Προς το περιεχόμενο

Τει Μουσικης Τεχνολογιας / Sae ..

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ωραίο το κρατικό πτυχίο που σου δίνουν αλλά πρεπει να είσαι πολύ δυνατός χαρακτήρας για να γλυτώσεις την καταθλιψη εκει κατω

Δεν θα το έλεγα. Το Ρεθυμνο και γενικότερα η Κρήτη είναι υπέροχο μέρος για να σπουδάσεις. Πρέπει να είσαι από τη φύση σου καταθλιπτικός για να μη γουστάρεις το φοιτητιλίκι εκεί.

Γενικά στο συγκεκριμένο ΤΕΙ (το οποιο έχω τελειώσει) θέλει και λιγο διαβασμα και προσωπική ενασχόληση για να περάσεις κάποια δύσκολα μαθήματα αλλά αν το γουστάρεις το αθλημα και ασχοληθείς σοβαρά μπορείς να αποκομίσεις γνώσεις και εμπειρία που θα σε βοηθήσουν πολύ και ένα κρατικό πτυχίο (ότι μπορεί να σημαινει αυτό για τον συγκεκριμένο κλαδο.) Γνώμη μου είναι να μην τα παρατήσεις είδικά οταν είσαι ήδη 3 χρόνια στο ΤΕΙ.  

ΥΓ. Απο θέμα εξοπλισμού πιστεύω οτι το ΤΕΙ είναι σε πολύ καλα ίσως σε σημεία και καλύτερα επίπεδα από τη ΣΑΕ και τελεύταια φορά που είχα κατέβει εκεί να παρουσιάσω πτυχιακή είχαν πλέον 3 control rooms , το main με την Audient το δευτερο με τα Protools HD 192 και τον 24κάναλο controller , το μικρό με την 32αρα tascam και το μεγάλο live room. Από κουβέντα που είχα κάνει με καθηγητες στη ΣΑΕ στο κέντρο (που είχα περάσει μια βόλτα και μου έδειξαν τις εγκαταστάσεις τους πριν μερικά χρόνια) δεν περίμεναν να έχουμε τόσο καλό εξοπλισμό εκει κάτω.

ΥΓ2. Ηχοληψία Ι - ΙΙ έχεις πάρει - περάσει?

Αν ναι έχεις ζητήσει ώρες στο στούντιο να γράψεις μπάντες (φίλους σου που παίζουν μουσικη) και δεν μπορείς να βρείς ? Ούτε νυχτερινές ? Να ζητήσεις να πάρεις τα κανάλια απο παλιές ηχογραφήσεις σπουδαστών (υπάρχουν πολύ καλές ηχογραφήσεις απο μερικούς) και να τα μιξάρεις σπίτι σου στο Πισι σου το σκέφτηκες?

ANYWAY πάλεψε το... αξίζει.!

Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 20
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Μπα αποφάσισε να δώσει το ΤΕΙ Ηρακλείου λεφτά για να εξοπλιστεί το ΤΕΙ στα περιβόλια?3 Control Rooms ε?Μπράβο!Εγω το άφησα οταν δεν είχε τελειώσει ούτε το πρώτο.Ποιός είσαι αδερφέ εσυ που κατέβηκες για την πτυχιακή σου?Μπορεί και να σε ξέρω!Εγώ εφυγα το 2005 απο κάτω

Ασχολουμαι με παραγωγες στο σπιτι .. εχω εναν αξιολογο εξοπλισμο.

Ηχοληψια 1 ειμαι ακομα.

Μαλον για εκει με κοβω θα το παλεψω να το τελειωσω και μετα αμα υπαρχει ορεξη μπορω να παω στην σαε για περισσοτερη πρακτικη εξασκηση.

Είχα ηχογραφήσει στη Σαε το 2004 για εργασία φίλου (ο οποίος είχε φρενάρει τις σπουδές του στο τει ηχοληψίας κλπ. στην Κεφαλλονιά λόγω προβλημάτον της σχολής και είχε έρθει στην Αθήνα στη Σαε  :P). Κατά την περίοδο 2005-2007 έμενα στο Ρέθυμνο και συμμετείχα ουκ ολίγες φορές σε ηχογραφήσεις στο Τει για εργασίες. Ποτέ δεν θεώρησα ότι το Τει υπολείπεται της Σαε σε εξοπλισμό, εύκολα κάποιος (άσχετος ίσως) θα αισθανόταν το αντίθετο μάλιστα. Εννοείται, ότι όσον αφορά άλλα μαθήματα, δεν γνωρίζω τις ανάλογες ελλείψεις που μπορεί να εμφάνιζε το κάθε ίδρυμα-σχολή.

Αυτό που πάντα καταλάβαινα είναι ότι στην ηχοληψία/παραγωγή πέρα από τα τεχνικά ζητήματα και τον εξοπλισμό, παίζει πολύ ρόλο το αυτί του σπουδαστή, τα σωστά κριτήρια, η φαντασία (που θα λύσει τα όποια προβλήματα), δηλαδή δεν έχει να κάνει μόνο με το πού σπουδάζεις αλλά, πιο πολύ, με το ''αν το'χεις, το ψάχνεις , και το αγαπάς''  :)

..... το σαράκι του έλληνα δημόσιου υπαλλήλου που φυσικά κ είναι περασμένο και στο DNA των καθηγητών στα ΤΕΙ είναι ότι χειρότερο για να εκπαιδευτείς σωστά.

Δε θα διαφωνήσω μαζί σου, αλλά αυτό που λες δεν έρχεται σε αντίθεση, ούτε αναιρεί (δυστυχώς!) αυτό που είπα. Δυστυχώς υπάρχουν και τα δύο. Να ξανατονίσω όμως ότι γνωρίζω συναδέλφους και στην ιδιωτική και στη δημόσια (μουσικοτεχνολογική) εκπαιδευση που παλεύουν και καταφέρνουν πράγματα.

Απλά, άλλοι μάχονται το "δημοσιουπαλληλικό τέρας" και άλλοι μάχονται την "ανάγκη διατήρησης βιτρίνας". Ο νοών νοήτω.

Αυτό που λυπάμαι είναι τα (κάποια) παιδιά που σε μια κάπως ευαίσθητη ηλικία και φάση είναι εύκολο  να παρασυρθούν από τη σχετική "διαφήμιση".

Που θα εργαστουν όλοι αυτοί; Στα αμέτρητα ελληνικα megastudios; Στην ΕΡΤ; Η δισκογραφική βιομηχανία θεωρείται ουσιαστικά νεκρή, μιλώντας για το παλιό μοντέλο, και είναι ανέντιμο να τάζεις στα παιδιά σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση ως "Πτυχιούχος Μουσικής Τεχνολογίας".

Πάντως, στο 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου (Κρήτης) στον Τομέα Ηλεκτρονικών Οπτικοακουστικών Συστημάτων το κυνηγάμε το θέμα, έχουμε φτιάξει ένα ωραίο studio, ένα ηχομονωμένο δωμάτιο περίπου 30-35 τ.μ., ένα control room ξεχωριστό, ένα τηλεοπτικό studio δίπλα, ξεχωριστο χώρο για τους μαθητές με 10 pc για την εξάσκησή τους (επεξεργασία ήχου και εικόνας), άλλο ένα μικρό χώρο για ραδιοφωνικό σταθμό με σύστημα dj/scratch/loops/κλπ. έχουμε και τηλεοπτικό πομπό αλλά όχι άδεια εκπομπής, συστήματα προβολέων-φωτισμού stage με automation/computer control, επαγγελματικές κάμερες Sony σε τρίποδες/dolly, video mixers, συστήματα PA, karaoke, εξοπλισμό για γυρίσματα blue screen/green screen, 3D animation, compositing, video μονταζ (Newtek Video Toaster, DPS Velocity, Liquid, κλπ.), δορυφορικές λήψεις, κ.α.

Μπορεί να κουραζόμαστε, αλλά το χαιρομαστε. Οι μαθητές δεν θέλουν να φύγουν όταν τελειώνει το μάθημα, κάνουμε όμορφες δουλειες (ηχογραφήσεις, ταινιούλες, κ.α.) και περνάμε καλά και γίνεται και δουλειά.

Το δύσκολο είναι η πιστή εφαρμογή του σχολικού προγράμματος, αλλά με πολλή δουλειά και αγάπη τα καταφέρνουμε.

Εχουμε και φοιτητές απο το ΤΕΙ που έρχονται να κανουν σε μας κάποιες σχετικές πτυχιακές στις εγκαταστάσεις μας, αφού εργαζόμαστε και στο ΤΕΙ ως ωρομίσθιοι (εγώ όχι πια).

Και μια φωτογραφία από το μικρό μας studio:

1sek.jpg

(Tascam DM24, MIDI keyboard, Trigger Finger, Cubase, Reason, Acid Pro, ...... )

......Αυτό που πάντα καταλάβαινα είναι ότι στην ηχοληψία/παραγωγή πέρα από τα τεχνικά ζητήματα και τον εξοπλισμό, παίζει πολύ ρόλο το αυτί του σπουδαστή, τα σωστά κριτήρια, η φαντασία (που θα λύσει τα όποια προβλήματα), δηλαδή δεν έχει να κάνει μόνο με το πού σπουδάζεις αλλά, πιο πολύ, με το ''αν το'χεις, το ψάχνεις , και το αγαπάς''  :)

Πέστα Χρυσόστομε!

Αυτό είναι το "μυστικό" της επιτυχίας.

Αγάπη και δουλειά. Δουλειά και αγάπη.

Ειμαι φοιτητης στο ρεθυμνο στο τμημα μουσικη τεχνολογιας και ακουστικης 3 χρονια τωρα.

Το λες και μόνος σου.  Το τει αυτό είναι μουσικής τεχνολογίας και ακουστικής..  Αν έχει μαθήματα Ηχοληψίας δεν σημαίνει πως από εκεί βγαίνεις ηχολήπτης.  Βγαίνεις είτε μουσικός τεχνολόγος είτε τεχνολόγος ακουστικής.  Όχι ηχολήπτης  :P

Αφού αυτό που πραγματικά θες να κάνεις είναι Ηχοληψία αυτή καθεαυτή, πήγαινε σε ένα ανάλογο τει (αν υπάρχει ΤΕΙ Ηχοληψίας) ειδάλλως διάλεξε κάποιο ιδιωτικό.  Για την σαε που γράφεις εδώ,  έχω ακούσει πολύ καλά λόγια αλλά δεν ξέρω τι παίζει.  Μου χει τύχει να γνωρίσω κάποιους γτπ τύπους που έχουν αποφοιτήσει από εκεί αλλα ταυτόχρονα έχει τύχει να "συνεργαστούμε" με παιδιά που έχουν αποφοιτήσει από την σαε που, με λίγα λόγια, με έκαναν να καταλάβω γιατί η σχολή αυτή έχει καλό όνομα.

Να είσαι καλά :)

Support your local scene.

Κάτι που πρέπει να πούμε είναι ότι ο τίτλος Μουσικής τεχνολογίας και ακουστικής δίνει επαγγελματικές προοπτικές (σε συνδυασμό με μάστερ λογικά) στον τομέα μηχανικών ήχου και μελετών, το οποίο είναι κομμάτι πιο ψηλά σε επίπεδο σπουδών και επαγγελματικών προσδοκιών από την Ηχοληψία. Ο τομέας ηχοληψίας σαφώς και υπάρχει μέσα στις σπουδές του Τει: είναι μια από τις κατευθύνσεις που θα βρείτε. Και μην ξεχνάμε ότι ο όρος 'ηχοληψία' πολλές φορές χρησιμοποιείται καταχρηστικά έναντι του 'μουσική παραγωγή', που πολλούς ενδιαφέρει ως πεδίο, οπότε μην κολλάτε -λέω- σε ονομασίες.

υ.γ. Δεν έχω σπουδάσει σε κάποιο Τει ή Ιεκ ώστε να υπεραμύνομαι κάποιο απ'αυτά

Kenny46n2, μην κολλάς στις ταμπέλες.

Ηχοληψία, Ακουστικη και Μουσική Τεχνολογία είναι απόλυτα σχετικοί "τομείς"

χωρίς καθορισμένα σύνορα μεταξύ τους.

Ασχολουμαι με παραγωγες στο σπιτι .. εχω εναν αξιολογο εξοπλισμο.

Ηχοληψια 1 ειμαι ακομα.

Μαλον για εκει με κοβω θα το παλεψω να το τελειωσω και μετα αμα υπαρχει ορεξη μπορω να παω στην σαε για περισσοτερη πρακτικη εξασκηση.

Αν έχεις αξιόλογο εξοπλισμό στο σπίτι

ΚΑΙ πάρεις και το πτυχίο σου,

ίσως μόνος σου κρίνεις μέχρι τότε ότι μάλλον

δε θα χρειαζεσαι τη σαε για πρακτική εξάσκηση ...

"When the going gets tough, the tough get going."

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου