Jazzjoker Δημοσιευμένο 14 Μαΐου 2010 Share Δημοσιευμένο 14 Μαΐου 2010 στοιχειά απο τη μουσική τους Ο λάθος τόνος, έδωσε ένα πολύ σωστό νόημα :) Ενωμοτάρχης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
THEOD Δημοσιευμένο 14 Μαΐου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 14 Μαΐου 2010 Ο λάθος τόνος, έδωσε ένα πολύ σωστό νόημα :) Καλό ο δαίμονας του τυπογραφείου :) :) :) :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Evilnye Δημοσιευμένο 14 Μαΐου 2010 Share Δημοσιευμένο 14 Μαΐου 2010 Για ρυθμικό σολφέζ υπάρχει και αυτό το θέμα http://www.noiz.gr/index.php?topic=155558.0 και μέχρι τώρα χρησιμοποιώ το αρκετά βoλικό βιβλιό DeAgostini. Βέβαια μέχρι τώρα βολεύτηκα με το να μην ανεβάσω ταχύτητα πάνω από το 60 και προχωρούσα τις ασκήσεις. Εκεί που κόλλησα λίγο ήταν στο cut time. Για μπασογραμμές σε τζαζ, διαβάζω από αυτό εδώ http://www.amazon.com/Building-Walking-Bass-Lines-Instruction/dp/0793542049 Ευχαριστώ για τις προτάσεις σε επιπλέον βιβλία, γενικά έγραφα καθαρά για εξάσκηση μερικές γραμμές αλλά δεν τις εχω εφαρμόσει ποτέ σε γκρουπ. Είναι μέσα στα πλάνα και αυτό! Συνεχίστε και για αρμονική ανάλυση κ εγώ πιστεύω πολλούς θα ενδιέφερε! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
THEOD Δημοσιευμένο 14 Μαΐου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 14 Μαΐου 2010 Για ρυθμικό σολφέζ υπάρχει και αυτό το θέμα http://www.noiz.gr/index.php?topic=155558.0 και μέχρι τώρα χρησιμοποιώ το αρκετά βoλικό βιβλιό DeAgostini. Βέβαια μέχρι τώρα βολεύτηκα με το να μην ανεβάσω ταχύτητα πάνω από το 60 και προχωρούσα τις ασκήσεις. Εκεί που κόλλησα λίγο ήταν στο cut time. Για μπασογραμμές σε τζαζ, διαβάζω από αυτό εδώ http://www.amazon.com/Building-Walking-Bass-Lines-Instruction/dp/0793542049 Ευχαριστώ για τις προτάσεις σε επιπλέον βιβλία, γενικά έγραφα καθαρά για εξάσκηση μερικές γραμμές αλλά δεν τις εχω εφαρμόσει ποτέ σε γκρουπ. Είναι μέσα στα πλάνα και αυτό! Συνεχίστε και για αρμονική ανάλυση κ εγώ πιστεύω πολλούς θα ενδιέφερε! Η μέθοδος DeAgostini ειναι πολύ καλή και γω με αυτήν άρχισα και μετα πηγα στο the art of bop drumming john Riley. δεν καταλαβαίνω σε τι ακριβός δυσκολεύεσαι. Παντος αν αρχίσεις να μελετάς αυτο που ανέβασα στα bass lines θα προχωρήσεις πολύ γρήγορα σε κάτι καλό και δοκιμασμένο ;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Evilnye Δημοσιευμένο 14 Μαΐου 2010 Share Δημοσιευμένο 14 Μαΐου 2010 Όχι κάτι ανυπέρβλητο απλά εκεί σταμάτησα να προσπαθώ. Θα επανέλθω ;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
lgbesios Δημοσιευμένο 14 Μαΐου 2010 Share Δημοσιευμένο 14 Μαΐου 2010 Προτείνω και εγώ ένα βιβλίο νιώθοντας τύψεις για το χθεσινό μπάχαλο http://www.amazon.com/Standing-Shadows-Motown-Legendary-Jamerson/dp/0881888826/ref=pd_sim_b_13#noop Το βιβλίο είναι εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό, πλούσιο σε υλικό και απαραίτητο εφόδιο για κάθε μπασίστα Α και ποτέ μην κατεβάσετε την αφίσα του Paul Simonon από το δωμάτιο σας 8) rust never sleeps Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
IraklisZS Δημοσιευμένο 14 Μαΐου 2010 Share Δημοσιευμένο 14 Μαΐου 2010 έχω την εντύπωση, αφού είδα και το βίντεο που παρέθεσε ο θεοντ, οτι το youtube είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο μάθησης. για κιθάρα κατα καιρούς έχω δεί πολλά πράγματα που με βοήθησαν να καταλάβω γρήγορα ή να βρώ κάτι που ψάχνω, σώζοντας χρόνο (αυτή δεν είναι και η ουσία του δάσκαλου, άλλωστε?) πολλές φορές όμως δύσκολα βρίσκεις κάτι καλό μέσα στο τόσο σκουπίδι, οπότε μπορείτε να βάλετε διαλεγμένα βίντεο για να δει κανεις που το διαβάζει. (εγώ για μπάσο δεν ξέρω κανένα :P) a classic player now... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
THEOD Δημοσιευμένο 14 Μαΐου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 14 Μαΐου 2010 Προτείνω και εγώ ένα βιβλίο νιώθοντας τύψεις για το χθεσινό μπάχαλο http://www.amazon.com/Standing-Shadows-Motown-Legendary-Jamerson/dp/0881888826/ref=pd_sim_b_13#noop Το βιβλίο είναι εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό, πλούσιο σε υλικό και απαραίτητο εφόδιο για κάθε μπασίστα Α και ποτέ μην κατεβάσετε την αφίσα του Paul Simonon από το δωμάτιο σας 8) πρεπει να ειναι πολυ καλο δεν χρειαζετε να νιώθεις τίποτα όποιος ενδιαφέρεται κάθετε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Evilnye Δημοσιευμένο 14 Μαΐου 2010 Share Δημοσιευμένο 14 Μαΐου 2010 για κιθάρα κατα καιρούς έχω δεί πολλά πράγματα που με βοήθησαν να καταλάβω γρήγορα ή να βρώ κάτι που ψάχνω, σώζοντας χρόνο (αυτή δεν είναι και η ουσία του δάσκαλου, άλλωστε?) Aye aye! Αυτό και το να σε κρατάει πειθαρχημένο να μην αφήνεσαι χωρίς να μελετάς ;D Βλέπω εν τω μεταξύ το βίντεο τώρα και παρατηρώ το εξής. Οι ανάλογες ασκήσεις που κάνω εγώ μέχρι τωρα σε ρυθμικές αξίες ήταν να πάιζω τις κλίμακες παίζοντας κάθε νότα μια φορά όχι όπως το κάνει ο Patitucci. Σκέφτομαι και μάλλον θα το εφαρμόσω, ότι η επιλογή να επαναλαμβάνεις τη νότα κάθε φορά προσφέρει άλλη επιπλέον εξάσκηση πιο πολύ για το δεξί παρά για το αριστερό... Οι τριπλέτες επίσης από χορδή σε χορδή βοηθάνε πολύ στο να μη ξεχνιέσαι και να εναλλάσεις τα δάχτυλα και να μην εξασκείς μόνο το ένα εις βάρος του άλλου! Αλλά το πιο σημαντικό που είπε στο βίντεο είναι να έχεις στο νου σου κατά την εξάσκηση το evenness of tone! Δηλαδή να φροντίζεις τις εντάσεις σου και την καθαρότητα της νότας! edit και ένα τελευταίο, βοηθάει στην καθαρότητα στις νότες και στο πιο σίγουρο παίξιμο να μη σταματήσετε ποτέ τη μελετη κλιμάκων με 4α σε πολύ αργές ταχύτητες. Δίνει παααρα πολύ καλό έλεγχο στον ήχο ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
THEOD Δημοσιευμένο 14 Μαΐου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 14 Μαΐου 2010 έχω την εντύπωση, αφού είδα και το βίντεο που παρέθεσε ο θεοντ, οτι το youtube είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο μάθησης. για κιθάρα κατα καιρούς έχω δεί πολλά πράγματα που με βοήθησαν να καταλάβω γρήγορα ή να βρώ κάτι που ψάχνω, σώζοντας χρόνο (αυτή δεν είναι και η ουσία του δάσκαλου, άλλωστε?) πολλές φορές όμως δύσκολα βρίσκεις κάτι καλό μέσα στο τόσο σκουπίδι, οπότε μπορείτε να βάλετε διαλεγμένα βίντεο για να δει κανεις που το διαβάζει. (εγώ για μπάσο δεν ξέρω κανένα :P) Δες όλη τη σειρά των video Ray Brown ειναι περισσότερο φιλοσοφία παρά τεχνική Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση