Προς το περιεχόμενο

Ασύρματη σύνδεση σε διαδίκτυο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδια... Εχω ενα προβλημα... Εχουμε παρει στο σπιτι ενα ασυρματο ρουτερ... Ειναι τοποθετημενο στον επιτραπεζιο υπολογιστη που ειναι και ο βασικος του σπιτιου... Αλλα αντιμετωπιζω ενα προβλημα... Στον πανω οροφο που ειναι ο δικος μου χωρος δεν μπορω να πιασω δικτυο μεσω του ενσωματωμένου στο laptop ανιχνευτη... Το προβλημα εντοπιζεται στο οτι το σημα εξασθενει και χανεται τελειως περνωντας απο το ταβανι και διανυοντας ολη αυτη την αποσταση... Η εσχατη λυση ειναι να τραβηξω μια γραμμη και να τη συνδεσω στην υποδοχη ethernet του laptop.... Πριν φτασω σε αυτο το σημειο, μηπως ξερει κανεις σας αν μπορω να κανω καμια μαγκια για να ενισχυσω το ασυρματο σημα? Δεν θελω να φτασω στο σημειο να τοποθετησω τοσα μετρα καλωδιο και να τρυπαω τοιχους... Το σπιτι ειναι εξοπλισμενο με εσωτερικο δικτυο (ενδοεπικοινωνια) και ετσι η γραμμη internet συνιστάται να μπαινει σε μια εξωτερικη του δικτυου αυτου γραμμη, και ετσι δεν εχω δυνατοτητα να του αλλαξω θεση... Ευχαρυστω...

SOSte ta FREEkia...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Zakky, λύση υπάρχει και μάλιστα για όλες τις τσέπες.

Λέγεται reapeter και η δουλειά του είναι να επεκτείνει την εμβέλεια του δικτύου σου.

Δες εδώ.

http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=WIRELESS&category2=ACCESS POINT

Η άλλη λύση είναι να αντικαταστίσεις τις κεραίες του router σου με πιο ισχυρές.

http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=WIRELESS&category2=ACCESSORIES

Περισσότερα db δίνουν και πιο δυνατό σήμα.

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Ποσο αυξανουν ομως αυτα τα αξεσουαρ την εμβελεια? Επισης, αλλη μια ερωτηση.... Αυτη η δουλεια πρεπει να γινει στο pc που εχει το ρουτερ, ετσι δεν ειναι? Πρεπει να κανω και καποια εγκατασταση στο laptop ή οχι? Ευχαριστω...

SOSte ta FREEkia...

Υπάρχουν κεραίες που δίνουν και 35db (στο σύνολο μαζί με το ρούτερ)! αυτό σου δίνει τουλάχιστον 30μ με εμπόδια (τοίχους κλπ) υπάρχουν και omni κεραμεικές που βέβαια το κόστος μπορεί να πάει στα 80€-150€ μόνο για κεραία, αλλά σου δίνει και 3 χιλιόμετρα σε οπτική επαφή και κάτι εκατοντάδες μέτρα με εμπόδια και μπορείς να τη βάλεις και έξω απ'το σπίτι με καλώδιο.

Στο laptop τώρα, δεν χρειάζεται καμία μετατροπή, μόλις το σήμα γίνει πιο ισχυρό, απλά θα το δεί (κάτι που δεν κάνει τώρα) και έτοιμο. Αν έχεις και κωδικό ασφαλείας (WEP, WPA κλπ) ακόμα καλύτερα, προς αποφυγή δώρων στους γείτονες.

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Λοιπον, η αγορα αυτου του εξαρτηματος αποδειχθηκε μεγαλο ζορι... Πηγα προχθες αποφασισμενος να το αγορασω... Και ξεκινησα απο το e-shop, απο το site του οποιου μου εστειλες λινκ... Οι πωλητες μεσα ηταν ασχετοι και αφου περασαν αρκετα λεπτα εξηγωντας τους τι ειναι αυτο που περιγραφω και πως λειτουργει, αφου με διαβεβαιωσαν οτι δεν υπαρχει τετοια συσκευη, καταληξαμε να προσπαθουν να μου πουλησουν ενα πανακριβο ρουτερ... Εφυγα απογοητευμενος απο το μαγαζι και καθως ημουν αποφασισμενος να λυσω το προβλημα μου, πηγα καρφωτος σε αλλα 3 μεγαλα παρομοια καταστηματα της Θεσσαλονικης... Το αποτελεσμα ηταν το ιδιο... Κανεις τους δεν γνωριζε για την υπαρξη αυτης της συσκευης και αφου πρωτα ολοι με διαβεβαιωσαν οτι δεν υπαρχει κατι τετοιο, ο καθενας με τη σειρα του προσπαθησε να μου πουλησει απο ενα ρουτερ, οπως ακριβως και στο πρωτο καταστημα... Η ωρα περασε, τα καταστηματα εκλεισαν και εγω απογοητευμενος εγκατελειψα την προσπαθεια... Τι να κανω τωρα :-\ ?

SOSte ta FREEkia...

Θα πάρεις αυτό,

http://www.plaisio.gr/Peripherals/Networks/Modem-Router/Access-Points/Asus-Wireless-Access-Point-125Mbps-WL-330GE.htm

ή αν σου φαίνονται πολλλά τα λεφτά, θα μπεις σε ένα σάιτ τύπου πλαίσιο (π.χ. μουλτιράμα) και στην αναζήτηση θα δώσεις REPEATER (και οχι REAPETER).

(αν οι αναφορές σε καταστήματα θεωρούνται διαφήμιση, σβήστε pls την απάντηση)

RANDOMIZE USR 0

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου