Προς το περιεχόμενο

Ο Ήχος Μας Σε Live & Ηχολήπτες

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οποιαδήποτε μπάντα σέβεται τον ευατό της και κάνει αρκετά live θα πρέπει να έχει τον δικό της ηχολήπτη!

+1 Και ξεκιναω με αυτο.

Μιας και εχω και τις 2 ιδιοτητες,και μουσικος στη μπαντα μου καθαρα για το χομπυ πλεον,αλλα και επαγγελματιας ηχοληπτης εδω και χρονια, φροντιζω η μπαντα μου να εχει και να πληρωνει τον ηχοληπτη της.

Οχι δεν προκειται να παω σε live και αντι να ασχοληθω με την κιθαρα μου να ασχολουμαι με τα ηχητικα.

Αλλο το ενα, αλλο το αλλο.

Εχω εναν φιλο και συναδελφο ηχοληπτη της εμπιστοσυνης μου και οποτε παιζουμε ειμαστε μαζι του.

Ετσι δεν χρειαζεται καμια συνεννοηση,δεν υπαρχει κανενα αγχος για το αν καταλαβε ο ηχοληπτης του μαγαζιου ή της εταιριας ηχητικων τι περιπου θελουμε να ακουστει,και στην τελικη δεν διακινδυνευουμε να παει χαμενη η δουλεια των προβων αλλα και τα λεφτα που χωσαμε σε οργανα και εξοπλισμο γιατι τσιγκουνευτηκαμε να πληρωσουμε αυτον που βαζει το τελικο περιτυλιγμα και προσφερει το προιον στον πελατη. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 43
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Καλημέρα σε όλους.

Παίζω φυσαρμόνικα (listen and play αλλά το τελευταίο 3μηνο άρχισα μαθήματα μουσικής) και έχω πάιξει 7 φορές σε πατάρι με blues/rock σχήματα.

Από πλευράς μου, έχω ένα χειροποίητο λαμπατό Fender Champ 6w, τον οποίο και χρησιμοποιώ συνέχεια. Στο πατάρι, ο ηχολήπτης βάζει ένα μικρόφωνο μπροστά (δεν ξέρω ορολογίες, συγνώμη) ανοίγω τέρμα την ένταση, γιατί μόνο ένταση έχει ο champ και έχω τη φυσική παραμόρφωση της λάμπας και ακούω από τα μόνιτορ.

Από αυτή τη μικρή εμπειρία που είχα, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι για να γίνει ηχοληψεία θα πρέπει όλοι να είναι στη ώρα τους και το λιγότερο 6 ώρες πριν την εμφάνιση επι σκηνής (για ένα βασικό σχήμα 3ων μουσικών) και ότι τα watt δεν έχουν καμία σχέση με τη καθαρότητα του ήχου.  Κάτι για το οποίο οι περισσότεροι ηχολήπτες "μαλώνουν" με τους κιθαρίστες (ναι κύριοι κιθαρίστες... δεν ακούγεστε από τα p.a. αλλά από τον big dady turbo charged ενισχυτή σας) και όταν η κιθάρα παίζει δυνατά και με μπάσα, τότε δυνατά θα παίξουν και τα drums (για τους μπασίστες δεν έχω τίποτα να γράψω) και επι σκηνής επικρατεί χάος. Η μόνη επιλογή του ηχολήπτη είναι να κλείσει τη κονσόλα και να πάει για μπυρίτσα (και καλά κάνει).

Έχουμε και λέμε:

- Ο ενισχυτής είναι για να παίζει το όργανο (όχι να το ακούς ή να σε ακούνε)

- Τα μόνιτορ είναι για να ακούς επι σκηνής

- Τα P.A. είναι για να ακούει ο κόσμος

- Η ένταση δεν έχει σχέση με τη καθαρότητα του ήχου

- Μικροί ενισχυτές "στήνονται" πολύ πιο έυκολα από θέμα ήχου (όπως και μεταφέρονται)

- Αφήστε τους ηχολήπτες να κάνουν τη δουλειά τους

*** το θέμα κιθάρα ή μπουζούκι, δυστυχώς το έχω αντιμετωπίσει σε άρκετά ζωντανά σχήματα σαν ακροατής. Είναι απλώς παρατήρηση και όχι "ρατσιστικό"

- Ο ενισχυτής είναι για να παίζει το όργανο (όχι να το ακούς ή να σε ακούνε)

Λάθος, ο ενισχυτής είναι το μόνιτορ οργάνου, του κιθαρίστα μπασίστα. Δηλαδή υπάρχει για να ακούει τι παίζει πάνω στη σκηνή.

- Τα μόνιτορ είναι για να ακούς επι σκηνής

Τα μόνιτορ είναι για να ακούς κυρίως φωνές και κατά δεύτερον το όργανο κάποιου απομακρυσμένου μουσικού και τη μπότα.

- Τα P.A. είναι για να ακούει ο κόσμος

Ακριβώς όπως το είπες. Ο κόσμος, όχι ο μουσικός.

- Μικροί ενισχυτές "στήνονται" πολύ πιο έυκολα από θέμα ήχου (όπως και μεταφέρονται)

Μεταφέρονται εύκολα...ναί, αλλά αν η σκηνή είναι μεγάλη, δεν θα ακούει ο μουσικός τι παίζει και θα είναι πιο εύκολο να μπερδεύεται ο ήχος του με κάτι άλλο που θα ακούει παράλληλα (πχ ενισχυτής 20w-30w πίσω απ'τον κιθαρίστα σε απόσταση 1,60μ-2,00μ. με ένταση στο 5, σε 4μελή μπάντα, απλά δεν ακούγεται πάνω στην σκηνή).

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Συγνώμη που πετάγομαι σαν τσουτσού, αλλά είναι "ηχολήπτης"  και όχι "ηχολύπτης".

Παράγωγο της νέας ελληνικής του ρήματος λαμβάνω από το θέμα του μέλλοντα, η σωστή ορθογραφία είναι μέ "η".

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου