Προς το περιεχόμενο

Η Παιδεία στην Ελλάδα σε σχέση με το εξωτερικό

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αρχιζουμε ....

Φίλε, συνεχίζεις 2η φορά για να μου αποδείξεις τι?

Οτι λες ΑΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΚΟΥΤΑΜΑΡΕΣ και ρεζιλευεσαι.

Το ότι ΟΛΟΙ οι δικοί μου γνωστοί πριν πάνε στην Αγγλία, έφαγαν τα μούτρα τους εδώ?

Εσυ ξερεις ατομα απο τον κυκλο σου που ειναι ετσι. Εγω ξερω ατομα που ειναι αλλιως. Ατομα που περασαν Ελλαδα και πηγαν Αγγλια παρολα αυτα. Στο ετος μου ειχαμε και ατομο που αφησε σχολη Ελλαδα για να ερθει Αγγλια. Αλλα αυτα, και αυτη ειναι η διαφορα μας, ειναι ΜΙΚΡΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ και απο αυτα δεν μπορεις να εξαγεις συμπερασματα.

Το ότι ήταν μπίζνα και μόδα, τα πτυχία από την Αγγλία?

Καταρχην, ανασκευαζεις και αναμασας οτι γραψανε αλλοι. Μοδα ηταν μεχρι το 2000. Γιατι το 2000; Γιατι πολυ απλα φιλε τοτε οι καραβιες που εφευγαν απο εδω το 95-96 ειτε γυρισαν χωρις πτυχιο, ειτε με πτυχιο απο το μπακαλικο της γειτονιας τους το οποιο ειτε εβαλαν στο λοκω τους ειτε βολευτηκαν σε κανα Δημοσιο. Το 2000 ξεφουσκωσε (ευτυχως) η "Αγγλια", ο κοσμος ενημερωνεται καλυτερα και σπουδαζει σε πιο σοβαρες σχολες.

Αληθεια, γιατι στο τμημα μου ειχε μονο 12 Ελληνες/ιδες απο τους οποιους 3 μας αφηναν χρονια ανα ετος; (Περιορισμενο στατιστικο δειγμα και παλι).

Προσωπικά, φοίτησα σε ελληνικό Πανεπιστήμιο, είμαι πολύ καλά καταρτισμένος στην δουλειά μου (έχω συναδέλφους με σπουδές σε Αγγλία, ας το καλύτερα....) και δεν έχω λόγο να απολογηθώ?

- Που και τι σπουδασαν οι φιλοι σου; Και φυσικα, επειδη εσυ επεσες πανω σε "μπουζουκτσηδες" ΟΛΟΙ απο Αγγλια ειναι ασχετοι.

Εσύ γιατί απολογείσαι συνέχεια?

Σιγουρα δεν απολογουμαι σε κανεναν και ποσο μαλλον σε σενα. Μυαλο προσπαθω να σου βαλω αλλα ματαιος κοπος.

Τι θες να μου αποδείξεις?

Οπως προειπα, τα αυτονοητα, οτι λες ΚΟΥΤΑΜΑΡΕΣ οι οποιες

- βασιζονται σε περιορισμενο στατιστικο δειγμα (οι φιλοι σου)

- ειναι hearsay (ενας φιλος μου πε οτι ...)

- ειναι καθαρα αναμασημα αστικων μυθων και νεο-ελληνικων κομπλεξισμων

Το ότι έκανες ποιοτικές σπουδές? Μπράβο σου....

Ασχολιαστο...

Εσυ δηλαδή, μπορείς να συγκρίνεις ένα μέσο Αγγλικό με ένα μέσο Ελληνικό Πανεπιστήμιο?

Εγω *προσωπικα*, φυσικα και μπορω, οχι λογω σπουδων αλλα λογω εργασιας (τοσο τωρινης οσο και προηγουμενων θεσεων). Μπορω δε να συγκρινω μεταξυ πολλων διαφορετικων ιδρυματων.

Αφόρισα, όλα τα πανεπιστήμια της Αγγλίας? Δεν έθιξα κάποιες σχολές της πλάκας που ανοίγουν στην κάτω Πετρομαγούλα μόνο και μόνο για να κινηθεί λίγο η ντόπια αγορά?

Εδω ρε μαγκα εγραψες οτι αν εχεις τα λεφτα σε δεχεται το καλυτερο αγγλικο πανεπιστημιο, μην τα γυριζεις τουμπα τωρα, δεν το σωζεις. Καλυτερα να πεις "σορυ παιδια ειπα μια μακακια" παρα να αλλαζεις το τι ειπες.

Αλλά ξέρεις τι βλέπω, ότι θίχτηκε ο εγωισμός σου και πας να μου αποδείξεις τι? Εσύ έχεις ανασφάλειες και πολλές μάλιστα και δεν κάνω την κουβέντα Cosmopolitan όπως είπες....

Ευχαριστω, δεν θα παρω ψυχαναλυση μεσω του Νοηζ.

Είπα, ότι στο πρώτο έτος σε τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, διδασκόταν τριώνυμο. Ήταν ψέμα?  Όχι βέβαια, εσύ ο ίδιος το επιβεβαίωσες....

Εγω σου πα, στην αρχη κανανε μια επαναληψη και μετα (βλεπε 2-3, μαθηματα μετα ΓΚΑΖΩΝΑΝ). Οπως ειπα και για εφαρμοσμενα μαθηματικα λιιιιιιιιιγο πιο μετα, για το οτι δεν μπορεις να χασεις μαθημα και 1002 τα οποια εκανες γαργαρα.

Πες μας και το Πανεπιστημιο στην τελικη.

Και ειρωνίες περί κουτόφραγκων και ελληναράδων που χρησιμοποίησες, είναι ακριβώς τα συστατικά που υποβαθμίζουν την κουβέντα!!!!

Περιεργο, εγω κατι για κονδυλια και ερευνα εγραψα, με προεκτασεις για διασυνδεση εταιρειων-πανεπιστημιων.

Ο audiokostas δε, που ανέφερες, αν και σπούδασε στο εξωτερικό ο άνθρωπος, έθιξε και μπράβο του την μόδα-μπίζνα των ξενόφερτων πτυχίων.

Σωστα φιλε, ΟΛΑ τα πτυχια του εξωτερικου ειναι τα ιδια (οπως και ολοι οι φοιτητες το ιδιο). Πως δεν το ειχα σκεφτει. Ξαναδιαβασε τι εκραξε ο audiokostas, δεν εκραξε ΟΛΑ τα "ξενοφερτα" πτυχια, εκραξε συγκεκριμενες κατηγοριες ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΩΝ (εκεινους με τα timberland, ξερει αυτος και ολοι οσοι πηγαν στο νησι)

Για να ξέρουμε τι λέμε και τι διαβάζουμε....

Αμην, και τελευταια φορα που σχολιαζω κατι ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ στο θεμα αυτο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 225
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Λοιπόν δεν μπόρεσα να διαβάσω τα πάντα γιατί μου ανέβαινε το αίμα στο κεφάλι...

Πιστεύει ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ότι αν γίνουν ιδιωτικά τα εδώ πανεπιστήμια η δημιουργηθούν εδώ καινούρια ιδιωτικά πανεπιστήμια θα φτιάξει η κατάσταση στην Ελλάδα? Γιατί εγώ πιστεύω πως όχι... 100% ΟΧΙ!!! Απλά πρέπει να το πληρώνουμε για να το βρίζουμε και να έχουμε δικαιώματα? Σας έχω νέα.... ΚΑΙ ΤΩΡΑ το πληρώνουμε...

Πιστεύει κάποιος ότι πρέπει τα πτυχία του εξωτερικού να εξισώνονται με τα πτυχία της Ελλάδος? Γιατί ρε φίλε τότε όλοι όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα (και άρα συνήθως περισσότερες διασυνδέσεις) σπουδάζουν στα 3χρονα ξένα κολλέγια και εν τέλη να το πω και μπακαλίστικα τρώνε την δουλειά του άλλου που σπουδάζει στην ψωροκώσταινα! Επίσης η λύση δεν είναι να φύγουμε να πάμε αλλού κύριε αλλά να αλλάξουμε το σύστημα...

Και για να σας προλάβω είμαι 5 χρόνια στην ΑΣΠΑΙΤΕ και δουλεύω μέχρι να πάρω το πτυχίο μου. Και το ότι είμαι στα ΕΑΑΚ δεν με βοήθησε να περάσω κάποιο μάθημα... Να με κόψουν καθηγητές με αντίθετες απόψεις μου έχει τύχει παρ'όλα αυτά...

LA ROJΑ ARMADA

Κοιτα Bassbill.

Για αναγνωριση πτυχιων κτλ (καταρχην οταν λες κολλεγια τι εννοεις ακριβως; Τα εδω συνεργαζομενα η οτι τα 3τη πτυχια των ΗΠΑ και της Αγγλιας ειναι "κολλεγια"?) και εξισωση, ευτυχως η δυστυχως, δεν ειναι αρμοδιοτητα του καθε ΕΑΑΚ-ιτη η ΔΑΠ-ιτη να κρινει, υπαρχει διεθνης συμβαση (της Μπολονια νομιζω) και ελεγκτικος μηχανισμος σε καθε χωρα.

Οσο για ιδιωτικα, που αναφερθηκαν εδω; Η ειναι παγια τακτικη σου να αναφερεις τα "ιδιωτικα" σε συζητηση για την παιδεια; (οποτε παω πασσο). Αν τωρα πιστευεις οτι εξωτερικο = ιδιωτικα, διασταυρωσε καλυτερα τα στοιχεια σου.

Για να μη σου φανε τη δουλεια, γινε ανταγωνιστικος, "φερτα" στον εργοδοτη σου και δε σε κουναει κανεις. Ετσι ειναι το βιολι, και Ελβετια να γινουμε αυριο παλι τα ιδια θα ισχυουν.

Φίλοι Θανάση και Govan, επειδή και οι 2 γράφετε ανακρίβειες και έχετε ξεκινήσει κοκορομαχία που δεν μας ενδιαφέρει άμεσα, προτείνω να τα λύσετε στην επόμενη μπυροποσία

Φίλε funky_bass, τι είναι η ΑΣΠΑΙΤΕ και το ΕΑΑΚ?

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Φίλοι Θανάση και Govan, επειδή και οι 2 γράφετε ανακρίβειες και έχετε ξεκινήσει κοκορομαχία που δεν μας ενδιαφέρει άμεσα, προτείνω να τα λύσετε στην επόμενη μπυροποσία

Φίλε funky_bass, τι είναι η ΑΣΠΑΙΤΕ και το ΕΑΑΚ?

1) Δεν απανταω περαιτερω στον Govan, οπως ειπα εκανα μια τελευταια τοποθετηση.

EDIT: Το παω σε ΠΜ.

funky η ουσία δεν είναι αν θα είναι ιδιωτικά ή δημόσια. Αυτά είναι κουταμάρες.

Το θέμα είναι να υπάρχει κάποια ουσία στο τι παίρνουμε από τα ΑΕΙ μας. Έξω το έχουν πετύχει με διάφορους τρόπους. Δεν καταλαβαίνω που έχουμε πρόβλημα και δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε και μεις ΕΝΑΝ από αυτούς τους τρόπους....

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Αρχιζουμε ....Οτι λες ΑΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΚΟΥΤΑΜΑΡΕΣ και ρεζιλευεσαι.Εσυ ξερεις ατομα απο τον κυκλο σου που ειναι ετσι. Εγω ξερω ατομα που ειναι αλλιως. Ατομα που περασαν Ελλαδα και πηγαν Αγγλια παρολα αυτα. Στο ετος μου ειχαμε και ατομο που αφησε σχολη Ελλαδα για να ερθει Αγγλια. Αλλα αυτα, και αυτη ειναι η διαφορα μας, ειναι ΜΙΚΡΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ και απο αυτα δεν μπορεις να εξαγεις συμπερασματα.Καταρχην, ανασκευαζεις και αναμασας οτι γραψανε αλλοι.

Φίλε είσαι ανάγωγος χωρίς αμφιβολία! Εγωίσταρος χωρίς αμφιβολία και φυσικά με τις χαζομάρες σου εσύ είσαι αυτός που έχεις γίνει ρεζίλι!!!!! Στην κουβέντα, που για να σου θυμήσω ξεκίνησε από το topic 'Επειδή έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες ', γράφω από χτες και έχω καταθέσει την άποψή μου, σε πολλά ζητήματα, τα οποία μπορείς να διαβάσεις για να δεις πως φτάσαμε ως εδώ!!!!

1)Λες πιο πάνω, ότι έχουμε και οι δύο μικρό στατιστικό δείγμα για να στηρίξουμε τις απόψεις μας, ωστόσο η δική μου καταλήγει αστήρικτή και η δική σου θεμέλιο...

2)Λες ότι αναμασάω ότι έγραψαν οι άλλοι, την στιγμή που ΕΓΩ ξεκίνησα να υποστηρίζω την ελληνική παιδεία!!!!! Προφανως δεν έχεις διαβάσει το θέμα από την αρχή, κάτι που δεν με εκπλήσει....

Μοδα ηταν μεχρι το 2000. Γιατι το 2000; Γιατι πολυ απλα φιλε τοτε οι καραβιες που εφευγαν απο εδω το 95-96 ειτε γυρισαν χωρις πτυχιο, ειτε με πτυχιο απο το μπακαλικο της γειτονιας τους το οποιο ειτε εβαλαν στο λοκω τους ειτε βολευτηκαν σε κανα Δημοσιο. Το 2000 ξεφουσκωσε (ευτυχως) η "Αγγλια", ο κοσμος ενημερωνεται καλυτερα και σπουδαζει σε πιο σοβαρες σχολες.

παραθέτω το προΙόν της ΣΤΗΡΙΓΜΕΝΗΣ ΣΚΕΨΗΣ σου!!!! Ότι γράφεις είναι απόλυτα σωστό και καθόλου αστήρικτο..... Τι τις ήθελες τις σπουδές? Αφου δεν το έχεις.... Κρίμα τα λεφτά που χάλασες..... Αφού δεν καταλαβαίνεις τις χαζομάρες που γράφεις, δεν σου φταίω εγώ φίλε!!!! Σε αντίθεση με την ανωτερότητά σου, για κάθε παπαριά που θα γράφεις και θα με θίγεις θα απαντώ....

Όχι άλλα μινόρε...

Φίλε funky_bass, τι είναι η ΑΣΠΑΙΤΕ ?

http://www.aspete.gr/

Govan & Thanassi σας ανακαλώ στην τάξη.

Δεν κάνει........

Σπουδαγμένοι άνθρωποι .....

Ντροπής πράγματα

Που λεγε κι η μάνα μου  ;D

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Η ελληνική παιδεία είναι παροχέας απίστευτα "παροδικών" γνώσεων. Μαθαίνουμε, στην θεωρητική, αρχαία ελληνική γραμματική και συντακτικό και παρόλαυτα δεν μπορούμε να συντάξουμε στα νέα ένα κείμενο με στοιχειώδης δομή και με συνεχής νοηματική ροή.

Γιαυτό και βλέπουμε η μεγάλη πλειονότητα των μαθητών στις πανελλήνιες να γράφη 15-17  στα αρχαία και 10-13 στην έκθεση, απαράδεκτο.

Σόρρυ που το επισημαίνω, αλλά δεν δικαιολογείται να είσαι μαθητής προ των πυλών για τις γενικές εξετάσεις και να συντάσσεις με αυτόν τον τρόπο το κείμενό σου.

Γενικά βαδίζουμε εδώ και δεκαετίες τα μονοπάτια της βαθιάς παρακμής και αυτό δε θα μπορούσε να μην επηρεάσει και την Παιδεία/Εκπαίδευση.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου