Προς το περιεχόμενο

Η γνώμη σας και η βοήθεια σας Pearl Session series

pk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χρόνια πολλά, Καλή χρονιά σε όλους στο Forum.

Είμαι νέος χρήστης και νέος drummer, και θέλω να παρακαλέσω εσάς τους πιο πεπειραμένους για την γνώμη σας και την βοήθεια σας.

Πριν από 7 χρόνια αποφάσισα να ασχοληθώ με τα τύμπανα που αγαπούσα από μικρός, Αγόρασα μια Pearl Session series ( Εσωτερικό και εξωτερικό φύλλο Maple και εσωτερικά μαόνι ) κάποια πατίνια που μου χάρισε ένας φίλος που τα παράτησε, Συγκεκριμένα Hi Hat Bottom 15” PAISTE Formula602 , Hi Hat TOP 15" medium 404, 18’’ Paiste 2002 Medium, ROMEN 22” Ride

Τα τύμπανα έμειναν για πολλά χρόνια στα κουτιά τους λόγο προσωπικών προβλημάτων, τώρα τα έστησα τελικά. Θα ήθελα να σας ρωτήσω επειδή έχω πρόβλημα με το κούρδισμα αν είναι καλώ να αλλάξω δέρματα στα τύμπανα, Τα πάνω γράφουν REMO Ambassador Batter ενώ τα κάτω είναι της pearl, Επίσης την γνώμη σας αν γνωρίζετε τα συγκεκριμένα τύμπανα και τα πατίνια αν αξίζει τον κόπο να τα κρατήσω η να τα δώσω για να πάρω κάτι πιθανόν καλύτερο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τα ντραμς σου ειναι μια χαρα και οι μεμβρανες επισης θαυμασιες (μια και δεν τις εχεις παιξει ειναι ουσιαστικα καινουργιες).

καλη επανοδο!

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Σε ευχαριστώ πολύ :!:

Όντως τα τύμπανα έμειναν για 7 χρόνια στα κουτιά τους και οι μεμβράνες

Χτυπήθηκαν μόνο στην προσπάθεια για κούρδισμα, επειδή είμαι καινούργιος στο σπορ ( ¶σχετος δηλαδή ) ψάχνομε με το κούρδισμα, και όλο κάτι μου φταιει, κάποιοι με μπέρδεψαν μου έλεγαν σφίξε πολύ τα πάνω και λίγο τα κάτω, άλλοι το ανάποδο, άλλοι να αλλάξω τα στεφάνια και να πάρω τα diecast για να γίνει καλός ο ήχος κλπ

Μέχρι που πελάγωσα τελείως 8O

Έγραψες: τα ντραμς σου ειναι μια χαρα και οι μεμβρανες επισης θαυμασιες (μια και δεν τις εχεις παιξει ειναι ουσιαστικα καινουργιες).

Μηηηη τζιζ. Τα ντράμς του είναι μια χαρά αλλά τα δέρματα για πέταμα!!!!!!!!!!!!

Μπορεί κάποιος να παίξει, με μια αχρησιμοποίητη κιθάρα στο κουτί με κουρδισμένες χορδές αφημένες 7 χρόνια;

Κατ΄αρχήν ό,τι μεμβράνες τοποθετούν οι εταιρείες στα νέα set δεν σημαίνει πως είναι και οι καλλίτερες. ¶λλωστε αν ήταν οι καλλίτερες δεν θα υπήρχε και τόσο μεγάλη γκάμα τιμών (προσοχή όχι μοντέλων) στην αγορά.

Δες και το άλλο. Ας υποθέσουμε πως η ντραμς χρησιμοποιείται. Γνωρίζεις ότι το ταμπούρο όπου είναι και ένα τύμπανο που παίζεται στατιστικά 30 φορές παραπάνω για κάθε χτύπο ενός τόμ φυσικά έχει και τη μεγαλύτερη φθορά. ¶ρα αλλάζεις και συχνότερα το δέρμα του. Τι γίνεται με το κάτω; Θέλει αλλαγή κάθε χρόνο τουλάχιστον άσχετα του ότι δεν το χτυπάς ποτέ. Σκέψου τώρα το αχρησιμοποίητο set του φίλου. Όχι μόνο θέλουν αλλαγή τα δέρματα, αλλά και τσεκάρισμα μήπως τα τύμπανα έχουν σκεβρώσει!!!!

Σ΄ευχαριστώ

Then as it was, then again it will be...

............ ψάχνομε με το κούρδισμα, και όλο κάτι μου φταιει, κάποιοι με μπέρδεψαν μου έλεγαν σφίξε πολύ τα πάνω και λίγο τα κάτω, άλλοι το ανάποδο, άλλοι ..........................

Μέχρι που πελάγωσα τελείως .................

Τα τύμπανα δεν τα κουρδίζεις σφίγγοντάς τα και χαλαρώνοντάς τα.

Κουρδίζονται με νότες και όχι έτσι.

Ένας λόγος που γράφτηκα στο site του noiz είναι πως διάβαζα συχνά διάφορους τρόπους κουρδίσματος, συνήθως λάθος. Θα προσπαθήσω συν το χρόνω να περάσω αρκατές συμβουλές και οδηγίες για αυτό το κομμάτι που λέγεται κούρδισμα. Προτείνω να πετάξεις όλα σου τα δερματα, να προσαρμόσεις καινούρια ανάλογα με το στυλ που παίζεις και να αρχίσεις να τα κουρδίζεις αφού σιγουρευτείς ότι τα τοποθετησες σωστά, μαζί με κάποιον μπασίστα. Βασικά άρχισε από ΣΟΛ το ταμπούρο σου , κατέβα μια οκτάβα κάτω στο βαθύ, και ανέβαινε με διαφορά τρίτης από το μεγάλο τομ (ΣΙ) προς το μικρό τομ (ΡΕ). Η μπότα σου πάντα σε ΝΤΟ. Υπάρχουν κι άλλα κουρδίσματα αλλά άρχισε προσωρινα από αυτό και τα λέμε. Αν κρατήσεις τα δέρματα που έχεις τώρα, ποτέ δεν θα την κουρδίσεις και είναι κρίμα να πνίξεις το όργανο έτσι. Το maple είναι από τα καλλίτερα ξύλα!!!

Rockdrum προς Θεού ο φίλος μας δεν πρόκειτε να ηχογραφήσει τον πρώτο του δίσκο. Συμφωνώ μαζί σου πως οι μεμβράνες θέλουν αλλαγή μιας και άν δεν κάθησαν σωστά την πρώτη φορά δεν πρόκειτε να κουρδιστούν ποτέ. Αλλά το να προσπαθείς να κουρδίσεις τα τύμπανα σου σε νότες και μεγάλη εμπειρία θέλει αλλά και είναι τζάμπα κόπος για ένα σετ που προορίζεται για εξάσκηση ή πρόβες μιας και μετά από 1 μέρα το σέτ θα έχει αλάξει. Ένας είναι ο καλύτερος τρόπος και περιγράφεται τέλεια στην βίβλο του κουρδίσματος εδώ

Οι περισσότεροι drumer που ξέρω αλλά και οι περισσότεροι που έχω δεί σε σεμινάρια και dvd κουρδίζουν τα τύμπανα τους ακριβώς όπως περιγράφεται στο link παραπάνω....

Όντως όπως λεει ο φίλος ο rockdrum είναι πολύ σημαντικό να μην έχουν σκεβρώσει τα τύμπανα από την πολυκαιρία που ήταν στην αποθήκη, έκανα μια δοκιμή με ένα μεγάλο παχύμετρο που βρήκα από ένα μηχανουργείο, και τα τύμπανα δείχνουν να είναι εντάξει, και εξωτερικά το λούστρο τους δεν δείχνει να έχει την παραμικρή ρωγμή. Ξέρω πώς τα τύμπανα με ξύλο Maple είναι από τα πολύ καλά, αλλά τα δικά μου είναι το εσωτερικό και το εξωτερικό φύλλο από maple και αυτά σάντουιτς με μαόνι. Δεν ήταν και φτηνά όταν τα πήρα πριν 7 χρόνια 600 χιλιάρικα από τον Διαμαντόπουλο, πιθανόν αν δεν ήμουν άσχετος με τα ίδια λεφτά πιθανόν να μπορούσα να πάρω καλύτερα.

Θα ήθελα την πρόταση σας για τι δέρματα να αγοράσω, και αν αυτά τα κουρδιστήρια που μετράν την πίεση στα δέρματα θα βοηθούσε στην προσπάθεια για κούρδισμα

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον SUPERFUNK , τον rockdrum και τον fleamail

για τον χρόνο που αφιερώσατε για της απορίες μου

και αν αυτά τα κουρδιστήρια που μετράν την πίεση στα δέρματα θα βοηθούσε στην προσπάθεια για κούρδισμα

Αναφέρεσε στο torque το οποίο είναι χρήσιμο στο κούρδισμα σε δύσκολες περιπτώσεις που δεν μπορεί το αυτί να καταλάβει τι γίνεται. Να θυμάσε όμως οτί πάντα πρέπει να ξεσφίγεις λίγο πρίν σφίξεις αλλιώς παίρνεις λάθος μετρήσεις. Α' και αν σκοπεύεις να αγοράσεις ένα φρόντισε οποσδήποτε να έχει μεταλλικό κλειδί κουρδίσματος και όχι πλαστικό, στο λέω γιατί έχω δεί και με πλαστικό το οποίο είναι μίας χρήσης και άν.

fleamail απάντησες: Rockdrum προς Θεού ο φίλος μας δεν πρόκειται να ηχογραφήσει τον πρώτο του δίσκο.......

Έχω διαβάσει και γνωρίζω καλά το site που μου πρότεινες. Γνωρίζεις βέβαια πως υπάρχουν κι άλλα παρόμοια. Οι οδηγίες που δίνει θα συμφωνείς πως είναι αποδεκτές από όλους ή τουλάχιστον κατά μεγάλο ποσοστό. Παρατήρησε όμως διαβαζοντάς το προσεκτικότερα ότι, ναι αναφέρεται σε πολλές γενικές οδηγίες, αλλά κάπου κάπου μας λέει για κούρδισμα σε νότες. Δεν αναφέρει ποιες!!! Ίσως επειδή είναι ξένο site και θεωρούν δεδομένη τη μουσική παιδεία αλλά δεν έχουν λάβει υπ΄ποψιν ότι θα διαβαστεί και από Έλληνες, ή αν θελεις καλλίτερα, και από ανθρώπους που δεν έχουν κατανοήσει τα βασικά (και δεν αναφέρομαι σε εσένα!). Καμιά φορά το να δίνεις και πολλά, μπερδεύει τον αδαή. Υποθέτω πως στα σεμινάρια που παρακολούθησες, οι κρουστοί φυσικά, κούρδισαν τα τύμπανά τους, αλλά επειδή δεν σας ανέφεραν σε ποιες νότες δεν σημαίνει και πως δεν τα κούρδισαν με νότες. Τι θέλω να πω: όταν πρόκειται να παίξω κάπου, έχοντας εξασκήσει το αφτί μου, δεν αναφέρομαι συνεχώς στο μπασίστα να μου δώσει τόνο, αλλά κουρδίζω εμπειρικά. Αν νομίζω πως δεν πάει κάτι καλά, τότε ζητάω τόνο και συνεχίζω έχοντας τη βάση μου. '¶λλωστε και ο φίλος που θα τα κουρδίσει με το αφτί επειδή π.χ. του αρέσει ο ήχος των sabbath, πάλι με νότες θα κουρδίσει και ας μην ξέρει ποιες. Αρκεί που μοιάζει με sabbath. Και οι λάθος νότες πάλι νότες είναι... Δηλαδή μιλάμε για ένα αρχάριο που βρίσκεται ακόμα στο "ασυνείδητα ασυνείδητο" επίπεδο.

Δεν ξέρω αν παίζεις κρουστά και μάλιστα αν παρακολουθείς μαθήματα, αλλά αν στο ωδείο σου σας είπαν πως οι νότες είναι για ηχογραφήσεις και για έμπειρους τι να πω. Όταν πήγαινα εγώ κάποτε, ήταν από τα πρώτα μαθήματα το κούρδισμα, όπως γινόταν και με τους κιθαρίστες κ.λ.π.

Καταλήγω λοιπόν, πως το να κουρδίζεις είναι ένα κεφάλαιο που σίγουρα θέλει εμπειρία και από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις. Το σωστό είναι όσο ποιο νωρίς μπορείς. Τα τύμπανα κουρδίζονται με νότες. Δεν πέφτουν τόσο εύκολα όσο λες εκτός και αν μέσα στο studio τα volume είναι συναυλιακά οπότε παίζεις πολύ power. Για να μην ξεκουρδίζονται εύκολα, θα πρέπει να έχεις κάνει και την κατάλληλη προετοιμασία (pre-stretching) και την επόμενη φορά θα θέλουν μικρορύθμιση. Τέλος, το σωστό κούρδισμα βοηθά στην επιμήκυνση της ζωής των δερμάτων και στο καλό άκουσμα.

Φίλε RockDrun έχεις απόλυτο δίκιο

Και εγώ πριν από 7 χρόνια που πήρα στα χέρια μου τα τύμπανα, έλεγα πως θα πρέπει να κουρδίζονται με νότες, αλλά όσους και να ρώτησα κανένας δεν μπορούσε να μου απαντήσει, είναι η πρώτη φορά που κάποιος μου το λεει, και μάλιστα και σε τι νότες κουρδίζονται και σε ευχαριστώ πολύ.

Το πρόβλημα είναι πώς δεν ξέρω ακούγοντας έναν δίσκο πχ sabbath αν μπορείς να βγάλεις τον ήχο τους, χωρίς να περάσουν τα τύμπανα από κάποια κονσόλα.

Θέλω την γνώμη σου για τι μεμβράνες είναι καλώ να βάλω στα τύμπανα

Σκέφτομαι για REMO AMBASSADOR COATED για κάτω και REMO EMPEROR CLEAR για πάνω

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου