Προς το περιεχόμενο

Ηχογράφιση φωνής και pitch correction

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για την κατάντια της Ελληνικής μουσικής δεν φταίει ένα συγκεκριμένο plug in αλλά η γενικότερη παιδεία και νοοτροπία μας.

Με την ίδια λογική, θα πρέπει μην χρησιμοποιούμε μαχαίρια γιατί πολύς κόσμος αυτοκτονεί με αυτά!  ;) Think about it!

Cheers!

Δε μπορω να διαφωνησω εντελως.Ειλικρινα.Απ την αλλη,η μουσικη,το να αναπτυξεις το ταλεντο σου δεν ειναι σα να χεις ενα μαχαιρι για να κοψεις κολοκυθακια..

Νομιζω οτι δεν το δαιμονοποιησα.Ειπα ''φτασε καπου''και μετα βαλτο να διορθωσει το ανθρωπινως αδυνατον ή αν σου χρεωνουν 70ευρω την ωρα στο στουντιο...

Να μαι ομως σπιτι με το φραπε,στο cubase και να το βαζω για να αυτογουσταρω ειναι καταστροφη αν θελω να γινω σοβαρος μουσικος.Εκτος αν γουσταρω το τελειο για να πουνε οι φιλοι μου ''τα σπας''...κι αυτο δεκτον αλλα σοβαρος μουσικος δεν γινομαι.

Οταν θα ρθει η ωρα να τραγουδησω στην παρεα,στο λαιβ,στα γενεθλια της γκομενας μου,θα φανει η ανεπαρκεια.

Ολα ειναι θεμα του τι επιδιωκει ο καθενας.Αν επιδιωξη ειναι η αναπτυξη δεξιοτητων τοτε,ναι,ειναι μηχανηματα του διαβολου...γιατι θελει να μας κανει θεους ενω ειμαστε ανθρωποι ατελεις,κι αυτη ειναι η γοητεια μας..

Τι λεω ρε ο μ@#$#κας βραδιατικα? ::)

Παω να βαλω ξυπνητηρι.Να με ξυπνησει σωστα...

(Αυτες κι αν ειναι εφευρεσεις του διαβολου... ;D)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τώρα που ακούσαμε το δείγμα,νομίζω οτι πρέπει να δώσουμε ένα δίκιο στον φίλο σου που σου έλεγε οτι κάποιες νότες φεύγανε...

Τον φίλο σου δεν τον ξέρω,ούτε να σε ξενερώσω θέλω αλλά απλά να σου πω μερικές συμβουλές.Μην τσαντίζεσαι επειδή μετά από μια ηχογράφηση κάποιος σου είπε οτι το κομμάτι χάνει σε ορισμένα σημεία.Δεν τοποθετείς σωστά τη φωνή σου κυρίως στα eee (receiving) και στα ououou σου (balloons )ενώ το ααα είναι όντως λάθος.(με την διαφορά οτι το autotune το έκανε ακόμα χειρότερο...).Είναι πολλές οι καταλήξεις που χάνεις την μελωδία εντελώς.

Επίσης χρειάζεσαι αρκετή δουλειά στην προφορά σου..(στον τίτλο του κομματιού,ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι λες..).(Χχοράιζον..)

Αν είσαι μόλις 19 (αν κρίνω από το username σου) ,έχεις πολύ χρόνο μπροστά σου να διορθώσεις όποια ατέλεια έχεις και κυρίως να μάθεις να ακούς καλύτερα.Πάντα υπάρχουν περιθώρια σ αυτό,μην το παίρνεις στραβά.Κάνε πολλές ηχογραφήσεις και παίξε την μελωδία του κομματιού σου νότα-νότα σαν σολφέζ και όσο για το συναίσθημα μην ανησυχείς..Μάθε τέλεια την μελωδία με τα διαστήματα της,βελτίωσε την προφορά σου και το συναίσθημα αν το έχεις θα το βγάλεις.

Όλα θα γίνουν,συνέχισε να προσπαθείς. :)

If the house is rocking,don't bother knocking...

αυτό που άκουσα βρίσκω πως υστερεί αρκετά σε εκφραστικότητα, πολύ σε προφορά, και λιγώτερο σε τονικότητα

+1

(Όχι ότι εγώ θα τα κατάφερνα καλύτερα!  ;D )

Και νομίζω επίσης ότι ο ποιητής λέει "there is no pain, you are receding" και όχι "receiving"... (εκ του recede: κάνω πίσω/απομακρύνομαι/τα παρατάω)

H εκφραστικότητά σου είναι σχετικά καλή. Θα μπορούσε να ήταν καλύτερη αν πάταγες χρονικά καλύτερα στο κομμάτι και αν η προφορά σου ήταν καλύτερη.

Επίσης το backing track υστερεί σε πολλά σημεία και σε πετάει έξω.

Αν διορθωθούν αυτά θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις του τραγουδιού (που δεν είναι και λίγες!) καλύτερα.

Η τονικότητα δεν με ενοχλεί καθόλου (αν μιλάμε για πριν το autotune).

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια και για την επιλογή του κομματιού! :)

Η φωνη σου ουσιαστικα δεν σε "προδιδει" η απειρια σου ομως ναι!  Θελει προσπαθεια και καλλιεργεια, ακομα και μια σωστη φωνη, για να αποδοσει ενα τραγουδι!  Γι'αυτο θα ελεγα(αν θελεις να μαθεις να τραγουδας) να ξεχασεις τα pitch-correction προς το παρον! Με λιγη προσπαθεια και υπομονη νομιζω θα τα καταφερεις! :)

Μην παιζεις πιο γρηγορα απ`οσο σκεφτεσαι!!!

Το τρακ είναι χώρις correction!!!!!!!

Την προφορα το ξέρω οτι δεν την έχω!

Και νομίζω επίσης ότι ο ποιητής λέει "there is no pain, you are receding" και όχι "receiving"... (εκ του recede: κάνω πίσω/απομακρύνομαι/τα παρατάω

Σωστα ευχαριστω που μ το είπες!

Ασε την εκφραστικοτητα, πρέπει να νιώθεις αυτο που τραγουδας για να βγαλεις feeling και οχι να κανεις test στην φωνή σ

@gmoll

ακου το orginall και κανε συγκριση... ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ, το ακουω ,δεν είμαι τρελος!

αυτό που άκουσα βρίσκω πως υστερεί αρκετά σε εκφραστικότητα, πολύ σε προφορά, και λιγώτερο σε τονικότητα

Σε αυτο συμφωνω απολυτα

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου