manos_m Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2010 Αν και άργησα (πότε γέμισαν δεκάδες σελίδες... :o) να πω (και να νομιμοποιήσω την συμμετοχή μου στη συζήτηση) ότι ως μισθωτός, δεν δύναμαι να φοροδιαφεύγω.. Επίσης τη λογική της συνυπαιτιότητας δεν την αντιλαμβάνομαι. Δηλαδή σε ποιο επίπεδο φταίμε ΟΛΟΙ; Δεν αντιλέγω ότι θα την πληρώσουμε σχεδόν ΟΛΟΙ (ξέρω τουλάχιστον 300 άτομα που ΔΕΝ θα την πληρώσουν). Κάτι σε "διαίρε και βασίλευε" που μας έχουν περάσει μου κάνει όλο το ζήτημα. Ψάχνουμε μεταξύ μας τον ένοχο... Θα ψάχνουμε καιρό... Και εδώ είναι το ζήτημα: Μπορεί κάποιος να μας εγγυηθεί ότι το ξέσκισμα που τρώμε και που θα φάμε δεν θα είναι μάταιο και τελικά πάλι δεν θα γελάνε μέσα στα μούτρα μας; Νομίζω πως όχι... Nαι. Εμεις. Ποιοι είστε εσείς; Όλοι κάτω από τα ίδια προβλήματα ΘΑ είμαστε. Μην ανησυχείτε πάντως, θα σας καλωσορίσουμε στην ελεύθερη αγορά και θα σας περιβάλλουμε με όλη την αγάπη που μας περιβάλλατε και εσείς όλα αυτά τα χρόνια. Whatever... Ξέρετε ποιος... Ναι. Norma Desmond... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator Terry RoscoeBeck5 Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2010 Moderator Share Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2010 Αυτό μου θυμίζει ένα μότο της δεκαετίας του 80... :( Η επανάσταση θα γίνει μεσημέρι.... γιατί το πρωί κοιμόμαστε ως αργά Νομίζω Bill ότι με αυτόν τον γλαφυρό τρόπο απαντήθηκε το θέμα που έθεσε ο Odis ;D all this has happened before and will happen again Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
yann Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2010 Δεν ξερω... Προβλεπω "Γαλλικη Επανασταση",παγκοσμια αυτη τη φορα... Τουτοι εδω σημερα εχουνε ιντερνετ και δεν ειναι και ευκολοπιστοι πια... Εμ,εδωσες καθρεφτακι στον ιθαγενη,και του το παιρνεις πισω? Θα αγριεψει ο πρωτογονος... Δεν ξερει σαλονια και savoir vivre αυτος,ειναι καφρος... Οχι και το καθρεφτακι... ΔΕΝ αναλαμβανω εργασιες!Ευχαριστω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
NikoSokiN LXIX Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2010 Παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον το θέμα. Συγχαρητήρια στον SF που το άνοιξε αλλά και στους συμμετέχοντες, όχι για να ευλογούμε τα γένια μας, ούτε γιατί απαραίτητα συμφωνώ με όλα όσα λέγονται, αλλά κυρίως γιατί φαίνεται ότι μας καίει η κατάσταση. Απο την μεριά μου (για να πω και εγώ την εξυπνάδα μου - όπως ανάφερε και ένας φίλος) θέλω να επισημάνω κάποια (τετριμμένα ίσως) πραγματάκια. 1. Φταίμε όλοι μας. Το ΚΑΚΟ δεν προκαλείται μόνο απο αυτόν που το πράττει, αλλά κυρίως απο αυτούς που τον παρακολουθούν και δεν αντιδρούν. 2. Η έννοια αντίδραση μπορεί να έχει πολλές ερμηνείες. Συνηθίζουμε να υιοθετούμε (όποτε γίνεται αυτό) τις πιο ακραίες, τις πιο "εντυπωσιακές", τις πιο ανούσιες, τις πιο καταστροφικές κτλ κτλ μορφές αντίδρασης, αλλά ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ δεν αναζητούμε την επίλυση, την δημιουργία...είμαστε χουλιγκάνοι: κλαιγόμαστε, χτυπιόμαστε, φωνάζουμε, πουλάμε τσαμπουκάδες και στο τέλος μπορεί να αρχίσουμε να "επιλύουμε" τα προβλήματα μας καταστρέφοντας άψυχα αντικείμενα. 3. Φαντάζομαι (γιατί δεν έχω απαντήσεις, τις αναζητώ), συμπεριφερόμαστε έτσι γιατί δεν ενδιαφερόμαστε/ασχολούμαστε με κάποια πράγματα, παρα μόνο στο "παρά πέντε". Και εκείνη την ώρα δεν μπορούμε να σκεφτούμε/λειτουργήσουμε ψύχραιμα αλλά παραδιδώμενοι στους συναισθηματισμούς μας συμβάλλουμε -συλλογικά- σε καταστάσεις που συν το καιρό φτάνουν να μας φρίττουν και πάλι απο την αρχή... 4. ...και ποιά είναι τελικά η αρχή του όλου θέματος? Μήπως δεν είναι τα πανεπιστήμια με τα άθλια "μαγαζιά/κόμματα", τους φτηνούς "μαγαζάτορες/μελλοντικούς συνδικαλιστές-πολιτικούς" και τους λοιπούς "πελάτες? Μήπως τα προβλήματα μας ξεκινάνε απο τα σχολεία, όπου μου έμαθαν πως είναι δικαίωμα μου να τα καταλαμβάνω με επιχειρήματα του στυλ "δεν θέλω στρόγγυλες τυρόπιτες, γιατί δε ξέρω από ποιά γωνία να αρχίσω να τρώω"...μήπως το πρόβλημα πάει πιο πίσω? Σε γονείς που με αντιμετωπίζουν ως βιτρίνα στην κοινωνία τους και το Α και Ω του ρόλου τους είναι να μου αφήνουν φράγκα να παραγγέλνω πίτσες και να τρέχουν να μου πάρουν ότι τους γκρινιάξω? Και εκείνο το κενό που λέγεται διαπαιδαγώγηση ποιός το αναλαμβάνει? το χαζοκούτι? ...θα το τραβήξω πολύ αν πάρω φόρα, αλλά φαντάζομαι ότι καταλαβαίνετε που το πάω (σε αυτό που έχει γίνει "καραμέλα")... ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΔΕΙΑ! Όλα τα άλλα έπονται... ζητώ συγγνώμη για τον όγκο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator Terry RoscoeBeck5 Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2010 Moderator Share Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2010 Λοιπόν, όπως λέει και το μότο μου: All this has happened before and will happen again... Όλα αυτά που ζούμε σήμερα και θα τα ζήσουμε και αύριο έχουν συμβεί παλιότερα... Πριν καν από την ημέρα 1 της ύπαρξης αυτού του κράτους. Την Ελλάδα την ξεπουλήσαμε με τα δάνεια της επανάστασης, από τα οποία πήραμε ψίχουλα και τα ξεχρεώναμε μέχρι τον Μεταξά. Την ξανά ξεπουλήσαμε επί Τρικούπη- Όχι ο Τρικούπης, αλλά ο Γεώργιος Ά, ο Χάμπρος και όλη η ολιγαρχία της δύσμοιρης χώρας μας. Διεθνής οικονομικός έλεγχος, οι σοδειές της σταφίδας πήγαιναν στους Άγγλους σαν αποπληρωμή, μας έπαιρναν τα πάντα και λέγαμε και ευχαριστώ... Και τώρα φτάσαμε ξανά εκεί: Από το η «Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», στο «το ΔΝΤ θα απαιτήσει και άλλα μέτρα μέσα στον χρόνο», που άκουσα πριν λίγο στο Skai... Αλίμονο, αυτή ήταν η πατρίδα που φαντάστηκε ο Ρήγας, ο Κοραής, ο Ανώνυμος ο Έλληνας; All this has happened before and will happen again :'( all this has happened before and will happen again Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
schreivox Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2010 Εγώ θα ήθελα να πω ότι χθες παρακολούθησα ενα βίντεο για την περίπτωση της Αργεντινής και με έπιασε απελπισία. Όχι τίποτα, αλλά υπάρχουν τρομερές ομοιότητες στην ιστορική της πορεία με την Ελλάδα, τουλάχιστον όπως άφηνε στο βίντεο να εννοηθεί... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator Terry RoscoeBeck5 Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2010 Moderator Share Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2010 Εγώ θα ήθελα να πω ότι χθες παρακολούθησα ενα βίντεο για την περίπτωση της Αργεντινής και με έπιασε απελπισία. Όχι τίποτα, αλλά υπάρχουν τρομερές ομοιότητες στην ιστορική της πορεία με την Ελλάδα, τουλάχιστον όπως άφηνε στο βίντεο να εννοηθεί... Κατσαρόλες έχεις φίλε μου; Δεν ξέρω αν το έδειξε το ντοκιμαντέρ που είδες, αλλά στην αργεντινή ο κόσμος είχε βγει στους δρόμους και βάραγε τις άδειες κατσαρόλες και τους τετζερέδες όταν διαδήλωνε για την πείνα που είχε πέσει στην χώρα... all this has happened before and will happen again Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
theoctapus Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2010 Κύριοι και κυρίες, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα γεγονός δαρβινικής εξέλιξης. Το είδος Έλληνας ευημερούσε στο οικονομοοικοινονικοπολιτικό περιβάλλον του 20ου αιώνα (ή σε ένα σεβαστό κομμάτι αυτού) και έμαθε να ζεί και να συναναστρέφεται υπό τις συνθήκες της εποχής εκείνης. Κάποια στιγμή όμως το φυσικό περιβάλλον του άρχισε να αλλάζει, όπως ήταν αναμενόμενο, και το είδος Έλληνας άρχισε σιγά σιγά να δυσκολεύεται βιοποριστικά. Έφτασε λοιπόν η στιγμή που είχε δύο επιλογές, ή θα εξελιχθεί και θα μάθει να ζεί στις νέες συνθήκες ή θα μαραζώσει και θα εξαφανιστεί. Θα βρεθούν εκείνοι οι λίγοι εξυπνότεροι, ικανότεροι ή/και τυχεροί που θα επαναπροσδιορίσουν την θέση τους στο νέο διαρκώς και ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον και θα μεταδώσουν τις γνώσεις/εμπειρίες τους σε άλλους ώστε το είδος Έλληνας να επιβιώσει, ή σύμφωνα με τους νόμους της ζούγκλας το είδος Έλληνας θα χαθεί στην λήθη της εξελικτικής ιστορίας; λίγο δραματοποιημένο αλλά you get the point. Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2010 Πολυ σωστα τα οσα λεει ο Terry. Εγω να ρωτησω κατι. Βγαινουνε τα καναλια και λενε οτι το "κακο ΔΝΤ" προτεινει μειωσει μισθων στον ιδιωτικο τομεα. 1) Απο που και ως που το ΔΝΤ εχει λογο στους μισθους του ιδιωτικου τομεα; 2) Μηπως μας δουλευουνε μερικοι και με αφορμη την "παγκοσμια κριση" πανε να μας παρουν τα σωβρακα; Επισης, εχοντας ζησει σε χωρες με πιο μεγαλα μεροκαματα, τα σουπερ-μαρκετ ηταν πιο φτηνα. Δεν φταιει αυτος που αγοραζει, τα καρτελ και οι συμφωνιες κυριων φταινε. απο πουθενα,απλα οι Ελληνες δημοσιογραφοι ειναι ΑΣΧΕΤΟΙ & λενε βλακειες. το ΔΝΤ δεν μπορει να υποχρεωσει ΚΑΝΕΝΑΝ εργοδοτη να μειωσει τους μισθους (μπορει βεβαια να συμβουλεψει τη κυβερνηση να αρει τις ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ στην Ευρωπη "κομμουνιστικες" συνθηκες που ισχυουν ΜΟΝΟ στην Ελλαδα ) προσωπικα πιστευω οτι θα ισχυσει (οπως σε ολο τον κοσμο) ο νομος της αγορας...τραβαει η επιχειρηση ...δεν θα κοπουν οι μισθοι...δεν τραβαει...θα κοπουν (το ΣΩΣΤΟ θα ειναι κατα τη γνωμη μου να επιτραπει στις εταιριες που δεν εχουν κερδη να προχωρησουν σε μειωσεις και σε αυτες που εχουν να απαγορευτουν,οπως αλλωστε συμβαινει σε ολο τον κοσμο,δεν γινεται μια εταιρεια που παει για κλεισιμο να κανει ...αυξησεις...) Γενικα ΟΥΔΕΙΣ στην Ελλαδα γνωριζει ΤΙ ακριβως ειναι το ΔΝΤ και οτι δεν ειναι αναγκαια...δαιμονας ,ενδεικτικα αναφερω οτι εχει σωσει την ΤΟΥΡΚΙΑ,η οποια πλεον...αρνειται τον δανεισμο μια και εχει ισχυρη οικονομια,εχει σωσει,με θυσιες βεβαια,την Ουγγαρια,απο την αλλη εχει καταστρεψει χαβαλεδιαρικες χωρες οπως η Αργεντινη,τα παντα εξαρτωνται απο τη σοβαροτητα της χωρας που βοηθαει......και κατα ποσον αυτη ειναι αποφασισμενη να αλλαξει και να ΔΟΥΛΕΨΕΙ. www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Kafka Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2010 Για την περιπτωση της Αργεντινής (που δυστυχως προς τα κει οδεύουμε) τσεκάρετε το ντοκυμαντερ The Take!! Για το πως κατέληξε η Αργεντινή και τι σκεφτηκαν καποιοι ανθρωποι! http://video.google.com/videoplay?docid=8149373547373833649# Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις