Προς το περιεχόμενο

Guitar Midi: ένας μικρός οδηγός

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Συντομα καφεδακι Bill!!!!

Aαααα , φερε κ την ωραια κιθαρα σου...ξερεις εσυ... να την χαιδεψουμε λιγακι!!!!! :D

Οσο για τις νεραιδες του marathon ..χε χε ..μην παει το μυαλο σου σε τιποτε πονηρες καταστασεις... ( ειναι ησυχο παιδι..ετσι τουλαχιστον τον εχω κοψει εγω!). Θα δεις συντομα...!!!!!

Lets ...Rock!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 79
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Νομίζω πως αυτό είναι το σημαντικότερο και μάλιστα (πρέπει να) βρίσκει εφαρμογή και σε οτιδήποτε άλλο, ακόμα και μη μουσικής φύσης...

Όπως έλεγε και σε μια παλιά ταινία: "baby steps, baby steps..." ;)

Nαι ρε παιδια αλλα δεν μπορεις να κρατηθεις!!!!! Τα θελεις ολα κ εκεινη την στιγμη!!!! Κ γινεται το κεφαλι σου κουδουνι κ μετα λες '' γιατι ζω? που ? πως? ποτε?..... ;D

Lets ...Rock!

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Θα ήθελα να συμπληρώσω στο θέμα, με κάποιες δυσοίωνες πληροφορίες που αντικατοπτρίζουν όμως την κατάσταση στην αγορά του guitar midi.

Λέγεται λοιπόν ότι η Teratec σταματάει την παραγωγή του Axon... Για όσους δεν ξέρουν, σαν σχεδίαση είχε πουληθεί από την Blue Chip στην Teratec ενώ νομίζω η τεχνολογία είχε χρησιμοποιηθεί παλιότερα και από τη Yamaha... η οποία επίσης έχει βγει από το παιχνίδι από καιρό.

Παράλληλα η Roland έχει περιοριστεί στο "οικονομικό" GR-20 σταματώντας το ακριβότερο GR-33. Κατά βάση φαίνεται να ρίχνει το βάρος σε προϊόντα όπως το VG.

Η "πιάτσα" (διαδικτυακή) λέει ότι τελικά δεν υπάρχει αρκετό χρήμα σ'αυτή την αγορά ώστε να επενδύσει μια μεγάλη εταιρεία... δυστυχώς. Κάποιες φήμες υπάρχουν ότι η Fishman θα προωθήσει ένα προϊόν βασισμένο στην τεχνολογία του Axon. Ίδωμεν....

Πρακτικά για τους χρήστες, δεν συμβαίνει και τίποτα τραγικό: στην χειρότερη περίπτωση θα αναγκαστούν να διατηρήσουν ένα επίπεδο συμβατότητας στο μελλοντικό τους λειτ. σύστημα, ώστε να τρέχουν τις εφαρμογές editing, κλπ. Το ΜΙDI πρότυπο δεν προβλέπεται να αλλάξει.

Ουσιαστικά πάντως φαίνεται ότι η τεχνολογία άργησε να ωριμάσει, και παράλληλα να καταστεί πιο οικονομική, ώστε να προσελκύσει περισσότερους χρήστες.

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Ουσιαστικά πάντως φαίνεται ότι η τεχνολογία άργησε να ωριμάσει, και παράλληλα να καταστεί πιο οικονομική, ώστε να προσελκύσει περισσότερους χρήστες.

Εγώ πάλι νομίζω, ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν εξελίχθηκε περισσότερο από τα 80's...ατυχώς. Ήθελε λίγα περισσότερα χάντρες και καθρεφτάκαι για να μαζέψει ιθαγενείς.

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Οντως δεν εξελιχθηκε και τοσο πολυ...

Εχω ομως την υποψια οτι αυτο δεν οφειλεται σε τεχνικες δυσκολιες αλλα στο οτι οι κιθαριστες ειναι, κακα τα ψεματα, ενα τρομερα συντηριτικο αγοραστικο κοινο. Λιγοι ενδιαφερονται για τετοιες τεχνολογιες και ακομα λιγοτεροι ενδιαφερονται αρκετα ωστε να δωσουν τα ποσα που απαιτουνται για την υλοποιηση τους.

Η τιμη τετοιων συστηματων εμεινε σε αυτα τα υψηλα επιπεδα οχι τοσο λογω του πραγματικου κοστους τους, οσο λογω του οτι δεν υπηρξε αρκετο ενδιαφερον απο το αγοραστικο κοινο ωστε να μπει μια εταιρεια στον κοπο και το κοστος να αναπτυξει ενα φτηνο συστημα guitar midi.

Μαραθώνιε και Odis δεν συμφωνώ ότι η τεχνολογία δεν εξελίχθηκε. Το software κατά πρώτον εξελίχθηκε πολύ... το ίδιο και οι επεξεργαστές. Στα 80s οι RISC επεξεργαστές που έχει για παράδειγμα το Axon, αποτελούσαν προνόμιο της... NASA.  ;)

Συμφωνώ στα περί συντηρητισμού των κιθαριστών...  :-\

Aναφερομαι κυριως στο hardware, μαγνητες και τα λοιπα. Το software φυσικα και εξελιχθηκε απο τα 80's...μονο το Pacman εχει μεινει ιδιο απο τοτε.

Aναφερομαι κυριως στο hardware, μαγνητες και τα λοιπα. Το software φυσικα και εξελιχθηκε απο τα 80's...

Πείτε μου ποιά είναι η (αισθητή) διαφορά από το Gr33 στο Gr 20...oύτε καλά καλά ήχους δεν αλλάξανε. Προφανώς και μέσα σε 30 χρόνια, κάτι θα φτιάξανε, αλλά νομίζω ότι δεν ήταν τόσο εντυπωσιακό, ώστε να "σηκώσει" όλη τη κατηγορία στον αέρα...με τη Roland δε ούτε ένα pach δεν είδαμε τόσα χρόνια...

Α ρε TGL...πήρες και το Marillion στο λαιμό σου...του έλεγα εγώ να περιμένει πρίν πάρει το Terratec ;D ;D

Στα 80s οι RISC επεξεργαστές που έχει για παράδειγμα το Axon, αποτελούσαν προνόμιο της... NASA.  ;)

Nαι αλλά σήμερα, που οι επεξεργαστές είναι για πέταμα κάθε 5 μήνες, πάλι 15 χρόνια πίσω είμαστε. Όχι ότι δεν δουλεύει καλά, αλλά μου κάνει εντύπωση αυτή η στασιμότητα.

Πάλι τα 500 (περίπου) ευρώ που κοστίζει το πακέτο δεν το θεωρώ υψηλό επίπεδο γι αυτά που προσφέρει. Εάν όμως κρίνω και από τον μέσο όρο των εδώ μέσα κιθαριστών, συμφωνώ με τον Odis για το

οι κιθαριστες ειναι, κακα τα ψεματα, ενα τρομερα συντηριτικο αγοραστικο κοινο. Λιγοι ενδιαφερονται για τετοιες τεχνολογιες και ακομα λιγοτεροι ενδιαφερονται αρκετα ωστε να δωσουν τα ποσα που απαιτουνται για την υλοποιηση τους.

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Α ρε TGL...πήρες και το Marillion στο λαιμό σου...του έλεγα εγώ να περιμένει πρίν πάρει το Terratec ;D ;D

Όχι ρε συ, τι να περίμενε δηλαδή? Κατά τη γνώμη μου το Axon είναι το καλύτερο γι'αυτό που κάνει και θα είναι για το ορατό μέλλον. Και δεν είναι... αυτοκίνητο να μη βρίσκεις ανταλλακτικά.  ;)

Εάν όμως κρίνω και από τον μέσο όρο των εδώ μέσα κιθαριστών

Λαβε τωρα υποψην σου και το οτι ο μεσος νοιζας ειναι αρκετα πιο "ψαγμενος" απο τον μεσο κιθαριστα (για αυτο βρισκεται και εδω εξαλλου) και το οτι για καθε 1 που απλα ξερει τι εστι guitar midi υπαρχουν αλλοι 100 που ιδεα δε εχουν και δεν ενδιαφερονται να μαθουν, και θα δεις ποσος χωρος υπαρχει για τετοιες υλοποιησεις στην αγορα...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου