Προς το περιεχόμενο

Μπορώ να "χαμηλωσω" την ενταση του ηχου των τυμπανων?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

έχουν να κάνουν και οι διαστάσεις των τυμπάνων σου...μήπως αυτό που ενοχλεί είναι το ''κουδούνισμα''(overtones), τί δερματα έχεις, τα έχεις ''μπουκώσει'' καθόλου...αυτά τα εχεις δεί http://www.aquariandrumheads.com/products/studio-x-series?

www.reverbnation.com/steamrollerassault

www.youtube.com/user/beeros05

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 44
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

έχουν να κάνουν και οι διαστάσεις των τυμπάνων σου...μήπως αυτό που ενοχλεί είναι το ''κουδούνισμα''(overtones), τί δερματα έχεις, τα έχεις ''μπουκώσει'' καθόλου...αυτά τα εχεις δεί http://www.aquariandrumheads.com/products/studio-x-series?

οι διαστασεις ειναι:

Bass Drum : 20' x 17'

Floor Tom : 14' x 14'

Tom : 10' x 8'

Tom : 12' x 9'

Snare Drum : 14' x 5.5'

οταν λες μπουκωσει τι ενοεις?  :-\

τα δερματα ειναι αυτα που ειχε απο την αρχη. Νομιζω Yahama batter γραφει πανω..

Δεν ξέρω και πολλά ρε φίλε, εγώ πληκτράς είμαι...

Έχω δει πάντως να βάζουν κομμάτια μονωτικής ταινίας πάνω στο ride και στο crash και κανονικό μαξιλάρι ύπνου μέσα στη μπότα μαζί με αφρολέξ από αυτό που φτιάχνουν τα στρώματα....

μάλλον πρέπει να δυναμώσουν οι άλλοι έτσι το βλέπω εγώ 8)

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

yamaha stage custom εχεις? βασικά αλλαξε τα δερματα πρώτα και επελεξε αναμεσα σε remo, evans, aquarian στα site στους θα βρεις χαρακτηρηστικά των πιο ''δημοφιλών'' τυπων δερματων.

και στο noiz θα βρεις αρκετες πληροφορίες αν ψαξεις λίγο και για τα δέρματα και για το κουρδισμα. απο εκει και πέρα εχουν να κανουν οι δυναμικές σου, οι εντάσεις της υπόλοιπης μπάντας κοκ

δε μπορείς να τα ''χαμηλώσεις'', μπορείς να τα μπουκώσεις αλλα δεν ειναι και οτι καλύτερο αν εχεις σετ σαν τη stage custom, τωρα αν εχεις καμια yamaha ryden...οκ. όπως βαζεις ενα μαξιλαρι πχ ή κουβερτα στη μπότα υπάρχουν παρόμοιες διαδικασίες και για τα αλλα τύμπανα - εννοειται οτι σε ενα τομ δε θα βαλεις μαξιλαρι - αλλα θα κανεις κατι αλλο...δεν εχω ασχοληθει όμως παραπάνω.

γενικά αν την ψαξεις με όρους τύπου muffle, muffling κοκ θα βρεις ακρη  ;)

yamaha stage custom εχεις? βασικά αλλαξε τα δερματα πρώτα και επελεξε αναμεσα σε remo, evans, aquarian στα site στους θα βρεις χαρακτηρηστικά των πιο ''δημοφιλών'' τυπων δερματων.

και στο noiz θα βρεις αρκετες πληροφορίες αν ψαξεις λίγο και για τα δέρματα και για το κουρδισμα. απο εκει και πέρα εχουν να κανουν οι δυναμικές σου, οι εντάσεις της υπόλοιπης μπάντας κοκ

δε μπορείς να τα ''χαμηλώσεις'', μπορείς να τα μπουκώσεις αλλα δεν ειναι και οτι καλύτερο αν εχεις σετ σαν τη stage custom, τωρα αν εχεις καμια yamaha ryden...οκ. όπως βαζεις ενα μαξιλαρι πχ ή κουβερτα στη μπότα υπάρχουν παρόμοιες διαδικασίες και για τα αλλα τύμπανα - εννοειται οτι σε ενα τομ δε θα βαλεις μαξιλαρι - αλλα θα κανεις κατι αλλο...δεν εχω ασχοληθει όμως παραπάνω.

γενικά αν την ψαξεις με όρους τύπου muffle, muffling κοκ θα βρεις ακρη  ;)

ναι την stage custom εχω.. εννοείται οτι θα αλλαξω τα δερματα αλλα προς το παρον οχι... προς το παρον τουλαχιστον να τα μπουκωσω...

Φίλε με τίποτα να μη καταφύγεις σε μπούκωμα.Τα τύμπανα πρέπει να τα κουρδίζομε,όχι να τα μπουκώνομε.Απο εκεί και πέρα με την μπάντα το πρόβλημα είναι σχεδόν πάντα στις μεσαίες και χαμηλές συχνότητες λόγω μπάσσου.Οπότε οι συχνότητες της κάσας δημιουργούν ένα μόνιμο βόμβο π.χ. σε λα πρώτης οκτάβας και μπουκώνει το συνολικό ήχο.Μπορείς λοιπόν να μαφλάρεις τον ήχο της κάσας με μαξιλάρι ή τα ειδικά μάφλ της έβανς και να κουρδίσεις ψηλά το ταμπούρο π.χ. σε ντο τρίτης οκτάβας και αποφεύγεις το γενικό μπούκωμα.Τα τομ είναι αδιανόητο να τα μαφλάρεις κόβεις όλη τη μελωδικότητα του οργάνου.Εκεί κάλλιστα ελέγχοντας τις δυναμικές σου ελέγχεις και την γενική ένταση του οργάνου.Πολλές φορές όμως ο έλεγχος των δυναμικών προυποθέτει αλλαγή της θέσης μας αλλά και του γενικού στησίματος των τυμπάνων μας.

ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

Τα τύμπανα πρέπει να τα κουρδίζομε,όχι να τα μπουκώνομε.

Χαχαχα! :D Κρατούσες και κομπολογάκι όταν το έγραφες αυτό? :P

Όπως και να έχει ο φίλτατος έχει δίκιο. Το σωστό κούρδισμα μπορεί να κάνει το σετάκι σου να ακούγετε ή σούπερ ή υπερπατάτα... δεν είναι λίγες η φορές που έχω καθίσει ή ακούσει τύμπανα μάρκας "Koukouroukou" αλλά με σωστά δέρματα/κούρδισμα να ακούγονται σαν DW... (καλά μην βαράτε καταλάβατε τι εννοώ!)

Από την άλλη ας μην το σνομπάρουμε το ΣΩΣΤΟ "μαφλάρισμα" με μονωτική στα δέρματα. Ξέροντας πώς να το κάνεις μπορείς να γλυτώσεις από αρμονικές που σε βαβουριάζουν.

Σε ποιό καμμάτι είμαστε ρε παιδια?

παιδια ο φίλος προφανώς εχει πρόβλημα με την ενταση των τυμπανων...μη τρελλαινεστε με το μαφλαρισμα δεν εγινε και τιποτα...δε λέω μουφα αλλα στη προκειμένη περίπτωση ή χαμηλώνεις το παίξιμό σου ή τα μπουκωνεις ελαφρως ή παίρνεις ηλεκτρονικά και τέλος

Το κούρδισμα μπορεί να σε βοηθήσει

όσο αφορά την ποιότητα του ήχου σου..και γενικά πόσο θα σε 'φτιάχνει'

ο ήχος που έχει το σετ σου, έτσι ώστε να παίζεις καλύτερα.

Η ένταση σου όμως, είναι μόνο στα χέρια σου και εξαρτάται από τις δυναμικές

που έχεις αναπτύξει. Θέλει δουλίτσα αυτό ασκήσεις κλπ..

Και για τα άλλα όργανα τα ίδια ισχύουν μόνο που οι 'άλλοι' έχουν

και ένα κουμπάκι που λέει volume..ενω εμείς..

γιαυτό και το συνολικό volume της μπάντας στον

εκάστοτε χώρο (και ανάλογα τις συνθήκες) στην ουσία

καθορίζεται από τον drummer..

Πολύ γενικά αυτά..

και εννοείται φιλικά..

;)

συμφωνω αλλα οταν παιζω πανω στην σκηνη και ειδικα οταν παιζω σπαθια και τρυπες τρελαινομαι και τα δινω ολα δηλαδη να τα σπασω μου ερχεται χεχεχε

Για αυτο ρωτησα αν μπορω να χαμηλωσω την ενταση.

Να παρω ηλεκτρονικα με τιποτα, γιατι πριν κανα 3μηνο πηρα και την stage οποτε κομματακι λιγο δυσκολο..

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου