Προς το περιεχόμενο

Να καταργηθούν τα ερωτικά τραγούδια για ένα χρόνο μπας και ξελαμπικάρ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε το νόημα, δεν χρειάζεται για να χρησιμοποιήσω την λέξη "ετσιθελικά" και "σύστημα" να γράψω έκθεση ιδεών σε 7 κόλες αναφοράς.

Το θέμα είναι ότι αυτό που σε ταΐζουν από μικρό, αυτό μαθαίνεις να σε αρέσει και όταν μεγαλώσεις. Βάλε σε έναν καστοριανό να παντρευτεί με κρητική λύρα και πες μου αν δεν σε σφάξει (ή το αντίθετο, να βάλεις τρομπέτες και χάλκινα σ' έναν κρητικό όταν παντρεύει την κόρη του). Αν υπήρχε ένα Γαλατικό χωριό στο οποίο παντρεύονταν όλοι με το "σύμφονι οφ ντιστράξιον", όλοι θα θεωρούσαν ότι αυτή είναι η πιο ταιριαστή μουσική για τους γάμους. Όμως το σύστημα στις μεγαλουπόλεις, δεν διαμορφώνεται πια μόνο από τις παραδόσεις. Τα Μέσα Μαζικής Επιβολής (και επειδή αναφέρθηκες στα on/off σου λέω ότι στο σπίτι μου δεν υπάρχει τηλεόραση εδώ και χρόνια), επιβάλλουν πια ό,τι αυτά γουστάρουν. Σε περιόδους που οι κοινωνίες ήταν πιο ψιλιασμένες (επί χούντας ας πούμε, όπου ο εχθρός ήταν ορατός), όλοι αυτοί οι τροβαδούροι της πλάκας αντιμετωπίζονταν δεόντως, τώρα πια είναι όλα τόσο συγκεχυμένα και ρευστά που η φαρσοκωμωδία η οποία παίζεται γύρω μας δεν γίνεται αντιληπτή. Δεν είμαι σε καμία περίπτωση συνωμοσιολόγος και δεν πιστεύω σε σενάρια και συναφή παπαριλίκια όμως δεν μπορώ να μην παρατηρήσω την περιρρέουσα κενότητα και ασημαντότητα σε όλους τους τομείς του κοινωνικοπολιτιστικού βίου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 177
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

... Για ταβέρνες, γάμους και βαφτήσια δεν έχω να πω κάτι. Απλώς δεν μπορώ να φανταστώ να τρώω παϊδάκια με υπόκρουση Coltrane ή Megadeth :)

3. "Ετσιθελικά" δε σου επιβάλλεται τίποτα από αυτά που αναφέρεις. Σου επιβάλλεται το σχολείο, ο στρατός και αργότερα η φορολογία. Αυτά ναι. Δεν αποφεύγονται.

4. Παρακαλώ να μην μπαίνει στον ίδιο κορβανά ο Μητροπάνος με την Πέγκυ Ζήνα. :)

5.Αν δε θέλουμε η νοημοσύνη μας να υποτιμηθεί, δεν υποτιμάται. Είναι απλό. Επιλέγουμε να παρακολουθούμε/ακούμε αυτό που θεωρούμε ότι μας κάνει καλό. Και η τηλεόραση κλείνει και το ραδιόφωνο κλείνει δόξα τω θεώ.

δεν λέω οτι είναι η τηλεόραση το μονο προβλημα, αλλα ειναι το σημαντικοτερο... Κατα την γνωμη μου. Στο διαδικτυο οσοι «κινδυνοι» και να υπάρχουν υπαρχει η δυνατπτητα επιλογης.

I got some, if you need it...

Εγώ λέω να καταργηθεί και το μέταλ σύσσωμο γιατί μου πειράζει τα αυτιά.

έτσι μπράβο

και τα αυτιά, και τη συνολική αισθητική

κι αν κάποιος προσπαθήσει να σου κολλήσει ταμπέλα, απλά αγνόησέ τον

Το metal, την Jazz, την κλασική μουσική κτλ. δεν πρόκειται να στα επιβάλλει ετσιθελικά κανένα σύστημα. Δεν άκουσα ποτέ μέταλ, τζαζ και κλάσικαλ σε ταβέρνες, παραλίες, ραδιόφωνα, γάμους, βαφτίσεις, πάρτυ, κλαμπς κτλ.

εγω παλι εχω ακουσει ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ φορες,αλλα στην Αγγλια και στις ΗΠΑ,οπου ομως δεν ακουσα ΠΟΤΕ μου Χιωτη,Βαμβακαρη,Τσιτσανη και Αλεξιου.......

με αλλα λογια το να περιμενει καποιος στην ΕΛΛΑΔΑ να ακουσει τις μουσικες που αναφερεις στις εκδηλωσεις που αναφερεις ειναι το ιδιο φυσικο με το να περιμενει να του σερβιρουν σε αυτες τις εκδηλωσεις .....σουσι αντι για κοψιδια και σακε αντι για τσιπουρα/μπυρες & κρασι.

ποτε-ποτε δεν βλαπτει να συνειδητοποιουμε ΠΟΥ ζουμε.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

εγω παλι εχω ακουσει ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ φορες,αλλα στην Αγγλια και στις ΗΠΑ,οπου ομως δεν ακουσα ΠΟΤΕ μου Χιωτη,Βαμβακαρη,Τσιτσανη και Αλεξιου.......

με αλλα λογια το να περιμενει καποιος στην ΕΛΛΑΔΑ να ακουσει τις μουσικες που αναφερεις στις εκδηλωσεις που αναφερεις ειναι το ιδιο φυσικο με το να περιμενει να του σερβιρουν σε αυτες τις εκδηλωσεις .....σουσι αντι για κοψιδια και σακε αντι για τσιπουρα/μπυρες & κρασι.

ποτε-ποτε δεν βλαπτει να συνειδητοποιουμε ΠΟΥ ζουμε.

νομίζω τα ίδια λέμε... ωστόσο όσο "ελληνικά" είναι τα σκυλάδικα με τις τούρκικες και τις βαλκανικές μελωδίες τα οποία ντύνονται με ελληνικό καψουροστίχο, άλλο τόσο "έλληνες" είναι και οι νίκελμπακ με την φωνή της πρωτοψάλτη. Σ' αυτή τη χώρα δεν θέλω να πιστέψω ότι υπάρχουν μόνο τύποι που θέλουν να μοστράρουν τα τριχωτά τους στέρνα (οκ τώρα στην Ρουβο-εποχή τα ξυρίζουν οι περισσότεροι) με ανοιχτά πουκάμισα και χρυσές αλυσίδες, υπάρχει και κόσμος που ζητά ν' ακούσει άλλα πράματα, εξίσου μη ελληνικά με τα προαναφερθέντα παραδείγματα. Και γενικά δεν πιστεύω ότι για να διασκεδάσει κάποιος χρειάζεται απεγνωσμένα τον οχετό που μας σερβίρει το trend της κάθε εποχής.

...το θεμα ηταν να καταργηθει το καψουροτραγουδο .

ΠΡΟς SF

χαιρομαι ιδιαιτερα για τις.... δημοκρατικες ευαισθησιες καποιων...  ,οπως και για τον διαχωρισμο των ακροατων (δηλ.των ανθρωπων) σε ..ανωτερους ... & ..κατωτερους....προσοχη ομως γιατι ο Σταλιν,ο Χιτλερ & ο Μαο καπως ετσι αρχισαν......

Τσιμπισες πουλακι μου...διαβασε την εισαγωγη του θεματος πως ειναι διατυπωμενη και μετα κανε αναφορες σε σταλιν χιτλερ κλπ βγαλε τις παρωπιδες σου και τις εμπαθειες ...

εδω μεσα γραφουν μουσικοι αρα καλλιτεχνες ανθρωποι με ευαισθησιες και δεν εχουν το θαρος καποιοι να πουν σκουπιδια τα σκουπιδια ανταυτου αρχιζουν τα μα...μου...μα...μου...ηξεις αφηξεις ...χασμουρητο...

Φυσικά νόημα δε θα βγει και το thread έχει ξεφύγει ως συνήθως.

Εγώ προτείνω, αντί να διαφωνούμε σε ένα φόρουμ για το αν πρέπει να καταργηθούν τα καψούρικα ή όχι, να πάμε να πιάσουμε την κιθαρούλα μας, το μπασάκι μας, το πιανάκι μας (έχω επιρροές από Αυτιά), το κρουστό μας κλπ. και να παίξουμε αυτό που μας ευχαριστεί και ας αφήσουμε τους υπολοίπους να κάνουν κι εκείνοι αυτό που τους ευχαριστεί και να δείτε τι ωραία που θα είμαστε.

Ενωμοτάρχης

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου