Προς το περιεχόμενο

Μέτρηση ποιότητας καλωδίων

gerasimos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Υπάρχει τρόπος να μετρήσω την ποιότητα των καλωδίων μου;

Επιλέγοντας δύο φαινομενικά ίδια καλώδια από ένα βουνό καλωδίων, παρατήρησα ότι το ένα έβγαζε τον ήχο με ελαφρώς χαμηλότερη ένταση από το άλλο. Με το ωμόμετρο δεν μέτρησα καμία διαφορά, ωστόσο ακούγονται διαφορετικά μεταξύ τους.

Γεράσιμος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλωδια κιθαρας?στερεοφωνικου?ηχειων?

γενικα αυτο που επηρεαζει τον ηχο ειναι το capacitance οσο χαμηλοτερο τοσο πιο ευκρινες & "πριμο" ειναι το καλωδιο (αυτο δεν παει να πει βεβαια οτι κανει για ολες τις δουλειες π.χ. πιο "βαρεις" κιθαριστες προτιμουν τα μπασα καλωδια της monster τα οποια εχουν υψηλο capacitance μια και μικροφωνιζουν λιγοτερο και δεν "ξυνουν" με το υπερβολικο gain.

)

προσωπικα προτιμω καλωδια τυπου Gerge L με χαμηλο capacitance,μεταξυ ενισχυτη και ηχειων βεβαια το καλυτερο απο ολα ειναι να μη πετας τα λεφτα σου και ναχρησιμοποιεις απλο καλωδιο ..πολυφωτου (το χοντρο που μπαινει στη πριζα) ολα τα αλλα ειναι πεταμενα λεφτα... :wink:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

καλωδια κιθαρας?στερεοφωνικου?ηχειων?

Δεν έχει μεγάλη σημασία τι είδους καλώδιο θέλω να μετρήσω. Το πρόβλημα μου είναι ότι 2 ίδια καλώδια έχουν διαφορετική ηχητική συμπεριφορά.

Έχοντας να διαλέξω ανάμεσα σε περίπου 20 jack -> jack καλώδια (και άλλα τόσα balanced XLR -> XLR ή stereo jack) θέλω να βρω τα καλύτερα και να λύσω τα χειρότερα για επανακόλληση, αλλαγή βυσμάτων ή καλωδίου.

Γεράσιμος

σε ρωτησα γιατι η "ποιοτητα" του καλωδιου σε καποιες εφαρμογες ΠΑΙΖΕΙ τεραστιο ρολο (π.χ συνδεσεις του τυπου που θες να κανεις η μεταξυ hi end συσκευων),λιγοτερο ρολο (π.χ καλωδια κιθαρας με μονους μαγνητες) και καθολου ρολο (π.χ. συνδεση ενος κεφαλιου Marshall με την καμπινα του.... :wink:

μετρα το capacitance :wink:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

• 2 εβδομάδες αργότερα...

cable capacitance

signal loss

audio cables, general info

Γενικά πάντως, μπορείς με ενα πολύμετρο με επιλογή για μέτρηση πυκνωτών να μετρήσεις μεταξύ "σήματος" και "γείωσης" σε ενα jack (όσο μικρότερο τόσο καλύτερα) ή να μετρήσεις αντίσταση μεταξύ "σήματος" απο jack se jack, δλδ απο τη μια μεριά του καλωδίου έως την άλλη. Πάντως, δε νομίζω να βγάλεις πολύ ασφαλή συμπεράσματα αλλά δεν έχεις να χάσεις κάτι.

Άκου να δεις.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου