manos_m Δημοσιευμένο 8 Απριλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 8 Απριλίου 2010 Καλημέρα. Έχει δοκιμάσει κανείς τη σύνδεση κιθάρας σε ενισχυτή μπάσου; Υπήρχαν "ενδιαφέροντα" ηχητικά αποτελέσματα; Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
moutzaheadin Δημοσιευμένο 8 Απριλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 8 Απριλίου 2010 Εχει δοκιμαστει χρονια πριν στογνωστο Bassman με χαλιαααα αποτελεσματα! ;D Δεν φανταζεσαι! ;D :P Υπαρχουν κιθαριστες ανα το κοσμο που παιζουν με αυτον τον τροπο ή κατι παρομοιο. Νομιζω οτι ισχυει το 'περι ορεξεως'και τιποτα παραπανω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
CarpeOmnious Δημοσιευμένο 8 Απριλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 8 Απριλίου 2010 Ειναι ενδιαφερον θεμα, εχω ακουσει οτι οι Queens of the stone age πειραματιζονταν παιζοντας κιθαρες μεσω ενισχυτη μπασου, αλλα φανταζομαι οτι κι αλλες μπαντες το εχουν κανει που θελουν βαρυ desert sound. Εχω δοκιμασει 1-2 φορες αλλα ποτε σε φαση προβας. Ειναι αρκετα καλη φαση αλλα θελει ψαξιμο να δεις και τι πεταλια θα ταιριαξουν. Εχω δοκιμασει και το αναποδο (μπασο σε ενισχυτη κιθαρας) με πολυ καλα αποτελεσματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dc Δημοσιευμένο 8 Απριλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 8 Απριλίου 2010 ...επειδη σπιτι μου εχω παντα εχω προχειρο εναν bassman 160ρι το κανω πολυ συχνα νομιζω με τερμα τα πριμα βγαζει ενα jazz-blues ηχο ευχαριστο μπορει να χρησιμοποιηθει και σε μπαντα με εναν κιθαριστα για συνοδεια ομως ...γενικα ο ηχος εναι πιο γεματος και επειδη παιζω μπασσο μαρεσει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bassbill Δημοσιευμένο 8 Απριλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 8 Απριλίου 2010 Παίζω συχνά την Τέλε μου μέσα απο την ενεισχυτή του μπάσου μου, έναν Mesa Boogie basis 2000, απλά αποσυνδέω την κάτω καμπίνα με το 15άρι EV και αφήνω μόνο την επάνω, δύο 10αρια EV και HF driver. Έχω δοκιμάσει να αφήσω και τ0 15άρι, παίρνει λίγο παραπάνω όγκο αλλά στην πραγματικότητα δέν χρειάζεται. Άν έπαιζα σε κανένα ΟΑΚΑ..... ίσως.... ;D Οι κιθαρίστες μου κλαίνε ;D ;D ;D ;D Ά ναί ... και όταν βάλω το drive του κλαίνε ακόμα περισσότερο ;D ;D ;D ;D Δοκίμασα και μια Fender ακουστική μόνο με ένα ελαφρύ chorus κάποτε, και γύρισαν όλα τα κεφάλια στην συναυλία να δούνε τί στην ευχή παίζει έτσι χεχεχε. Ένας καλός ενισχυτής φίλε μου παίζει ότι και άν του βάλεις μπροστά... μετά παίζει ρόλο φυσικά και η καμπίνα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
manos_m Δημοσιευμένο 8 Απριλίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 8 Απριλίου 2010 Ένας καλός ενισχυτής φίλε μου παίζει ότι και άν του βάλεις μπροστά... μετά παίζει ρόλο φυσικά και η καμπίνα. Αυτή είναι και εμένα η άποψή μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
thanasisk Δημοσιευμένο 8 Απριλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 8 Απριλίου 2010 Απο επαγγελματιες το εκαναν οι Kyuss σε καποιους δισκους και σε μερικα περασματα οι White Zombie στο Astrocreep 2000 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bassbill Δημοσιευμένο 8 Απριλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 8 Απριλίου 2010 Απο επαγγελματιες το εκαναν οι Kyuss σε καποιους δισκους και σε μερικα περασματα οι White Zombie στο Astrocreep 2000 Πίστεψέ με, το κάνουν όλοι οι επαγγελματίες απο την δεκαετία του 60 ;D Ούτε φαντάζεσαι σε πόσα κλασσικά άλμπουμ του μπλούζ και του ρόκ έχουν γραφτεί οι κιθάρες με ενισχυτές μπάσου ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
prang Δημοσιευμένο 8 Απριλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 8 Απριλίου 2010 Το έχω ακούσει και εγώ. Αν όχι ακριβώς έτσι, μπορεί με κεφαλή κιθάρας σε καμπίνα μπάσου. Είναι, επίσης, μία χρήσιμη τεχνική για ηχογραφήσεις, καθώς δίνεται έμφαση (προφανώς!) στα πιο χαμηλά επίπεδα του φάσματος. Θα βοηθούσε αν μας έδινε τα φώτα του κάποιος που να έχει ασχοληθεί αρκετά με το συγκεκριμένο κολπάκι :-) http://sfyraki.blogspot.com/ - Tom Still Waits Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
WilliamSats Δημοσιευμένο 8 Απριλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 8 Απριλίου 2010 Βασικά όσες φορές το έχω δοκιμάσει (Fender, Trace Elliot, Kustom, SWR), δεν έχω βγάλει και κανένα αξιοπρεπή ήχο με ηλεκτρική κιθάρα. Για ακουστική... ΝΑΙ θα αγόραζα ένα ενισχυτή μπάσου, μέτριου (250-800)-αν όχι υψηλού(800+)- budget. Στις ακουστικές κιθάρες, κάνει θαύματα. Στην περίπτωση του SWR έπαιξε πολύ καλύτερα (ποιοτικά) απ'ότι ο Roland AC-60. Lyrics: Wasted Time Between Solos!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση