Προς το περιεχόμενο

dead man's bones


blue

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Dead_Man_s_Bones_Dead_Man_s_Bones_Anti-.jpg

 

Είχα ακούσει το δίσκο μερικούς μήνες νωρίτερα, αλλά δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία, παρά μόνο συγκράτησα οτι χρειάζεται να του δώσω περισσότερες ακροάσεις.Έτσι τον πέρασα σε ένα mp3 cd για το αυτοκίνητο και τον άφησα να υπάρχει κάπου για να τύχει να τον ξανακούσω ;D

Πριν μερικές μέρες μπήκα στο αυτοκίνητο και άκουσα ένα υπέροχο τραγούδι (lose your soul, βλ. παρακάτω) οπότε προσπάθησα να συγκρατήσω όσα περισσότερα στοιχεία μπορούσα για να αρχίσω να ψάχνω τι ήταν. Μόλις έψαξα τι σταθμός το έπαιζε ανακάλυψα οτι ήταν το cd που είχα γράψει τότε :).

Aπό τότε δεν ακούω τίποτα άλλο και έχω ζημιωθεί θετικά. Περιέχει στοιχεία που ζηλεύω σε μια μουσική και η αισθητική του ξεπερνάει τις προσδοκίες που θα μπορούσα να έχω από ενα ντεμπούτο.

 

 

Αντιγράφω από εδώ :

Οι Dead Man’s Bones είναι ο Αμερικανός ηθοποιός Ryan Gosling  και ο φίλος του Zach Shields, με την παιδική χορωδία (!) του Silverlake Conservatory. Ο Ryan και ο Zach συναντήθηκαν το 2005 στο Toronto, γιατί εκείνη την περίοδο έβγαιναν με δύο αδερφές (την ηθοποιό Rachel McAdams  και την αδερφή της, Kayleen). Δεν συμπαθούσαν ο ένας τον άλλον μέχρι που άρχισαν να μιλάνε για φαντάσματα και συνειδητοποίησαν ότι ήταν και οι δύο εντελώς πορωμένοι με το θέμα (και οτιδήποτε σχετικό: τέρατα, νεκροταφεία, ζόμπι κλπ). Ο Zach μάλιστα όταν ήταν μικρός φοβόταν τα φαντάσματα τόσο πολύ που τον στείλανε σε ψυχολόγο, ενώ ο Ryan είχε μετακομίσει από το παιδικό του σπίτι γιατί όλη η οικογένεια νόμιζε ότι ήταν στοιχειωμένο. Έτσι ξεκίνησαν να γράφουν ένα θεατρικό με θέμα μία ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δύο φαντάσματα, αποφάσιαν να ντύσουν την παράσταση με μουσική και έμαθαν να παίζουν διάφορα όργανα (έτσι απλά!).

Μ' αυτά και μ'αυτά γεννήθηκαν οι Dead Man’s Bones και ο πρώτος δίσκος τους "Monster Music", ο οποίος ηχογραφήθηκε βάσει αυστηρών κανόνων (όχι ηλεκτρικές κιθάρες, όχι αναζήτηση του τέλειου αποτελέσματος, να παίζουν οι ίδιοι όλα τα όργανα κλπ) και με τη βοήθεια ήχων: ένα αλουμινόχαρτο, το τρίξιμο της πόρτας, βήματα, ουρλιαχτά, φωνές, κλάματα, κύματα, γαβγίσματα, γρύλλοι κλπ.

 

Προσωπικά μου θυμίζει Leonard Cohen, Eels, Tom Waits, Cocorosie, Gamine, Madrugada κ.α.

 

Συμβαίνει και μια τρομερή σύμπτωση : ο ηθοποιός Ryan Golsing που τραγουδάει στο δίσκο διαθέτει φωνή που με είχε κερδίσει από την 1η φορά που τον είδα σε μια ταινία (half nelson), τόσο που την είχα σαμπλάρει και χρησιμοποιήσει σε κομμάτι.

 

http://www.deadmansbones.net/

http://www.myspace.com/deadmansbones

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου