Προς το περιεχόμενο

Ορθογραφία + Φορουμ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι ρε Μάκη, "ασθένεια" είναι.

H "ασθένεια" της τεμπελιάς, του δε βαριέσαι αδελφέ, έλα μωρέ πως κάνεις τώρα, νταξ μη κολάς, τεσπά και γουατέβα, οι Τούρκοι μας άφησαν πίσω, οι Γερμανοί δε μας χωνεύουν, ο δάσκαλος δεν μας μαθαίνει..........

Τι εννοείς εγώ δεν στρώνω τον κώλο μου να διαβάσω; Εγώ φταίω; Ναι ρε εγώ σας μάρανα δεν κοιτάτε τα μούτρα σας λέω γω.

Μην αρχίσουμε την παραμύθα με τους δυσλεκτικούς και τους μετανάστες και τις λοιπές μειονότητες please.

δυστυχώς η ελληνική εκπαίδευση μας "μαθαίνει" να αξιολογούμε και να κρίνουμε επιδόσεις σε αόριστα πράγματα. Η ορθογραφία δεν είναι ούτε σταθερή ούτε ορθολογική ούτε και μας τη δίδαξε κανείς. Προτιμώ σαφώς ένα καλοδιατυπωμένο ανορθόγραφο κείμενο. (Αλλά ούτε αυτό μας το μάθαν, αντί αυτού κάναμε το άλλο μη-διαδακτέο: Έκθεση  ;) )

Φυσικά και δεν αναφερόμαστε στους δυσλεκτικούς ρε φίλε. Αυτό έλλειπε δηλαδή...

δηλαδή εσύ κάνεις τεστ στα μέλη του φόρουμ; α και το "έλειπε" γράφεται με ένα λ :)

"[...] the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt."

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 81
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Συμφωνώ απόλυτα.

Απλά η ένστασή μου ρε συ είναι οτι εμείς απο τη θέση που είμαστε δεν μπορούμε να κρίνουμε κανέναν για την ορθογραφία του (εκτός απο αυτούς που τρολάρουν επίτηδες και βγάζει μάτι). ;)

Καλώς ή κακώς το διαδίκτυο είναι απρόσωπο και δεν σου δίνει τη δυνατότητα να διακρίνεις το background κάποιου.

Και τώρα που το σκέφτομαι είναι απλά τα πράματα..αν κάποιον τον ενοχλεί ένα κείμενο επειδή είναι ανορθόγραφο το προσπερνάει και ησυχάζει.

Γενικά πιστεύω οτι δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι.

Τα πράματα είναι όπως είναι για όποιον λόγο και να είναι.

Δεν είμαι και σίγουρος οτι την ευθύνη την έχει απόλυτα κάποιος που δεν έμαθε ορθογραφία.Έτσι είναι ο κόσμος σήμερα και ας μην προσπαθούμε με το ζόρι να βγάλουμε άλλη εικόνα στο φόρουμ βγάζοντας ανθρώπους στο περιθώριο.

Απο 'δω και πέρα είναι το θέμα τι κάνουμε.(και όχι σαν μέλη του φόρουμ αλλά σαν μέλη της κοινωνικής ομάδας στην πραγματική μας ζωή).

Δεν κρίνω τους άλλους από το λάθος τους,όμως και έμενα με ενοχλεί να βλέπω εξώφθαλμες ανορθογραφίες.

Επειδή σε ένα φόρουμ ο γραπτός λόγος αντικαθιστά τον προφορικό,οφείλουμε όλοι,στο μέτρο του δυνατου,να αποφεύγουμε γραμματικά/συντακτικά/ορθογραφικά λάθη,γιατί είναι σαν να μιλάμε ασυνάρτητα.Βγαίνει μεν νόημα,αλλά θα πρέπει η επικοινωνία μας εδώ μέσα να στοχεύει λίγο υψηλότερα.

δηλαδή εσύ κάνεις τεστ στα μέλη του φόρουμ; α και το "έλειπε" γράφεται με ένα λ :)

ΑΝ ισχύει αυτό τότε μάλλον το έγραψα με Σαλλλονικιώτικη προφορά  ;D

Όσον αφορά στον ορθολογισμό της ορθογραφίας, αυτός ισχύει σχεδόν απόλυτα.

Τεστ ΔΕΝ κάνω φυσικά σε κανέναν. Δεν ανέφερα ποτέ κάτι τέτοιο. Σημείωσα τις απόψεις μου όπως άλλωστε και 'συ.

δυστυχώς η ελληνική εκπαίδευση μας "μαθαίνει" να αξιολογούμε και να κρίνουμε επιδόσεις σε αόριστα πράγματα. Η ορθογραφία δεν είναι ούτε σταθερή ούτε ορθολογική ούτε και μας τη δίδαξε κανείς. Προτιμώ σαφώς ένα καλοδιατυπωμένο ανορθόγραφο κείμενο. (Αλλά ούτε αυτό μας το μάθαν, αντί αυτού κάναμε το άλλο μη-διαδακτέο: Έκθεση  ;) )

Μα η ορθογραφία στηρίζεται σε κανόνες. Το ότι έχει διαβάσει κάποιος αρκετά και ενεργοποιεί μόνιμα την οπτική του μνήμη για την ορθογραφία, δεν αναιρεί την ύπαρξη κανόνων. Το θέμα των ορθολογικών κανόνων, δεν επαληθεύεται με μηχανολογικό τρόπο αλλά με τον καταγεγραμμένο τρόπο της σωστής χρήσης της γλώσσας. Οι περισσότεροι απ' αυτούς δεν υφίστανται εξ ουρανού αλλά θα μπούμε μάλλον σε γλωσσολογικά μονοπάτια.

Α, ναι. Μιας και το ανέφερες πριν, το θέμα του ορθοπαιδικού ήταν θέμα έλλειψης γνώσεων και αναζήτησης αυτών. Και έτσι το λάθος γίνεται αλήθεια.  ;) Και εγώ πίστευα ότι ήταν λόγω της ορθής πέδησης αλλά είναι λόγω του όρθιου παιδιού, όπως αποδεικνύει και το σήμα τους. Αναρωτήθηκα, ρώτησα, διάβασα, έμαθα. Απλή διαδικασία.

Η πλάκα είναι ότι το Word ακόμα επιμένει  :)

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Καλό είναι να προσπαθεί ο καθένας να είναι όσο πιο ορθογράφος μπορεί.

Από κει και πέρα προσωπικά δεν με απασχολεί ιδιαίτερα αν κάποιου του ξεφεύγουν κάποια στάνταρ ή τέλος πάντων έχει κάποια λογοτεχνικά κουσούρια.

Απ'τη στιγμή που είσαι κόσμιος, δεν γράφεις με greeklish, και κάνεις μια συνειδητή προσπάθεια να μεταδώσεις στους υπόλοιπους αυτό που θες χωρίς να είσαι τηλεγραφικός ή δοκιμιογράφος, you're ok in my book.

Εδώ που τα λέμε επειδή κατά κύριο λόγο δουλεύω στα αγγλικά (μέχρι να μπω στο Νοιζ δεν ήξερα καλά καλά να γράφω με ελληνικούς χαρακτήρες στο pc) πολλές φορές σκαλώνω σε κάποιες ορθογραφίες παρόλο που παλιότερα δεν είχα ποτέ πρόβλημα, οπότε προτιμώ να εστιάζω την προσοχή μου στο ευχάριστο οτι η πλειοψηφία του forum δείχνει οτι προσπαθεί προς το καλύτερο συνειδητά.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

οκ, ίσως παρεξήγησα :)

εδώ που τα λέμε έχω κουραστεί να βλέπω μόνο προβλήματα και όχι λύσεις. Το συγκεκριμένο γκάλοπ - θέμα το θεωρώ ανούσιο και χρησιμεύει μόνο για να την "πούμε" σε κάποιους. Δεν είδα καμία εποικοδομητική πρόταση από αυτούς που ενοχλούνται  :-\

Πάντως ο mozilla έχει πρόσθετα ορθογραφίας, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν παίζουν με Ελληνικά

"[...] the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt."

Να μερικά ακόμα θέματα όπου έχουν ανοιχτεί κατά καιρούς για την ορθογραφία

http://www.noiz.gr/index.php?topic=158795.0

http://www.noiz.gr/index.php?topic=175504.0

Δε μπορώ να βρω και το θέμα του IrakliZS και του έβρι για τα άτονα ποστ.

Όπως και να έχει εμένα η ορθογραφία είναι σημαντικό στοιχείο της επικοινωνίας, όπως και η δομημένη γραφή. Νομίζω οι περιπτώσεις δυσλεκτικών είναι τόσο λίγες που δεν είναι εκεί το πρόβλημά μας.

Από την άλλη και που ανοίγεται αυτό το θέμα δεν υπάρχει ιδιαίτερο νόημα ή λόγος μιας και δεν θα μειώσει τα κρούσματα ανορθογραφίας.

Από την άλλη πιστεύω πως και το να διορθώνεται κάποιος καινούριος που γράφει απαράδεκτα με ευγενικό τρόπο κακό δεν είναι :)

Μα η ορθογραφία στηρίζεται σε κανόνες. Το ότι έχει διαβάσει κάποιος αρκετά και ενεργοποιεί μόνιμα την οπτική του μνήμη για την ορθογραφία, δεν αναιρεί την ύπαρξη κανόνων. Το θέμα των ορθολογικών κανόνων, δεν επαληθεύεται με μηχανολογικό τρόπο αλλά με τον καταγεγραμμένο τρόπο της σωστής χρήσης της γλώσσας. Οι περισσότεροι απ' αυτούς δεν υφίστανται εξ ουρανού αλλά θα μπούμε μάλλον σε γλωσσολογικά μονοπάτια.

+1

Διαφωνώ ότι η ορθογραφία είναι απλά "να θυμάσαι πως γράφονται οι λέξεις".

Έχει πολύ συγκεκριμένη λογική ενώ βγαίνει και από την ετυμολογία. Δε νομίζω κάποιος που έχει τελειώσει γυμνάσιο και πάνω να μη μπορεί να κάνει (υποσυνείδητα κιόλας) μια απλή ετυμολογική ανάλυση αν κολλήσει στο πως γράφεται μια λέξη... Ούτε οι κανόνες των καταλήξεων είναι τόσο δύσκολοι πια, για τη μητρική μας γλώσσα μιλάμε.

δυστυχώς όταν κάποιος γράφει "εσθάνονται" (το είδα πριν λίγο σε άλλο φόρουμ), τότε καμία ετυμολογία ή κανόνας δεν μπορεί να τον βοηθήσει

εκεί έρχεται ο spell-checker και το σώζει

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου