Προς το περιεχόμενο

"Νομική" ερώτηση

arpegios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά, είναι εύκολο να φτιάξει κανείς μια "προσωπική" εταιρεία παραγωγής, έστω στα χαρτιά, για να ελευθερώνει σε αυτή τη μουσική του? Αυτή η ενέργεια προσφέρει κάποια εξτρα νομική κατοχύρωση στη μουσική κάποιου? Πχ, ας πούμε, οτι εγώ θέλω να ελευθερώσω τη μουσική μου τσάμπα, αλλά αυτή να χρησιμοποιείται για πάντα ΜΟΝΟ ΤΣΑΜΠΑ και όχι πχ, να κάνει κάποιος γνωστότερος μια διασκευή ή κάποια επανεκτέλεση και να βγάλει λεφτά απο αυτήν, μπορώ να το επιβάλω αυτό αν η μουσική είναι κατοχυρωμένη σε μια εταιρεία? Σε άλλη περίπτωση, πως ξέρουμε πχ οτι αμα βγω εγώ και παίζω για παράδειγμα τα κομμάτια που βάλαν οι μωβάστρο στο site τους, και κάνω και κανα συμβόλαιο με κάποια εταιρεία, οτι τα κομμάτια αυτά είναι των μωβάστρο και όχι δικά μου?

Πείτε μου αν λέω μπούρδες...

leep is a symptom of caffeine deprivation.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δυστυχως μετα το κλεισιμο(!!!) της εθνικης βιβλιοθηκης υπαρχουν ΜΟΝΟ δυο τροποι να κατοχυρωσεις τα κομματια σου (& βεβαια δεν χρειαζεται να κανεις εταιρια!)

ο πρωτος,κλασσικος και οχι εντελως σιγουρος (αλλα τα περισσοτερα δικαστηρια τον δεχονται) ειναι να στειλεις συστημενη επιστολη στον εαυτο σου μεσα στην οποια θα εχεις το cd /στιχους σου και να σφραγγισει τον φακελλο πανω στο μερος που κλεινει ο υπαλληλος με γραμματοσημα & σφραγιδα ημ/νιας.

(ετσι π.χ αν το κανεις αυτο σημερα και μεθαυριο σου κλεψουν το κομματι αποδεικνυεις οτι το ειχες στην κατοχη σου πριν κυκλοφορησει)

ο δευτερος και μονος σιγουρος ειναι ο ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ ,κοστιζει περιπου 200 ευρω αλλα αξιζει τον κοπο (το πως γινεται θα στο εξηγησει αυτος)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

το πρόβλημα κατά την ταπεινή μου άποψη δεν είναι να ισχυριστεί κάποιος πως ένα κομμάτι σου είναι δικο του (τραγικό είναι αλλά αν έχεις λάβει τα μέτρα σου,θα βρεις το δίκιο σου)το πρόβλημα είναι αν παραποιήσει την μελωδία σου (αλλάξει μερικές νότες αλλά η βασική ιδέα είναι ίδια)και κάνει και τον σύνθετη...

άντε βγάλε άκρη σε αυτή την περίπτωση(που συμβαίνει πολύ συχνότερα φυσικά)

προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!!

sf, μήπως είναι φτηνότερα να φτιάξεις μια εταιρεία απο το να κατοχυρώνεις κάθε φορά το/τα κομμάτια σου? Θα μου πεις μάλλον πρέπει να βρω ένα συμβολαιογράφο να ρωτήσω.... Κάπου είχε πάρει το μάτι μου έναν σε ένα άλλο φόρουμ :) Και τέλος, εκτός απο την απατεωνιά, αυτό που ήθελα να πω, είναι οτι ΘΕΛΩ να χρησιμοποιήσει ο άλλος το κομμάτι, ο σκοπός είναι να το δώσω τσάμπα, και να χρησιμοποιήσει κάποιος τη μελωδία, tracks απο την ηχογράφηση, το σαμπλ, το κομμάτι ολόκληρο, να φτιάξει κάτι άλλο απο αυτό, whatever, αρκεί να δίνει το αποτέλεσμα ΠΑΛΙ ΤΣΑΜΠΑ.

leep is a symptom of caffeine deprivation.

η εταιρια δεν κατοχυρωνει τα κομματια.

για να καταλαβεις ΟΥΤΕ Η ΑΕΠΙ κατοχυρωνει κομματια ,εγω π.χ.που ειμαι μελος της ΑΕΠΙ οταν της πηγαινω τα τραγουδια μου απλα δηλωνω οτι τα εχω γραψει εγω και αυτοι αμεσως τα καταχωρουν στο ονομα μου για να εισπραξουν για λογ/μο μου τα δικαιωματα.

μονο με ΝΟΜΙΚΗ πραξη κατοχυρωνεις τα κομματια σου (ειδικα στην Ελλαδα που δεν υπαρχουν Publishing companies οπως εξω)

αν θελω να δωσω δωρεαν ενα κομματι σε καποιον απλα του το δινω χωρις να παρω χρηματα (& το εχω κανει αρκετες φορες),η ΑΕΠΙ ομως εισπρατει χρηματα δικαιωματων εκ μερους μου απο την εκτελεση του στο ραδιοφωνο π.χ.

Απο τη στιγμη που κυκλοφορει κατι στην ΑΓΟΡΑ το τζαμπα εξαφανιζεται :wink: και ειναι κομματακι δυσκολο να γινει αυτο,φανταζεσαι πχ. να δωσεις ενα κομματι σε εναν τραγουδιστη δωρεαν και να απαιτεις να μην πληρωνεται οταν τραγουδαει το συγκεκριμενο αυτο κομματι σου στομπρογραμμα του??γινεται?δεν γινεται..

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Μήπως θέλεις να θέσεις ως άδεια του δημιουργήματός σου το Creative Commons;

www.creativecommons.org

Κάνει αυτό που θες και υπάρχει στο internet αρκετό πράγμα σε CC ήδη. Όμως αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι ο άλλος δε μπορεί να βρεί μια δικαιολογία για να αμοιφθεί για τη δουλειά σου - μπορεί για παράδειγμα να πεί: "δεν αμοίβομαι για το ότι θα το τραγουδήσω αλλά για να έρθω στο στούντιο/συναυλία θέλω Χ ευρώ επειδή η βενζίνη είναι ακριβή" (ηλίθιο παράδειγμα αλλά καταλαβαίνεις τι εννοώ, να επικαλεστεί άλλους παράγοντες). Ή να το διανέμει σε CD και να το χρεώνει με τη δικαιολογία ότι "3 ευρώ κάνει να κάψω ενα καινούριο CD".

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου