Προς το περιεχόμενο

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!η Fender εκανε compound radius!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

δε με λες σακη μαν με τι ενισχυτες παιζεις ντουντ/??

εναν Telegun εχω

μην ρωτας πολλες λεπτομεριες δεν σκαμπαζω πολλα.....

μαρσαλοκατασταση ειναι παντως!  ;D

thunder50-2.jpg

ΧΑΛΑΜΕ ΤΟ ΤHREAD  :P

A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 40
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δεν ξέρω τι action έχει η Vai... μπορείς να μας πεις τα factory standards?

Δεν ξέρω τι action μπορεί να έχει, αλλά το σίγουρο είναι ότι το radius είναι λίγο μακριά από τα 9άρια και τα 10άρια που λέτε..

http://www.ibanez.com/ElectricGuitars/model-UV777

http://www.google.gr/search?hl=el&client=firefox-a&hs=OiJ&rls=org.mozilla:el:official&channel=s&ei=3Qe9S-3UJJOImgPsup29CA&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&ved=0CAUQBSgA&q=430+mm+to+inches&spell=1

• Moderator

εισακουσθηκαν οι προσευχες μου και η fender εκανε 9,5 με 14 (!!) compound radius μανικια.

τερμα τα ψηλα set up και τα bends που η νοτα κοβεται!

ΖΗΤΩΩΩΩΩΩΩ

http://www.fender.com/products/search.php?partno=0119102720

Ευτυχώς γιατί τα εξηκοστατέταρτα στα 180bpm με παίδευαν με το flat radius... ;D ;D ;D

...επισης ποτε μου δεν συμπαθησα και το χαμηλο action,χανει "ζωντανια" η κιθαρα στον καθαρο ηχο.

+απειρα,επιτελους βρισκω καποιον να συμφωνουμε σε αυτο

Επισης κατι εμαθε η fender απο τις θυγατρικες charvel που πουλιουνται σαν ζεστα κουλουρια και παραμιλανε ολοι με το 12-16'' compound radius τους

εναν Telegun εχω

μην ρωτας πολλες λεπτομεριες δεν σκαμπαζω πολλα.....

μαρσαλοκατασταση ειναι παντως!  ;D

thunder50-2.jpg

ΧΑΛΑΜΕ ΤΟ ΤHREAD  :P

niiice !!!!

οσο για το ραντιους και την τσαρβελ... παλι τα λεφτα στη φεντερ πανε ακομα και οταν αγορασεις καινουρια Γρετς! Δεν εχω δοκιμασει ποτε compound εχω κολλησει στο 9.5 για φεντερ και 12 για γκιμπσον... μου φαινεται ενδιαφερον παρ ολα αυτα!!

''It's dark and we're wearing sunglasses''

7 κιθαρες εχω με διαφορετικα Radius απο 7,25 μεχρι 14 και ποτε δεν καταλαβα διαφορα....

moi oci

:)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

To θέμα είναι τι λένε οι καινούργιοι N3 Noiseless? Προς το παρόν δεν έχω ιδέα.. Για το compound radious έχουν λεχθεί σχεδόν όλα. Το θεωρώ καλή κίνηση πάντως. Το radious σε συνδιασμό και με το action (ούτε εμένα μου αρέσει το πολύ χαμηλό action) καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό το playbility του οργάνου.

Πάντως άλλο το να λέμε ότι με όλα τα όργανα μπορείς να παίξεις και άλλο το δεν έχει διαφορα καμία αν το όργανο έχει radious 7,25 ή 14. Υπάρχει διαφορά! Παλιά θα έλεγα ότι προτιμώ πολύ flat μανίκια με μεγάλο radious. Τελευταία, αναθεωρώ. Ίσως το 9,5  στα modern C shape της  Fender να είναι ιδανικό.

Όχι άλλα μινόρε...

Εξαρταται παντα απο το ΤΙ παιζεις & ΠΩΣ παιζεις,εμενα ας πουμε το πιο "κουραστικο" μπρατσο ειναι ενα λεπτο μπρατσο με 14" radius & το πιο ξεκουραστο ενα full U shape (1" all the way) με 7 1/4" radius (& το 9αρι δεν με πειραζει) & jumbo frets.

Για αυτο αλλωστε υπαρχουν τοσα πολλα διαφορετικα ειδη radius & neck profiles. ;),γιατι δεν ειναι ολοι οι παικτες το ιδιο,ουτε εχουν τα ιδια γουστα.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνήθως οταν συζητάω το θέμα radius προσπαθώ να το συνδέω πάντα με τα μέγεθος των τάστων και το πάχος/σχήμα του μπράτσου. Για παράδειγμα δεν με βολεύει το modern C με medium jumbo και 9.5" ενώ με jumbo είναι οκ.

Οκ καλή η κίνηση της Fender, καλύτερα να έχεις επιλογές παρά να μην έχεις κι ας μην είναι κάτι κοσμογονικό. Προσωπικά θεωρώ οτι το compound βολεύει στις στρατοκιθάρες για όσους θέλουν να έχουν Floyd Rose μιας και τα saddles ενος Floyd δεν μπορο'ύν να ακολουθήσουν την "τυπική" κούρμπα 9.5" της Fender και επιπλέον στα πρώτα τάστα διατηρεί κάπως καλύτερα την "αίσθηση" της strat στα ακκόρντα.

Για τα σηκώματα και μενα μου σβήνουν οι νότες καμιά φορά στις Strat αλλά έχει να κάνει περισσότερο με το ότι δεν έχει γίνει leveling στα ταστα.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου