Προς το περιεχόμενο

Distorted Φωνητικά!!Πως??

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ειδικα για τα 2 συγκροτηματα που ανεφερες θα σε στεναχωρησω αλλα ΕΤΣΙ ειναι (η μαλλον ετσι την κανουν) η φωνη των τραγουδιστων τους (οπως και των ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ γκρουπ της σκηνης αυτης) μη νομιζεις οτι θελει καποιο ειδικο εφε' date='απλα SCREAM YOUR GUTS OUT!! :lol:

Προσοχη ομως στα.. διαλλειματα μεταξυ των τραγουδιων,προσφατα παρακολουθησα μια συναυλια ενος,εξαιρετικου κατα τα αλλα ντοποιου γκρουπ,που ενω κατα τη διαρκεια του τραγουδιου ο τραγουδιστης ακουγονταν σαν δαιμονισμενος λυκος οταν μιλαγε μεταξυ των τραγουδιων εβγαινε κατι μεταξυ...Λακη Γαβαλα & κοκκινοσκουφιτσας! :lol:[/quote']

Septic Flesh! Ή κάνω λάθος;

Δεν ξεχνάω γέλιο που ρίξαμε στο "Καληνύχτα-Ευχαριστούμε" του τραγουδιστή, μετά από 1-2 ώρες καφρίλας... :D

Είχε την πεταλιέρα της digitech, παρεμπιπτόντως...

one colour: black - and shades of grey

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 35
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Είναι δεδομένο ότι χρειάζεται ο τραγουδιστής να έχει κάποια προσόντα ώστε είτε να βγάλει φυσικό αποτέλεσμα από μόνος του, είτε να "πιάσουν" οι όποιες τεχνικές. Δεν κάνουν όλες οι φωνές για distortion ούτε οι ρυθμίσεις είναι συγκεκριμένες.

Με βάση αυτό, μπορείς να δοκιμάσεις να μιξάρεις ένα καθαρό κανάλι φωνής με ένα δεύτερο κανάλι της φωνής όπου θα έχεις βάλει distrortion και πλούσια μπάσα ανάλογα με τα γούστα. Με ξερό distortion δεν θα βγάλεις καλό αποτέλεσμα.

Πέρα από το παραπάνω, προκειμένου να αλλοιώσεις-παραμορφώσεις τη χροιά της φωνής μπορείς να (της) μετακινήσεις το 1ο και 2ο formant με κάποιο σχετικό εργαλείο (π.χ. το Pitch Shifter της Waves σου δίνει αυτή τη δυνατότητα). Για live μπορείς να δοκιμάσεις αυτή τη δυνατότητα σε πεταλιέρες για φωνή όπως της TC και της Digitech, δεν είμαι σίγουρος αλλά πρέπει να το υποστηρίζουν.

Ανέβασε αν μπορείς κάποιο δείγμα από τη φωνή που θέλεις να προσεγγίσεις και από τον τραγουδιστή σου.

Γεράσιμος

Υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τρόποι (όπως υπάρχουν και πολλές και διάφορες καφροφωνές). Υπάρχουν κάποιοι που απλά lo-fiδιάζουν τα ουρλιαχτά τους (π.χ. Chimaira), κάποιοι που βάζουν pitch shifter (συνήθως κρατώντας και ένα ποσοστό του dry σήματος) συνήθως σε οκτάβα κάτω (π.χ. Septic Flesh). ¶λλος τρόπος είναι το double tracking (ηχογράφηση του ίδιου υλικού δύο φορές), που σε "βρώμικα" φωνητικά αποδίδει πολύ καλά ιδιαίτερα σε περίπτωση που το τα takes είναι επίτηδες ελαφρά διαφοροποιημένα (π.χ. το ένα είναι growling - πιο μπασο - και το άλλο screaming - πιο υψίσυχνο). Οι Slipknot το κάνουν συχνά αυτό σε ηχογραφήσεις. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται υπάρχουν κάποιοι που ρουφούν αέρα όταν τραγουδούν για να παράγουν αλλόκοτα ουρλιαχτά (όπως οι "εγχώριοι" Sun of Nothing). ¶λλοι (στο death metal) χρησιμοποιούν τα χέρια τους για να κάνουν κάτι σαν ηχείο γύρω από το μικρόφωνο, "μπουκώνοντας" το τελικό αποτέλεσμα. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που απλά είναι κάφροι και με ένα καθαρό take ακούγονται σαν κτήνη (π.χ. Chris Barnes των Six Feet Under, και τέως των Cannibal Corpse - δεν χρησιμοποιεί καν τα χέρια του). Όσο για τα NWAM bands, συνήθως χρησιμοποιούν lo-fi ρυθμίσεις στα ουρλιαχτά και καθαρίζουν το σήμα στα μελωδικά, αν και οι περισσότεροι ξέρουν πολύ καλά και να ουρλιάζουν αλλά και να τραγουδούν. Όσο για τις επιπτώσεις που έχουν όλα αυτά σε αυτούς τους τραγουδιστές, ποικίλουν και αυτές ανάλογα με το πόσο καλά έχουν εκπαιδεύσει τους εαυτούς τους. Υπάρχουν τύποι που δεν καταλαβαίνουν μία (π.χ. Converge... κι ας ακούγεται λες και σκίζει το λαρύγγι του), και άλλοι που χάνουν 1 στα 10 live λόγω προβλημάτων (π.χ. Mudvayne... φαρυγγίτιδα is his friend).

Γενικά, όπως καταλαβαίνεις... επειδή δεν υπάρχει κανένα αυστηρά ορισμένο σύστημα εκμάθησης καφροτραγουδιού, ο καθένας κάνει ότι του κατέβει, με τις μεθόδους, αλλά και τα αποτελέσματα να ποικίλουν.... αυτάααααααα

ΥΓ1: Βέβαια, ακόμα και σε φυσικούς υπερκάφρους, έξυπνες ρυθμίσεις EQ και compression μπορούν να τους κάνουν larger than life (π.χ. ένας multiband που compressάρει όσο δεν πάει τις χαμηλές ενός death metal τραγουδιστή έχει πολύ καλά - αν και όχι τόσο προφανή - αποτελέσματα)

ΥΓ2: |ακολουθεί διαφήμιση| αν θες πήγαινε στο www.swoki.com και κατέβασε το 'Zero'. Τα "φωναχτά" φωνητικά στο τέλος έχουν μόνο ένα (όχι ακραίο) EQ. Απλά έχω κάνει double tracking και έχω πανάρει το κάθε take διαφορετικά.

• Administrator
Οκ λοιπον...αν μπορειτε ακουστε τα παρακατω και πειτε μου!!

Arch Enemy-carry the cross (γυναικεια φωνητικα!!)

Trivium-like light to the flies (το παραδειγμα που ανεφερα με βρωμικα και καθαρα φωνητικα το οποιο το κανει ΚΑΙ στο live ΙΔΙΟ!!)

Στο πρώτο κομμάτι η φωνή φαίνεται να είναι επεξεργασμένη με distorted preamp, ring modulator, και μετακινήσεις formant, μεταξύ άλλων.

Στο δεύτερο ο τύπος έχει καταπιεί στυλό διαρκείας.

θα σε συμβούλευα να μη δοκιμάσεις να αντιγράψεις κάποιο από τα δύο μόνος στο σπίτι! :wink:

Στο πρώτο γιατί φαντάζομαι ότι δεν έχεις πτυχίο ηχοληψίας (για να κάνεις τέτοιες ερωτήσεις), και στο δεύτερο γιατί θα πονέσεις!

Live and let Live.

ΥΓ1: Βέβαια' date=' ακόμα και σε φυσικούς υπερκάφρους, έξυπνες ρυθμίσεις EQ και compression μπορούν να τους κάνουν larger than life (π.χ. ένας multiband που compressάρει όσο δεν πάει τις χαμηλές ενός death metal τραγουδιστή έχει πολύ καλά - αν και όχι τόσο προφανή - αποτελέσματα)

ΥΓ2: [i']|ακολουθεί διαφήμιση|[/i] αν θες πήγαινε στο www.swoki.com και κατέβασε το 'Zero'. Τα "φωναχτά" φωνητικά στο τέλος έχουν μόνο ένα (όχι ακραίο) EQ. Απλά έχω κάνει double tracking και έχω πανάρει το κάθε take διαφορετικά.

Να θεσω το θεμα διαφορετικα, επειδη οροι οπως lo-fiαζω και ρυθμισεις compression δεν με βοηθουν.. :oops: :oops:

Εχω μια αυτοενισχυομενη κονσολα (YAMAHA EMX 88S).Ενα μικροφωνο.Ενα καλωδιο.

Τι ακριβως για παραδειγμα πρεπει να κανω για να γινει αυτο το lo-fiαδιασμα??να παιξω με τις συχνοτητες??να βαλω και καποιο απο τα built-in εφφε??

Σορρυ αλλα ειμαι λιγακι ασχετος σε τετοιου ειδους τεχνικα θεματα.. :( :( :oops: :oops:

Παρεμπιπτοντως..τι τραγουδι ειναι αυτο??? 8O 8O

Εσυ τα παιζεις ολα αυτα που ακουγονται?? 8O 8O

Αρχιζει σαν soundtrack για θριλλερ,συνεχιζει με κατι ''κομματιασματα'' του χρονου με την κιθαρα αλα Shadow Gallery!!Τελειως progressive!! 8O 8O

Και στο τελος...Ημαρτον!!!εκει δεν πιστευα στα αυτια μου!!!Headbanging for ever!! :twisted: :twisted: :twisted:

Τι Hardcoreαδικο τελος ηταν αυτο??Τελειο!!

Και η ολη φαση ειχε και κατι απο industrial φυσικα.. :roll: :roll:

Μπραβο!!Πολυ καλο... :!: :!: :!:

Ας υποθεσουμε λοιπον οτι θελω να πετυχω τετοιου ειδους φωνητικα οπως στο τελος...Αλλα οχι μετα απο επεξεργασια σε PC και χωρις να ξανατραγουδισω απο πανω..Τι ρυθμισεις πρεπει να κανω στην κονσολα μου?? :?: :?:

Για το είδος που αναφέρεσια, πιστεύω πως πρέπει να "το έχει" ο τραγουδιστής... τώρα αν βάζουν καμια ρύθμιση στη EQ, λίγο reverb κτλ, αυτά απλά βοηθάνε. Εγώ δε πιστεύω πως είναι δύσκολο (τα δικά μου τα brutal π.χ. είναι πολύ κάφρικα χωρις να πονάει ο λαιμός ή τίποτα τέτοιο, αλλά δεν έχω δοκιμάσει να τραγουδάω 2 ώρες συνεχόμενες...). Τώρα αν θες πραγματικά distorted φωνητικά πας σε πιο industrial ήχους π.χ. wumpscut αλλά δε πιστεύω πως σε ενδιαφέρει.

Υ.Γ skatemporas πολύ καλά τα κομματάκια σου...

Οκ λοιπον...αν μπορειτε ακουστε τα παρακατω και πειτε μου!!

Arch Enemy-carry the cross (γυναικεια φωνητικα!!)

Trivium-like light to the flies (το παραδειγμα που ανεφερα με βρωμικα και καθαρα φωνητικα το οποιο το κανει ΚΑΙ στο live ΙΔΙΟ!!)

θα σε συμβούλευα να μη δοκιμάσεις να αντιγράψεις κάποιο από τα δύο μόνος στο σπίτι! :wink:

Στο πρώτο γιατί φαντάζομαι ότι δεν έχεις πτυχίο ηχοληψίας (για να κάνεις τέτοιες ερωτήσεις)' date=' και στο δεύτερο γιατί θα πονέσεις![/quote']

Χεχε..σωστοοος!!! :wink: :wink:

Λες μηπως να περιμενω να βγαλω τιποτα α*****α ΝΑ??(με το συμπαθειο)

μπαααα...μαλλον θα χρειαστει να περιμενω πολυ.. :( :( :(

Για ξαναπες τι μαρκα ηταν ο στυλος που λεγαμε????

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

σχετικά με το "lo-fi"διασμα (επιστημονική ορολογία... :P ). Απλά μιλάω για τη μείωση της ποιότητας του σήματος. Να το κάνεις να ακούγεται σαν από τηλεβόα, ή χαλασμένο τηλέφωνο. Anyway, αυτό από την κονσόλα σου λογικά μπορείς να το κάνεις με ένα χαλαρό distortion (το εννοώ το χαλαρό), και με χρήση του EQualizer που πιθανότατα θα έχεις στη διάθεσή σου σε κάθε κανάλι. Στο EQ κόψε χαμηλές και ψηλές, και τόνισε μεσαίες, μέχρι να βρεις κάτι που να σου ακούγεται καλα.

Ελπίζω να βοήθησα λίγο...

(...χαίρομαι που σας άρεσαν τα κομμάτια... :) )

αυτό από την κονσόλα σου λογικά μπορείς να το κάνεις με ένα χαλαρό distortion (το εννοώ το χαλαρό)' date=' και με χρήση του EQualizer που πιθανότατα θα έχεις στη διάθεσή σου σε κάθε κανάλι. Στο EQ κόψε χαμηλές και ψηλές, και τόνισε μεσαίες, μέχρι να βρεις κάτι που να σου ακούγεται καλα.

quote']

Τωρα μαλιστα!!!Μιλησες σαν επιστημονας!!!!χεχεχε... :lol: :lol:

Δηλαδη λετε να μην δοκιμασω καθολου τη λυση με το πεταλι για vocal effects της digitech..

Θα τα προσπαθησω αυτα που λες..να δω τι αποτελεσμα θα βγει..thanx anyway!! :D :D

αυτοι οι arch enemy μου θυμιζουν cradle of filth

( καλα αυτο το σολο ηταν αναγκη να το βαλουν πως τους ηρθε? :) )

νομιζω οτι στους παραπανω δε παιζει πολυ εφε αλλα doublε tracking ( ενταξει σε καποια σημεια παιζουν delay ισως καποιο exciter αλλα νομιζω οτι κατα μεγαλυτερο ποσοστο ειναι η φωνη τους ετσι) . ετσι μου φαινεται

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου