες

¶κου το 'Νο Substitutions' με τον Larry Carlton, πολύ ανέκδοτο ο ήχος του ε; :lol: 8)

nd don't forget my dawg, Fixed and Consequent

γεια χαρά δεν θα πω τι προτιμώ γιατί δεν είναι αυτό το ζήτημα...

απλά από την μικρή εμπειρία μου έχω δει ότι με active μαγνήτες έχεις μεγαλύτερη ένταση - ρεύμα στην έξοδο δηλαδή ο ήχος βγαίνει πιο οξύς.... και νομίζω ότι οι active ακολουθούν την ακριβή ένταση του χεριού σου...τι θέλω να πω ότι στους passive από κάποιο σημείο και μετά όση δύναμη και να δώσεις, βγάζει το ίδιο. Δηλαδή ο active είναι πιο δυναμικός μαγνήτης όσο δινεις τόσο βγάζει...

αν κάνω λάθος διορθώστε με....

όσον αφορά ποιοι παίζουν με active αν δείτε το dvd του clapton crossroads festival παίζουν πάρα πολλοί με active και πσιτεύω ότι φαίνεται η διαφορά....[/code]

Καταρχην ο Clapton δεν παιζει με active μαγνητες,χρησιμοποιει απλα μερικες φορες ενα active boost (οι Lace Sensors ΔΕΝ ειναι active ουτε οι Noiseless που προσφατα χρησιμοποιει)

Oι μαγνητες EMG (γιατι αυτοι ειναι κατα 90% οι active μαγνητες στους οποιους αναφερονται οι περισσσοτεροι κιθαριστες) δεν ειναι ουτε καλυτεροι,ουτε χειροτεροι απο τους passive μαγνητες.

Εχουν ομως εντελως διαφορετικο ηχο & απευθυνονται σε διαφορετικους κιθαριστες.

Αν καποιος θελει ενα ΚΛΑΣΣΙΚΟ ηχο κιθαρας (δηλ. ζεστο με λιγο "καλο" θορυβο,καλσσικη vintage "καθυστερηση" , γλυκα πριμα & "κοφτερα" μπασα) θα πρεπει να τον αναζητησει σε κλασσικους passive μαγνητες & εννοειται θα χρησιμοποιησει κλασσικοους low gain tube amps.

Αν ομως καποιος παιζει με παρα πολλα ψηφιακα εφε,high gain amps & θελει εναν μοντερνο μεταλλαδικο η μη ηχο με μηδενικο θορυβο & ανταποκριση "ξυραφι" θα πρεπει να αναζητησει τον ηχο αυτο στους μαγνητες της EMG (η της Barolini ειδικα αν παιζει τζαζ)

Το ιδιο και στο μπασο αν καποιος θελει τον κλασσικο,παχυ & μουντο ηχο μπασου θα πρεπει να χρησιμοποιησει ενα κλασσικο μπασο με passive μαγνητες,αν θελει να παιξει με την Πεγυ Ζηνα στο "μαγαζι" :lol: η να κανει σολα,η θελει εναν πολυ λαμπερο ηχο με μειωμενη "μουνταδα" (την οποια μουνταδα προσωπικα ΛΑΤΡΕΥΩ) θα πρεπει να παρει ενα μοντερνο..εικοσαχορδο μπασο φτιαγμενο απο 20 ειδη ξυλων & active μαγνητες.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου