IraklisZS Δημοσιευμένο 29 Ιουλίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 29 Ιουλίου 2011 Όταν άλλαξα λάμπα στη δικιά μου, ο ήχος άλλαξε εντελώς και έπρεπε να να φτιάξω απ'την αρχή όλα τα preset μου. Άρα αν αλλάζει έτσι από λάμπα σε λάμπα, φαντάσου τι θα γινόταν αν από λάμπα είχε κύκλωμα τρανζίστορ. ;) όπως λέω και παραπάνω, ειμαι απο αυτους που δεν ακουνε ;D εγώ όσες φορές έχω αλλάξει λάμπες σε λαμπάτους ενισχυτές, δεν έχω πάρει πρέφα ;D ;D αφου το δοκίμασες και λές οτι άκουσες τη διαφορά, εγώ σε εμπιστεύομαι. όπως και ναχει, απο προσομοιώσεις σκίζει... μάκάρι να έσκιζε και στα άλλα φρουφρου που μαρεσουν εμένα! a classic player now... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 29 Ιουλίου 2011 Moderator Share Δημοσιευμένο 29 Ιουλίου 2011 ...Η λάμπα νομίζω πως βρίσκεται εκεί απλά για να "σφραγίσει" με το mojo της την αναμενομενη ποιοτητα των προσομοιώσεων. Νομίζω πως σαν στοιχειο λειτουργεί σε ένα εύρος που και υλοποίηση με τρανζίστορ να είχες δε θα έκανε διαφορά. ΝΟΜΙΖΩ, έτσι? μπορεί να κανω και λάθος σ'αυτο. ... Δεν ξέρω αν είναι σκέτο mojo. Αν θυμάμαι καλά, το nova system της TC έχει ένα αναλογικό gain stage με τρανζίστορ. Η λογική είναι παρόμοια πάντως: Μοντελοποιούν τα εφφέ και βάζουν "αληθινό" clipping από αναλογικό στοιχείο. Αν βέβαια τα κυκλώματα αυτά τα οδηγήσεις μέχρι την παραμόρφωση... διαφορετικά είναι.... και διαφορετικά θα ακουστούν. :) (Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι με τόσο software πριν/μετά δεν μπορείς να τα κάνεις να μοιάζουν και λίγο....) Και στη μια περίπτωση και στην άλλη, μου φαίνεται απίθανο να έχουν στη διάθεσή τους μια αναλογική παραμόρφωση και να την... αγνοούν ;D Επομένως... μάλλον κάτι συνεισφέρουν στον τελικό ήχο. ;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
alexi Δημοσιευμένο 30 Ιουλίου 2011 Share Δημοσιευμένο 30 Ιουλίου 2011 Αυτό εννοείται... απλά λίγοι το γνωρίζουν και ακόμα πιό λίγοι το εφαρμόζουν. Γι'αυτό και σου το είπα. Όσο γιά το live, αν θες φυσικά, δεν είναι κακό να έχεις ένα εξωτερικό DAC 8) Μανώλη...εχεις κατι να προτινεις για ενα compact εξωτερικό DAC για live χρήση...?? www.alexisgearstuff.com www.youtube.com/alexisgearstuff Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο 30 Ιουλίου 2011 Guru Share Δημοσιευμένο 30 Ιουλίου 2011 Μανώλη...εχεις κατι να προτινεις για ενα compact εξωτερικό DAC για live χρήση...?? Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο. Ξεκινάς από APOGEE και κατεβαίνεις οικονομικά - ποιοτικά μέχρι BEHRINGER. Ανάλογα ακούς, κοιτάζεις την τσέπη σου κι αποφασίζεις. Ίσως σου προτείνουν τα παιδιά εδώ στο φόρουμ κάτι σχετικά καλό και οικονομικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ignantios Δημοσιευμένο 30 Ιουλίου 2011 Share Δημοσιευμένο 30 Ιουλίου 2011 ως παλιος κατοχος tonelab le .....και αφου ειχα δοκιμασει την se μπορω να πω οτι η se μου φανηκε καλυτερη στο αυτι.......(μπορει να ειναι και ψευδαισθηση)...σε καποια πραγματα ητανε πολυ καλη ... Το επεξεργασμένο βίντεό μου απο την αλλη η rp500 δεν μπορει να βγαλει τοσο smooth gain(υστερει αρκετα) ...αλλα βγαζει καλα τα βαρια και ασηκωτα θεματα.. p.s εναν συνδιασμο δεν μπορουν να βγαλουν? RUN FOREST....RUN!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
alexi Δημοσιευμένο 30 Ιουλίου 2011 Share Δημοσιευμένο 30 Ιουλίου 2011 Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο. Ξεκινάς από APOGEE και κατεβαίνεις οικονομικά - ποιοτικά μέχρι BEHRINGER. Ανάλογα ακούς, κοιτάζεις την τσέπη σου κι αποφασίζεις. Ίσως σου προτείνουν τα παιδιά εδώ στο φόρουμ κάτι σχετικά καλό και οικονομικό. Πιστευεις οτι το αποτελεσμα θα ειναι καλυτερο απ το DA conversion της πεταλιερας?? με αλλα λόγια αξιζει να ψαχτω?? www.alexisgearstuff.com www.youtube.com/alexisgearstuff Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο 30 Ιουλίου 2011 Guru Share Δημοσιευμένο 30 Ιουλίου 2011 Δοκίμασε και θα δεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
alexi Δημοσιευμένο 30 Ιουλίου 2011 Share Δημοσιευμένο 30 Ιουλίου 2011 Δοκίμασε και θα δεις. Αυτο ρωταω...αξιζει να το δεις? ή αξιζει να το ζεις?? ;D www.alexisgearstuff.com www.youtube.com/alexisgearstuff Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
al6sjackson! Δημοσιευμένο 31 Ιουλίου 2011 Share Δημοσιευμένο 31 Ιουλίου 2011 p.s εναν συνδιασμο δεν μπορουν να βγαλουν? Εχουν βγαλει!Τη zoom ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
al6sjackson! Δημοσιευμένο 2 Αυγούστου 2011 Share Δημοσιευμένο 2 Αυγούστου 2011 Πάρτε το απόφαση η καλύτερη όλων των εποχών είναι η zoom που έχει δυο λυχνιες και για προενισχυση και για τελική...μου χα χα χα.μήπως ακουγομαι λίγο επιρρεασμενος ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση