Προς το περιεχόμενο

strat vintage 57 ή 62?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα έχω μια gibson sg 61 reissue και ενδιαφέρομαι να πάρω και μια strat να της κάνει παρέα!Και είμαι μεταξύ των μοντέλων american vintage 57 και american vintage 62 reissue.Γνωρίζω τις διαφορες για neck profile,για fretboard,klp.Τις έχω δοκιμάσει κιόλας και τις 2 αλλα πάλι δεν κατέληξα κάπου.Κλείνω ίσως λίγο παραπάνω στην 57 επειδή έχει maple μανίκι για να έχω κάτι διαφορετικό σε σχέση με το rosewood της sg.Οποτε ζητάω και τις δικες σας γνώμες.(πάω να τις ξαναδοκιμάσω τώρα και περιμένω απαντήσεις από σας στο μεταξύ  ;D).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 29
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

απο οτι καταλαβαινεις η ερωτηση σου δεν μπορει να εχει καποια σοβαρη απαντηση μια και ειναι καθαρα θεμα γουστου η επιλογη rosewood ή maple,παρε αυτη που σου αρεσει στο χερι και στο ματι, μια και η κιθαρες εχουν τους ιδιους μαγνητες εχουν και σχεδον τον ιδιο ηχο.

προσωπικα επιλεγω rosewood η maple αναλογα με το ΧΡΩΜΑ του σωματος οποτε αν θες μια αισθητικη αποψη πες μου σε τι χρωμα θες να την αγορασεις.. :)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

παρε αυτη με τη maple ταστιερα και σε καμια 15 χρονια αν παιζεις ακομα με αυτη θα φαινεται σαν να ειναι απο rosewood σαν την ταστιερα του danny LOL(πλακα κανω ελπιζω να μην το παρει στραβα κανενας)

EXPECT THE UNEXPECTED...

προσωπικα επιλεγω rosewood η maple αναλογα με το ΧΡΩΜΑ του σωματος οποτε αν θες μια αισθητικη αποψη πες μου σε τι χρωμα θες να την αγορασεις.. :)

οπα....

να +100000000

και τοσο καιρο ντρεπομουνα να το πω.

;D ;D

one more pls ....

παρε αυτη με τη maple ταστιερα και σε καμια 15 χρονια αν παιζεις ακομα με αυτη θα φαινεται σαν να ειναι απο rosewood σαν την ταστιερα του danny LOL(πλακα κανω ελπιζω να μην το παρει στραβα κανενας)

οσο πλακα και να κανεις ΑΥΤΟΣ ηταν και ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ λογος που ο Leo Fender το γυρισε σε rosewood ταστιερες απο το 1959 και μετα (λερωναν και φαινονταν ασχημες μια και το...relic δεν ηταν της μοδας τοτενες... ;D)  

Απο το βιβλιο "the history of Fender":

The  reason for the switch to rosewood in 1959 was that Gibson guitars had rosewood fingerboards and customers wanted this and that the maple fingerboards discoloured very quickly because the old nitro cellulose lacquer was not very durable and wore through on the fretboard very fast.

γι αυτό κιόλας ζήτησα γνώμες.δεν είπα "πείτε μου ποια κιθάρα να πάρω και αυτή θα πάω να πάρω". :P όπως και να χει,είτε είναι 62 είτε 57 sunburst θέλω να τσιμπήσω,αλλα ακόμα και στο μάτι και οι 2 είναι πανέμορφες οποτε ούτε με το κριτήριο ποια φαίνεται πιο ωραία μπορώ να διαλέξω!ίσως είναι λίγο πιο classic looks η 57 με το 2TS finish και το maple fretboard!

a και κάτι άλλο που μου θυμίσατε.όταν το maple παλιώσει θα αλλάξει προφανώς η εμφάνιση tou.to feel και ο ήχος θα αλλάξουν?και αν ναι θα ναι καλο αυτό?ευχαριστώ

όπως και να χει,είτε είναι 62 είτε 57 sunburst θέλω να τσιμπήσω

δυστυχως δεν ειναι το ιδιο sunburst και φυσικα 2 tone sb & rosewood ειναι μεγαλη αηδια.... ;D ;D

αν ελεγες κανα πιο περιπετειωδες χρωμα να σε βοηθουσαμε,απο τη στιγμη που θα παρεις τον κλασσικο συνδιασμο (3 tone sb & rw η 2 tone sb & maple) δυστυχως ειναι θεμα γουστου...αντε παρε maple για ποικιλια.. ;D

to feel και ο ήχος θα αλλάξουν?και αν ναι θα ναι καλο αυτό?ευχαριστώ

σιγα μην αλλαξει ο ηχος επειδη θα φυγει λιγο βερνικι,το feel θα αλλαξει (θα κολαει λιγοτερο το χερι σου στο φινιρισμα)

παντως αν ειναι να σκασεις τοσα φραγκα καλυτερα να παρεις τα αντιστοιχα thin skin η hot rod μοντελλα που εχουν 100% νιτρο finish & μεγαλα ταστα.

και φυσικα τσεκαρε και την ERIC JOHNSON! (ουσιαστικα ειναι μια ΤΕΛΕΙΑ 57αρα)

οσο πλακα και να κανεις ΑΥΤΟΣ ηταν και ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ λογος που ο Leo Fender το γυρισε σε rosewood ταστιερες απο το 1959 και μετα (λερωναν και φαινονταν ασχημες μια και το...relic δεν ηταν της μοδας τοτενες... ;D) 

Ε μα που να ξεραν τοτε,οτι θα τις θελαμε να φαινονται καπως dirty.

LOL  ;D

EXPECT THE UNEXPECTED...

Αν και γω ειμαι φαν του maple διαλεξα την 62 αντι της 57 πριν 2 βδομαδες ... th_DSC01104.jpg

απολυτα ευχαριστημενος απο ηχο και παιξιμο ...γενικα πιστευω οτι ειναι ενα πολυ καλο και προσεγμενο οργανο.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου