Προς το περιεχόμενο

Οδηγός επιβίωσης για τους πάσχοντες από GAS εν μέσω Οικ. Κρίσης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderator

Αν δεις στο τέλος του θρεντ, το θέμα έχει ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ:

http://www.noiz.gr/index.php?topic=166106.0

;D

Είσαι θεός... Ιδιαίτερα το «χορδές μπάσου βραστές ως... πηγή σιδήρου» ήταν εμπνευσμένο... Και έχω πολλά παλιά σετ καβάτζα  ;D

all this has happened before and will happen again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 34
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Η έλλειψη επιπλέον προτάσεων στις μέχρι τώρα απαντήσεις, με κάνουν να συμπεραίνω ότι δεν έγινε πολύ κατανοητό το πνεύμα του αρχικού post.

Εδώ δίπλα μιλάνε... για αντίδραση  :P για ακριβές κιθάρες.... στο αρχικό post νομίζω ότι έγινε κατανοητό ότι είμαι υπέρ του "ακριβού" μουσικού εξοπλισμού.

Επίσης δεν πάμε να θεραπεύσουμε το GAS (το οποίο, σε όχι τόσο ακραίες περιπτώσεις όσο νομίζουμε, αποτελεί μορφή μονομανίας, που εξετάζεται ψυχιατρικά).

Ίσα ίσα που, αν υπάρχει "method in the madness"  ;D ;D μπορεί να εξυπηρετηθεί καλύτερα το GAS του καθενός.  ;)

Σε τέτοιες περιόδους, θεωρώ ότι προέχει η ψυχική ευημερία του καθενός μας και η Μουσική αποτελεί το καλύτερο φάρμακο σ'αυτό τον τομέα. Η λογική μου είναι, να έχουμε τη δυνατότητα να παίρνουμε το... φάρμακό μας, χωρίς προβληματισμούς και χωρίς βλακείες.  ;)

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Kαλη λυση για το G.A.S θα ηταν να μπορουσε ο browser(πχ mozilla) να κλειδωνει καποιες συγκεκριμενες σελιδες τις οποιες εχουμε επιλεξει εξονυχιστικα την ημερα που καναμε την τελευταια μας αγορα λογω G.A.S κ αφου εχουμε αποφασισει πως οτι εχουμε μεχρι στιγμης ειναι αρκετο.

Οι σελιδες αυτες θα ειναι:

οι αγγελιες του noiz! ;D

thomann

ebay

κ λοιπα ελληνικα κ ξενα site με αγγελιες κ πωλησεις μουσικων οργανων;D ;D ;D

+1000 σε όλα και προσθέτω :

ΠΟΛΥ καλό ποστ!

θα συμπληρώσω "...και στη μουσική μας καλλιέργεια "

...δεδομένου ότι η ποιότητα συχνά δεν προκύπτει από τη δεξιοτεχνία αλλά από το μουσικό περιεχόμενο, που μπορεί να είναι πανεύκολο στην εκτέλεση αλλά πανέμορφο

+1

δεν βλάπτει να δώσουμε και το κατιτίς μας σε κανέναν δάσκαλο ούτε έβλαψε ποτέ κανέναν η αγορά μερικών δίσκων. Το 1ο είναι αυτονόητο αλλά έχει υποκατασταθεί από το youtube και το 2ο έχει αντικατασταθεί από την fast forward ακρόαση κατεβασμένων δισκογραφιών.Πάρε ένα δίσκο και άκου τον αντί να αγοράσεις εναν σκληρό δίσκο για να αποθηκεύσεις αυτά που δεν θα ακούσεις ποτέ.

1) Το πρώτο ζητούμενο είναι κατά τη γνώμη μου να θέσουμε τις προτεραιότητες μας με αμείλικτα αντικειμενικό τρόπο. Εδώ η συζήτηση με κάποιο... λιγώτερο άρρωστο φίλο ίσως θα βοηθούσε!

προσωπικά πιστεύω πως αυτό το 1) είναι μακράν ο πιο σημαντικός τρόπος να γλιτώσουμε λεφτά.

τόσο οσον αφορά στο να θεσουμε τις προτεραιότητές μας (το "προτεραιότητες" το εκλαμβάνω και ως "πραγματικές ανάγκες") όσο και στο να ακούμε τη γνώμη κάποιου "καθαρού" φίλου.

θα ήθελα να προσθέσω και μια ακομα λύση που αν και σχετικά εξειδικευμένη για κάποιους, ωστόσο μπορεί να είναι η σωτήρια κίνηση για κάποιους άλλους:

Αγορά μιας καλής πεταλιέρας  (πακέτο με το να μείνεις πιστός σ'αυτην)

:)

a classic player now...

Κάπου το έχω ξαναγράψει λογικά αλλά ας τα γραψω άλλη μια να το ξορκίσω που λένε:

Αυτό που διαπίστωσα είναι οτι το GAS με πιάνει όσο περισσότερο με περιορίζει ο χρόνος και οι υποχρεώσεις μου. Αν βρίσκομαι σε τακτική επαφή με τα μουσικά μου όργανα είμαι οκ.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Κατι που δεν ανεφερε κανενας (αν και το αρχικο ποστ του Βασιλη ειναι παρα πολυ καλο) ειναι να καταφερεις να πεισεις τους φιλους/γνωστους/συγγενεις/συμφορουμιτες/συναδελφους κτλ να σου κανουν δωρο ενα κομματι εξοπλισμου που θελεις  ;)

Εγω δεν ντραπηκα να πω στους πρωην συναδελφους μου πως αντι να μου παρουν ενα δωρο ασχετο (ως ειθησται οταν καποιος senior φευγει απο την εταιρεια) να μου παρουν μια κιθαρα. Την ευχαριστηθηκα πολυ περισσοτερο απο οτι να μου παιρνανε π.χ. ενα GPS...

Ας γινει και ενας ερανος για τους μη εχοντες, γιατι οχι? Πως δινουμε στην εκκλησια (λεμε τωρα) ρουχα για τους απορους? Ας γινει κατι αντιστοιχο για μουσικο εξολπισμο που δεν χρειαζομαστε και δεν θα βγαζαμε λεφτα αν πουλουσαμε. Ο ανθρακας ενος ειναι ο θησαυρος καποιου αλλου.

Επισης, θα μπορουσαμε να οργανωσουμε ενα bazaar για κιθαρες και λοιπο εξοπλισμο  (αυτο που λεμε garage sale).

Αυτό που διαπίστωσα είναι οτι το GAS με πιάνει όσο περισσότερο με περιορίζει ο χρόνος και οι υποχρεώσεις μου. Αν βρίσκομαι σε τακτική επαφή με τα μουσικά μου όργανα είμαι οκ.

Τα ίδια και εδώ. Όταν δεν έχω πολλή ώρα για να παίξω/μελετήσω, τότε αρχίζει να με πιάνει η γνωστή φαγούρα και να ψάχνομαι για νέες αγορές. Όταν ασχολούμαι συστηματικά, διαπιστώνω - το αυτονόητο - ότι οι προτεραιότητες είναι άλλες και το GAS πάει περίπατο.

δεν βλάπτει να δώσουμε και το κατιτίς μας σε κανέναν δάσκαλο ούτε έβλαψε ποτέ κανέναν η αγορά μερικών δίσκων. Το 1ο είναι αυτονόητο αλλά έχει υποκατασταθεί από το youtube και το 2ο έχει αντικατασταθεί από την fast forward ακρόαση κατεβασμένων δισκογραφιών.Πάρε ένα δίσκο και άκου τον αντί να αγοράσεις εναν σκληρό δίσκο για να αποθηκεύσεις αυτά που δεν θα ακούσεις ποτέ.

Η "fast forward ακρόαση κατεβασμένων δισκογραφιών" είναι πραγματική αρρώστια, κατά τη γνώμη μου πολύ χειρότερη από το GAS. Οι λόγοι: διαταράσσει τη σχέση σου με τη μουσική, δημιουργεί παραισθήσεις μεγαλείου ("θα γίνω η κινητή εγκυκλοπαίδεια της μουσικής σε ένα μήνα") και σε αποτρέπει από το να ακούς συνέχεια συγκεκριμένους μουσικούς και συγκεκριμένα κομμάτια που σου αρέσουν (πράγμα απαραίτητο για να εξελιχτείς ως μουσικός). Τελικά δημιουργείται ένα νέο είδος ακροατή που ακούει μουσική με σκοπό να συμπληρώσει κάποιο checklist.

αυτό πράγματι είναι πολύ πακέτο...

πάντως αν βρεις την πεταλιέρα σου και μείνεις για πάντα πιστός σ'αυτήν, έχεις ξενοιάσει απο σκοτούρες και έξοδα.

δες τον σουπερφανκ, δεν έχει που να τα ξοδέψει και τα παίρνει χορδές ;D ;D

a classic player now...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου