Jasemeister Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2010 Η Ακρόπολη Καλαμαριάς άγγιξε το αρχαίο ελληνικό μου. Όταν η μόνη επιλογή του Δημοσίου είναι σε στυλ Βουτσά/Ελευθερουδάκη/Μαντέκα έτοιμο να πέσει στα κεφάλια των παιδιών κοιτάς να σωθείς δεν το συζητάμε. Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dr.peters Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2010 Δημοτικό (€5Κ Χ 6yrs) + Γυμνάσιο (€7Κ Χ 6yrs) = €30Κ + €42Κ = €72Κ Τα παραπάνω είναι μεσοχαμηλά δίδακτρα ιδιωτικών από το παρατήριο τιμών του ΥΠ. Χωρίς καμία άλλη εγγύηση (ούτε καν ποιοτικής) πέραν της παροχής της συγκεκριμένης εκπαίδευσης (άντε, βάλτε και κάποια γλώσσα μέσα). Με €72Κ (χωρίς τόκους) ξέρετε τι ξεκίνημα κάνει το παιδί σας έχοντας μάθει μία τέχνη (αν υποθέσουμε ότι δεν πέρασε Πανεπιστήμιο και δεν τον νοιάζει και δεν θα πάει ούτε εξωτερικό) ; Elementary my dear Watson ;D μια τοποθέτηση πάνω σε αυτό! έχω ''πάει'' σε ''ΚΑΛΟ'' ιδιωτικο σχολείο από το νηπιαγωγείο μέχρι και τις αρχές του λυκείου! τα δυο τελευταία χρονιά είχαμε μετακομίσει, οπότε δεν βόλευε να περνάει το πούλμαν του σχολείου να με παίρνει από το καλαμάκι και να με πηγαίνει στο ψυχικό, οπότε πήγα στο δημόσιο σχολείο του Αλίμου. (τα ιδιωτικά του Αλίμου με το που τα έβλεπες καταλάβαινες πως είχαν έναν ''νεόπλουτο'' αέρα, τον οποίο δεν μπορώ να εξηγήσω με λόγια, αλλά άμα τα δει κανείς μπορεί να καταλάβει!) αυτό που μπορώ να σου πω μετά βεβαιότατος, είναι πως δεν αγοράζεις τόσο την καλύτερη εκπαίδευση, όσο την καλύτερη συμπεριφορά του διδακτικού προσωπικού, τις καλύτερες εγκαταστάσεις, την ασφάλεια που προσφέρει, η οποία για μένα παίζει και τον πιο σπουδαίο λόγω για τον οποίο αν ποτέ έκανα παιδιά θα τα έγραφα σε ιδιωτικό(στο δημόσιο οποίος ήθελε έφευγε, ότι ώρα ήθελε, οπότε και αν ήθελε ξαναρχόταν και όλα αυτά που λίγο πολύ τα ξέρουμε όλοι-ας μην μιλήσω για τους εξωσχολικούς και τους καβγάδες που έπαιζαν όλη την ώρα, πράγματα που στο ιδιωτικό δεν γίνονταν ούτε για πλακά. φυσικα δεν αναφερω καν πως το να καταφερει μαθητης να βγει από το σχολειο χωρις αδεια ηταν ελαφρως πιο δυσκολο από το να μπει στην βουλη με ένα καλαζνικοφ στο χερι...). ακομα,οπως σωστά λέει η εύη, αγοράζεις τις εξωσχολικές δραστηριότητες, αλλά και τις εναλλακτικές ‘’εσωσχολικές’’! πιο συγκεκριμένα, στο σχολείο μου μέσα είχε στίβο, θέατρο πολλά γήπεδα μπασκετ και ποδοσφαίρου, θέατρο και σινεμα! Τέλος, κάτι τελευταίο! Πρόσφατα πήγε και ζητησε δουλειά μια παλιά συμμαθήτρια η οποία είχε τελειώσει το φυσικό Αθηνας, με βαθμό πτυχίου περίπου 7. Σας πληροφορώ πως δεν την πήραν και της είπαν πως για να πάρουν καθηγητές πρέπει να έχουν βαθμό πτυχίου από 8,5 και πάνω. (αυτό το λέω γιατί υπήρχε γενικά η αντίληψη πως τα ιδιωτικά προσλαμβάνουν, η έστω ‘’φροντίζουν’’ τους δικούς τους!) Παρ όλα αυτά, γινεται κατανοητο πως και αυτή είναι μια υπηρεσια που την πληρωνει ο τελικος καταναλωτης! πανελιστας και ανταρτομαχητης.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gdevelek Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2010 Σας πληροφορώ πως δεν την πήραν και της είπαν πως για να πάρουν καθηγητές πρέπει να έχουν βαθμό πτυχίου από 8,5 και πάνω. ίσως τυχερή είναι η φίλη σου, δικιά μου φίλη που δουλεύει σε πασίγνωστο μεγάλο ιδιωτικό ξεπατώνεται στη δουλειά στα κατά του ιδιωτικού ο ελιτισμός/σνομπισμός που περνάει και στα παιδιά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dr.peters Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2010 ίσως τυχερή είναι η φίλη σου, δικιά μου φίλη που δουλεύει σε πασίγνωστο μεγάλο ιδιωτικό ξεπατώνεται στη δουλειά τι εννοεις με αυτο? προφανως και πιστευω πως θα πρεπει να δουλεψει παρα πολυ ενας δασκαλος στο ιδιωτικο! εδω σου λεω πως αν δεν εχει και καλο βαθμο στο πτυχιο δεν τους παιρνουν! (φυσικα οι βαθμοι στα πτυχια ειναι με αριστα το δεκα, ε?) ;D στα κατά του ιδιωτικού ο ελιτισμός/σνομπισμός που περνάει και στα παιδιά +1 σε αυτο. μπορω να πω πως σε γενικες γραμμες υπαρχει και πολυ εντονα ακομα και απο τα πρωτα χρονια του σχολειου. πανελιστας και ανταρτομαχητης.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gdevelek Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2010 εννοώ ότι αν την παίρνανε ίσως μετάνιωνε όταν έβλεπε τι απαιτήσεις θα είχαν ο δημόσιος όταν έχει 3 ώρες μάθημα μια μέρα, έχει την αξίωση να βρίσκεται στο σχολείο ΜΟΝΟ αυτές τις 3 ώρες, αν του φτιάξεις ως μαθηματικός πρόγραμμα που έχει μια ώρα κενό ανάμεσα σ' αυτές τις 3, σε στραβοκοιτάει, και την επόμενη φορά που θα το κάνεις θα σου κάνει και καυγά στο ιδιωτικό η φίλη μου βρίσκεται εκεί από το πρώτο κουδούνι ως το τελευταίο, κάθε μέρα, και έχει και την ευθύνη διάφορων δραστηριοτήτων εκτός προγράμματος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dr.peters Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2010 ναι το θυμαμαι και εγω απο τα μαθητικα μου χρονια! οι πιο πολλοι καθηγητες ακομα και να μην ειχανε μαθηματα, ηταν εκει μεχρι αργα το απογευμα,παροτι οι πιο πολλοι μαθητες φευγανε ειτε 13:30 ειτε 14:15. ειτανε τοσα πολλα αυτα που ειχανε να κανουνε για την οργανωση των μαθητικων ομαδως, ναμην αναφερθω στα συνεχη μιτινγκς! :) εννοώ ότι αν την παίρνανε ίσως μετάνιωνε τωρα ετσι και αλλιως εδωσε ασεπ και ...διδασκει στους λειψους! :) δεν νομιζω να της κακοεπεσε! :) πανελιστας και ανταρτομαχητης.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2010 Αλέξανδρε, από την άλλη, τα παραπάνω που αναφέρεις, τα είχε και το δημόσιο Δημοτικό / Γυμνάσιο που πήγαινα και το Δημοτικό των παιδιών μου. Μπορεί να μην είναι σύνηθες αλλά σου λέω για μένα. Και με μικρότερη αναλογία μαθητών ανα καθηγητή από ότι αυτά των ιδιωτικών (ούτε καν αυτό δεν στο εγγυώνται αγαπητέ). Δεν έχουν τις δραστηριότητες που λες αλλά καταφέραμε με τον Σύλλογο και κάνουμε διάφορες δραστηριότητες (μπάσκετ, χορό, σκάκι, καράτε, guitar set-up) ελεγχόμενες από γονείς και ειδικευμένους δάσκαλους. Και έχουν από τώρα το δικό τους fund. Εγώ και η σύζυγος (όσο μας επιτρέπουν οι δουλειές μας) ενσκύπτουμε στη μελέτη τους, συζητήσεις, παιχνίδι, πολιτιστικές (ή άλλες) δραστηριότητες ΣΚ και με τις ερωτήσεις τους μαθαίνουμε και εμείς - εμάς (αυτό λέω για εκπαίδευση Μάραθε). Δεν λέω μεγάλα λόγια όπως δεν μπορεί να πει και κανείς. Εχω δει χαμένα κορμιά και διαμάντια και από τις δύο πλευρές. Ο καθείς με τις επιλογές του. ;) στο δημόσιο οποίος ήθελε έφευγε, ότι ώρα ήθελε, οπότε και αν ήθελε ξαναρχόταν και όλα αυτά που λίγο πολύ τα ξέρουμε όλοι-ας μην μιλήσω για τους εξωσχολικούς και τους καβγάδες που έπαιζαν όλη την ώρα Ααααχχχ ωραία χρόνια......... Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dr.peters Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2010 Αλέξανδρε, από την άλλη, τα παραπάνω που αναφέρεις, τα είχε και το δημόσιο Δημοτικό / Γυμνάσιο που πήγαινα και το Δημοτικό των παιδιών μου. Μπορεί να μην είναι σύνηθες αλλά σου λέω για μένα. Και με μικρότερη αναλογία μαθητών ανα καθηγητή από ότι αυτά των ιδιωτικών (ούτε καν αυτό δεν στο εγγυώνται αγαπητέ). Δεν έχουν τις δραστηριότητες που λες αλλά καταφέραμε με τον Σύλλογο και κάνουμε διάφορες δραστηριότητες (μπάσκετ, χορό, σκάκι, καράτε, guitar set-up) ελεγχόμενες από γονείς και ειδικευμένους δάσκαλους. δεν διαφωνω! αλλωστε πιστευω πως ο μονος τροπος να πανε τα πραγματα καλυτερα στον κοσμο ειναι να αναπτυχθει η ιδιωτικη πρωτοβουλια.(οχι μονο με την επιχειρηματικη εννοια) αλλα και με το να αρχισουμε να παιρνουμε την ζωη μας στα χερια μας και να γινομαστε ενεργοι εθελοντες στο να καλυτερευσουμε ο,τι δεν μας αρεσει. σιγουρα το να προσφερεις στα παιδια τις γνωσεις που μπορεις ειναι πολυ σπουδαιο! παρολα αυτα δεν νομιζω να διαφωνεις και εσυ πως στα πιο πολλα δημοσια δεν υπαρχει κανενας να το κανει! στο δημόσιο οποίος ήθελε έφευγε, ότι ώρα ήθελε, οπότε και αν ήθελε ξαναρχόταν και όλα αυτά που λίγο πολύ τα ξέρουμε όλοι-ας μην μιλήσω για τους εξωσχολικούς και τους καβγάδες που έπαιζαν όλη την ώρα Ααααχχχ ωραία χρόνια......... :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P πανελιστας και ανταρτομαχητης.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2010 :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P Πες μου ότι ήσουν και Μωραϊτόπαιδο (δεν σε έχω για Κολλέγιο αλλά ούτε και για Αρσάκειο) και έβγαλες και γλώσσα και πες μου που θες να βρεθούμε να στη δώσω ψητή. . . . . ;D Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2010 αυτό λέω για εκπαίδευση Μάραθε Το ότι τον πήγα στον Jeff Beck και στον Gary Moore δεν πιάνεται σαν εκπαίδευση? Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση