Superfunk Δημοσιευμένο 20 Απριλίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 20 Απριλίου 2010 κατά τ'άλλα καλά τα λέμε όλοι,αλλά τα περί κρίσης,κεφαλαίου,επενδυτών κλπ,κλπ. να πάμε να τα πούμε σ'αυτούς που περνάνε κρίση μια ζωή(άνεργοι,3ωροι,4ωροι και λοιποί "προνομιούχοι" εγω ξερω ενα καρο μεταναστες (Αλβανοι στην πλειοψηφια τους) που οχι μονο δεν ειναι ανεργοι αλλα δουλευουν σε 2-3 δουλειες,εχουν αγορασει τα σπιτια τους στην Αθηνα,εχουν αγορασει και τα σπιτια τους στην Αλβανια και εχουν και μια κατοσταρα στην τραπεζα..απλα δεν περιμενουν να γινουν...διευθυντες σε..γραφειο ,δεν εχουν δαιμονοποιησει τα αφεντικα τους και τους φευγει ο ΠΑΤΟΣ στη δουλεια....και δουλευουν εκει που υπαρχει αναγκη για εργατικα χερια (ναι στις δουλειες που οι Ελληνες δεν καταδεχονται να πανε....γιατι...βρωμανε....) το ειπα και παραπανω ΞΥ-ΠΝΑ-ΤΕ www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator Terry RoscoeBeck5 Δημοσιευμένο 20 Απριλίου 2010 Moderator Share Δημοσιευμένο 20 Απριλίου 2010 εγω ξερω ενα καρο μεταναστες (Αλβανοι στην πλειοψηφια τους) που οχι μονο δεν ειναι ανεργοι αλλα δουλευουν σε 2-3 δουλειες,εχουν αγορασει τα σπιτια τους στην Αθηνα,εχουν αγορασει και τα σπιτια τους στην Αλβανια και εχουν και μια κατοσταρα στην τραπεζα..απλα δεν περιμενουν να γινουν...διευθυντες σε..γραφειο ,δεν εχουν διαμονοποιησει τα αφεντικα τους και τους φευγει ο ΠΑΤΟΣ στη δουλεια....και δουλευουν εκει που ΖΗΤΑΝΕ ΧΕΡΙΑ (ναι στις δουλειες που οι Ελληνες δεν καταδεχονται να πανε....γιατι...βρωμανε....) το ειπα και παραπανω ΞΥ-ΠΝΑ-ΤΕ Ξυπνήσαμε βρε Νίκο, δεύτερο καφέ πίνω ;D. Λοιπόν η αλήθεια είναι ότι από την δεκαετία του΄90 ο Έλλην βίωσε την «κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας και του καπιταλισμού»... Έγινε... trendy, απέκτησε... lifestyle, έγινε... κοσμικός- όλα αυτά με μεγάλες δόσεις «βλαχομπαρόκ» αισθητικής- και παράλληλα απεφάνθη ότι η εργασία πρέπει να πληρεί κάποια... υψηλά στάνταρ ειδάλλως δεν έχει λόγο να ασχοληθεί μαζί της αν δεν του προσδίδει κάποιο κοινωνικό Status... Κοινώς έγινε τεμπελάκος, που αναζητούσε εύκολο τρόπο πλουτισμού και φυσικά και μια «μπέμπα» παρκαρισμένη έξω από το σπίτι. Εκεί όμως που αγαπητός μας νεοέλληνας έφαγε το τυρί, ήταν στο εξής: Πήρε εντελώς αψήφιστα τις έννοιες «πιστωτική κάρτα, καταναλωτικό δάνειο»! Την γκλαμουριά και την χλίδα- που του επέβαλαν ως τρόπο ζωής, αλλά αυτή είναι μια άλλη, τεράστια κουβέντα- την ήθελε... Αλλά χωρίς δραχμή στην τσέπη, πως θα έκανε τα «χαϊλίκια» του; Δανείστηκε λοιπόν, ασύστολα μάλιστα, έχοντας μάλιστα στο μυαλό του την παραμορφωμένη εικόνα ότι οι τράπεζες μάλλον χαρίζουν χρήματα... Να είναι καλά η Μύκονος, ο Παρνασσός, το Κολωνάκι και πέρα βρέχει στον Πλαταμώνα... όσο μπορώ να παίρνω διακοποδάνεια όλα καλά... Όμως την ώρα που ο αγαπητός μας νεοέλληνας χάζευε, κάποιο άλλοι έπραξαν λελογισμένα- πχ οι Αλβανοί: Δούλεψαν σαν σκυλιά χωρίς τους «μεγαλοαστικούς ιδεατισμούς» που απαιτούσαν κάρτα που να αναγράφονται τουλάχιστον οι τίτλοι «manager, director, executive κλπ)- αν θυμάστε κάποτε όλοι ήταν... manager κάποια εποχή και αναρωτιόμασταν αν όλοι τελικά είναι... διευθυντές ποιος έχει μείνει για να δουλεύει από κάτω τους... Βεβαίως οι... γυροβολιές των νεοελλήνων σταμάτησαν κάποια στιγμή... Οι τράπεζες ήθελαν τα λεφτά τους, η κρίση έσπασε την trendy «φούσκα», οι δουλειές άρχισαν να χάνονται και πλέον ο φίλτατος νεοέλληνας κάνει δύο και τρεις δουλίτσες για να τα φέρει βόλτα... Νομοτελειακή δικαιοσύνη, αγαπητοί μου... ΥΓ τώρα είναι ολόκληρο... all this has happened before and will happen again Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 20 Απριλίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 20 Απριλίου 2010 EDIT: για μένα αυτή η κρίση είναι ΠΡΩΤΑ κοινωνική και μετά οικονομική..! φυσικα,εγω την εχω ονομασει "επανασταση εναντιος της σαπιλας". α απεφάνθη ότι η εργασία πρέπει να πληρεί κάποια... υψηλά στάνταρ σιγα τα στανταρντ....να σαπιζεις παχαινοντας πισω απο ενα γραφειο 8 ωρες την ημερα...μη χεσω.... ::) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dvat Δημοσιευμένο 20 Απριλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 20 Απριλίου 2010 ευτυχώς και αυτή η τάση του 'να βγάλει το παιδί μου πανεπιστήμιο' (επειδή κουβαλάω τεράστιο κόμπλεξ ως γονιός και a priori ξέρω το συμφέρον και τα γούστα του παιδιού μου...) έχει αρχίσει και αλλάζει. Ξαναβγαίνουν ψυκτικοί, μαρμαράδες, ελαιοχρωματιστές κλπ κλπ.... Πολλά νέα παιδιά μαθαίνουν μια τέχνη. Ευτυχώς... Όχι άλλα μινόρε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 20 Απριλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 20 Απριλίου 2010 Πολλά νέα παιδιά μαθαίνουν μια τέχνη. Ευτυχώς... Aρκεί να κόβουν αποδείξεις... Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dvat Δημοσιευμένο 20 Απριλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 20 Απριλίου 2010 μεγάλο θέμα οι αποδείξεις. Πρέπει και εμείς να τις ζητάμε καμιά φορά... Όχι άλλα μινόρε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 20 Απριλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 20 Απριλίου 2010 Πρέπει και εμείς να τις ζητάμε καμιά φορά... Δηλ αν δεν τις ζητάμε, νομιμοποιούνται να μην δίνουν? Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dvat Δημοσιευμένο 20 Απριλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 20 Απριλίου 2010 Προφανώς δεν νομιμοποιούνται να μην τις δίνουν. Τους ασκείται όμως μια πίεση. Και ο άγιος φοβέρα θέλει που λένε.... Όχι άλλα μινόρε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
thanasisk Δημοσιευμένο 20 Απριλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 20 Απριλίου 2010 φυσικα,εγω την εχω ονομασει "επανασταση εναντιος της σαπιλας". σιγα τα στανταρντ....να σαπιζεις παχαινοντας πισω απο ενα γραφειο 8 ωρες την ημερα...μη χεσω.... ::) Ποιες 8; (αν μιλαμε για ιδιωτικο τομεα παντα) Όμως την ώρα που ο αγαπητός μας νεοέλληνας χάζευε, κάποιο άλλοι έπραξαν λελογισμένα- πχ οι Αλβανοί: Δούλεψαν σαν σκυλιά χωρίς τους «μεγαλοαστικούς ιδεατισμούς» που απαιτούσαν κάρτα που να αναγράφονται τουλάχιστον οι τίτλοι «manager, director, executive κλπ)- αν θυμάστε κάποτε όλοι ήταν... manager κάποια εποχή και αναρωτιόμασταν αν όλοι τελικά είναι... διευθυντές ποιος έχει μείνει για να δουλεύει από κάτω τους... είναι ολόκληρο... Εγω θα πω μια πλακα. Δουλευα σε μια ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ιδιωτικη επιχειρηση, Μικρη επιχειρηση. Λοιπον ημασταν 2 αναλυτες, η κοπελα που σηκωνε τα τηλεφωνα και δωστε βαση: Ο ιδιοκτητης, ο γενικος (ολα καλα μεχρι εδω) και 4 μανατζαραιοι (στον τιτλο βεβαια, καθως μερικοι δεν ειχαν καν υφισταμενους). Δωσε χαιλικια στο λαο! Παρολα αυτα η επιχειρηση εβγαζε κερδος! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
theoctapus Δημοσιευμένο 20 Απριλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 20 Απριλίου 2010 Να πω ότι τα σχόλια των μελών turrican2, astraxan19 και santso4 με απογοήτευσαν κάπως. Μάγκες τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Να συμφωνήσω με τον govanmaniac για τις προηγούμενες γενιές. Το κύριο χαρακτηριστικό τους ήταν (και είναι ακόμα) η πλήρη και ολοκληρωτική έλλειψη διορατικότητας. Δεν είχαν καθόλου ικανότητες δημιουργίας σφαιρικού πλάνου πέρα της δεκαετίας. Το μόνο που έκαναν ήταν η αγορά ακινήτων και γης. Θέλετε η αμορφωσιά, θέλετε η έλλειψη ενημέρωσης, θέλετε οτι μεγάλωσαν και γαλουχήθηκαν σε μια κοινωνία πιο "απλή" (ή τουλάχιστον έτσι νόμιζαν, πόσες φορές έχουμε ακούσει "τότε θυμάμαι παιδί μου..."), θέλετε η απλή βλακεία, take your pick. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτοί φέρουν το συντριπτικό βάρος της ευθύνης (αναλογιστείτε και θέματα όπως η οικολογία). Και μην αρχίσουμε πάλι τα "πάντα τους άλλους κατηγορείτε" γιατί αν είσαι 25-30 χρονών και να θες δεν έχεις προλάβει να επηρεάσεις την κοινωνία σε μεγάλο βαθμό. Τωρα ξεκινάς. Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις