KOTS Δημοσιευμένο 4 Φεβρουαρίου 2006 OP Share Δημοσιευμένο 4 Φεβρουαρίου 2006 Aλλα οργανα δεν εχω. Πουλησα ενα PSR620 YAMAHA που ειχα για να παρω το ΜΟΤΙΦ ΕΣ8. Τωρα ειμαι σε φαση που ζυγιζω τους τροπους πληρωμης και περιμενω να μαζεψω ενα ακομη μεγαλυτερο κομποδεμα. Ειπα οτι γονεις δε θελω να μπλεξω αν και οι ιδιοι μου ειπαν οτι θα με βοηθησουν αλλα εγω, ΑΑΑΑΑ ΟΧΙ. ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ :P :P :P Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 4 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 4 Φεβρουαρίου 2006 Aλλα οργανα δεν εχω. Πουλησα ενα PSR620 YAMAHA που ειχα για να παρω το ΜΟΤΙΦ ΕΣ8. Τωρα ειμαι σε φαση που ζυγιζω τους τροπους πληρωμης και περιμενω να μαζεψω ενα ακομη μεγαλυτερο κομποδεμα. Ειπα οτι γονεις δε θελω να μπλεξω αν και οι ιδιοι μου ειπαν οτι θα με βοηθησουν αλλα εγω' date=' ΑΑΑΑΑ ΟΧΙ. ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ :P :P :P[/quote'] Οκ. Σε ρώτησα αν έχεις άλλα όργανα διότι είπες ότι το Motif θα μείνει στην ιστορία. Οπότε σε παρακαλώ, πολύ φιλικά, άκου ένα-δύο πράγματα για να βοηθηθείς. Πρώτον, τα όργανα είναι ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ, ειδικά τα ψηφιακά synthesizer. Εγώ αν είχα 5 ευρώ για κάθε φορά που μία εταιρεία προσπάθησε να περάσει ένα μοντέλο της για "ιστορικό" όργανο θα σου έπαιρνα το Motif δώρο και θα έπαιρνα ένα και για μένα. Δεύτερον, επειδή ισχύει το πρώτον, βγάλε από το μυαλό σου ότι θα πάρεις ένα όργανο που θα καλύψει τις ανάγκες σου σε ποσοστό μεγαλύτερο από 30%. Κάθε ένα από αυτά τα synthesizer έχει ένα δικό του χαρακτηριστικό ήχο τον οποίο σου εγγυώμαι ότι θα τον έχεις σιχαθεί σε κανά τρίμηνο και θα ψάχνεις να βρεις τρόπο να τον αλλάξεις (αν δεν έχεις λεφτά) ή να πάρεις άλλο ένα όργανο (αν έχεις λεφτά). Τρίτον, επειδή ισχύει το πρώτον και το δεύτερον, δεν αξίζει τον κόπο να πονοκεφαλιάζεις πολύ για το ποιο όργανο θα πάρεις. Ούτως ή άλλως (θες, δε θες) θα μπλέξεις σύντομα με τους υπολογιστές (αν δεν έχει συμβεί ήδη) και τότε είναι που θα χρησιμοποιείς 4-5 ήχους από το όργανό σου - όλους τους υπόλοιπους θα τους έχεις από software synthesizers/samplers. Τέταρτον, η ποιότητα κατασκευής έχει σημασία ΜΟΝΟ αν σκοπεύεις να μεταφέρεις το όργανο, δηλαδή αν παίζεις live ή με κάποια μπάντα. Αν σκοπεύεις να έχεις το όργανο σε ένα home studio και δεν έχετε κάνει το δωμάτιό σου Fight Club, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Επίσης ΜΗΝ υποτιμάς την ανθεκτικότητα των πλαστικών, μπορεί να λερώνονται, αλλά επίσης καθαρίζονται και μάλιστα εύκολα. Πέμπτον, ένα σημαντικότατο θέμα (επειδή ισχύουν όλα τα παραπάνω) είναι η μεταπωλητική αξία του οργάνου. Δεν ξέρω αν τα μεταχειρισμένα Yamaha ή τα μεταχειρισμένα Korg πουλιούνται καλύτερα, αλλά πρέπει να το ερευνήσεις αυτό το ζήτημα. Επειδή σου έκανα την αντίστοιχη ερώτηση, οφείλω να σου δώσω και εγώ κάποια διαπιστευτήρια: έχω αγοράσει και ξεπληρώσει με ιδρώτα (όχι αίμα ευτυχώς) 17 hardware ψηφιακά synthesizers. Πριν τρία χρόνια τα ξεφορτώθηκα όλα, διότι απλώς δεν έχει πλέον καμία σημασία. Μην κάνεις το λάθος που έκανα εγώ (λόγω αδόκιμης νοοτροπίας μου) και δώσεις όλα αυτά τα χρήματα μόνο και μόνο για να καταλάβεις ότι έχω δίκιο. Υπάρχει και ένα απλό τεστ που έκανα από κάποια στιγμή και μετά, μέχρι να συνέρθω οριστικά. Ζητούσα από κάποιον φίλο που είχε κάποιο όργανο που μου άρεσε να μου το δανείσει για καμία βδομάδα. Κάθε φορά που γινόταν κάτι τέτοιο, πήγαινα γεμάτος χαρά να το πάρω από το σπίτι του, και σκεπτόμουν πόσο δύσκολη θα ήταν η στιγμή που θα χρειαζόταν να το επιστρέψω. Μετά από μια βδομάδα όμως, τον έψαχνα στο τηλέφωνο για να σπεύσω να του το δώσω πίσω, διότι αυτό που έψαχνα ΔΕΝ ήταν μέσα στο όργανο αλλά μέσα στο ΚΕΦΑΛΙ μου. Καταλαβαίνεις; Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
KOTS Δημοσιευμένο 4 Φεβρουαρίου 2006 OP Share Δημοσιευμένο 4 Φεβρουαρίου 2006 Σε ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον που δειχνεις και το τροπο που με βοηθας. Απλα θα ξαναπω κατι που ειχα πει και στην αρχη. Εχω γυρω στα 7 χρονια ονειρο να αποκτησω ενα συνθεσαιζερ. Θελω να παρω ενα, μονο ενα, βασικο πληκτρο, ετσι ωστε να το μεταφερω οπου θελω τα καλοκαιρια ας πουμε στο εξοχικο μου, να εχει ενα καλο sequencer εσωτερικο να αποθηκευω τις ιδεες μου και ακομη πιο απλα για να κανω το ονειρο μου πραγματικοτητα. Να εχω ενα hardware workstation καλο! Δε πιστευεις οτι κανω μια καλη κινηση? μη το δεις οικονομικα. Δες το σαν ενα δωρο στον εαυτο μου :wink: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Alchemist Δημοσιευμένο 4 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 4 Φεβρουαρίου 2006 Χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω τις απόψεις κάποιου που έχει την οκταπλάσια εμπειρία από μένα πάνω στα synths (τουλάχιστον στην ποσοτήτα, στα χρόνια κάπου πενταπλάσια πρέπει να είναι) και σίγουρα ξέρει κάτι παραπάνω, μήπως είναι λίγο απόλυτη η άποψη σχετικά με την τόσο μικρή αξία ενός οργάνου; Προσωπικά θεωρώ ότι ένα όργανο αξίας 2000 ευρώ και πάνω και ειδικά όταν θα αποτελέσει για καιρό το μοναδικό διαθέσιμο όργανο, είναι μια σοβαρή αγορά και ουσιαστικά θα είναι ένα επιπλέον βήμα στον κόσμο των ψηφιακών συνθετητών (ελληνιστί). ¶ρα το αν θα είναι το Triton ή το Motif καθορίζει την κατεύθυνση προς την οποία θα γίνει το βήμα. Το αν θα μπλέξεις με τους κομπιούτορες είναι κάτι που θα συνυπάρχει με το synth πιθανότατα, καθώς τα soft synths/samplers θέλουν αρκετή και ψιλοδύσκολη δουλειά, δεν έχουν την αμεσότητα ενός hardware synth. Φυσικά, το σενάριο 4-5 ήχοι από το όργανο και τα υπόλοιπα από υπολογιστή μου έχει συμβεί οπότε θα συμφωνήσω. Αυτά είχε να σκεφτεί και να πει κάποιος που είχε 2 synths μέχρι τώρα αλλά το καθένα εξ' αυτών ήταν κάτι ξεχωριστό και με σημασία (οικονομική αλλά και χρηστική)... Yes it is!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 4 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 4 Φεβρουαρίου 2006 Φυσικά' date=' το σενάριο 4-5 ήχοι από το όργανο και τα υπόλοιπα από υπολογιστή μου έχει συμβεί οπότε θα συμφωνήσω.[/quote'] Αυτή είναι η ουσία. ¶ρα (στην τελική) η εξίσωση είναι 2000ευρώ=4-5 ήχοι. Όπως βλέπεις δεν διαφωνούμε. Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Alchemist Δημοσιευμένο 4 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 4 Φεβρουαρίου 2006 Αυτή είναι η ουσία. ¶ρα (στην τελική) η εξίσωση είναι 2000ευρώ=4-5 ήχοι. Όπως βλέπεις δεν διαφωνούμε. Σαφώς και δεν διαφωνούμε, απλά δεν θεωρώ απαραίτητο να χρησιμοποιήσεις την παραπάνω εξίσωση. Θα μπορούσε κανείς να δώσει πολύ περισσότερα ή πολύ λιγότερα για να επιτύχει τους 4-5 ήχους. Κρίμα δεν είναι να πρέπει να πάς στα περισσότερα κάνοντας μια αγορά που δεν είναι τελικά αυτό που θα ικανοποιήσει έστω αυτούς τους 4-5 ήχους; :) Yes it is!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
KOTS Δημοσιευμένο 4 Φεβρουαρίου 2006 OP Share Δημοσιευμένο 4 Φεβρουαρίου 2006 Να σημειωσω οτι στη παρουσα φαση προσωπικα η εξισωση μεταλλασεται και γινεται: 2500 = 30ηχοι + βαρυκεντρισμενο κλαβιε + feeling αληθινου ζωντανου οργανου + πειραματισμος και εισαγωγη στην ηλεκτρονικη μουσικη Τωρα νομιζω πως η ισοτητα ειναι περισσοτερο ικανοποιητικη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Alchemist Δημοσιευμένο 4 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 4 Φεβρουαρίου 2006 Θεωρώ ότι είσαι μια χαρά! Μακάρι το πρώτο synth που είχα ποτέ να ήταν τόσο καλό όσο το Motif. Καλορίζικο! :wink: Yes it is!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
KOTS Δημοσιευμένο 5 Φεβρουαρίου 2006 OP Share Δημοσιευμένο 5 Φεβρουαρίου 2006 Αγορινα σε ευχαριστω πολυ. Μακαρι να γινει πραγματικοτητα. Σιγουρα θα ειστε οι πρωτοι που θα το μαθετε με το που το παρω. Αλλα οχι καλοριζικο απο τωρα. Μη γρουζουζευω.. Με λιγη υπομονη και επιμονη θα γινει! Ειπαμε. Ειναι δωρο στον εαυτο μου καθαρα απο μενα. Οχι απο γονεις. Γι αυτο και αργω να το παρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
NikosP Δημοσιευμένο 5 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 5 Φεβρουαρίου 2006 Φίλε KOTS, Αφού δεν έχεις ψωνίσει ακόμα καλύτερα περίμενε τον Ιούλιο-Αύγουστο γιατί 99% θα βγεί αντικαταστάτης του Motif. Ξέρω την επιθυμία και την ανυπομονησία για την απόκτηση ενός τέτοιου οργάνου, αλλά τα λεφτά είναι πολλά και ο καιρός μέχρι τότε σχετικά λίγος. Όσο καλό και να είναι το Motif ES, ο αντικαταστάτης του θα είναι καλύτερος και θα νιώσεις κάπως το καλοκαίρι άμα έχεις μόλις αγοράσει το "παλιό". Όσον αφορά hardware vs software, μην ξεχνάμε το κόστος του software. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση