Προς το περιεχόμενο

Τι εφόδια χρειάζεται ένας μπασιστας για να είναι πραγματικά καλός ?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1)Nα μην ειναι πρωην κιθαριστας

2)Να 'χει ακουσει ΠΟΛΛΗ soul-funk

3)Να 'χει καλυτερη αισθηση του ρυθμου απο τον ντραμερ

4)Το μυαλο του να ''συνθετει'' πρωτα μπασο

5)Να αγαπαει το οργανο

Διαφωνώ.

1)Τι σε φταίει αν είναι κιθαρίστας? Δεν θα είναι πραγματικά καλός?? Ελεος..

2)Ο μπασσίστας και να μην ακούσει ΠΟΛΛΗ soyl funk αν είναι ταλέντο θα φανεί στο μουσικό είδος που θελει να ακουλουθήσει.. Και οι Symphony X εχουν μπασσο με @@ αλλά δεν είναι soul και Funk.

3) Που ξέρεις ο ντράμμερ που θα παίξει ο ανθρωπος τι αίσθηση του ρυθμού έχει? Και αν δεν έχει καλύτερη αίσθηση του ρυθμού και έχει πιο λίγη τον εμποδίζει απο το να είναι καλός μπασσίστας?

4)Γιατί αν συνθέτει πρώτα μπαγλαμά και μετά μπάσσο υπάρχει πρόβλημα?

5)Εγώ το όργανο το πετάω από δω και απο κει δεν το αγαπάω και μια χαρά παίζω.

Ολα είναι στον χαρακτήρα και στο μυαλό του καθενός, μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Παιζει ρόλο το ύφος,η μουσική παιδεία η αντίληψη και η πείρα που έχει ο μπασσίστας. Μην τα βάζουμε όλα στο ιδιο καζάνι.

Θα σου δώσω ενα παράδειγμα.

Ξέρω ντράμμερ που παίζει Suffocation. Ολα ίδια δεν ξεφεύγει στο χρονο κτλ κτλ..

και δυσκολεύεται να παίζει Deep Purple.

Ο καθένας μας είναι και διαφορετικός.

www.facebook-codes.info

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 124
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

1. Να έχει ακούσει ότι έχει παίξει ο κος James Jamerson.

2. Να έχει ακούσει ότι έχει παίξει ο κος James Jamerson.

3. Να έχει ακούσει ότι έχει παίξει ο κος James Jamerson.

4. Να έχει ακούσει ότι δέν έχει παίξει ο κος James Jamerson την εποχή που έπαιζε ο κος James Jamerson.

5. Να καταλάβει ότι ο Jaco ΔΕΝ ήταν ο average bass player.

6. Να μπορεί ναι ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ το Groove.

7. Να σκέφτεται Αρμονικά κ όχι μελωδικά.

8. Να μήν "χώνει" ειδικά εκεί που δέν πρέπει.

9. Να γίνεται ο δυνδετικός κρίκος του ρυθμού με την αρμονία.

10. Να ακούει συνέχεια πολλή μουσική, κει ειδικότερα ότι έχει αναφερθεί στα 1,2,3,4.

11. Να θυμάται συνεχώς το 5.

12. Να μή ξεχνάει ποτέ τα 6,7,8,9,10,11 & 12

;D ;D ;D

Υ.Γ.

Χαίρομαι που βλέπω να εμφανίζονται συνεχώς νέα θρέντ απο και για μπασίστες

Διαφωνώ.

2)Ο μπασσίστας και να μην ακούσει ΠΟΛΛΗ soyl funk αν είναι ταλέντο θα φανεί στο μουσικό είδος που θελει να ακουλουθήσει.. Και οι Symphony X εχουν μπασσο με @@ αλλά δεν είναι soul και Funk.

3) Excuse me? Ο ντράμμερ φίλε δίνει το Groove και ακολουθεί ο μπασσίστας απλά ως επί το πλείστον πρέπει να πέφτει μαζί με τις μπότες.

Διότι άν δέν έχει ακούσει πολύ Soul & funk γράφει πόστς σάν αυτό που έγραψες εσύ.... :-\

Διαφωνώ.

3) Που ξέρεις ο ντράμμερ που θα παίξει ο ανθρωπος τι αίσθηση του ρυθμού έχει? Και αν δεν έχει καλύτερη αίσθηση του ρυθμού και έχει πιο λίγη τον εμποδίζει απο το να είναι καλός μπασσίστας?

Εχεις δικιο 8)

Διότι άν δέν έχει ακούσει πολύ Soul & funk γράφει πόστς σάν αυτό που έγραψες εσύ.... :-\

Ενώ το δικό σου post να χλευάζεις το δικό μου πολύ ωραίο ρε φίλε. Μας τα εξηγείς όλα αναλυτικά....

www.facebook-codes.info

Ενώ το δικό σου post να χλευάζεις το δικό μου πολύ ωραίο ρε φίλε. Μας τα εξηγείς όλα αναλυτικά....

Βρε συ Stevie ..........

Αφού ξέρεις .......  γιατί μωρέ ;

Άλλη άποψη έχεις περι κιθάρας/ μπάσου/ ρυθμού /αμετροέπειας εσύ, άλλη ο Μπασοβασίλης. Και σε μερικά μόνο και μόνο για πας κόντρα.

Γιατί να χαλάμε καρδιές;

Πάρτε ανάσες και συνειδητοποιήστε ότι μόνο Εγώ ξέρω την αλήθεια, πριν σας στείλω στην κόλαση συλλήβδην...

Βέβαια, Hell ain't a bad place to be.........

Πως τα αντιμετωπίζετε αυτα τα δυο :)

Φιλόξενα αλλά και με επιφύλαξη. Δεν ξέρω τι κουβαλάνε μαζί τους. Τόσα γίνονται..

Ειδήσεις δεν βλέπεις;

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Ξέρω ντράμμερ που παίζει Suffocation. Ολα ίδια δεν ξεφεύγει στο χρονο κτλ κτλ..

και δυσκολεύεται να παίζει Deep Purple.

Ο καθένας μας είναι και διαφορετικός.

Φιλε stevie  νομιζω οτι δικαια αποκομισες το ποστ του bassbill διοτι ασχετα με την φανκ σοουλ ηταν καπως(το δικο σου).

Απ την αλλη,απ το να καθεσαι να γραφεις ενα-ενα ΤΙ δεν σ αρεσει στην αποψη του αλλου,καλυτερα γραψε τη δικη σου και μην κανεις αντιλογο για τον αντιλογο.

Στο θεμα,μου μιλας για ντραμμερ,μιλαμε για μπασιστα.

Deep Purple μπορει να δυσκολευεται για χιλιους λογους οπως και για ακομη χιλιους μπορει να ειναι ενας εξαιρετικος μπασιστας.

Εχω την εντυπωση οτι αν η αποψη σου ειναι οτι ο μπασιστας ακολουθει και προσπαθει να πεσει με τη μποτα,υποτιμας πολυ το ΟΡΓΑΝΟ και τον ''μουσικο'' μπασιστα.

Θα δηλωσω ψωνιστικα(συγνωμη κιολας)οτι εχω φαει τα λαιβ με το κουταλι και αυτο που χω καταλαβει ειναι οτι ο μπασιστας ειναι ο ακρογωνιαιος λιθος μιας μπαντας Ο,ΤΙ

στυλ και να παιζει η μπαντα,ακριβως γιατι ενωνει τον ρυθμο με την μελωδια.

Η σοουλ φανκ ειναι ο μεντορας σε αυτο κι ας πορωνομαι κι εγω με τον Harris

οταν καλπαζει στο ''Rime of the ancient mariner''.

Σιγουρα ο καθενας μας ειναι διαφορετικος γι αυτο και δεν ειμαστε ολοι malmsteen ή jaco.

Ενώ το δικό σου post να χλευάζεις το δικό μου πολύ ωραίο ρε φίλε. Πρέπει να σε κάνουμε Gold Member στο noiz. Την επόμενη φορά μην ξεχάσεις να ειρωνευτέις κιόλας.

Συγγνώμη άν ακούστηκε σάν να χλευάζω, δέν έχω την παραμικρή πρόθεση για κάτι τέτοιο, πίστεψέ με.

Απλά καταθέτω μια εμπειρία 35 χρόνων στο όργανο, ξέρω που στέκομαι, και προσπαθώ να συνεισφέρω στην συζήτηση με βάση τον τίτλο του θρέντ. Και μισώ την ειρωνία επίσης, άν διαβάσεις πόστ μου εδώ θα δείς οτι δέν ειρωνεύομαι ποτέ.Μάλλον εσύ έκανες μια απόπειρα ειρωνίας (Gold member) που δέν την παίρνω στραβά γιατί θεωρώ οτι οφείλεται σε παρεξήγηση.

Άς πάρουμε λοιπόν τα θέματα με την σειρά.

Λές:

1. Σε τι φταίει άν είναι κιθαρίστας.

1@. Στο ότι ένας κιθαρίστας, σκέφτεται την αρμονία με διαφορετικό τρόπο απο ένα μπασίστα. Διότι "ακούει" (εννοώ στο μυαλό και όχι με τα αυτιά του), μελωδία και συγχορδίες και όχι την αρμονία απο την βάση της που είναι το μπάσο. Στο λέω γιατί δέν έχω ακούσει ΠΟΤΕ στην ζωή μου κιθαρίστα να παίζει σάν μπασίστας. Πόσο μάλλον σάν καλός...

2.Ο μπασσίστας και να μην ακούσει ΠΟΛΛΗ soyl funk αν είναι ταλέντο θα φανεί στο μουσικό είδος που θελει να ακουλουθήσει.. Και οι Symphony X εχουν μπασσο με @@ αλλά δεν είναι soul και Funk.

2@. Δεν χρειάζεται να παίζεις Soul & funk για να έχεις ακούσει αυτή τη μουσική. Γνώμη μου,και όχι μόνον δική μου, είναι οτι αυτό το είδος της μουσικής έχει θέσει ιστορικά τον ορισμό του Groove. Για το άλλο σκέλος οτι σηλαδή κάποιος θα φανεί άν έχει ταλέντο ότι μουσική και να παίξει δέν διαφωνώ, αλλά αμφιβάλλω για το άν θα γίνει πραγματικά καλός μπασίστας με την έννοια που δίνω εγώ στο καλός και στο μπασίστας, άν έχει βασικές ελλείψεις στα ακούσματά του, και θεωρώ οτι βασικότερο όλων των ακουσμάτων είναι το είδος της μουσικής που προανέφερα.

3. Που ξέρεις ο ντράμμερ που θα παίξει ο ανθρωπος τι αίσθηση του ρυθμού έχει? Και αν δεν έχει καλύτερη αίσθηση του ρυθμού και έχει πιο λίγη τον εμποδίζει απο το να είναι καλός μπασσίστας?

3@ Θα δυσκολευτεί αφάνταστα... πίστεψέ με. Και όσο πιο καλός είναι, τόσο περισσότερο θα δυσκολευτεί.

Δέν έχω καμμιά διαφωνία με το υπόλοιπο μέρος του πόστ σου.

Πολύ φιλικά

Βασίλης

Edit: Δέν σχολιάζω κάν την άποψη οτι ο drummer γκρουβάρει και ο μπασίστας απλά παίζει πάνω στις μπότες βέβαια... απλά μου διέφυγε πιο πάνω. Και ήταν ο κύριος λόγος που σχολίασα το πόστ σου με αυτό τον τρό πο stevie...

H καλή μου διάθεση συνεχίζεται για να μήν παρεξηγηθώ πάλι...  :)

@freerock1974 Εχεις δίκιο τελικά. Ηταν κάπως το post μου...

Μα καλά ρε φιλαράκι που ζεις? Ειμαι ο Stevie με -4 κάρμα.. Τι ήθελες να είναι το ποστ? Μάλλον χρειάζεσαι αντίληψη. Και εφόσον δεν απάντησα στον audiokosta και είδες ότι έκοψα τι πετάγεσαι να ανάψουν τα άιματα τώρα και να φτάσει το κάρμα -25? Σε παρακαλώ είπες την αποψή σου. Τελέιωνε με τις κριτικές να ξεμπερδεύουμε.

www.facebook-codes.info

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου