Προς το περιεχόμενο

Alumicaster - Άντε, με το καλό και τεφάλ...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Απλα λεω πως θα ηταν ωραιο να επικρατουσε κ αλλο υλικο περαν του ξυλου στις κιθαρες< κ να ειναι ανταγωνιστικο στις τιμες φυσικα. Ειχα επιγνωση για αποπειρες που εχουν γινει σε μεταλλα κ ανθρακονηματα. αλλα ξεφευγεις απο θεμα κοστους κ φυσικα δεν ξερεις κ τι θα παρεις απο θεμα ηχου.

Λογικα παντως πιστευω πως επικρατει το ξυλο γιατι ειναι "ζεστο" κ μπορεις να αγαπησεις μια κιθαρα ξυλινη! σου βγαινει κ το συναισθηματικο! γνωριζεις οτι ειναι κ ευαισθητη σε κακομεταχειρισεις οποτε δινεις την πρεπουσα προσοχη κ φροντιδα που σιγα σιγα σε "δενει" συναισθηματικα με το οργανο.. αντε να αγαπησεις μια κρυα μεταλλικη κιθαρα.. λιγο δυσκολο πιστευω..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 108
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

κ φυσικα δεν ξερεις κ τι θα παρεις απο θεμα ηχου.

Και φυσικά ΞΕΡΕΙΣ τι θα πάρεις από θέμα ήχου γιατί είναι προβλέψιμα, επαναλήψιμα υλικά χωρίς τις "φυσικές" ατέλειες του ξύλου.

10 γραφιτένια μπράτσα να πάρεις θα είναι ίδια, 10 ίδια ξύλινα, θα είναι όλα διαφορετικά.

Λογικα παντως πιστευω πως επικρατει το ξυλο γιατι ειναι "ζεστο" κ μπορεις να αγαπησεις μια κιθαρα ξυλινη

Λογικά θα έπρεπε να αγαπάς κάθε κιθάρα, που σε βοηθάει να παίζεις καλά, ανεξαρτήτως υλικών.

αντε να αγαπησεις μια κρυα μεταλλικη κιθαρα.. λιγο δυσκολο πιστευω..

Μόλις πιάσεις στα χέρια σου μία Trussart (που δεν έχεις πιάσει), θα τα ξαναπούμε... ;D

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

10 γραφιτένια μπράτσα από τον ίδιο κατασκευαστή να πάρεις θα είναι ίδια, 10 ίδια ξύλινα, θα είναι όλα διαφορετικά.

Από την άλλη, αν και ξέρω ότι είναι υποκειμενικό και παράλογο έως ένα βαθμό, θα συμφωνήσω για την αγάπη και τη ζεστασιά ως προς το ξύλο.

Άλλο για μένα το πλαστικό παιχνίδι, άλλο το ξύλινο.

Αλλά τα χουμε ξαναπει.

Πολλάκις......  ;)

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Σωστός Audiokostas, ξαναγράφω...

10 γραφιτένια μπράτσα από τον ίδιο κατασκευαστή να πάρεις θα είναι ίδια,

10 ίδια ξύλινα μπράτσα από τον ίδιο κατασκευαστή να πάρεις θα είναι διαφορετικά

Απλα λεω πως θα ηταν ωραιο να επικρατουσε κ αλλο υλικο περαν του ξυλου στις κιθαρες< κ να ειναι ανταγωνιστικο στις τιμες φυσικα.

Μα είναι πλέον ανταγωνιστικά. Ένα Moses το αγοράζεις από 220-260$, όσο και ένα καλό ξύλινο.

Το ίδιο και στις κιθάρες...μια Blade (ας πούμε), έχει περίπου 1000$.

Από την άλλη, αν και ξέρω ότι είναι υποκειμενικό και παράλογο έως ένα βαθμό, θα συμφωνήσω για την αγάπη και τη ζεστασιά ως προς το ξύλο.

Yποκειμενικό μπορεί, παράλογο όχι γιατί γούστα είναι αυτά.

Εάν το δούμε λίγο ψυχρά, οι περισσότερες κιθάρες (σώματα), περιβάλλονται από πολλά στρώματα "πλαστικού" με τη μορφή sealer-μπογιάς-λούστρων...και περί αναπνοής...τα χουμε ξαναπει.

Πολλάκις......  

Το αποτέλεσμα (πρέπει να) μετράει...Παίζει το όργανο?

Δεν εχω πιασει... ποσο καιρο την εχεις αυτην? εγω στην θεση σου δεν θα ελεγα σιγουρα οτι την αγαπω. αν την πουλησεις στο μελλον αναιρουνται οι σημερινες σου δηλωσεις..

Μα είναι πλέον ανταγωνιστικά. Ένα Moses το αγοράζεις από 220-260$, όσο και ένα καλό ξύλινο.

Το ίδιο και στις κιθάρες...μια Blade (ας πούμε), έχει περίπου 1000$.

Α, ναι? δεν το ξερα! ενδιαφερον... ειμαι νεος στον κιθαριστικο κοσμο απ'οτι φαινεται

... ποσο καιρο την εχεις αυτην?

Δεν την έχω :'( :'(...ξεκινάνε από 3000 και ανεβαίνουν...αλλά κάθε φορά που πάω στο Παρίσι και πηγαίνω στο μαγαζί και τις δοκιμάζω...αισθάνομαι έντονα τον πειρασμό...

Αντιθέτως για τα γραφιτένια μπράτσα έχω ιδίαν πείρα, τέτοια ώστε στις από εδώ και πέρα κιθάρες μου να μην χρησιμοποιώ άλλα...αλλά είπαμε γούστα είναι αυτά!

αν την πουλησεις στο μελλον αναιρουνται οι σημερινες σου δηλωσεις

Εάν υπολογίσεις ότι τη πρώτη μου (κλασική) κιθάρα την αγόρασα το 1972 και την έχω ακόμα...θα καταλάβεις ότι δεν αγοράζω μία κιθάρα εάν δεν είμαι σίγουρος ότι θα τη κρατήσω...μία έχω πουλήσει στη ζωή μου και το έχω σκυλομετανιώσει

Πάντως φίλτατε Κυναίγειρε, επειδή σε βλέπω υπερενθουσιώδη τελευταίως με τα Moses, δεν είναι πανάκεια. Εχουν τα πλεονεκτήματά (και τα μειονεκτήματά) τους από πλευράς υλικών αλλά δεν κάνουν απαραίτητα για όλους.

Η σημασία στο όργανο δεν είναι (μόνο) να παίζει.

Είναι να σε φτιάχνει.

Και είμαστε όλοι μας τόσο διαφορετικοί και "φτιαχνόμαστε" με τόσο διαφορετικά πράγματα ....  ;)

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου