Προς το περιεχόμενο

Νέες Line6 Variax... από τον James Tyler!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τώρα που υπάρχουν λίγο περισσότερες πληροφορίες... οι Κορεάτικες μπορούν υπό προϋποθέσεις να κάνουν λαμπρή καριέρα.

1) Φτιάχνονται στο ίδιο εργοστάσιο με τις PRS SE, όπως και άλλες "top" Κορεάτικες κιθάρες. Άρα η ποιότητα μπορούμε να περιμένουμε ότι θα είναι το ίδιο καλή (και κατά τη γνώμη μου ανώτερη των μεξικάνικων Fender τουλάχιστον).

2) Τα ηλεκτρονικά και η γέφυρα είναι ίδια με τις αμερικάνικες.

3) Οι μαγνήτες και τα κλειδιά θα είναι generic, αλλά δεν έχει μεγάλο κόστος να τα αλλάξει κάποιος.

Συμπερασματικά, θα είναι σαφώς ανώτερες σε ποιότητα και playability από τις παλιές Variax, για την ίδια τιμή περίπου. Τα ηλεκτρονικά είναι πολύ καλύτερα και η μπαταρία κρατάει 12 ώρες. Επομένως, για κάποιον που ήθελε ηλεκτρονικά Variax, δεν υπάρχει πια νόημα να κάνει transplant σε άλλη κιθάρα.

Αν βγουν στην Ευρώπη με τιμές €1000-€1200 ευρώ νομίζω ότι θα τα πάνε πολύ καλά.

Σε αναμονή βέβαια και των μελλοντικών λοιπών μηχανημάτων από την Line6 που θα συνεργάζονται μαζί τους ακόμα καλύτερα (π.χ. Pod X4).

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντήσεις 30
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Ρε tgl, συνέχισε το θέμα τη Δευτερα, δεν μπορώ να γράφω από το Ipod..

Έχω αρκετές ενστάσεις για το λόγο ύπαρξης τους τελικά...

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Ρε tgl, συνέχισε το θέμα τη Δευτερα, δεν μπορώ να γράφω από το Ipod..

Έχω αρκετές ενστάσεις για το λόγο ύπαρξης τους τελικά...

Βρε κι'εγώ (νομίζω) έχω... ή ίσως όχι? Δεν έχω ιδέα! Εδώ και αιώνες δεν παίζω σε "μαγαζιά", αλλιώς θα χοροπήδαγα τώρα από τη χαρά μου... Για σκέψου και αυτούς τους παίκτες πάντως... (και γενικά σεσσιονάδες)  ;)

Μια τελευταία ερώτηση για σήμερα ( και θα συνεχίσω τη Δευτερα). Είδες πουθενά εάν κάνουν mix οι κανονικοι μαγνητες με το simulation σύστημα;

Όπως κάνουμε στις midi;

Μια τελευταία ερώτηση για σήμερα ( και θα συνεχίσω τη Δευτερα). Είδες πουθενά εάν κάνουν mix οι κανονικοι μαγνητες με το simulation σύστημα;

Όπως κάνουμε στις midi;

Δεν είμαι σίγουρος... νομίζω ότι κάπου το άκουσα, αλλά δεν κόβω τίποτα πολύτιμο.  :)

Έλα στο βρήκα.

Δες από το 2:05 και μετά:

(Μάγκα μου. Αρχίζω να πλησιάζω τον elavd. Με φοβίζω.  8) ;D ;D ;D)

Παρακολουθώ τις Variax σχεδόν από τότε που βγήκαν...πολλές φορές έφτασα κοντά να αποκτήσω μία (από τις καλές), αλλά πάντα κάτι (ψυχολογικό) με σταματούσε...

Δεν παίζω και σε κρουαζιερόπλοια οπότε να την χρειάζομαι στα σίγουρα...

1) Προϊόντα που στηρίζονται στη τεχνολογία δεν έχουν διάρκεια στον χρόνο...μόλις βγεί η επόμενη Variax, αυτόματα θα "καταργηθεί και απαξειωθεί" η προηγούμενη. Αντιθέτως μία καλή κιθάρα δεν θα χάσει την αξία της με το πέρασμα του χρόνου

2) Μια καλή κιθάρα έχει τη δική της προσωπικότητα. Η Variax δεν έχει. Δανείζεται προσωπικότητες και ίσως (όπως έχει δείξει μέχρι τώρα) δεν έχει πείσει για την αληθοφάνεια των προσομειώσεων της. Όχι ότι είναι άσχημες, λέω ότι δεν σε πείθουν πχ ότι έχεις μία Telecaster...ίσως φταίει και ο ψυχολογικός παράγοντας της όρασης!!!

Με τις Tuler λοιπόν τι παίζει?

Έχω ξεπεράσει τα 2 προηγούμενα "προβλήματα"? Όχι αλλά μου προστίθεται άλλο ένα.

Ο Κος Tuler (και οι ομόσταβλοι μπουτικάδες Anderson κλπ), έχουν σαν δυνατό σημείο τη επιλογή των υλικών τους. Όπως πολύ σωστά έχει γράψει στο παρελθόν ο Λόκης, ο Tuler, έχει τη δυνατότητα να έχει 20 καλά σώματα και μπράτσα και να βρίσκει τον χρυσό συνδυασμό (γιατί τελικά υπάρχει), με την επιλογή βέβαια υψηλής ποιότητας υλικών και πολύ καλού σεταρίσματος.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση (Variax), αυτό δεν μου προσφέρει τίποτα γιατί δεν πιστεύω ότι γίνεται (μιλάμε πιά για μαζικής παραγωγής όργανα)...και γιατί οι προσομειώσεις είναι προσομειώσεις...δεν επηρεάζονται από υλικά. ΠΧ ένας Roland μαγνήτης θα παίξει (άντε να πώ σχεδόν) το ίδιο και σε HarleyBendon και σε μια Fender.

To ότι βάζει και τους μαγνήτες του επάνω, περισσότερο σαν διαφημιστικό τρυκ μου φαίνεται, παρά σαν μία βελτίωση. Ήδη πολλοί το έκαναν σε προηγούμενες version των Variax...Άρα...

Προφανώς δεν είμαι απόλυτος σε αυτά που γράφω...σκέψεις για αντιπαράθεση παραθέτω.

Θέτει πολλές αξιόλογες παραμέτρους προς συζήτηση ο Μαραθώνης, ιδού τα 2c μου:

1) Προϊόντα που στηρίζονται στη τεχνολογία δεν έχουν διάρκεια στον χρόνο...μόλις βγεί η επόμενη Variax, αυτόματα θα "καταργηθεί και απαξειωθεί" η προηγούμενη. Αντιθέτως μία καλή κιθάρα δεν θα χάσει την αξία της με το πέρασμα του χρόνου

Οι νέες Variax, πιθανότατα θα έχουν έναν κύκλο ζωής 5 ετών τουλάχιστον, με firmware upgrades κλπ. Οι προηγούμενες είχαν περισσότερο, για να είμαστε ειλικρινείς όμως, ναι, η τεχνολογία κάποια στιγμή απαξιώνεται.

Ας συγκρίνουμε με τον αντίστοιχο κύκλο ζωής της Deluxe Series της 7ender για παράδειγμα, που είναι περίπου ο ίδιος ή μικρότερος.

Ένας λόγος που την έκαναν και "πραγματική" κιθάρα (με μαγνήτες) είναι αυτός: ακόμα και αν ξεπεραστεί η τεχνολογία, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ΚΑΙ σαν "κανονική" κιθάρα.

Προσωπικά βλέπω ότι και σε 7-8 χρόνια πολλοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν την TylerVariax. Ειδικά αν στο μέλλον γίνει διαθέσιμο ΜΟΝΟ το ηλεκτρονικό κομμάτι, θα μπορούν να κάνουν και upgrade στην Variax III.

2) Μια καλή κιθάρα έχει τη δική της προσωπικότητα. Η Variax δεν έχει. Δανείζεται προσωπικότητες και ίσως (όπως έχει δείξει μέχρι τώρα) δεν έχει πείσει για την αληθοφάνεια των προσομειώσεων της. Όχι ότι είναι άσχημες, λέω ότι δεν σε πείθουν πχ ότι έχεις μία Telecaster...ίσως φταίει και ο ψυχολογικός παράγοντας της όρασης!!!

Με τις Tuler λοιπόν τι παίζει?

Valid point. Ωστόο δεν είναι λίγοι (διεθνώς) αυτοί που βρίσκουν "χαρακτήρα" σε ο,τιδήποτε... Κατά τα φαινόμενα οι προσομοιώσεις θα είναι καλύτερες λόγω 4 φορές μεγαλύτερου processing power.

Έχω ξεπεράσει τα 2 προηγούμενα "προβλήματα"? Όχι αλλά μου προστίθεται άλλο ένα.

Ο Κος Tuler (και οι ομόσταβλοι μπουτικάδες Anderson κλπ), έχουν σαν δυνατό σημείο τη επιλογή των υλικών τους. Όπως πολύ σωστά έχει γράψει στο παρελθόν ο Λόκης, ο Tuler, έχει τη δυνατότητα να έχει 20 καλά σώματα και μπράτσα και να βρίσκει τον χρυσό συνδυασμό (γιατί τελικά υπάρχει), με την επιλογή βέβαια υψηλής ποιότητας υλικών και πολύ καλού σεταρίσματος.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση (Variax), αυτό δεν μου προσφέρει τίποτα γιατί δεν πιστεύω ότι γίνεται (μιλάμε πιά για μαζικής παραγωγής όργανα)...και γιατί οι προσομειώσεις είναι προσομειώσεις...δεν επηρεάζονται από υλικά. ΠΧ ένας Roland μαγνήτης θα παίξει (άντε να πώ σχεδόν) το ίδιο και σε HarleyBendon και σε μια Fender.

To ότι βάζει και τους μαγνήτες του επάνω, περισσότερο σαν διαφημιστικό τρυκ μου φαίνεται, παρά σαν μία βελτίωση. Ήδη πολλοί το έκαναν σε προηγούμενες version των Variax...Άρα...

Από την ίδια την Line6 λένε ότι τα "καλύτερα ξύλα" (και γενικά η καλύτερη κατασκευή, και στη γέφυρα με τα ηλεκτρονικά) δίνει -κατά περίεργο τρόπο- καλύτερες επιδόσεις στις προσομοιώσεις!

Αυτό μένει να το δούμε στην πράξη βέβαια... ωστόσο δεν μπορώ να το αποκλείσω 100% να συμβαίνει.

Τις αμερικάνικες δεν τις φτιάχνει ο Tyler αλλά μια ομάδα μπουτίκ κατασκευαστών. Ο πρώτος έχει την επίβλεψη της παραγωγής και του ποιοτικού ελέγχου. Σίγουρα ένα ΠΟΛΥ μεγάλο ποσοστό της τιμής τους οφείλεται στα δικαιώματα στον Jim, στις υψηλές αμοιβές κλπ. Σίγουρα επίσης θα είναι πολύ προσεγμένες, όσο είναι και οποιοδήποτε περιορισμένης παραγωγής χειροποίητο όργανο.

Παρεμπιπτόντως και οι μαγνήτες δεν είναι Tyler, είναι Duncan.

Αυτή τη στιγμή και με τα δεδομένα (λίγα) στοιχεία, βλέπω τις Κορεάτικες να παίζουν δυνατά στο κομμάτι της αγοράς που τους αναλογεί. Περιμένω ποιότητα ανάλογη μιας καλής PRS SE + τα ηλεκτρονικά, πακέτο για το οποίο το χιλιάρικο που ζητάει η Line6 δεν είναι κάτι εξοργιστικό, κάθε άλλο.

Ο καιρός θα δείξει... ο Rich Renken που είναι υπεύθυνος στην Line6 για την Variax λέει ότι ο στόχος είναι το.... world domination.  ;D ;D Πάντως σαν product manager είναι πολύ αποτελεσματικός, όπως φάνηκε και από την επιτυχία του M13/M9 και άλλων προϊόντων που είχε πριν.

Από την ίδια την Line6 λένε ότι τα "καλύτερα ξύλα" (και γενικά η καλύτερη κατασκευή, και στη γέφυρα με τα ηλεκτρονικά) δίνει -κατά περίεργο τρόπο- καλύτερες επιδόσεις στις προσομοιώσεις!

Αυτό μένει να το δούμε στην πράξη βέβαια... ωστόσο δεν μπορώ να το αποκλείσω 100% να συμβαίνει.

Για δες, για δες....

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου