Προς το περιεχόμενο

αλλαγη ΙΝF bridge μαγνητη απο ibanez με EMG 81..

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα στους συμφορουμητες!  :)

εχω την

http://www.thomann.de/gr/ibanez_rgr321exbk.htm

και επειδη δεν ειμαι καθολου ευχαριστημενος απο τον ηχο της,ειδικοτερα του μαγνητη της γεφυρας ειπα να τον αλλαξω με τον EMG 81 οπου προσφατα εγινα και κατοχος του.

ερωτηση.. εχω μονο το σωμα του μαγνητη και δεν ξερω τι να παω να προμηθευτω..

επειδη ειδαν την κιθαρα καποιοι που γνωριζουν 5 πραγματα παραπανω απο μενα,μου ειπαν οτι δεν χρειαζεται ''σκαψιμο'' γιατι εχει αρκετο χωρο και να προμηθευτω ενα ποτεσιομετρο και ενα stereo jack,αν τα λεω καλα!

τα φωτα σας!

ευχαριστω για το χρονο σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μου ειπαν οτι δεν χρειαζεται ''σκαψιμο'' γιατι εχει αρκετο χωρο και να προμηθευτω ενα ποτεσιομετρο και ενα stereo jack,αν τα λεω καλα!

τα φωτα σας!

Πιθανόν να μην χρειάζεται σκάψιμο για τον μαγνήτη αλλά για τη μπαταρία? Ο μαγνήτης που αγόρασες, χρειάζεται μία 9βολτη μπαταρία για να δουλέψει...άρα, κάπου πρέπει να την χωρέσεις

Hcontrol.jpg

Τα ποντεσιομέτρα και το jack για emg (συνήθως) πάνε πακέτο...

Γιατί αγοράζετε πράγματα που δεν ξέρετε τι να τα κάνετε?

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Και δε φανταζομαι να θες να συνδυασεις τον 81 στo bridge με κανεναν παραδοσιακο passive στο neck, ετσι;

Δεν γίνεται? Ούτε με κάτι τέτοιο?

http://www.fishman.com/products/details.asp?id=33

οχι οχι εχει και χωρο για μπαταρια,και απο οτι ειδα για πιο "γλυκο" ηχο βαζεις δυο των 9V και χωρανε μια χαρα,εχει υπερ-αρκετο χωρο..

εκατσε και τον πηρα ετσι,ηταν να παραγγελθει απο το γνωστο γερμανικο site αλλα μου ειπαν οτι και χωρις αυτα γινεται δουλεια (παρελκομενα του μαγνητη) και οτι τα βρισκω εδω ξεχωριστα,και ετσι και τον πηρα..

γενικα πεταχτηκα και σε μαγαζια και βρηκα τα υπολοιπα που μου λειπουν και υπαρχει και ποικιλια σε καλωδια,ποτενσιομετρα κτλ. οσον αφορα και τις ποιοτητες..αρα διαλεγω και σχετικα οτι καλυτερο..

τωρα πρεπει να κατσω να δω με τη βοηθεια σας τι ακριβως πρεπει να παρω,και να γινει απο εμενα μελετη σε συνδεσμολογια,ωστε και να "πειραματιστω" αλλα και να μαθω και τιποτα ετσι ωστε να την ακουσω να κελαηδαει παλι (θελω να ελπιζω σε θεμα ηχου να ειναι καλυτερα και να εχω διαφορα απο πριν)... ;D

ευχαριστω και παλι για το ενδιαφερον! :)

Υ.Γ. η φωτο που παρεθεσε ο φιλος βοηθησε πολυ και τον ευχαριστω πολυ.

Και δε φανταζομαι να θες να συνδυασεις τον 81 στo bridge με κανεναν παραδοσιακο passive στο neck, ετσι;

ετσι θα γινει μεχρι να επιλεξω τον επομενο για neck 85 ή 60..(ακομα αγνωστο)

παντως ο συνδυασμος(active-passive) απο οτι βλεπω ειναι εφικτος.  ;D

Αυτό το powerchip που λινκαρα είναι για συνδιασμο Fishman ηλεκτρικών και passive μαγνητων. Δεν ξέρω εάν δουλεύει με Emg, ...θα με ενδιέφερε και εμένα να μάθω πως κάνουμε τη μίξη σε Emg...

Ηλεκτρονικά γίνεται... Βέβαια την διαφορά έντασης ήχου ανάμεσα στον EMG και τον INF1 θα ήθελα πάρα πολύ να ακούσω πως θα την καλύψεις...

LA ROJΑ ARMADA

Βέβαια την διαφορά έντασης ήχου ανάμεσα στον EMG και τον INF1 θα ήθελα πάρα πολύ να ακούσω πως θα την καλύψεις...

Αν κρίνω από το powerchip, έχει μέσα ρυθμιστηρι για να ισσοροπεις τις διαφορετικές σταθμες. Για τους Emg υπάρχει αντίστοιχο powerchip?

σιγουρα γινεται αυτο που λες... το θεμα ομως ειναι αφενως μεν οπως ειπωθηκε η διαφορα της εντασης των δυο μαγνητων αλλα  εστω και αν λυσεις αυτο το προβλημα θα πρεπει να ξερεις οτι υπαρχουν διαφορες συχνοτητων μεταξυ πασιβ και ακτιβ... σε πολυ πολυ γενικες γραμμες σε καθε κιθαρα και αναλογα το ειδος που ειναι φτιαγμενη για να παιζει η εστω αναλογα με το ειδος που την κανουμε εμεις να παιζει πρεπει οι 2 η οι 3 μαγνητες που εχουν πανω να καλυπτουν ενα καποιο ευρος συχνοτητων ωστε να καλυπτουν αναγκες μας... π.χ. να παιζουμε με τον μαγνητη στο λαιμο καθαρους ηχους και γλυκα σολο και με την γεφυρα πιο γκαζατα πραγματα και πιο επιθετικα σολο.... πρεπει λοιπον οταν πηγαινεις απο τον ενα μαγνητη στον αλλο ο ενας να συνεχιζει επανω στο ιδιο ηχητικο ``δρομο`` .( δυσκολο να το περιγραψω)

Με εναν πασιβ και ενα ακτιβ και ειδικα αμα ο πασιβ ειναι inf τοτε αστο... κλαφτο..... αν βαλεις τελικα τον 81 εχε κατα νου οτι συντομα θα πρεπει να βαλεις και τον 60 για να παιζεις και κανενα καθαρο γιατι ο 85 δεν ειναι και τοσο καθαρος μαγνητης... αυτη ειναι η ταπεινη μου αποψη  ;D

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου