Προς το περιεχόμενο

Συνδεσμολογίες για Strat: tone στο bridge μαγνήτη

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα χάσεις αρκετά πρίμα απο το bridge μαγνήτη, λόγω του πυκνωτή που προυπάρχει στο tone control της κιθάρας σου. Ο extra πυκνωτής που ανέφερα, είναι σε σειρά με το κεντρικό πυκνωτή, οπότε ισορροπεί κάπως τα πραγματα.

+1 στον toneless

Θα ήθελα να επισημάνω βέβαια ότι, δεδομένου ότι πολλοί μαγνήτες bridge σε Strat ξυρίζουν, το να κοπούν κάποια πρίμα είναι ίσως και επιθυμητό. Γι'αυτό θα έλεγα να γίνει δοκιμή με/χωρίς τον πυκνωτή για να επιλεγεί το επιθυμητό αποτέλεσμα (ανάλογα και με τον ενισχυτή, το είδος μουσικής, κλπ).  ;)

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ ωραία!

θα δοκιμάσω και τις δυο μεθόδους που μου προτείνατε,(καλώδιο/πυκνωτή 0.0047mF) ;)

Κάτι τελευταίο:

πυκνωτή 0.0047mF προμηθεύομαι από οποιοδήποτε κατάστημα ηλεκτρονικών?κάνουν όλοι?έχετε κάποιον να προτείνετε ως καλύτερο?...κάποιο link ίσως?

Τα ρωτάω όλα αυτά γιατί κατά καιρούς έχω ακούσει διάφορα για πυκνωτές! ::)

...θα το κάνω που θα το κάνω...να το κάνω σωστά ;)

Ευχαριστώ άπαντες για τη βοήθεια :)

Καλημέρα!

Δεν δόθηκε απάντηση στο προηγούμενο ποστ(δεν διαμαρτύρομαι ,ίσα ίσα που καταλαβαίνω ότι είναι πολλά τα θέματα που έχετε να δώσετε απαντήσεις) και το επανέφερα γιατί...today is the day ;D

Σήμερα θα πάω να αγοράσω τον πυκνωτή 0.0047mF από ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Διαβάζοντας ενα αρθρο για πυκνωτές εδώ στο Noiz συμπέρανα ότι υπάρχουν διάφορα είδη πυκνωτών!

Ποιον τύπο πρέπει να πάρω εγώ?(κεραμικό?).Επίσης έχει πολικότητα και θα πρέπει να προσέξω στην τοποθέτηση του?

Επειδή είναι η πρώτη μου προσπάθεια να βάλω χέρι στην στρατ. θέλω να το κάνω σωστά ,μην κάνω καμιά πατάτα και ξενερώσω με αποτέλεσμα να μην βάλω ποτέ ξανά χέρι  ::)

ευχαριστώ πολύ

Διαβάζοντας ενα αρθρο για πυκνωτές εδώ στο Noiz συμπέρανα ότι υπάρχουν διάφορα είδη πυκνωτών!

Ποιον τύπο πρέπει να πάρω εγώ?(κεραμικό?).Επίσης έχει πολικότητα και θα πρέπει να προσέξω στην τοποθέτηση του?

μάλλον κεραμικό θα βρεις στον ηλεκτρονικό, που είναι ο πιο συνηθισμένος. Μην πάρεις ηλεκτρολυτικό που έχει πολικότητα. Αν σε ρωτήσει τάση (βολτ) τα πιο χαμηλά, δεν παίζει ρόλο για κιθάρα. Το πιο σημαντικό είναι βέβαια η χωρητικότητα  :)

0,0047mF = 4,7μF (μου φαίνονται πολλά, αλλά αν δεν είναι τυπογραφικό go with toneless :) )

"[...] the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt."

μάλλον κεραμικό θα βρεις στον ηλεκτρονικό, που είναι ο πιο συνηθισμένος. Μην πάρεις ηλεκτρολυτικό που έχει πολικότητα. Αν σε ρωτήσει τάση (βολτ) τα πιο χαμηλά, δεν παίζει ρόλο για κιθάρα. Το πιο σημαντικό είναι βέβαια η χωρητικότητα  :)

0,0047mF = 4,7μF (μου φαίνονται πολλά, αλλά αν δεν είναι τυπογραφικό go with toneless :) )

Δηλαδή εσύ φίλε skatzo τι προτείνεις? Πάω που πάω, να πάρω  δυο τιμές πυκνωτών άμα είναι και αν μπορέσει ο toneless αργότερα ας τοποθετηθεί επ' αυτού!

...από την πόρτα με γύρισες ;D

ό,τι λέει ο toneless!

(κι αν έγινε τυπογραφικό ζημιά δεν κάνεις)

ok πάω, αυτό είναι το wiring της classic player 60' σε περίπτωση που θέλατε να το δείτε και έχετε κάτι άλλο να προσθέσετε η κάποια παρατήρηση/αλλαγή να προτείνετε.

60sstratwiringtv2.jpg

;D Αποστολή εξετελέσθη ;D

Λοιπόν...η δουλειά εγινε στο τσακ μπαμ! Να πω ότι δεν έβαλα πυκνωτή αλλά ακολούθησα το σχέδιο του  The Genius Loci και αυτό γιατί ο custom 69' bridge ξυρίζει αρκετά.

Με βαση τα λογια του TGL εδω:

δεδομένου ότι πολλοί μαγνήτες bridge σε Strat ξυρίζουν

...σκέφτηκα ότι δεν θα μου κακοφαινόταν να έκοβα λίγα πρίμα από τον bridge ακόμα και με το Tone στο 10!

Όποτε και έτσι έπραξα!

Αποτέλεσμα:

Είμαι ενθουσιασμένος ,αυτόν τον bridge δεν τον συμπαθούσα αρκετά άλλα δεν ήθελα με τίποτα να αλλάξω σετ μαγνήτες λόγο του ότι ο Neck και o Μιddle είναι ΤΡΕΛΑ!Καθώς και οι θέσεις 2 και 4!Ούτε θεωρούσα αναγκαίο να αλλάξω μόνο τον Bridge γιατί ήξερα πως το πρόβλημα μου θα το έλυνα περνώντας τον άπλα και αυτόν από το Tone.

Να πω οτι με την τοποθέτηση της γέφυρας(με το Tone στο 10) διάφορα στα πρίμα δεν είδα η έστω  είδα ελάχιστη.

Βάζοντας ομως το Tone κοντά στο 7-7,5...ήρθε στα αυτιά μου μια γλύκα από τον Bridge! :D :D

Τώρα ομολογώ ότι τον έχω λατρέψει τον Bridge ;D....αλλά και αυτός ο Neck τσ τσ τσ ..Παναγία βοήθα είναι!! :o ;D

Οποτε,ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ ΟΛΑ ΚΑΛΑ!

Ευχαριστώ άπαντες για την βοήθεια :)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου