ax1ss Δημοσιευμένο 20 Μαρτίου 2010 Share Δημοσιευμένο 20 Μαρτίου 2010 Καλησπέρα, Θα παω Αμερικη σε μερικες μερες και θα ηθελα να φερω καποιο laptop ή καμια gibson. Ξερει κανενας το αφορολγητο ποσο που μπορω να φερω στην Ελλαδα αν ταξιδεψω απο Αμερικη. Οπως επισης αν παρω ενα λαπτοπ, πεταξω τα χαρτια του και το βαλω σε μια τσαντα πλατης που θα εχω και καλα σαν δικο μου, υπαρχει περιπτωση να το καταλάβουν? Τέλος πριν παω Αμερική θα χρειαστεί να δηλωσω τι πραγματα εχω μαζι μου, ετσι ωστε να μην μου πουνε οτι τα πηρα απο εκει? Οπως παράδειγμα το iphone που εχω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. MetalCaster Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Χάρης Ο Δημοσιευμένο 20 Μαρτίου 2010 Share Δημοσιευμένο 20 Μαρτίου 2010 Πριν καποια χρονια που ειχα παει, θυμαμαι οτι ειχα δηλωσει οτι ηλεκτρικο ..μηχανακι ειχα επανω μου και βεβαια τα μουσικα οργανα τα γραφανε πανω στο διαβατηριο. Αυτα θυμαμαι ....αμυδρα. ;D Πρώην VARTANIS Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ax1ss Δημοσιευμένο 20 Μαρτίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 20 Μαρτίου 2010 i see, κανένας αλλος που να πηγε πρόσφτα? MetalCaster Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
creep Δημοσιευμένο 20 Μαρτίου 2010 Share Δημοσιευμένο 20 Μαρτίου 2010 πγα πριν λιγο καιρο... ΝΑΙ πρεπει να δηλωσεις οτι εχεις μαζι σου, θα σε ρωτησουν ετσι και αλλιως. αφορολογιτο οριο υπαρχει ενα οριο μικρο (δυστυχως) για αναμνηστικακαι και ενα οριο για ποτα και τσιγαρα. για οτιδηποτε αλλο θα πληρωσεις δασμους και μετα ΦΠΑ. αν πεταξεις τα χαρτια θα φορολογησουν κατα την κριση τους! >:( αυτα τα νομιμα, τωρα τι γινεται στην πραγματικοτητα? η τουλαχιστον τη μερα που γυρισα εγω. αφου παραλαβα της αποσκευες μου απο την ταινια μεταφορας πηγα προς την εξοδο μαζι με την συζηγο, οπου εχει μια σειρα για αυτους που δεν εχουν να δηλωσουν ΤΙΠΟΤΑ και μια για αυτους που εχουν να δηλωσουν αντικειμενα που πρεπει να φορολογηθουν... εκει περιμεναν καμια 7-8 τελωνιακοι και επειδη δεν παει κανεις να δηλωσει τιποτα τσιμπαν κατα την κριση τους καποιους και κανουν ελεγχο. δεν ειναι καλη ιδιεα αν σε ρωτησουν "εχετε να δηλωσετε κατι?" να πεις τιποτα αν εχεις κατι τα προστιμα μετα τον ελενχο ειναι τσουχτερα. σε γενικες γραμες κιθαρα δυσκολα περνας υπολογιστη εχεις ελπιδα ρουχα ευκολα. οι τελωνιακοι δεν ειναι χθεσινοι εχουν εμπειρια με τη μια καταλαβαινουν και τσιμπαν αυτους που πρεπει αν παραδειγμα εχεις 5 βαλιτσες μονος σου δεν γλιτωνες τον ελενχο. υπαρχουν διαφορα τεχνασματα για να γλιτωσεις τους φορους π.χ. θες ενα λαπτοπ παιρνεις απο εδω ενα χαλασμενο-παλιο και το δηλωνεις με τα στοιχεια αυτου που θα φερεις, αλλα πρεπει να ξερεις τι ακριβως θα φερεις. (εννοητε οτι πετας σε ενα καδο το παλιο λαπτοπ). ελπιζω να βοηθησα καλη τυχη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ax1ss Δημοσιευμένο 20 Μαρτίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 20 Μαρτίου 2010 οχι απλα βοηθησες αλλα με εσωσες!!!! Δυσκολα τα πραγματα... MetalCaster Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ndnikola Δημοσιευμένο 21 Μαρτίου 2010 Share Δημοσιευμένο 21 Μαρτίου 2010 Είναι μάλλον να μην σου τύχει. Πάντως εγω ζουσα αμερική 5 χρόνια και πηγαινοερχόμουν χωρίς Ποτε να με σταματήσουν. Επίσης, δεν μπορώ να φανταστώ λογική απάντηση στο "δική μου είναι η κιθάρα. την είχα πάρει μαζί όταν έφυγα". Σε αυτήν την περίπτωση δηλ. τι μπορούν να σου κάνουν στο τελωνείο? (απλώς σκέφτομαι γραπτώς, δεν έχω την απάντηση!) http://www.lustinger.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 21 Μαρτίου 2010 Share Δημοσιευμένο 21 Μαρτίου 2010 Ξερει κανενας το αφορολγητο ποσο που μπορω να φερω στην Ελλαδα αν ταξιδεψω απο Αμερικη. 430 ΕΥΡΩ (570 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gdevelek Δημοσιευμένο 21 Μαρτίου 2010 Share Δημοσιευμένο 21 Μαρτίου 2010 Επίσης, δεν μπορώ να φανταστώ λογική απάντηση στο "δική μου είναι η κιθάρα. την είχα πάρει μαζί όταν έφυγα". Σε αυτήν την περίπτωση δηλ. τι μπορούν να σου κάνουν στο τελωνείο? (απλώς σκέφτομαι γραπτώς, δεν έχω την απάντηση!) γι' αυτό ακριβώς συζητήθηκε λίγο πριν το ότι καταγράφουν τι παίρνεις μαζί σου ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ για αμερική Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ndnikola Δημοσιευμένο 21 Μαρτίου 2010 Share Δημοσιευμένο 21 Μαρτίου 2010 γι' αυτό ακριβώς συζητήθηκε λίγο πριν το ότι καταγράφουν τι παίρνεις μαζί σου ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ για αμερική Ωπ, εχεις δίκιο, έπρεπε να είχα διαβάσει καλύτερα! ίσως φταίει ότι δεν το συμπλήρωσα ποτέ! :-X http://www.lustinger.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ax1ss Δημοσιευμένο 21 Μαρτίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 21 Μαρτίου 2010 Δεν μπορεις να τους πιασεις απο πουθενα...κατάρα! MetalCaster Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις