gdevelek Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2010 @ gdevelek Τα διάβασα πρώτα αλλά δε μπορώ να θυμάμαι τι έγραψε ο καθένας.Ο πληθυντικός αφορούσε όσους έχουν τέτοιες απόψεις γενικά.Μερικές απαντήσεις βγάζουν μίσος για το Δημόσιο και τους υπαλλήλους του. δεν είναι μίσος, είναι αγανάκτηση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
theoctapus Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2010 Να βοηθήσει σε τι; Έχεις δει καμία συζήτηση καφενείου - όπως αυτή - να βοηθάει ποτέ σε τίποτα; Όλοι λένε αυτό που έχουν να πούνε και πάνε σπίτι τους ευχαριστημένοι. Και για να μην παρεξηγηθώ. Δεν λέω ότι δεν φταίει κανείς. Φταίμε όλοι. Αλλά πρώτα "εγώ". Και ο κάθε "εγώ" εδώ μέσα για τις πράξεις και τις παραλείψεις μου - και μετά ο κάθε άλλος. ΥΓ: Το "ελληνάρας" δεν το χρησιμοποίησα εγώ ως όρο. Το ελληνάρας το χρησιμοποίησα εγώ αφού ένα από τα χαρακτηριστικά της εν λόγο συνομοταξίας είναι η ευθυνοφοβία και η εξαπόλυση κατηγοριών. Και ναι, οι συζητήσεις καφενείου βοηθούν αν διεξάγονται μεταξύ ευφυών ανθρώπων και ευτυχώς εδώ μέσα υπάρχουν αρκετοί (θέλω να πιστεύω). Αυτές οι συζητήσεις αποτελούν ένα είδος υπενθύμισης για το που βρισκόμαστε. Αν σταματήσουμε και τις συζητήσεις απλά την κάτσαμε. Ο διάλογος είναι σαν την σούπα, κάνει μόνο καλό. Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ignantios Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2010 Αγαπητέ Anonimos, επειδή δεν σου μιλάει κανένας (και δεν είναι ευγενικό...δρυός πεσούσης κλπ...), θα σου απαντήσω εγώ. Από την μία έχεις δίκιο, αλλά από την άλλη άδικο. Η ανθρώπινη υπόσταση, είναι από τη φύση της αισιόδοξη. Ένα μικρό παράδειγμα...όλοι ξέρουμε ότι θα πεθάνουμε, αλλά δεν καθόμαστε στο κρεβάτι να το περιμένουμε. Πάντα ευελπιστούμε για μία καλύτερη μέρα...αλοίμονο εάν δεν το κάναμε. Από τους μικρούς, που δικαιολογημένα αισθάνονται "άτρωτοι" (θυμήσου τον εαυτό σου...) μέχρι τους μεγάλους. Η κρίση μπορεί να μας θίξει, σίγουρα θα μας θίξει, αλλά έχουμε (ελπίζω) τους μηχανισμούς να αντιδράσουμε και αυτο προφανές...είναι πιό εύκολο να κατηγορείς τον εργοδότη σου παρά να έχεις την ευθύνη της εργοδοσίας...συνήθως φταίει η τύχη του άλλου ή η δική σου ατυχία! Μπάμπης το κοκόρι...εσύ είσαι? ;D ;D Θα απαντουσα εγω αλλα επειδη αντιλαμβανομαι τον συγγραφεα δεν νομιζω οτι εχει κανενα νοημα εξ'αλλου απο αυτα και μονο που εγραψε και απο αυτα που αντιληφθηκε απο ολων τα γραφομενα........σιγουρα ξερει καλυτερα αλλα οχι σωστα. RUN FOREST....RUN!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
thanasisk Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2010 @ thanasisk Φίλε ειλικρινά δεν ξέρω πώς είναι τα πράγματα σε άλλες χώρες αλλά φοβάμαι πως δεν πάνε καλά.Πιστεύω ότι το κράτος πρέπει να ελέγξει πιο αυστηρά όλο το εργασιακό στον ιδιωτικό τομέα προς όφελος των εργαζομένων και όχι των μετόχων και των ιδιοκτητών. Καταρχην, συμφωνουμε οτι στον ιδιωτικο τομεα πεφτει καταστρατηγηση. Στα χρονια που δουλεψα Ολλανδια διαπιστωσα τα εξης: - Αυστηρο και δια ροπαλου 8ωρο. Λιγα (αλλα διαλεχτα) ατομα ημασταν, δεν φιδιαζε κανενας, δεν φορτωνε κανενας τη δουλεια του αλλου, αυστηρη εξειδικευση,καναμε τη δουλεια μας σοβαρα και υπευθυνα για 8 ωριτσες και μετα πηγαιναμε σπιτια μας να ζησουμε και λιγακι. - Επενδυση απο τον εργοδοτη προς τον υπαλληλο. Πιστοποιησεις/συνεδρια ολα πληρωμενα, αρκει να τραβαγες (δλδ να τους τα φερνες). -Αυστηρη τηρηση του εργασιακου δικαιου. Ελλαδα τι απο τα τρια γινεται; (το μακρυτερο ισως!). Ανασφαλιστη εργασια, μεσαιωνας, επενδυση σε ανθρωπους 0 και ΧΑΜΗΛΑ αποτελεσματα (hint: σε πνευματικη εργασια οτιδηποτε μετα το σημειο της κουρασης ειναι ΜΕΙΟΝ, καθοτι ο εργαζομενος κανει λαθη). Οποτε τι πρεπει να κανουμε; Να παμε ολοι εξωτερικο η να δουμε πως μπορουμε να βελτιωσουμε τα πραγματα εδω; Πιστευω πως παντα υπαρχει μια καλυτερη δουλεια αρκει να εχεις ικανοτητες και να ψαχτεις λιγακι (ΑΚΑ να επενδυσεις λιγο χρονο). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
RayDTutto Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2010 Ο διάλογος είναι σαν την σούπα, κάνει μόνο καλό. Διαφωνώ. Ο διάλογος για μένα κάνει καλό όταν είναι εργαλείο επίλυσης διαφοράς μεταξύ των διαλεγομένων. Εγώ θεωρώ ότι η παρούσα συζήτηση - όπως χιλιάδες άλλες παρόμοιες σε άλλα φόρα (με την ευρεία έννοια) εξυπηρετούν μόνο στο να πούμε αυτό που έχουμε να πούμε, ο καθένας με τη σειρά του, κατά κάποιο τρόπο να βγάλουμε τα απωθημένα μας, ή να θεωρήσουμε ότι τέλος πάντως κάτι έξυπνο είπαμε και σήμερα (προς Θεού, δεν μιλάω προσωπικά). Δεν βλέπω απολύτως καμία άλλη χρησιμότητα. When you will get good you will know. There is no guitar. There never was. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bassbill Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2010 Δέν είναι θέμα μίσους ρε παιδιά για τους υπαλλήλους του δημοσίου, απλή αριθμητική είναι. Όταν έχεις 1300000 ΔΥ που στην πλειονότητά τους είναι ΜΗ παραγωγικοί, το ξαναλέω, ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ τους, και όλοι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να πληρωθούν απο την δουλειά που βγάζουν οι "άλλοι" οι κακοπληρωμένοι του ιδιωτικού τομέα, εξηγεί το γιατί φτάσαμε ώς εδώ. Άν έβγαινε η εξίσωση, δέν θα συζητούσαμε τώρα. Άρα κάτι πρέπει να αλλάξει. Όσοι απασχολούμαστε στον ιδιωτικό τομέα, ξέρουμε πόσο δύσκολο θα ήταν σήμερα να δοθούν αυξήσεις της τάξης του 300% ώστε ο ιδιωτικός τομέας να γίνει περισσότερο ελκυστικός και οι φόροι που θα προέρχονται απο αυτόν να θρέφουν τους 1300000 ΔΥ. Τί μένει λοιπόν για να βγάινει η εξίσωση? Δανεικά ήταν η απάντηση ώς τώρα. Έ λοιπόν και αυτά τελειώσανε. Για πείτε μου πώς αλλιώς σας βγαίνει ο λογαριασμός, γιατί εγώ λύση δέν βρίσκω. Άν θέλουμε προκοπή στο μέλλον, θα πρέπει να βάλουμε τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση, ή διαφορετικά να σκεφτούμε πραγματικά το ενδεχόμενο να γίνουμε ΟΛΟΙ δημόσιοι υπάλληλοι. Κάπου κάποτε το δοκιμάσανε και αυτό έτσι ;) Χρεοκοπία και εκεί. Πώς είναι δυνατόν να θέλουμε να μπούμε όλοι στο δημόσιο, να βολευτούμε εμείς, κι άς πληρώνουν οι "άλλοι", τα κορόιδα ας πούμε, και μέχρι να σκάσει η φούσκα με τα δανεικά, έλα μωρέ, ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει. Λοιπόν ή φούσκα έσκασε στα μούτρα μας, και δέν μπορούμε να κάνουμε άλλο πως δέν καταλαβαίνουμε. Πρέπει λοιπόν να κάνουμε αυτό που κι ένα παιδί της 6ης δημοτικού θα έκανε. Έναν απλό ισολογισμό, και να εξορθολογήσουμε το θέμα. Κοινωνικό κόστος και βέβαια θα υπάρξει, αλλά ας πληρωθεί απο αυτούς που στο κάτω κάτω αμείφθηκαν επι χρόνια με τα δανεικά, γιατί οι "άλλοι" του ιδιωτικού τομέα τόσα χρόνια καί κερατάδες και δαρμένοι. Δηλαδή και χαμηλά αμειβόμενοι, και σκληρά εργαζόμενοι, και ανασφάλιστοι, και χωρίς προνόμια, και δίχως εφάπαξ, και και και και .... Έλληνες δύο μέτρων και δύο σταθμών ? Ώς πότε και γιατί ? Ναί λοιπόν απο μένα, στα ίσα όλοι. Και να μάθουν κάποιοι να δουλεύουν, και ναί δέν βάζω τον εαυτό μου μέσα στην πρόταση γιατί έχω μαμηθεί στη δουλειά στον ιδιωτικό τομέα για 30 χρόνια, και δέν μασάω απο δουλειά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
skantzos Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2010 διαβάζω - διαβάζω - διαβάζω και αναρωτιέμαι Πού είστε; Πόσοι είστε; :o :o :o Γιατί αν πιστεύετε αυτά που λέτε, γιατί συμβαίνει αυτό που συμβαίνει; Κι αν έχετε ενοχές, μόνο επειδή φοροδιαφύγατε; μην λυπάστε, τουλάχιστον με αυτό περάσατε καλά. Αλλά αλλού χάθηκε το παιχνίδι. Τοι παιχνίδι λέγεται "δε φταίω ο καημένος" Δε φταίνε οι γονείς που στέλνουν το παιδί να σπουδάσει Ανωτατη Ζαμπονοκοπτική; (φταίνε οι καθηγητές) Δε φταίει αυτός που ψήφισε ... μπας και δώσουν στο ανήψι του τη θέση που είχαν τάξει σε 200 (το χέρι φταίει το κομμενο) Δε φταίει αυτός που δεν κατήγγειλε το γιατρό που του ζήτησε φακελάκι (φταίει το γονίδιο που έπαθε αρρώστια) Δε φταίει αυτός που αγοράζει γάλα 1,50 ευρώ (φταίει η αγελάδα) Δε φταίει αυτός που πάει διακοπές στο ίδιο νησί και πληρώνει τη σαλάτα 10 ευρώ (αφού εκεί πάει κι ο Λ. Γαβαλάς) και το δεύτερο παιχνίδι λέγεται "πρόλαβα" πρόλαβα να χτίσω στην παραλία ή στο λόφο με τη θέα πρόλαβα να διοριστώ πρόλαβα να πιάσω το "κλειστό" επάγγελμα πρόλαβα να πάρω εθελουσία και συμφωνώ σχεδόν σε όλα με τον superfunk εκτός από το ότι είμαστε η τελευταία κομμουνιστική χώρα, είμαστε σε πρώιμη φεουδαρχία ;D "[...] the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt." Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2010 και αναρωτιέμαι Πού είστε; Πόσοι είστε; :o :o :o Και εσύ αναμάρτητος, ε? και το δεύτερο παιχνίδι λέγεται "πρόλαβα" πρόλαβα να χτίσω στην παραλία ή στο λόφο με τη θέα πρόλαβα να διοριστώ πρόλαβα να πιάσω το "κλειστό" επάγγελμα πρόλαβα να πάρω εθελουσία Αυτό δεν λέμε? Ότι αυτά τα παιχνίδια (ατυχώς ή ευτυχώς) τελειώνουν? Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bassbill Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2010 και συμφωνώ σχεδόν σε όλα με τον superfunk εκτός από το ότι είμαστε η τελευταία κομμουνιστική χώρα, είμαστε σε πρώιμη φεουδαρχία ;D Εγώ συμφωνώ κυρίως σε αυτό, ανάμεσα σε πολλά άλλα ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator Terry RoscoeBeck5 Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2010 Moderator Share Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2010 Όλοι όσοι διαβάζουν ή γράφουν σε αυτό το θέμα (ή, σχεδόν όλοι) νομίζουν ότι "ναι μεν έρχονται δύσκολες ημέρες, αλλά αυτό θα θίξει τους άλλους πολύ περισσότερο απ' ότι θα θίξει εμένα". Δεν θα είχα αντίρρηση να το πιστέψω αυτό, αλλά ο απίστευτα μεγάλος αριθμός δημοσίων υπαλλήλων (μόνιμων και συμβασιούχων), καθιστα στατιστικά πιθανότατο ότι οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες θα τα δουν όλα και μάλιστα έγχρωμα. Επειδή είχα να βάλω και την φασολάδα να βράσει επιτέλους για να φάω κάποια στιγμή έχασα λίγα επεισόδια ;D Θα εστιάσω σε αυτό του ανώνυμου φίλου μας και θα πω ότι την βροχή θα την φάμε όλοι μας- που για να πούμε και του στραβού το δίκιο ήδη την τρώμε... Δεν θα έχει λεφτά ο Δ.Υ. δεν θα αγοράσει το περιοδικό που γράφω, δεν θα πάρω λεφτά εγώ, μετά δεν θα πάρει ο μπακάλης, ο μανάβης κ.ο.κ. Το αγγούρι έχει όλους μας ως αποδέκτες και νομίζω ότι αυτό είναι κοινή πεποίθηση αγαπητοί συμφορουμίτες. Δεν είναι κρίση Δημοσίων Υπαλλήλων, είναι κρίση κοινωνική, πολιτική, οικονομική, θεσμική και μας παίρνει όλους σβάρνα. Επιπρόσθετα, εγώ πχ που έχω διαβήτη τύπου 2 και κάθε μέρα καταπίνω τρία χάπια (πρ. μεσ.βρ.) τα οποία έχουν το κόστος τους. Είμαι ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ... και ερωτώ; Μπορώ να πάω στο φαρμακείο να πάρω τα φάρμακα μου και να μην πληρώσω ολόκληρο το τίμημα; ΟΧΙ καθώς το ταμείο χρωστάει στα φαρμακεία και αυτά μου λένε, πλήρωσε τα, πάρε την απόδειξη και τρέχα στο ταμείο. Εκεί θα πρέπει να περάσω στον πάνω όροφο, στον... παραπάνω όροφο και αφού πάρω την επιταγή να «μπαστακοθώ» στην εθνική για να πάρω τα λεφτά... Λαμπρά. Με θίγει άμεσα η κρίση και ας μην είμαι δημόσιος υπάλληλος; Φυσικά και ναι, και δεν έχω την παραμικρή αυταπάτη ότι θα σκάσει δίπλα μου η μπόρα, αλλά εγώ θα μείνω στεγνός. Ήδη είμαι βρεγμένος... all this has happened before and will happen again Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις