Προς το περιεχόμενο

"Funk" ηχος-πιατα...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Απ'οτι ειδα εχουν γινει καποιες αναφορες οσον αφορα στον το τι "ταιριαζει" περισσοτερο σε rock-funk-soul παιξιμο αλλα θα ηθελα να ρωτησω τι ακριβως πρεπει να κοιταξει καποιος που ενδιαφερεται για αυτο το μουσικο στυλ.Πιατα με περισσοτερο sustain?Ο ηχος να ειναι αρκετα διαπεραστικος για να "κοβει" το ρυθμο?Αναφερομαι και σε hihat κε σε crash/ride's.Γνωριζω φυσικα οτι ειναι υποκειμενικο καπως το θεμα και πως ειναι ο,τι ταιριαζει στο αυτι του καθενος απλα θα ηθελα μια μικρη καθοδηγηση, την πεπατημενη οδο που λενε και στο χωριο μου  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γνωριζω φυσικα οτι ειναι υποκειμενικο

 

το θεμα ειναι εντελως υποκειμενικο.

 

παντως ο μεγαλυτερος funk drummer στον κοσμο αυτη τη στιγμη

 

Steve Jordan: The Groove Is Here (2002) - funk cut

 

Steve_Jordan_Drumkit_%28PAISTE%29.jpg

 

χρησιμοποιει..ΠΟΛΥ μεγαλα πιατα.

 

http://www.paiste.com/e/endorser_det.php?page=setup&endorserid=785

 

(ναι σωστα βλεπεις,17" hi hat (!),δυο 20αρια crash/ride & ενα 22αρι crash (μερικες φορες χρησιμοποιει και ενα 24αρι ride)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

....17αρια hihats.... ::) ::)

....wood hoops ....  :o :o

 

βασικά το σετ απ ... που δείχνει ο σούπερφανκ .. είναι κάπως .... πολύ-πολύ ιδιαίτερο....

 

έγω θα έλεγα ότι για τα είδη που αναφέρεις ( τη μισή μουσική δηλαδή ) κάνουν οποιαδήποτε καλά..ναι ΚΑΛΑ .. thin or medium-thin πιάτα.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλα τα λεει ο πανας. Στη φανκ δεν εχεις τιγκα παραμορφωμενες κιθαρες ωστε να χρειαζεσαι ping rides και βαρια crash - hi hat που μπορουν να κοβουν. Θελεις πιο "καθαρους", γρηγορους και ακριβεις ηχους οποτε πας σε thin - medium καταστασεις. Δε σε χαλαει το παραπανω wash στο ride, τα crash προτιμας να "ανοιγουν" ευκολα κ αμεσα και το hi hat να εχει και ωραιο ηχο ποδιου αλλα και να ειναι καθαρο.

Ευχαριστως ναι, αλλα....ΟΧΙ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

....wood hoops ....

 

ενταξει τα wood hoops ειναι θεϊκα (αλλα εχουν &..θεϊκο κοστος...),τωρα τα μεγαλα πιατα (ειδικα τα μεγαλα και λεπτα crash) τα δοκιμαζω τα τελευταια χρονια και μου αρεσουν παρα πολυ ειδικα για recording καταστασεις (μια και ο Jordan ειναι ισως ο τοπ σεσσιον/recording ντραμμερ στις ΗΠΑ & εχει παντα απιστευτο ηχο ειπα να δω αν εχει ..δικιο και....φυσικα ...εχει.... ;D)

 

αλλα οπως λες και εσυ to each his own & αν οντως ξερεις να παιζεις funk με οτι και να παιξεις καλα θα εισαι.

 

παντως βαρια πιατα για funk δεν ειναι και οτι καλυτερο

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οντως ο κυριος...Jordan ειναι καπως ιδιαιτερος 8)...παντως κι εγω προτιμω μεγαλα κρας(ενταξει, την "παραξενια" του με το χαιχατ απλα θα πω οτι τη βρισκω χαριτωμενη ;) ).Αυτο που θελω να μαθω περα απο τις διαστασεις των πιατινιων που ανεφερες ειναι και το τι ηχοχρωμα βγαζουν δηλαδη πως χαρακτηριζεται.Ειχα παντως την εντυπωση πως τα thin ειναι και λιγο "ντελικατα" πιατα και γενικα τα αποφευγω...δεν ξερω,πιστευω οτι δεν θα αντεξουν και πολυ(δεν λεω οτι κοπαναω λαθος ή πολυ δυνατα απλα δεν το εχω παρει ζεστα το θεμα)!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενικά σε διαστάσεις όπως είπαν κ οι προηγούμενοι προτίμησε μεγάλες [14'-16'-18'-20' ή 15'-18'-20'-22'] σε medium - thin βάρη και traditional finish. Ενδεικτικά σειρές όπως Zildjian K, Sabian HH και τις περισσότερες σειρές τούρκικων όπως Bosphorus - Istanbul οι οποίες κατα κύριο λόγο φτιάχνουν πιάτα με προσανατολισμό στον jazz funk soul ήχο. Μην ανυσηχείς για το πάχος και την αντοχή. Θα δείς με το που παίζεις σε ενα τέτοιο οτι με ελαφρό χτύπημα θα ακούγεται πολύ καλά οπότε δε χρειάζεται να τα κοπανάς με δύναμη. Πάντως όπως και να χει αντέχουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξερεις επειδη εχω ηλεκτρονικη drums στο σπιτι η μονη μου επαφη με ακουστικη ειναι σε studio οπου τα πιατα ειναι συνηθως του βεληνεκους paiste5 (πλην λιγων εξαιρεσεων) ή χειροτερα και παντα medium-medium/heavy και οσο να'ναι δεν εχω σχηματισει ολοκληρωμενη αποψη για τα πιατα για να πω οτι αυτο μου αρεσει κτλ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου