Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για επιλογή synth/πλήκτρων για πιανίστα..

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτό είναι το πρώτο μου post στο forum οπότε καταρχάς την καλησπέρα μου σε όλους..

Είμαι σε πρόγραμμα πτυχίου και ψάχνω για την αγορά ενός synth διότι είχα σταματήσει για κάποια χρόνια και το πιάνο δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση, δεύτερον μένω σε πολύκατοικία και λόγω δουλειάς μπορώ να μελετάω μόνο μεσημέρι και αργά το βράδυ και θα με κυνηγήσουν.

Έψάχνα λοιπόν για synth (όχι clavinova γιατί είναι πεταμένα λεφτά). Κάτι που να έχει βαρυκέντρισμένα πλήκτρα ίδιας αίσθησης με του πιάνου, μεγάλης αντοχής, πιστή αναπαραγωγή ήχων πιάνου κτλ.

Διαβάζοντας κάποια πράγματα στο forum είχα καταλήξει στο yamaha s90xs που είναι απ'ότι είδα και σχετικά καινούργιο. Έστειλα ένα φίλο μου να το δοκιμάσει επίσης πιανίστα του οποίου την κρίση εμπιστεύομαι (διότι εγώ μένω επαρχία).

Δοκίμασε το s70sx και όσο αφορά τα πλήκτα μου είπε ότι ήταν πολύ καλά αλλά δεν ήταν ευχαριστημένος με τούς χρωματισμούς (κυρίως στο piano).

Χρειάζομαι λοιπόν τα φώτα σας δίοτι δεν έχω ασχοληθεί με το αντικείμενο ούτε και κάποιος γνωστός μου επίσης και προς το παρών ψάχνω στα τυφλά.

Για όποιον έχει στην κατοχή του το yamaha ή ξέρει, υπάρχει ρύθμιση που να αφορά την ευαισθησία των πλήκτρων έτσι ώστε να γίνονται καλύτερα οι χρωματισμοί.

Αν όχι πια άλλα μοντέλα έχετε να μου προτέινεται με τα στοιχεία που ανέφερα πιο πάνω. Τιμή μέχρι 2500 έστω και λίγο παραπάνω αν όντως αξίζει.

Τα synth έχουν δυνατότητα επέκτασης ή το παίρνεις και μετά από μερικά χρόνια αν θες κάτι επιπλέον παίρνεις άλλο.

Είδα ότι υπάρχουν σκέτα κλαβιέ τα οποία οδηγούν synth rack,  κατάλαβα καλά;

Αν ναι έχετε κάποιο τέτοιο επίσης να μου προτείνετε;

Όσον αφορά τα synth rack η διαφορά τους έγκειτε στο γεγονός ότι το ένα έχει πλήκτρα και τα άλλό όχι ή έχουν και άλλες. Μπορείς να έχει παραπάνω από ένα synth rack στο ίδιο κλαβιέ;

Αυτά για αρχή γιατί έχω μακρυγορήσει ήδη αρκετά.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις εκ των προτέρων..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λοιπον κοιτα να δεις..

θα σου μιλησω απο την πειρα μου με σε πιανα και σινθεσαιζερ και κλαβινοβες

καταρχας να σου πω οτι ειμαι και γω πιανιστας και του χρονου θα δινω για το διπλωμα..

αν θες κατι που να μπορει να εχει την αισθηση του πιανου οταν παιζεις και αν εχεις σκοπο

να ασχοληθεις με το πιανο σοβαρα και να θεωρεις μετα απο καποια χρονια τον εαυτο σου καλο να ξερεις οτι δεν υπαρχει τιποτα που να συγκρινεται με το πιανο.

οι δυναμικες που εχει το πιανο και το τουσε που εσθανεσαι στα δαχτυλα σου

εγω τουλαχιστον δεν το εχω συναντησει σε κανενα ηλεκτρικο

τις κλαβινοβες μην τις υποτιμας ειναι το μοναδικα πληκτρα που μπορουν να φτασουν σε ενα βαθμο τα πιανα

εχω παιξει σε πανακριβες κλαβινοβες και πολυ απλα το χειροτερο πιανο ειναι καλυτερο και απο το καλυτερο σινθι..

να πας να αγορασεις ενα πιανο και απο οτι ειδα με τα λεφτα που διαθετεις περνεις καλο

εργαλειο.

φιλικα κωστας

Πτυχίο και δίπλωμα με αξιώσεις , δεν βγαίνει σε ηλεκτρικό πιάνο...

Οσο καλύτερο είναι το πιάνο(το ακουστικο) τόσο μεγαλύτερες ηχητικές αποχρώσεις σου δίνει.

Οι εντυπωσιακές αλλα πλαστές αποχρώσεις ενός ηλεκτρικού κλαβιε μπορούν μόνο να σου γυρίσουν μπούμερανγκ οταν θα παίξεις στο πιάνο που θα εξεταστείς...

Συμβουλή μου είναι  , οταν ετοιμάσεις το πρόγραμμά σου , να κάνεις απειρες πρόβες στο πιάνο που θα εξεταστείς..

Να τσεκαρεις πάντως και τα silent piano της yamaha

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις να δώσω μερικές διευκρινήσεις.

Προς το παρών ενδιαφέρομαι να πάρω το πτυχίο και αυτό διότι το είχα βγάλει σχεδόν το πρόγραμμα πριν σταματήσω. Το αν θα συνεχίσω η όχι δεν το ξέρω διότι κάνω ήδη άλλη δουλειά. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα σταματήσω να παίζω.

Πιάνο έχω στο σπίτι αλλά όπως είπα οι ώρες που έχω ελεύθερες για μελέτη είναι κοινής ησυχίας (κυρίως το βράδυ) και δε μπορώ να το χρησιμοποιήσω.

Έχω δοκιμάσει κάποιες clavinovas και ξέρω ότι δεν είναι σαν το πιάνο γι'αυτο και είπα ότι θέλω κάτι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε πραγματικό πιάνο. Απλά δεν θα ήθελα να ξοδέψω τόσα χρήματα για  clavinova, αν τα πλήκτρα έχουν μιικρές διαφορές προτιμώ ένα synth με όλες του τις δυνατότητες.

Τα κοίταξα τα silent piano αλλά όπως είπα έχω ήδη πιάνο και δεν θέλω να πάρω και άλλο και δεύτερον είναι ακριβά για τα χρήματα που διαθέτω.

Θα προτιμούσα να ξοδέψω και λιγότερα χρήματα αλλά τα φτηνά είναι συνήθως και φτηνιάρικα και τα πληρώνεις 2 και 3 φορές γι'αυτό είπα να δώσω κάτι παραπάνω.

Εν κατακλείδι αν το καλύτερο που μπορώ να πάρω από το κλαβιέ ένός  ηλεκτρικού πιάνου είναι κάτι παραπλήσιο με αυτό του s90xs τότε έστω. Τουλάχιστόν να  έχω την δυνατότητα να μάθω καλά τα κομάτια πριν τα παίξω στο κανονικό. Είναι καλύτερα πιστέυω να μελετήσω έτσι και με τα όποια μειονεκτήματα παρά σπάνια ή καθόλου. Έτσι δεν είναι;

Επίσης αν κάποιος μπορεί να απαντήσει στα ερωτήματα μου πάνω στα synth θα με βοηθήσει πολύ.

Eίδα σε αυτό το thread http://www.noiz.gr/index.php?topic=176513.0

ότι ο φίλος ψάχνει επίσης για πλήκτρα. Κάποια από αυτά που προτάθηκαν μου φαίνονται επίσης καλή επιλογή αν μπορούν να συνδυαστούν με synth rack.

Τέλος να προσθέσω ότι όταν έρθει η ώρα να αγοράσω ότι είναι να αγοράσω θα πάω να το κοιτάξω και από κοντά απλά να έχω κάποια μοντέλα στο μυαλό μου διότι ψάχνω εντελώς στα τυφλά..

Ευχαριστώ και πάλι..

Παντως νομιζω οτι επειδη δεν πας για επαγγελματιας κλασσικος πιανιστας (θα ειχες ενα πιανο η καποιον χωρο,οπως ενας drummer πχ)αλλα θες μεν να δωσεις αξιοπρεπως το προγραμμα σου για το πτυχιο αλλα να σου μεινει και το οργανο για να δουλεψεις/παιξεις και μετα,να δοκιμασεις Ο ΙΔΙΟΣ οσα πιο πολλα οργανα μπορεις(ενα σαββατο πρωι εκτακτο ταξιδακι στο κεντρο της Αθηνας) και επισης να εχεις και στο μυαλο σου και τα Kurzweil.

Εγω προσωπικα τα θεωρω τα καλυτερα πιανο/synths.

Αυτα,καλο πτυχιο να χεις.

(τι προγραμμα εχεις?)

Παντως νομιζω οτι επειδη δεν πας για επαγγελματιας κλασσικος πιανιστας (θα ειχες ενα πιανο η καποιον χωρο,οπως ενας drummer πχ)αλλα θες μεν να δωσεις αξιοπρεπως το προγραμμα σου για το πτυχιο αλλα να σου μεινει και το οργανο για να δουλεψεις/παιξεις και μετα,να δοκιμασεις Ο ΙΔΙΟΣ οσα πιο πολλα οργανα μπορεις(ενα σαββατο πρωι εκτακτο ταξιδακι στο κεντρο της Αθηνας) και επισης να εχεις και στο μυαλο σου και τα Kurzweil.

Εγω προσωπικα τα θεωρω τα καλυτερα πιανο/synths.

Αυτα,καλο πτυχιο να χεις.

(τι προγραμμα εχεις?)

Κάπως έτσι όπως τα λες είναι.

Λοιπόν στο πρώτο post το έγραψα λάθος "ήμουν" σε προετοιμασία πτυχίου και ξαναρχίζω τώρα. Kάποια κομάτια τα είχα σχεδόν ολοκληρώσει.

Bach prelude and fugue bwv 847

Beethoven moonlight sonata και τα 3 μέρη

Etude Chopin No 4 op 10

Etude Moszkowski είχα ξεκινήσει την no 6 in f major αλλά θέλω να παίξω την 9 in d minor αν είναι σε επίπεδο πτυχίου (νομίζω πως είναι).

Debussy δεν θυμάμαι πιο ήταν αλλά δεν μου άρεσε πολύ και θα βρώ κάτι άλλο μάλλον chopin.

Concerto Haydn το οποίο επίσης θέλω να αλλάξω

Ελλήνικό δεν έχω αποφασίσει ακόμα

Αυτά  ήταν νομίζω δεν θυμάμαι κάτι άλλο δεν έχω όλα τα βιβλία εδώ.

Γενικά δεν βιάζομαι θα πάρω το χρόνο μου και θα δώσω όταν είμαι ικανοποιημένος

Kurzweil λοιπόν θα τα κοιτάξω και αυτά, ευχαριστώ..

Σαν πολλα δεν ειναι???!?!?

Σε ποιο ωδειο πας αν επιτρεπεται?

Εγω εδωσα μια ΤΡΙΦΩΝΗ FUGUE in G Minor(Bach) ΜΕ bass pedals

μια Suite παλι του bach (20 σελιδες ελεος)

ενα αλλο Debussy νομιζω(εχουν περασει χροοοοονια)

ενα μοντερνο παλι για 2χερια+ποδι

και κατι ακομα που δε θυμαμαι.

αλλα για Εκκλησιαστικο Οργανο.

να ξέρεις ότι δεν υπάρχει τίποτα που να συγκρίνεται με το πιάνο.

+1

αν μπορούν να συνδυαστούν με synth rack.

όποιο όργανο έχει MIDI out μπορείς να το συνδέσεις σε Rack. Από εκεί και πέρα ξεκινάει το θέμα κατά πόσο θες να το ελέγχεις από το keyboard σου.

Πάντως νομίζω ότι επειδή δεν πας για επαγγελματίας κλασσικός πιανίστας (θα είχες ένα πιάνο η κάποιον χωρώ,όπως ενας drummer πχ)άλλα θες μεν να δόσεις αξιοπρεπώς το πρόγραμμα σου για το πτυχίο άλλα να σου μείνει και το όργανο για να δουλέψεις/παίξεις και μετά,να δοκιμάσεις Ο ΙΔΙΟΣ όσα πιο πολλά όργανα μπορείς(ένα σαββατο πρωί έκτακτο ταξιδάκι στο κέντρο της Αθηνάς) και επίσης να έχεις και στο μυαλό σου και τα Kurzweil.

Εγώ προσωπικά τα θεωρώ τα καλύτερα πιάνο/synths.

Σε ακριβώς την ίδια θέση ήμουν εγώ φέτος (ετοιμάζω δίπλωμα). Άκου τι έκανα: μετά από πολλές ώρες παιξίματος και δοκιμών σε πολλά όργανα (τι τρέξιμο και τούτο) κατέληξα ότι τα όργανα με την καλύτερη ποιότητα ήχου πιάνου είναι τα Kurzweil. Το κλαβιέ τους είναι αρκετά καλό (88 βαρυκεντρισμένα πλήκτρα) αλλά τελικά κατέληξα να αγοράσω το Midi controller: Fatar VMK 188plus. Από όσα έπαιξα, αυτό πλησίαζε περισσότερο στο πιάνο. Ξέχασα να πω ότι το Kurzweil που πήρα ήταν το PC2R, το οποίο έχει 7 διαβαθμίσεις στην δυναμική (από πολύ μαλακή μέχρι πολύ σκληρή). Πιστεύω οτι και τα νέα μοντέλα θα το έχουν αυτό.

ΟΜΩΣ Μετά από 6 μήνες αγόρασα τελικά πιάνο. ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί να το αντικαταστήσει (τουλάχιστον στις μέρες μας)

Εγω εδωσα μια ΤΡΙΦΩΝΗ FUGUE in G Minor(Bach) ΜΕ bass pedals

μια Suite παλι του bach (20 σελιδες ελεος)

ενα αλλο Debussy νομιζω(εχουν περασει χροοοοονια)

ενα μοντερνο παλι για 2χερια+ποδι

και κατι ακομα που δε θυμαμαι.

αλλα για Εκκλησιαστικο Οργανο.

Η εξεταστέα ύλη των 2 οργάνων (πιάνο και Όργανο) είναι τελείως διαφορετική. Με ένα γρήγορο ψάξιμο στο google θα βρεις την ύλη για κάθε όργανο  ;)

Φιλικά, Φώτης

Τι να σου πω αυτά μου είχαν δώσει.

Σε μουσική σχολή πήγαινα δεν ξέρω με πιο ωδείο συνεργάζεται.

Στις εξετάσεις πάντως ερχόνταν επιτροπή από Αθήνα.

Fotmos

από αυτά που διαβάζω και εγώ εκεί τείνω να καταλήξω σε midi controller.

Πιάνο έχω αλλά μπορώ και παίζω μόνο Κυριακές.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου