Προς το περιεχόμενο

spam? τι να κάνει κανείς;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Guru

To thread το έκανα για e-mail και όχι για τελεμάρκετινγκ. Απλά, αφού στέλνουν επώνυμα mail, είπα μήπως τους πάρω τηλ, να δω ΤΙ στο ΔΙΑ θα μου πουν... Πού βρήκαν το mail μου, κλπ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 56
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Η αρχή προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα έχει ειδική ενότητα για το spam

http://www.dpa.gr/portal/page?_pageid=33,20908&_dad=portal&_schema=PORTAL

"[...] the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt."

Πολλοί πιστεύουν ότι οι servers, στους οποίους μπαίνουμε όταν σερφάρουμε, μπορούν να εντοπίζουν και τα e-mail μας. Αυτή η εκδοχή είναι λάθος, καθώς είναι πολύ δύσκολος ένας τέτοιος εντοπισμός, για να μην πω ανέφικτος ακόμα και για την ίδια τη Microsoft.

Το πρόβλημα ξεκινάει όταν εμείς δώσουμε το e-mail μας κάπου ή όταν καταφέρουν έμμεσα να τους το πούμε χωρίς να το καταλάβουμε. Η πρώτη εκδοχή είναι απλή. Για το δεύτερο, ένας εξαιρετικά διαδεδομένος τρόπος είναι τα chain-letters. Αυτά τα αστεία mails ή αυτά που ζητούν αίμα (για ασθενή πριν 2 χρόνια) ή που σε προλαμβάνουν ότι θα πέσει κακό τύχη στο σπιτικό σου κλπ (υπάρχουν άπειρα τέτοια) δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνονται!

Τα chain-letters κάνουν μία πολύ έξυπνη δουλειά για τους spammers. Στέλνοντας το μήνυμα ο ένας στον άλλο, θα έχετε παρατηρήσει την μεγάλη λίστα με τους παραλήπτες που έχουν λάβει το μήνυμα πριν από σας. Αυτή η λίστα, με τη συνεχή διάδοση του μηνύματος αυξάνεται, και κάποια στιγμή επιστρέφει το μήνυμα στο mail του spammer (ή σε κάποιου συνεργάτη), ο οποίος έχει πλέον όλους εμάς που παραλάβαμε το mail.

Δεν είναι ουτοπικό αυτό αν σκεφτούμε πχ ότι ο φίλος μου Κώστας στέλνει το chain-mail στις 10 επαφές του μαζί και εμένα. Εγώ ξέρω ότι δεν πρέπει να συνεχίσω το chain, αλλά ένας άλλος φίλος του Κώστα (από τους 10) το στέλνει σε άλλους 50 (και στο μήνυμα αναφέρεται το mail του Κώστα, το δικό μου και των άλλων 10...). Έτσι το μήνυμα μπορεί να κάνει το γύρο του κόσμου και μετά από μήνες να φτάσει σε κάποιον spammer  Undecided Όλη αυτή η δουλειά σαφώς δεν οργανώνεται από έναν.

Υπάρχουν άπειρα τέτοια site και ολόκληρες επιχειρήσεις με ομάδες από spammers που συλλέγουν λίστες για τα site αυτά. Έτσι, αν σε ανακαλύψει κάποιος spammer, σε δίνει στο site και το site θα σε δώσει σε άλλο site... Και μετά σε πολιορκούν! Σκεφτείτε πως συνεργάζονται τόσοι άλλοι που μας καλούν στο κινητό και στο σπίτι και προσφέρουν δώρα, πιστωτικές κάρτες, δάνεια, συμβόλαια τηλεφώνων και τόσα άλλα εκτός από κιθάρες  Tongue

Μπορούμε να κάνουμε κάτι? Αν μας άρεσε το mail και θέλουμε να το διαβάσει και ένας φίλος μπορούμε απλά στέλνοντάς το να σβήσουμε όλους τους παραλήπτες. Αν δεν μας ενδιαφέρει απλά δεν το στέλνουμε σε κανέναν.

Βέβαια μπορεί να μας "δώσει" κάποιος άλλος που βρίσκεται στην αλυσίδα, γι αυτό όσοι περισσότεροι γνωρίζουν, τόσο αυξάνεται και η προστασία μας. Αν μας ανακαλύψει κάποιο site και αρχίσει την επίθεση τότε απλά στέλνουμε ένα mail του στα Ανεπιθύμητα/Junk και ησυχάσαμε! Τουλάχιστον δεν θα έρχονται ειδοποιήσεις για εισερχόμενο μήνυμα...

Τόσο εύκολο ήταν? Όχι, υπάρχει και άλλος τρόπος ο οποίος ονομάζεται Trojan (Δούρειος Ίππος)! Πλέον έτσι λειτουργούν τα spam για ευκολία... Χρησιμοποιούν ένα είδος αόρατου ιού που μπαίνει στον υπολογιστή μας κατά την επίσκεψή μας στο κακόβουλο site και κάνει ότι και ο γνωστός Δούρειος Ίππος. Ένας ειδικός trojan λοιπόν αναπτύχθηκε για spammers οπότε να και άλλος ένας τρόπος να μας εντοπίσουν! Μάλιστα όχι μόνο μας εντοπίζουν, αλλά γινόμαστε εμείς spammers χωρίς να καταλάβουμε τίποτα!!  Angry

Επειδή σας ζάλισα, όσοι καταφέρετε να διαβάσετε μέχρι εδώ και θέλετε λεπτομέρειες  συνεχίστε στο link

http://www.click-media.gr/knowledge-base/what-is-spam.html

Ελπίζω να βοήθησα  Smiley

Βέβαια μπορείς να το δεις αλλιώς... μερικά έχουν πολύ γέλιο!!  Grin Grin

??? ??? ??? ??? ???

τωρα εξηγουνται ολα!

Φίλε Νικόλα μια που άνοιξες το θέμα να πω και μια προσωπική εμπειρία.Βασικά το έχει πάθει φίλος.Απλώς θέλα να προειδοποιήσω τους πάντες γιατί δεν είναι καθόλου δύσκολο να τη πατήσεις.Τα τελευταία χρόνια η μόδα στα spam messages είναι η εξής: Με κάποιο τρόπο αυτοί που στέλνουν τα μυνήματα μαθαίνουν τι δουλειά κάνεις.Πχ. αν έχεις ξενοδοχείο ή κάποια επιχείρηση με σελίδα στο ιντερνετ είναι πολύ εύκολο να το μάθουν.

Επειτα κάνουν κράτηση κάποιων δωματίων (παράδειγμα για το ξενοδοχείο) και πληρώνουν προκαταβολικά με check.Συνήθώς έρχεται ταχυδρομικώς και γράφει μονο το όνομα του παραλήπτη.Φυσικά η επιταγή είναι πλαστή αλλά τόσο άψογα φτιαγμένη που δεν μπορείς να καταλάβεις τίποτα.Την πηγαίνεις στη τράπεζα για εξαργύρωση και μετά απο 1-2 μήνες η τράπεζα καταλαβαίνει ότι είναι πλαστή ΚΑΙ πληρώνεις πίσω τα χρήματα που πήρες απο τη πλαστή επιταγή + πρόστιμο + κατηγορείσαι και για πλαστογραφία.Με λίγα λόγια καταστρέφεσαι.  Cry  το νού σας!

wtf ???  >:(

για τα email spam ειπωθηκε όλη η φιλοσοφία από τον faded. Δεν υπάρχει λύση, απλά κάνουμε mark as spam. To να γινόμαστε οι ίδιοι spammers όμως δεν επιτρέπεται : ο μόνος τρόπος για να στέλνουμε εν αγνοία μας μαζικά mail είναι να μπούμε σε κάποια χαζοσελίδα (τύπου "βρες ποιος σε έχει σβήσει από το facebook" ή "ποιος επισκέφτηκε το προφίλ σου") και να δηλώσουμε το Password μας.

Με τα τηλεφωνικά spam δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχολούμαστε. Με συνοπτικές διαδικασίες λέμε οτι δεν ενδιαφερόμαστε και τέλος. Εξάλλου στην αντίθετη περίπτωση απλά θα αναπτύσσαμε εναν εκνευρισμό με έναν υπάλληλο (τηλεφωνητή-τηλεπωλητή), ο οποίος αντιπαθεί τον εργοδότη του και τη δουλειά του περισσότερο από εμάς.

Πάντως εγώ έβαλα φραγή εισερχομένων κλήσεων από απόκρυψη και μειώθηκε η σαχλαμάρα.

απεκλεισες και τις κλησεις απο καρτοτηλεφωνα ομως.

• Guru

Έχω μια εντύπωση ότι τα καρτοτηλέφωνα έχουν μπει σε αχρηστία γενικά.... Τουλάχιστον εγώ έχω καμμιά 10αριά χρόνια να χρησιμοποιήσω καρτοτηλέφωνο! Μπορεί και να κάνω λάθος, αλλά...

Ε δεν πειράζει. Αν τυχόν γίνει εισβολή από ζόμπι θα την ακυρώσω, με μια απλή εντολή γίνεται.

Δηλαδή τώρα παίρνουν και στο σπιτι για penis enlargement? ???

Δεν ξερω για εσας εγω παντως που εχω χρησιμοποιησει τα συγκεκριμενα προιοντα για penis enlargement και κυριως την ''ρομπορουφηκτρα'' εχω δει θεαματικα αποτελεσματα με επιμηκυνση απο 29cm(μαμα με στοκ μαγνητες) σε 45 μεσα λιγες εβδομαδες.Τωρα αναζητω προιον και για αυξηση παχους και θα ειμαι κομπλε............τα συνιστω ανεπιφυλακτα.........για να σας χαμογελασει ξανα η Ζωη.......... ;)

RUN FOREST....RUN!!!!

τα χρησιμοποιούν οι μετανάστες με "ειδικές" τηλεκάρτες για να καλέσουν πατρίδα

Είχε τελειώσει η μπαταρία του κινητού σε σταθμό ΟΣΕ και χρησιμοποίησα καρτοτηλέφωνο

πρόσφατα. Μίλησα 2 λεπτά, γυρνώντας πίσω βλέπω τρείς να περιμένουν και ο ένας μου

λέει γελώντας: Άντε ρε φίλε αργείς, τα καρτοτηλέφωνα είναι για τους Αλβανούς!

Δεν έχω δεί γυναίκα με iphone αλλά δεδομένου οτι είναι... μαύρο και μεγάλο,

οδηγούμαστε σε περίεργους συνειρμούς :-X

η βικυ εχει αιφοουν! ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Φίλε Νικόλα μια που άνοιξες το θέμα να πω και μια προσωπική εμπειρία.Βασικά το έχει πάθει φίλος.Απλώς θέλα να προειδοποιήσω τους πάντες γιατί δεν είναι καθόλου δύσκολο να τη πατήσεις.Τα τελευταία χρόνια η μόδα στα spam messages είναι η εξής: Με κάποιο τρόπο αυτοί που στέλνουν τα μυνήματα μαθαίνουν τι δουλειά κάνεις.Πχ. αν έχεις ξενοδοχείο ή κάποια επιχείρηση με σελίδα στο ιντερνετ είναι πολύ εύκολο να το μάθουν.

Επειτα κάνουν κράτηση κάποιων δωματίων (παράδειγμα για το ξενοδοχείο) και πληρώνουν προκαταβολικά με check.Συνήθώς έρχεται ταχυδρομικώς και γράφει μονο το όνομα του παραλήπτη.Φυσικά η επιταγή είναι πλαστή αλλά τόσο άψογα φτιαγμένη που δεν μπορείς να καταλάβεις τίποτα.Την πηγαίνεις στη τράπεζα για εξαργύρωση και μετά απο 1-2 μήνες η τράπεζα καταλαβαίνει ότι είναι πλαστή ΚΑΙ πληρώνεις πίσω τα χρήματα που πήρες απο τη πλαστή επιταγή + πρόστιμο + κατηγορείσαι και για πλαστογραφία.Με λίγα λόγια καταστρέφεσαι.  :'(  το νού σας!

συγνωμη που σας χαλαω την διασκεδαση!

τι εννοεις μετα απο προσωπικη εμπειρια?

ετυχε σε σενα?εισαι βεβαιος για το οτι δεν ειναι μουφα?

γιατι εμενα μου μοιαζει σαν κλασικη ουρμπανλετζεντια απο αυτες που κυκλοφορουν και σπανε νευρα στα μειλ!

και πιο συγκεκριμενα, απορω γιατι καθε επιταγη εχει εναν εντελως δικο της αριθμο και αντιστοιχει σε εναν λογαριασμο!

πως μπορει να στην πληρωσουν και να καταλαβουν το λαθος μετα?

αφου μεσα απο το συστημα τους βλεπουν ονλαιν αν υπαρχει η επιταγη, αν εχει υπολοιπο μεσα και που αντιστοιχει!

ας μην παραπληροφορουμε γενικα! :)

πανελιστας και ανταρτομαχητης....

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου