Προς το περιεχόμενο

Μπορεί ένα απλό home keyboard να χρησιμοποιηθεί ως Midi Controller?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγαπητοί φίλοι συμφορουμίτες,

Πρόσφατα ανακάλυψα την αναγκαιότητα προσθήκης ενός Midi Controller στη συλλογή μου έτσι ώστε να ελέγχω κάποια όργανα στον υπολογιστή και μιας και αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατόν να ξοδέψω 300 € + για να πάρω κάτι αξιόλογο σε midi controller και αναρωτιόμουν μήπως μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα απλό πληκτρολόγιο που έχω (όχι του υπολογιστή  :P) για να κάνω την δουλειά μου. Το ερώτημά μου όμως είναι το εξής: Θα μπορέσω εκτός από τα πλήκτρα να χρησιμοποιήσω και τα κουμπιά και τους μοχλούς που έχει; Γιατί σε ένα άλλο που δοκίμασα το οποίο όμως δεν είχε midi in/out αλλά μόνο USB (;D)μπορούσα να χρησιμοποιήσω μόνο τα πλήκτρα και όλα τα άλλα κουμπιά ήταν άχρηστα. Μήπως φταίει το γεγονός ότι δεν είχε Midi out και το έβαζα στον υπολογιστή με το USB; Αν χρησιμοποιήσω το άλλο που έχει Midi in/out θα μπορώ να χρησιμοποιώ και τα κουμπιά;; Ευχαριστώ προκαταβολικά!!

Από τον Bach στον Jon Lord.. Αυτό θα πει εξέλιξη!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aπό όσο ξέρω, γίνεται αυτό που λες με όλα τα keyboards με midi.. Το μόνο πρόβλημα είναι οτι δεν θα μπορεις να προγραμματίζεις τα controls από το keyboard, θα πρέπει να χρησιμοποιείς vstis με λειτουργία "midi learn"..

Όπως και να'χει πάρε ένα τέτοιο με 20 ευρώ http://www.thomann.de/gr/swissonic_midiusb_1x1.htm

και δοκίμασε με το keyboard που έχεις, δεν χάνεις τπτ..  8)

Γιατι δεν κοιτας στις αγγελιες για Midi Controller.

Θα πεσεις σιγουρα σε ευκαιριες και θα κανεις και την δουλεια σου σιγουρα.

Πρώην VARTANIS ?

θα πρέπει να χρησιμοποιείς vstis με λειτουργία "midi learn"..

Έχω (Native Instruments B4 II), και αυτό χρησιμοποιώ κυρίως, αλλά πάλι μόλις πατάω midi learn και το κουμπί και δοκιμάζω μετά να δω τι έγινε τζίφος!!

Όπως και να'χει πάρε ένα τέτοιο με 20 ευρώ http://www.thomann.de/gr/swissonic_midiusb_1x1.htm

και δοκίμασε με το keyboard που έχεις, δεν χάνεις τπτ.. 

Έχω τέτοιο αλλά δεν βλέπω πώς μπορώ να το χρησιμοποιήσω για να το συνδέσω στον υπολογιστή από τη στιγμή που το keyboard από μόνο του δεν έχει midi in/out για να το βάλω στο interface..

Από τον Bach στον Jon Lord.. Αυτό θα πει εξέλιξη!!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου